Dodaj do ulubionych

Opona do trampka 650

10.06.06, 16:57
witam, w niedługim czasie czeka mnie wymiana tylnej opony w transalpie i w
związku z tym pytanie - jaką oponę możecie z czystym sumieniem polecić do
tego motocykla; większość przebiegu nakręcam na asfaltach chociaż zdarza mi
się czasem jeździć po szutrach;w grę wchodzą tylko nowe opony
w tej chwili na motocyklu jest opnona metzelera spisywała się w zasadzie
nieźle ale nie mam porównania może są lepsze.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: Opona do trampka 650 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 21:31
      michelin anakee, dunlop trailamx, bridgestone trailwing. i kup 130/80R17 zamiast
      120/90R17.
      • mlody1285 Re: Opona do trampka 650 11.06.06, 21:50
        mialem w dominatorze bridgestone TW- na asfalcie trzymala super w teren i
        snieg mozesz o niej zapomniec( ja uzywalem lancucha)
    • Gość: cyborgzx9 Re: Opona do trampka 650 IP: *.intrall.pl / 195.205.71.* 06.07.06, 09:34
      Pozdrawiam!
      Ja do Transa 600 używałem Bridgestonów TW 48, potem przyszła kolej na czeskie
      Mitas'y model E07 - 50/50 % teren/szosa, obecnie jeżdżę na Mitasach E08. Te
      ostatnie polecam, przynajmniej do jazdy szosowej, po przebiegu 11 000 nie mają
      śladów pęknięć, wysokość bieżnika wynosi około 6 mm, zapewniają dobrą
      przyczepność na suchej, jak i na mokrej nawierzchni, posiadają wyraźną granicę
      przyczepności. Drobne uślizgi występują jedynie na białych pasach, ale to już
      nie jest wina opon, a farby. W porównaniu do E07 zapewniają większą stabilność
      przy jeździe na wprost, nie występuje charakterystyczne wężykowanie motocykla
      przy prędkościach powyżej 130 km/h. Pozytywnie też oceniam możliwości
      pochylenia maszyny w zakręcie.
      Szerokiej drogi!
      • zalmen3 Re: Opona do trampka 650 06.07.06, 10:24
        JA tam jezdze na Michelin Sirac, ale nie mam wielkiego doswiadczenia, bo i
        Trampka mam dopiero miesiac:D Jednak powiem, ze jak kupilem to tyl byl ostro
        zuzyty, a i tak sie swietnie sprawowal zarowno na suchym jak i na mokrym. Teraz
        ma z tylu noweczke (oczywiscie tez sirac) i jestem bardzo, ale to bardzo
        zadowolony :D

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka