Dodaj do ulubionych

odpalanie...

IP: *.chello.pl 02.08.06, 20:42
nie mam pojecia(jeszcze)o motocyklach i mam problem z nowozakupionym choperkiem(mam go 2
dni),otuz gdy stoi pare godzi podchodze i odpalam go bez problemu...to samo gdy chodzi i wylacze
go i wlacze ponownie,ale gdy pojezdze nim i zostawie go na godzine wylaczonego nie chce sie
wlaczyc ,...???...
Obserwuj wątek
    • Gość: NieLaik Re: odpalanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:01
      Dokolegi Laika! Moze by kolega podal wiecej szczegolow tzn jaki to choperek,
      jaki ma silnik itd? A jak kolega uzywa ssania? Pozdrawiam
    • Gość: fireblademan Re: odpalanie... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.08.06, 22:13
      to raczej nic powaznego. Jedyne co i przychodzi do glowy to swiece. Musisz
      znalezc jakie powinny byc seryjnie zalozone swiece i znalezc podobny zamiennik
      o tych samych oznaczenich. Oznaczenia oznaczaja cieplote swiece. Jest to
      typowe zachowanie gdy motocykl rozgzany odpala bez prblemu a gdy troche
      ostygnie mozna krecic a on nic.Sam sie kiedys z tym borykalem. Musisz znalezc
      jakie powinny byc orgonalne swiece i je zalozyc. To powinno zalatwic sprawe.
      TYlko nie wymien jednej chyba tam sa 2 cylindry albo cztery tak wiec wymien
      wszystkie swiece. POzdro!!
      • Gość: laik Re: odpalanie... IP: *.chello.pl 02.08.06, 23:29
        wielkie dzieki...a wiec jutro po swiece...a i jeszcze po klamre:)
        czlowiek co przywiozl tego choperka(250tka V Lifan)tez mowil o swiecach,ze wypadaloby zmienic na
        lepsze...a jesli chodzi o uzywania ssania to wlasnie nie wiem jak go uzywac..?jest kciukiem naciagane...
        ps.
        tylko bez smiechow ...
        w zyciu jezdzilem pare razy na motorynce,wiec takie moto jest dla mnie spelnieniem marzen:)
        • Gość: nyorker Re: odpalanie... IP: 70.19.14.* 02.08.06, 23:32
          najglosniej smieja sie ci, ktorzy motocyklami jezdza wirtualnie.
          • ireo Re: odpalanie... 03.08.06, 00:10
            ja to bym na początek proponował sprzęgło rozkleić
            • Gość: laik Re: odpalanie... IP: *.chello.pl 03.08.06, 08:15
              rozkleic sprzeglo..???co to znaczy?
              • Gość: fireblademan Re: odpalanie... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.06, 17:59
                nie rozumiem tej rady zeby sprzeglo rozkleic
                bo to nie ma nic wspolnego z ta sytuacja.Rozklejenie sprzegla jest spowodowne
                dlugim okresem postoju motocykla gdzie i olej juz jest przepracowany. Chociaz
                nie koniecznie ale to nie w tym przypadku. Rozklejenie polega na tym ze tarcze
                sprzeglowe sie sklejaja i jezeli krecisz rozrusznikiem to czesciowo tak
                zapalasz jak by motocykl byl na biegu. jezli chcesz sprobowac no to mozesz to
                zrobic ale swice sa do du...y. Musisz wrzucic bieg i go popchnac na wylaczonym
                zaplonie. Tak 2, 3 razy na krotkim odcinku wtedy sprzeglo bedzie
                rozklejine.KUP se swiece!! Pozdro.
          • Gość: Pacu3 Re: odpalanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:05
            Dobre dobre zgadzam sie z Nyorkerem :P
            • Gość: laik Re: odpalanie... IP: *.chello.pl 03.08.06, 18:28
              kupilem swiece,klucz... zalozylem...i hula jak marzenie:)zreszta chyba za szybko panikowalem i ssanie
              wlaczalem...:)
              dziekuje i uprzedzam,ze o nie jedno jeszcze sie spytam:)
    • Gość: Dzakas Śmierdiz mi chiszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:23
      no ale chinczycy tez swoje wynalazi mieli dla ludzki i przypomniala mi sie gra
      age of empire II w ktora jestem zajebiscie dobry :D jak ktos chce zagrac moje
      gygy 7041771:D gralem z mistrzem polski i wiecie co prze..em;/ hehe ale to
      bylo 3 lara temu teraz jestem lepszy ale i tak sa lepsi:P hehe wiem, ze nikogo
      to nie interesuje ale zawsze chcialem to napisac;D

sprawdz srubki i przyjemnej jazdy.yo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka