Dodaj do ulubionych

No i mamy Amerykę?!!!

27.07.06, 14:07
Właśnie usłyszałam w radio że policja zastrzeliła motocyklistę za to że
włśnie był motocyklistą :((((( .Ktoś obrabował jakąś firmę i prawdopodobnie
poruszał się na motorze więc cykliści miejcie się na baczności bo mogą was
też odszczelić jak tego biedaka !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: carina79 Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.crowley.pl 27.07.06, 15:12
    • Gość: carina79 tu link, ale nic ciekawego w sumie IP: *.crowley.pl 27.07.06, 15:15
      miniurl.pl/14532
    • Gość: harlista debilizm polskich motocyklistow !! IP: *.38.91-5.newsouth.net 27.07.06, 15:48
      Kolejny przyklad selekcji naturalnej made in Poland.
      Szkoda tylko ze ze wczesniej trafil w niewinna rowerzystke
      • Gość: nyorker Re: debilizm polskich motocyklistow !! IP: 70.19.14.* 27.07.06, 15:59
        zgodze sie, ze zadzialal darwinizm, ale z reszta wole zaczekac na jakies
        przyzwoite depesze. najpierw kasiek wykrzyczala, ze policja zastrzelila
        niewinnego motocykliste. potem czytam, ze strzelali w opony, bo kierowca nie
        zatrzymal sie na wezwanie. stad mozna wnioskowac, ze to nawet nie ameryka,
        tylko jakis texas, bo strzelali do gluchego i niewidomego.
    • Gość: ggmarquez Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.altadis.com.pl / 195.205.42.* 27.07.06, 15:49
      Ten biedak nie zatrzymal sie do policyjnej kontroli. Ostatnio w podobnych
      okolicznosciach w Krakowie zginal chlopak, ktory uciekal policji na kradzionym
      XXie. Wiec pytam sie - kto jest winien? Policja, ze wykonuje swoje obowiazki
      czy idioci, ze nie przestrzegaja prawa. Jak ostatnio zlapali mnie na radar, a
      ja grzecznie sie zatrzymalem, to policjant oswiadczyl mi, ze i tak zapamietal
      numery rejestracyjne. Czyli, ze nie kazdy staje. Ok, nikt nie lubi dostawac
      mandatow, tlumaczyc sie z jazdy na kradzionym moto itd. Ale jesli alternatywa
      jest "debowa jesionka", to chyba warto poswiecic chwilke na refleksje.
      • Gość: carina79 moja refleksja IP: *.crowley.pl 27.07.06, 16:14
        nie sądźcie! nie wiecie dlaczego się nie zatrzymał!
        świat pełen jest kretynów takich jak wy, którzy po dwóch słowach wyczytanych w
        gazecie krzyczą: "debilni policjanci!","kretyn motocyklista!"
        nie umiecie przyjąć faktów do wiadomości i na tym zakończyć swojej roli?
        gó.. wiecie, nie macie pojęcia co się stało, a wasze małe ludzkie dywagacje
        dają wam poczuć moc wszechbogów - bo wam do tej pory udaje się w tej loterii
        życia wygrywać kolejne dni!
        • Gość: nyorker carina IP: 70.19.14.* 27.07.06, 16:19
          czy ty bylas dzisiaj ofiara masowego gwaltu?
          • Gość: carina79 Re: carina IP: *.crowley.pl 27.07.06, 16:20
            nie, ale ku.. tak sie czuje :)
            za bardzo sie uniosłam?
            • Gość: nyorker acha IP: 70.19.14.* 27.07.06, 16:22
      • Gość: Potas Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 195.128.228.* 27.07.06, 16:17
        Rozumiem - wg Ciebie - nie zatrzymał się - to można go zabić. już kilka razy w
        polsce głosne były sytuacje, gdy policyjni kolesie bawili się w texas, a potem
        sie okazywało, że to przez pomyłkę. A być może kolo po prostu nie miał prawa
        jazy i bał się zatrzymać? O ile wiem za takie przestępstwo w naszym kraju nie
        grozi jeszcze kara śmierci. Policja wbrew temu co twierdzisz nie ma obowiązku
        strzelania do gościa nie zatrzymującego się do kontroli.
        Ale może rzeczywiście gdyby tak zabijać wszystkich jak to określiłeś idiotów,
        którzy nie kasują biletów w autobusach i uciekają kanarom, wszystkich, którzy
        nie zatrzymują się do kontroli radarowej, wszystkich, którzy sikają do
        publicznych basenów i wszystkich którzy wogóle łamią prawo, to żylibyśmy
        wreszcie w państwie praworzadnym.
        Jestem w ciężkim szoku z powodu braku profesjonalizmu i wyobraźni jaka wykazali
        się ci policjanci. A jakby koleś na przestrzelinym kole nie wpadł na
        rowerzystkę tylko na przystanek pełen ludzi, to też byłoby OK?
        • Gość: nyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 70.19.14.* 27.07.06, 16:22
          bez watpienia masz racje, ale zauwaz, ze jeden z napastnikow w hurtowni, czy
          gdzies tam, byl zaopatrzony w bron palna. poza tym, skoro zginal od upadku
          spowodowanego przestrzeleniem gum, to 40k/h nie jechal (60k/h tez nie).
          • Gość: carina79 Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.crowley.pl 27.07.06, 16:26
            ja sie nie znam, ale jak by jechał b. szybko to policjant zdążyłby oddac strzały
            ostrzegawcze i jeszcze wycelowac w opony?
            a zreszta co mnie to obchodzi.
        • Gość: ggmarquez Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.altadis.com.pl / 195.205.42.* 27.07.06, 17:06
          potas i carina79 - pytanie na inteligencje - czy gdyby motocyklista sie
          zatrzymal policjanci musieliby strzelac? dla mnie zwiazek przyczynowo-skutkowy
          jest dosyc oczywisty.
          • Gość: nyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 70.19.14.* 27.07.06, 17:22
            na twoim miejscu bylbym ostrozny, bo niedawno zarzucono carinie nadmiar
            inteligencji, a pewien sprytny gosc w niezwyczajnie zawoalowany sposob
            zasugerowal, ze carina (lagodnosci) kipi dzis refleksyjna agresja.
            • Gość: ggmarquez Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.06, 17:59
              Dzieki za podpowiedz, bo na podstawie analizy jej wypowiedzi mialem pewne
              watpliwosci, czy "79" to data urodzenia, czy iloraz inteligencji.
              • Gość: Max Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:58
                ggmarquez, jeszcze nie dostrzegles tej prawidlowosci??? Wg iq wypowiedzi
                nyjorker i carina79 - to ta sama osoba (biedny tylko, bo musi skakac miedzy
                kompami:D)
          • Gość: Potas Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.07.06, 22:11
            odpowiedź do ggmarqeza: a jakby koleś jechał golfem, to znacz, że policja może
            strzelać do każdego podobnego golfa? za jakieś zasrane 15 tysięcy? Właśnie w TV
            powiedzieli że uciekał, bo nie miał prawa jazdy na moto, tylko samochód. Był po
            prostu spanikowanym dzieciakiem i to jest powód żeby go zabijać. Policjant oddał
            do niego 10 strzałów, z czego 2 w celu. na parwdę sądzisz, że po prostu chcieli
            go tylko zatrzymać??
            • Gość: nyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 70.19.14.* 27.07.06, 22:26
              potas, chwile wczesniej bandyci na motocyklach terroryzowali ludzi bronia.
            • soleski Re: No i mamy Amerykę?!!! 27.07.06, 22:33
              Sorry Potas, ale zgadzam się z NY.
              Nie ma przebacz.
              Albo jeseś po stronie prawa i zatrzymujesz się, albo nie i bierzesz konsekwencje
              tego faktu na siebie....
            • Gość: ggmarquez Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.06, 23:46
              pomijasz istotny fakt, wiec napisze duzymi literami. ONI NIE STRZELALI
              DO "JAKIEGOS MOTOCYKLISTY" - ONI STRZELALI DO MOTOCYKLISTY, KTORY NIE ZATRZYMAL
              SIE NA BLOKADZIE POLICYJNEJ. jakby koles nie zatrzymal sie golfem na blokadzie,
              to jak dla mnie moga do niego strzelac, jesli wczesniej kolesie z golfa
              obrobili sklep kilka kilometrow dalej.
        • Gość: ggmarquez Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.altadis.com.pl / 195.205.42.* 27.07.06, 17:09
          jakby chcieli go zabic to strzelaliby w kask, a nie w opony, skarbie.
          • Gość: Potas Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 195.128.228.* 28.07.06, 09:53
            No to czemu miał 2 kule w plecach? Przykro mi, ale nie dam się przekonac, że
            chłopakowi "się nalezało". Nie policja dawała mu zycie i nie ona ma prawo go
            pozbawiac. A poza tym co to znaczy "nie zatrzymał sie na blokadzie"?? znaczy że
            ktoś nie umiał postawić fachowo blokady. Ale za to fachowo umiał zastrzelić.
            Nie chce mi się już więcej na ten temat pisać.
    • p.moto Re: No i mamy Amerykę?!!! 27.07.06, 16:09
      co nas nie zabije to nas wzmocni ha ha.
    • skalpel84 Re: No i mamy Amerykę?!!! 27.07.06, 16:34
      tego pie..nego policjanta to bym ku.. zastrzelil jak psa !
      a wczesniej potorturowal.

ale czego my chcemy jak do niebieskich przyjmuja niedorobow ktorzy ledwo
      skonczyli podstawowke.
      • ireo kraina łagodności 27.07.06, 16:58
        skalpel84 napisał:

> tego pie..nego policjanta to bym ku.. zastrzelil jak psa !
        > a wczesniej potorturowal.
        >
    • Gość: waps Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 27.07.06, 21:10
      To nie Ameryka tylko Indie!
      Panowie z wasami strzelaja do motocyklisty, ktory sie nie zatrzymal.
      Na dodatek smiesznie oswiadczaja, co nastepuje:

"Z dotychczasowych ustaleń policji wynika, że nie ma podstaw, by wiązać 21-latka
      z napadem w Kraśniku. Nadal sprawdzamy dlaczego motocyklista nie zatrzymał się
      do kontroli".

To jest jakis totalitarny zart. Pan kierownik bloizniak wespol z gangiem
      pyskatych parweniuszy laskawie wybaczy panom z wasami, bo prawo trzeba szanowac
      za wszelka cene.

Nie zatrzymanie sie na zadanie patrolu nie jest wykroczeniem, za ktore
      napie.. sie z kalacha. Takie akcje toleruje sie w strefach typu Izrael i co.

Gdybysmy sie porzadnie zorganizowac, to mozna rozpetac duuuza kampanie i wplynac
      na zmiane przepisow zezwalajacych na uzycie broni w takich przypadkach plus masa
      innych rzeczy. Nie wiem jak w pozostalych stanach, ale w Kalifornii to by nie
      przeszlo. Tu co najwyzej zmusza sie do zatrzymania przez zepchniecie na pobocze.

Tymczasem polskich motocyklistow reprezentuja cementowi dziadkowie z PZMOTU:
      www.pzm.pl/ czyli never ending story.
      • Gość: nyorker o, waps sie pokazal IP: 70.19.14.* 27.07.06, 21:25
        "Z dotychczasowych ustaleń policji wynika, że nie ma podstaw, by wiązać 21-latk
        a z napadem w Kraśniku. Nadal sprawdzamy dlaczego motocyklista nie zatrzymał
        się do kontroli".

nigdy sie nie dowiemy, czy chlopak kiedys nie przeczytal postu ktoregos, z tych
        nieskazitelnie czystych, forumowych debili/kretynow/inbecyli uposledzonych na
        zdrowym rozsadku i logice, o bladzacym w sprzezeniu zwrotnym echu pod potylica,
        ktorzy nie raz, ani nie dwa gloryfikowali wlasny heroizm motocyklisty nie
        zatrzymujacego sie do kontroli drogowej. zareczy mi ktos, ze ten
        dwudziestojednolatek nigdy nie przeczytal i nie zainspirowal sie postem
        jakiegos idioty na forum gazety?
        • Gość: Max Re: o, waps sie pokazal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:52
          Masz racje. Moze to Ty wlasnie byles jego pomyslem na te chwile...???
      • Gość: harlista Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.38.91-5.newsouth.net 27.07.06, 22:02
        Miejmy nadzieje, ze w przyszlosci jakis "miszcz prostej" zainspirowany powyzsza
        tragedia grzecznie zatrzyma sie na sygnal Policji.
        Moze przypomni sobie ze Policja ma do tego prawo a czasami nawet strzela.
        I nie do "miszcza" nalezy interpretowanie tego prawa.
        Szczegolnie jeszcze jezeli sie nie ma nic na sumieniu.
        A swoja droga jakie przestepstwo trzeba popelnic zeby ryzykowac zycie uciekajac
        przed Policja.
        do waps'a:
        Nie wiem jak w Kalifornii ale w pozostalych Stanach normalni ludzie wiedza ze
        uciekanie przed Policja w 99% przypadkow konczy sie zle lub tragicznie dla
        uciekajacego. Niestety zawsze sie znajdzie jakis debil myslacy ze to wlasnie
        jemu sie dzisiaj uda
        • Gość: nyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: 70.19.14.* 27.07.06, 22:08
          mysle, ze waps dla spokoju wlasnych liberalnych przekonan pomija calkowicie
          okolicznosci. gdyby gdzies w kalifornii zdarzylo sie paru bandziorom z bronia
          ukrasc komus pieniadze, policja nie piescilaby sie w spychanie ich na pobocze.
          tutaj nie idzie o jakies glupawe wykroczenie niewinnego motocyklisty, a o
          zagrozenie zycia i bandytow z bronia.
          • Gość: mad max superstar Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.broker.com.pl 28.07.06, 00:46
            oj ciekawe czy byscie tak kłapali gebami jak by to wasz syn byl ,szkoda
            chlopaka młody i głupi byl, motocykl w tym samym dniu zarejestrowal pewnie
            myslal ze swiat na nim zawojuje...
            • Gość: nyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 00:57
              a komu tutaj nie szkoda chlopaka??? w tym rzecz, ze jest ofiara wlasnej glupoty
              w pierwszym rzedzie i nieszczesliwego splotu wydarzen. malo kto zwraca uwage na
              to, ze - poza nim samym - ofiara tego dzieciaka i calego wydarzenia jest
              kobieta, ktora po potraceniu zostala odwieziona do szpitala w stanie ciezkim.

jestem pewien, ze gliniarze nie sa z siebie dumni, a ten jeden ktory strzelal,
              bedzie dochodzil do siebie - w najlepszym razie - tygodniami. ale gliniarze
              niczemu nie sa winni. podejrzewam, ze gdyby zastrzelili prawdziwego bandziora
              (najlepiej uciekajacego samochodem), to spotkaliby sie z aplauzem, a ich
              skutecznosc z entuzjazmem. ale nieszczescie w tym, ze trafili kogos przypadkiem
              (bez zadnego cudzyslowu).

gdzie sa te wszystkie mloty, ktore obstaja przy niezatrzymywaniu sie do kontroli
              (bo to takie cool zrobic sieroty z policjantow)?
              • rambo54 Re: No i mamy Amerykę?!!! 28.07.06, 01:16
                nic mądrego nie powiem

kolega kciał kiedys do policji po liceum. na początku byly testu IQ i rozmowa z
                psychologiem. wyszlo mu chyba 117. pani psycholog po obejrzeniu wyników z
                samego IQ powiedziała zeby sie rozejrzał za inną pracą. za inteligencją zawsze w
                parze powinna isc wrażliowość, a takich ludzi nie szukamy. prosta robota jest
                dla prostych ludzi. dzis polowa psów yebanych jest po podstawówce. HWDP

brembo alias rambo bambo
        • Gość: siekiera77 Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.aster.pl 28.07.06, 01:55
          Gość portalu: harlista napisał(a):

> Miejmy nadzieje, ze w przyszlosci jakis "miszcz prostej" zainspirowany
          powyzsza bleblebleble...

kapuchy siad!!!
          • Gość: harlista Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.cable.mindspring.com 30.07.06, 15:30
            Od razu poznac koltore i yntelygencje mi szcza
    • Gość: harlista Polskie raelia IP: *.cable.mindspring.com 28.07.06, 01:54
      "Blokadę w Chodlu ustawiło trzech funkcjonariuszy. Wszyscy byli umundurowani, z
      oznakowanym radiowozem. Zauważyli zbliżającego się z dużą prędkością od strony
      Kraśnika motocyklistę w kasku. Dawali mu znaki do zatrzymania się. Motocyklista
      nie zatrzymał się, ominął blokadę - bo policjanci jeszcze nie zdążyli rozwinąć
      kolczatki - i zaczął uciekać boczną drogą - powiedział Lepieszko.
      Policjanci ruszyli radiowozem w pościg. Motocyklista skręcił tuż przed
      radiowozem i zawrócił w kierunku blokady, gdzie został jeden funkcjonariusz. Ten
      ponownie usiłował go zatrzymać podnosząc rękę i lizak. Motocyklista nie
      zareagował na te sygnały. Doszło niemalże do staranowania funkcjonariusza.
      Wówczas policjant oddał najpierw strzały ostrzegawcze w górę, a następnie kilka
      strzałów kierunku motocykla - dodał Lepieszko."

Najwyrazniej postanowil zabawic sie z Policja . Jak zreszta wielu motocyklistow,
      kilku z nich zreszta z tego forum.
      Moze nawet czytal ich wypowiedzi.
      Zaimponowaly mu i chcial pokazac ze nie jest gorszy.
      No i pokazal
      Najbardziej to jednak szkoda Rodzicow

• Gość: ggmarquez Re: Polskie raelia IP: *.altadis.com.pl / 195.205.42.* 28.07.06, 13:28
        No to ja nie mam pytan i koncze ten temat. Zapalajcie swieczki i znicze, niech
        sie bogaca producenci parafiny.
      • brajan59 Re: Polskie raelia 28.07.06, 19:41
        Gość portalu: harlista napisał(a):
        ajwyrazniej postanowil zabawic sie z Policja . Jak zreszta wielu motocyklistow
        > ,
        > kilku z nich zreszta z tego forum.
        > Moze nawet czytal ich wypowiedzi.
        > Zaimponowaly mu i chcial pokazac ze nie jest gorszy.
        > No i pokazal

juz nie pokazuj wiecej ze
        jestes harlista-kapusta
    • Gość: waps Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 28.07.06, 06:57
      Liberalizm to w dzisiejszych czasach rzadka cnota.
      Tak czy inaczej zal mi chlopaka. Prawdopodobnie spanikowal i dzialal
      instynktownie. Gdybyscie czesciej czytywali prase publikowana w krajach, gdzie
      demokracja jest pojeciem zywym, to dowiedzielibyscie sie miedzy innymi, ze
      panika podczas proby zatrzymania przez policje jest przyczyna wielu glupich
      smierci. Moze kiedys cos tam malego przeskrobal, moze nie mial prawa jazdy, moze
      wypil piwo z kumplami i bal sie kontroli. Kto wie? Bardzo watpie w to, ze chcial
      sie zabawic z panami z wasami, bo oni jak wiadomo maja slabe poczucie humoru.
      Policja tez powinna liczyc sie z prawem i konsekwencjami swoich kowbojskich
      poczynan. Tylko kto w Polsce rozliczy panow z wasami? Zwolennicy kary smierci?
      • soleski Re: No i mamy Amerykę?!!! 28.07.06, 09:20
        Ja myślę że panowie z wąsami mają wybór. Albo będą skuteczni i będą się czasami
        zdarzać pomyłki, albo nie i będą pośmiewiskiem wszystkich. Bo jak inaczej
        traktować wiele wątków w których nasi, również forumowi "kozacy" chwalili się
        spektakularnymi ucieczkami "gupim psom" (pisownia oryginalna)....
        Czemu nie uciekają za granicą? Bo mają szacunek i respekt dla prawa
        niemieckiego, brytyjskiego i innych. Teraz muszą się nauczyć szacunku do
        polskiego. My wszyscy zresztą też....
        A chłopaka mi szkoda. Tak jak mi było szkoda tego z Krakowa, któremu nerwy
        póściły na pożyczonym od kumpla złodzieja motocyklu.
    • Gość: sprawiedliwy drobne korekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:29
      Za kilka lat w Polsce wprowadzą kilka zmaian dotyczacych fotoradarow.

Przy kazdym z nich bedzie montowany karabin maszynowy. Przekroczysz predkosc,
      dostajesz kulke. Prosta sprawa. Nie ma gwarancji ze jesli przekroczysz
      predkosc, fotoradar zrobi ci fotke, to zaplacisz za wykroczenie. Po cholere
      Policja ma sie uzerac z takimi. Wystrzeliwanych bedzie kilkanascie naboi, tak
      dla pewnosci.

Zakaz wjazdu ?
      Tez jest sposób. Kilka min pzreciwczolgowych. Wjedziesz - bum. I juz po łobuzie.

Dajmy kazdemu broń. Kraj sie przeludni. Bedzie wiecej miejsc pracy.
      • Gość: zygmun_iii Re: drobne korekty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 11:30
        Policja ma sie uzerac z takimi. Wystrzeliwanych bedzie kilkanascie naboi, tak
        > dla pewnosci.
        >
        > Zakaz wjazdu ?
        > Tez jest sposób. Kilka min pzreciwczolgowych. Wjedziesz - bum. I juz po
        łobuzie
        > .
        >
        > Dajmy kazdemu broń. Kraj sie przeludni. Bedzie wiecej miejsc pracy.

Według mnie to gwałtownie wzrośnie liczba sprzedawanych samochodów
        opancerzonych.
        • Gość: Radek Co to ma byc !??!?!?! IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 28.07.06, 12:17
          Ale macie wszyscy (prawie) dziwne podejscie.
          Jest sto tysiecy innych sposobow na zatrzymanie kolesia na motocyklu.
          Po pierwsze jechal sam (sprawcow napadu bylo 2)
          po 2 strzelanie w opony z broni maszynowej przy minimalnym przeszkoleniu
          policji, w terenie zabudowanym gdzie na lini strzalu moga pojawic sie ludzie, w
          terenie nie zabezpieczonym = kretynizm i brak profesjonalizmu
          3 - bandyci byli uzbrojeni, ale jak ten biedny koles trzymajac obie rece na
          kierownicy mogl z kadkolwiek wydobyc bron i do nich strzelac i do tego jadac na
          tym rondzie
          4 - sa inne sposoby zatrzymania pojazdu, blokada wiecej niz pan policjant z
          lizakiem automatem i radiowozem, zreszta mogli go gonic az poza teren
          zabudowany i tam go zmusic do zatrzymania

Idac za wypowiedziami niektorych osób mozna przyjac zalozenie ze jak ktos
          napadnie na bank to mozna go odrazu wyje..ac w powietrze bo sprawca zgieni, a
          policja bedzie hero. Chore podejscie??

To wychodzi jak nasza policja jest niedoszkolona, nie ma sprzetu, odpowiednich
          procedur i odpowiednich ludzi. oczywiscie powinien zatrzymac sie do kontroli,
          co nie oznacza ze powinien dostac kulke.

Szkoda gadac, wychodzi tu brak dojrzalosci co niektorych osob ktorzy
          krzycza "pies morderca" i "glupi gowniarz". Mi pozostalo wspolczuc rodzinie i
          dziewczynie ktora to wszystko widziala.

Jestem motocyklista i oddam hold koledze, ktory zginal przez ludzki blad. W
          czwartek o 19 podjade pod najblizszy komisariat i przez 30 sekund sprawie ze
          policjanci uslysza ryk silnika. Niech pamietaja o swoich bleadach. Niech kazdy
          z nas wyciagnie z tego jakas lekcje.
          • rambo54 w poniedzialek warszawa komenda ktoras.. 28.07.06, 21:48
            podjedźmy w poniedziałek i spalmy lacze pod komendami w swoich dzielnicach. mam
            baaaaardzo głośny tłumik :)
          • Gość: szpakmarc Re: Co to ma byc !??!?!?! IP: *.range86-141.btcentralplus.com 28.07.06, 21:59
            Kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat.
            Uwazam, ze policja jest po to aby nas ochraniac i pilnowac porzadku, choc nie
            zawsze tak jest- bo albo brakuje sprzetu, albo ludzie sa niedoszkoleni- to
            porzadek powinien byc- jezeli na wyrazne wezwanie nie zatrzymal sie przed
            blokada, powinien liczyc sie z konsekwencjami- w tym przypadku moze kara byla
            za duza i gdybanie nic nie da, bo zycia nikomu nie wroci- ale zasady sa
            zasadami i trzeba sie ich trzymac, czy sie komus podoba , czy nie.
    • Gość: waps LIST do komendanta glownego IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 29.07.06, 01:45
      Wyglada na to, ze najsensowniej bedzie napisac do komendanta glownego Marka
      Bienkowskiego.

To beda sie starali udowodnic:
      "Jeżeli ustalenia prokuratury, że motocyklista zawrócił i skierował motocykl na
      policjanta pełniącego służbę przy blokadzie, potwierdzą się, to oznaczałoby, że
      policjant miał prawo użyć broni - zaznaczył komendant"

To jak, wysylamy list protestacyjny - do Bienkowskiego i kopie na przyklad do
      Gazety Wyborczej? Ja moge napisac, ale trzeba bedzie zebrac podpisy. Bo jednym
      nazwiskiem, to sie najwyzej podetra. Jak to zrobic z podpisami? Ma ktos pomysl
      na wystawienie listu w sieci tak, zeby mozna bylo pod nim skladac podpisy?

Inny wariant jest taki (moze nawet prostrzy i bardziej skuteczny), ze
      zdobedziemy adres mailowy Bienkowskiego i bedziemy indywidualnie wysylasc do
      niego list protestacyjny o tej samej i wczesniej ustalonej tresci. W ten
      wlasnie sposob wywiera sie presje chocby na senatorach w USA.

Piszcie, tylko konkretnie i bes glupich dowcipow.

Dolaczam link do materialow o zajsciu:
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/1816462,51922.html?slowo=motocyklista&VE_szukaj=motocyklista&DEGO_data@od=0&sort=data_od%20desc
      • ireo ”strzelający policjant nie przekroczył uprawnień”? 29.07.06, 03:52
        piszę o sytuacji prawnej i dotychczas udostępnionych faktach
        (może później pojawią się inne, które zmienią obraz zdarzeń)

Art. 17. ustawy o Policji mówi:
        1. Jeżeli środki przymusu bezpośredniego, wymienione w art. 16 ust. 1, okazały
        się niewystarczające lub ich użycie, ze względu na okoliczności danego
        zdarzenia, nie jest możliwe, policjant ma prawo użycia broni palnej wyłącznie:
        ...
        6) w bezpośrednim pościgu za osobą, wobec której użycie broni było dopuszczalne
        w przypadkach określonych w pkt 1-3 i 5 albo za osobą, wobec której istnieje
        uzasadnione podejrzenie popełnienia zabójstwa, zamachu terrorystycznego,
        uprowadzenia osoby w celu wymuszenia okupu lub określonego zachowania, rozboju,
        kradzieży rozbójniczej, wymuszenia rozbójniczego, umyślnego ciężkiego
        uszkodzenia ciała, zgwałcenia, podpalenia lub umyślnego sprowadzenia w inny
        sposób niebezpieczeństwa powszechnego dla życia albo zdrowia
        ...

nie cytuję pozostałych punktów Ustawy bo nie mają tu zastosowania. natomiast
        pkt. 6) można zastosować do danej sytuacji o tyle, o ile „podejrzenie
        popełnienia rozboju” lub „kradzieży rozbójniczej” było „uzasadnione”. i teraz
        pytanie: było czy nie było?

„uzasadnienia” takiego podejrzenia można upatrywać tylko w zachowaniu
        motocyklisty, który nie zatrzymał się na żądanie Policji. a więc kolejne
        pytanie: na ile policjant miał powody przypuszczać, że dany motocyklista
        dokonał przestępstwa?

spośród możliwych powodów nie zatrzymania się motocyklisty na wezwanie Policji,
        przestępstwo występuje rzadko, a w każdym razie znacznie rzadziej niż
        popełnienie wykroczenia (nawet jeśli do przestępstw zaliczyć jazdę pod wpływem
        alkoholu). wykroczenie było więc znacznie bardziej prawdopodobną przyczyną
        zignorowania sygnałów Policji, i jest to wniosek, który wyszkolonemu
        policjantowi nie powinien sprawić trudności

jednak policjant (przynajmniej ten, który strzelał) był pod wpływem świeżej
        informacji o napadzie na hurtownię, co zresztą było powodem (nieudolnego)
        rozstawienia blokady, i dlatego policjant, widząc motocyklistę który się nie
        zatrzymał, myślał przede wszystkim o tym napadzie. uległ sugestii i dlatego
        popełnił błąd w ocenie sytuacji

na tym jednak nie koniec, bo broń została użyta w szczególny sposób. policjant
        oddał aż 10 strzałów – wszystkie w terenie zabudowanym i zaludnionym. należy
        zakładać, że nie było to np. 8 strzałów ostrzegawczych i 2 celowane, bo strzał
        ostrzegawczy oddaje się jeden, góra dwa.

pierwsza i najważniejsza obserwacja jest taka, że użycie broni w taki sposób i
        w takich warunkach było przyczyną śmierci dwóch osób: motocyklisty i
        przypadkowej rowerzystki. w istniejącej sytuacji policjant zachowałby się
        racjonalnie oddając wyłącznie strzał ostrzegawczy.

obserwacja dodatkowa: policjant nie umiał strzelać, skoro oddał aż 10 strzałów
        w takich warunkach, i skoro jedynie 2 pociski trafiły w stosunkowo łatwy cel
        ruchomy, oddalający się od niego po torze zbliżonym do prostej. celem użycia
        broni, gdyby użycie to było uzasadnione, powinno być najpierw ostrzeżenie, a
        następnie obezwładnienie. pytanie: w jaki sposób policjant spodziewał się, w
        sposób bezpieczny dla innych, „obezwładnić” jadącego ulicą motocyklistę?
        nieumiejętność obchodzenia się z bronią powinna być dodatkowym powodem do
        wstrzymania się policjanta od jej użycia

wniosek: teza, że „strzelający policjant nie przekroczył uprawnień”, jest
        trudna do utrzymania
        • Gość: Str8 Re: ”strzelający policjant nie przekroczył IP: 62.92.44.* 03.08.06, 15:14
          Wydaje mi się, z tego co przeczytalem u "ireo" oraz na innych stronach, ze
          policjant robil to co powienien, i,ze nie przekroczyl uprawnien.

(Nie mam nic do motocyklistow, sam planuje kupno jakiegos sprzetu.) :)

Pozdrawiam
      • Gość: Max Re: LIST do komendanta glownego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:19
        Twoja propozycja listu Waps jest kolejnym smutnym dowodem na psychiczna
        chorobe, jaka toczy niektorych, co uznali ze paredziesiat KM pod dupa uwalnia z
        jakiejkolwiek odpowiedzialnosci... Mimo calej tragedii rozumiem, ze sa tacy co
        nam o tej odpowiedzialnosci kaza bolesnie pamietac...
    • Gość: waps Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 29.07.06, 19:30
      Poza postem ireo reakcja zerowa. Latwiej zapalac swieczki niz zrobic coc
      przydatnego. Dlaczego przypomina to polska polityke?
      • Gość: nyyorker Re: No i mamy Amerykę?!!! IP: *.dyn.optonline.net 29.07.06, 19:44
        nie mam zamiaru podpisywac czegos, z czym sie nie zgadzam.
        • ireo listy motocyklisty 30.07.06, 00:11
          Gość portalu: nyyorker napisał(a):

> nie mam zamiaru podpisywac czegos, z czym sie nie zgadzam.

nie spiesz się tak, na razie nie wiadomo nawet z czym się nie zgadzać, bo waps
          nie napisał jaka ma być treść tego słynnego listu.
          nic dziwnego, sam jeszcze tego nie wie
          • Gość: brembo Re: listy motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:31
            szkoda ze ludzie dzielą sie też na ludzi i taborety..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka