Dodaj do ulubionych

SUZUKI GN 250

29.04.06, 22:27
Mam pytanie czy Suzuki GN 250 to dobry motocykl na początek, czy jest
awaryjny, na co zwrócić uwagę przy zakupie? proszę o informację
Obserwuj wątek
    • jagiel500 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 00:27
      jezdzilem tym sprzetem podczas kursu na prawko:) i strasznie mi sie spodobal,
      silnik bajer szczegolnie w miasto, biegi -japonska precyzja- rozruch
      blyskawiczny, szybko lapie temperature pracy, mysle ze jest idelany na
      poczatek..
      jedyna wada to ze taki malutki jest:))

a na co zwrocic uwage, jak w przy kazdym motocyklu na ewentualne wycieki oleju,
      niepokojace odglosy, probley z rozruchem itp..

pozdro
      jagiel
      • mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:26
        gn-y szczegolnie wrazliwe sa na pilowanie zimego silnika i na brak wlasciwego
        poziomu oleju- najczesciej konczy sie to wymiana dzwigienek zaworowych po 50€
        za szt. i szlifwaniem lub wymiana walka rzarzadu u suzuki jedyne 120€; TAK
        WIEC JESLI KTOS PROBUJE CI WMOWIC ZE DO USTAWIENIA SA TYLKO ZAWORY KTORE DOASC
        GLOSNO KLEPIA TO NAPEWNO JUZ PROBOWAL BEZSTUTECZNIE TO ROBIC, SAMA OBSLUGA GN-A
        JEST BAJECZNIE PROSTA; PRZEDNI HAMULEC ZADZIWIAJACO SKUTECZNY, CENA DOBREGO
        EGZEMPLARZA NIE JEST ODSTARSZAJACO WYSOKA, CZESCI NA RYNKU WTORNYM Z WYJATKIEM
        GLOWIC I CYLINDROW OD GROMA; CHROMY TEJ SUZI DOSC LATWO RDZEWIEJA WIEC ZEBY
        UTRZYMYWAC JA W DOSC DOBRYM STANIE OPTYCZNYM MUSISZ ZAINWESTOWAC W SZMATY I
        AUTOMAX; DLA POCZATKUJACEGE BARDZO DOBRYM ROZWIAZANIEM W TYM MODELU JEST
        WSKAZNIK BIEGOW; PODEJRZEWAM JEDNAK ZE JEGO TYLKO 17KM SZYBKO CIE ZNUDZA;
        WYPOASAZAJAC GO DODATKOWO W SAKWY I PARE CASTOMOWYCH BAJEROW (Z WYJATKIEM
        FREDZLI) POTRAFI NAWET NIEZLE WYGLADAC
        • mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:29
          i jeszcze jedno- jesli sie bardzo chce mozna tez postawic go na kolo
        • Gość: mrmisquamacus Re: SUZUKI GN 250 IP: *.popl.cable.ntl.com 30.04.06, 11:58
          mlody a czemu bez fredzli???? przeciez fredzle i naklepki to podstawa
          kastomajzingu.
          • mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 13:14
            bo fredzle robia dodatkowe zawirowania powietrza- a jak napewno wiesz przy
            17KM moze to prowadzic utraty sprawnosci motocykla no i pozatym to jeszcze
            kwestia gustu- mnie np sie nie podobaja

/ moja padaka zmienila kraj zamieszkania/
    • adampawel Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:54
      Tez nim jezdzilem na kursie. Sympatyczny motocykl. Dobra sterownosc,
      niebrzydki, lekki (ok. 130 kg), na miasto, male wycieczki, do nauki fajny. 120
      km na godzine licznikowe spokojnie pojedzie.
      • miitch Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 13:50
        na kursie tez mi sie podobal jak zdawalem
        ale potem jak juz usialdem na prawdziwym motorze to jednak nie zamienilbym sie
        za slabe i za male
        taka motorynka troche
        • bartekexc Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 20:04
          braciszek to ma, na początek fajny choć ma dwa mankamenty :przy manewrowaniu (do
          20km/h) ma tendencję do zapadania się w zakręt oraz ma strasznie miekki przód i
          niemożna wyczuć so się dzieje z przednim kołem Mało pali(bardzo), na zbiorniku
          spokojnie 350km się przejedzie, prędkość podróżna to okolice 90. Był parę razy
          nim w Czechach , w 2 dni przejechał ponad 1000km z plecaczkiem. Sam nie wiem czy
          sobie takiego nie sprawię jako 2gie moto tylko jak będzie z żywotnością tego
          silnika gdy się przesiąde z 50cio konnej maszyny ?
          • speedy600 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 20:27
            Jeżdziłem nim na examie na kursie :) naprawde bardzo przyjemne moto :) na początek hmmm okay ale to tylko 17 km więc raczej szybko Ci się znudzi :/

pozdr
            • bartekexc Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 23:15
              czy ja wiem czy się szybko znudzi, na koło da się postawić a małe rozmiary
              nadają się na wielkomiejskie korki i te spalanie..., przy dynamicznej jeździe
              każda przy każdej zmianie biegu na wyższy przód unosi się na jakieś 40 cm co
              bardzo fajnie wygląda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka