cyc11 29.04.06, 22:27 Mam pytanie czy Suzuki GN 250 to dobry motocykl na początek, czy jest awaryjny, na co zwrócić uwagę przy zakupie? proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagiel500 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 00:27 jezdzilem tym sprzetem podczas kursu na prawko:) i strasznie mi sie spodobal, silnik bajer szczegolnie w miasto, biegi -japonska precyzja- rozruch blyskawiczny, szybko lapie temperature pracy, mysle ze jest idelany na poczatek.. jedyna wada to ze taki malutki jest:)) a na co zwrocic uwage, jak w przy kazdym motocyklu na ewentualne wycieki oleju, niepokojace odglosy, probley z rozruchem itp.. pozdro jagiel Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:26 gn-y szczegolnie wrazliwe sa na pilowanie zimego silnika i na brak wlasciwego poziomu oleju- najczesciej konczy sie to wymiana dzwigienek zaworowych po 50€ za szt. i szlifwaniem lub wymiana walka rzarzadu u suzuki jedyne 120€; TAK WIEC JESLI KTOS PROBUJE CI WMOWIC ZE DO USTAWIENIA SA TYLKO ZAWORY KTORE DOASC GLOSNO KLEPIA TO NAPEWNO JUZ PROBOWAL BEZSTUTECZNIE TO ROBIC, SAMA OBSLUGA GN-A JEST BAJECZNIE PROSTA; PRZEDNI HAMULEC ZADZIWIAJACO SKUTECZNY, CENA DOBREGO EGZEMPLARZA NIE JEST ODSTARSZAJACO WYSOKA, CZESCI NA RYNKU WTORNYM Z WYJATKIEM GLOWIC I CYLINDROW OD GROMA; CHROMY TEJ SUZI DOSC LATWO RDZEWIEJA WIEC ZEBY UTRZYMYWAC JA W DOSC DOBRYM STANIE OPTYCZNYM MUSISZ ZAINWESTOWAC W SZMATY I AUTOMAX; DLA POCZATKUJACEGE BARDZO DOBRYM ROZWIAZANIEM W TYM MODELU JEST WSKAZNIK BIEGOW; PODEJRZEWAM JEDNAK ZE JEGO TYLKO 17KM SZYBKO CIE ZNUDZA; WYPOASAZAJAC GO DODATKOWO W SAKWY I PARE CASTOMOWYCH BAJEROW (Z WYJATKIEM FREDZLI) POTRAFI NAWET NIEZLE WYGLADAC Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:29 i jeszcze jedno- jesli sie bardzo chce mozna tez postawic go na kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: SUZUKI GN 250 IP: *.popl.cable.ntl.com 30.04.06, 11:58 mlody a czemu bez fredzli???? przeciez fredzle i naklepki to podstawa kastomajzingu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 13:14 bo fredzle robia dodatkowe zawirowania powietrza- a jak napewno wiesz przy 17KM moze to prowadzic utraty sprawnosci motocykla no i pozatym to jeszcze kwestia gustu- mnie np sie nie podobaja / moja padaka zmienila kraj zamieszkania/ Odpowiedz Link Zgłoś
adampawel Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 11:54 Tez nim jezdzilem na kursie. Sympatyczny motocykl. Dobra sterownosc, niebrzydki, lekki (ok. 130 kg), na miasto, male wycieczki, do nauki fajny. 120 km na godzine licznikowe spokojnie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 13:50 na kursie tez mi sie podobal jak zdawalem ale potem jak juz usialdem na prawdziwym motorze to jednak nie zamienilbym sie za slabe i za male taka motorynka troche Odpowiedz Link Zgłoś
bartekexc Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 20:04 braciszek to ma, na początek fajny choć ma dwa mankamenty :przy manewrowaniu (do 20km/h) ma tendencję do zapadania się w zakręt oraz ma strasznie miekki przód i niemożna wyczuć so się dzieje z przednim kołem Mało pali(bardzo), na zbiorniku spokojnie 350km się przejedzie, prędkość podróżna to okolice 90. Był parę razy nim w Czechach , w 2 dni przejechał ponad 1000km z plecaczkiem. Sam nie wiem czy sobie takiego nie sprawię jako 2gie moto tylko jak będzie z żywotnością tego silnika gdy się przesiąde z 50cio konnej maszyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy600 Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 20:27 Jeżdziłem nim na examie na kursie :) naprawde bardzo przyjemne moto :) na początek hmmm okay ale to tylko 17 km więc raczej szybko Ci się znudzi :/ pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bartekexc Re: SUZUKI GN 250 30.04.06, 23:15 czy ja wiem czy się szybko znudzi, na koło da się postawić a małe rozmiary nadają się na wielkomiejskie korki i te spalanie..., przy dynamicznej jeździe każda przy każdej zmianie biegu na wyższy przód unosi się na jakieś 40 cm co bardzo fajnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś