Dodaj do ulubionych

ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie ???

IP: *.aster.pl 17.10.06, 00:02
witam pytanie jak wyżej

często jest tak że sprzedający podaje jakis kosmiczny przebieg iej jest to
lipa

jak to wygląda u was ???

ja wtym sezonie nakciłem 8000 km na thunderze - byłoby więcej ale prawie dwa
miechy remontowałem silkik :(

oraz 800 km na xx kupionym niecałe dwa tygodnie temu

tak więc jak jescze trafie jakiś cieplejszy weekend to powinienem dojechać do
10000 km

pozdr.
siurniety
Obserwuj wątek
    • Gość: siurniety_krolik Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.aster.pl 17.10.06, 00:04
      często jest tak że sprzedający podaje jakis kosmiczny przebieg

na przykład 20000 km w 10 letnim motocyklu

tak miało być

pomyliłem się :)
      • oz_ktm Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 00:26
        ja w tym sezonie narazie troche ponad 21000 km ale nalezy mi sie medal bo na KTM-iku :) dopiero w przyszlym roku buell...
        • Gość: brembo Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:52
          21 000km na KTM !! szok !!!!!!!!!!!!!!!!!! respekt !!! :)
          • Gość: szpak Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:39
            Hej. Mam moto juz prawie miesiac i mam 2800km:)
          • Gość: baba_zanetti Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.itpp.pl 17.10.06, 10:41
            Ok 11000km na CBR 1000f (oczywiście bez awarii;)) i około 1400km na FZR (w
            równo dwa tygodnie). Też sie czasami zastanawiam, skąd takie przebiegi(?)
            dlatego jesli nie jest udokumentowany to nie patrzę nawet na niego przy zakupie.
          • oz_ktm Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 21:00
            zycie :)
            melduje sie do pomocu Brembo

pozdr. oz
        • Gość: nyorker perwert IP: 70.19.14.* 17.10.06, 16:21
          "ja w tym sezonie narazie troche ponad 21000 km ale nalezy mi sie medal bo na
          KTM-iku :) dopiero w przyszlym roku buell..."

niezle, rzeczywiscie nalezy sie medal. (jaki typ zamienia ktm'a na buell'a?)

sam nakrecilem cos 12 tys do sierpnia. nie wiem dokladnie ile, bo licznik 100
          km stad u dilera. dopiero w listopadzie zaczne odrabiac straty.
          • Gość: brembo Re: perwert NY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:33
            narazie prowadze w przebiegu wtym roku :)
            odpiasałem ci w innym poscie na temat opon NY
            • Gość: nyorker Re: perwert NY IP: 70.19.14.* 24.10.06, 22:12
              tak zostanie. sprzet bede mial w polowie listopada (oby), to co ja pojezdze?
    • deviant.rr Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 11:24
      prawie 12000km z czego 95% nawinięte podczas wypadów w takiej pozycji:

w1.bikepics.com/pics/2006%5C10%5C06%5Cbikepics-694754-full.jpg

cieszę się wiec baaardzo!
    • Gość: mad Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:41
      ok 14k km i dalej rośnie... październik jeszcze służy, heh wiec jest szansa na
      więcej !
    • egipcjanin.shinue Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 12:09
      Yamaha XJ 600 N

Około 6500 km, wątpię bym w tym sezonie dobił do 7 tys....
    • Gość: keeway Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.10.06, 17:04
      > jak to wygląda u was ???
      > ja wtym sezonie nakciłem 8000 km na thunderze

Od marca do dziś zrobiłem 7,5 tys km - skuterem 50cc. W przyszłym roku już na
      125cc pewno przekroczę 10 tys.
      • Gość: mad max superstar Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.broker.com.pl 17.10.06, 18:39
        no ja w tym sezonie na cb 500 1500km zanim sprzedalem :)kupilem fazera 1000 i
        do teraz fazerem juz natlukłem 0k 18000 i nadal rosnie :)na cb 500 udalo mi sie
        w sezonie natluc max 12000 i myslalem ze duzo ale jak dorwalem fazera to szok
        normalnie ,fazera mam od maja :)
    • Gość: brembo Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:51
      ja od kwietnia na AFRICA TWIN nakręcilem 26 000km. z tego 1000km w ten weekend w
      bieszczadach.
      nie wiem czy zrobie max jeszcze 1000km w tym roku. w zeszłym na transalpie tyle
      samo mi wyszło. :)
      • wojtekk1000 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 20:14
        Od Maja około 6500 km - R1 2003.
        • mrmisquamacus Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 20:57
          Brembol marathon man :)

cos okolo 10k zx6r
      • bmw44 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 09:03
        Od maja 23tkm jescze się nie poddaję
    • aylen Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 17.10.06, 21:40
      8 000 na ww XX'ie :-)
      • siurniety_krolik Aylen reaktywacja :) 17.10.06, 22:06
        witam pana kolegę na tym zacnym forum :)

coś sie dawno nie udzielałeś

a teraz Oz zaprasza nas na piwko :)

co Ty na to ???

:)

• aylen Re: Aylen reaktywacja :) 18.10.06, 20:41
          ja chyba na deskorolce, bo mi jakis taki moto zarekwirowal, fakt ze zostawil
          kase ale wcale jakos mnie to nie satysfakcjonuje :-)
    • migally Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 10:56
      4000 Yamaha Virago, ale to tylko chopperek :)
      • Gość: dl - eczka Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 195.205.81.* 18.10.06, 12:56
        10 000 z ogonkiem tylko tyle, ze moze ze dwa razy odjechalem dalej od wawy na
        wieej niz 50 kilometrow + urodzil mi sie chlopaczek. w przyszlym sezonie jak
        sie bede mogl wypuszczac dalej to licze, ze tak jak w poprzednich latkach 15,
        18 czy tez 20 tysi w sezonik.
        • Gość: lysout Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:15
          Gość portalu: dl - eczka napisał(a):
          10 000 z ogonkiem tylko tyle, ze moze ze dwa razy odjechalem dalej od wawy na
          wieej niz 50 kilometrow + urodzil mi sie chlopaczek. w przyszlym sezonie jak
          18 czy tez 20 tysi w sezonik.
          miało byc:
          "10 000 z ogonkiem tylko tyle, ze moze ze dwa razy odjechalem dalej od wawki na
          wieej niz 50 kilometerków + urodzil mi sie chlopaczek. w przyszlym sezoniku jak
          18 czy tez 20 tysi w sezonik."
          • edwin.sk Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 19:11
            ;)

ogólnego przebiegu nie podaję, bo nie znam, coś pewnie ok 3000...st5rasznie mało czasu starsznie malo kasy strasznie duzo awarii...tak podsumowuję swój sezon najdłuższa trasa 500km w dwa dni...teraz latam padliną ojca bo moja starucha zachorowała...
            • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 21:42
              Stan na 18-10-2006
              • Gość: nyorker Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 70.19.14.* 18.10.06, 22:03
                "Stan na 18-10-2006
                • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 22:37
                  kutwa madź !!
                  W tygodniu nie mam czasu jeżdzić bo musze w kaczym panstwie zarobic na Złodziei Ubezpieczen Społecznych , podatek, akcyzę , kase chorych i żeby mi coś pierwszego w kieszeni zostało wychodze do roboty 6.30 i wracam 19.00 zebany jak koń po westernie, więc to nie jest 30km/dzień bo jezdze tylko w soboty i niedziele. Ztaruj wiek mojej maszyny i osiągane przez nią prędkości a wychodzi ze 60 km trasa to dla mnie poł dnia wyprawy ( o ile oczywiście nie trza bedzie babuleńki do domu spacerkiem odprowadzić ).
                  Co do orzeszka to akurat nie, bo jeżdze w police, a co do gogli to wiem ze moja luba chce mi zrobic na mikołaja niespodziankę więc na razie jeszcze nie kupiłem, chociaż bardzo by sie przydały przy tych chłodach (brr zamarzniętę komary w oczach - uhhh :/ )
                  Co do grzebactwa - to wytłumaczenie jest jedno i albo zrozumiesz od razu albo nie ma sensu tłumaczyc -
                  9 miesięcy i 28 dni od chwili kiedy silnik ostatni raz wydał z siebie jakikolwiek dźwięk. Godzina ok 23.30 - palstikowa butaleka zamiast baku, lampa stroboskopowa podłączona do przerywacza, amperomierz do akumulatora. Pierwszy kop w kickstarter i cisza, drugi i dalej nic... Przestawienie zapłonu i kolejny kopniak .. cos chwyciło, ale jeszcze za słabo... przelewam gaźnik i kopie jeszcze raz i .... słysze kakofonie dźwięków wydobywającą się z pozbawionego tłumika kolanka wydechu...
                  Siadam na podłodze warsztatu, łapy mi się trzęsą a micha cieszy od ucha do ucha i nie mogę uwierzyć - jednak sie udało - moj motocykl znowu żyje...
                  Mogę opisywać jak ją rozebrałem , posegregowałem, wypiaskowałem, szpachlowałem i lakierowałem. Ile sie przy tym nauczyłem , ile spie..łem i nawqrwiałem na samego siebie , motocykl i jego projektanta.
                  Ale teraz mam takie uczucie - dokonałem czegoś dobrego ....
                  Przywróciłem do życia kawał historii ... i wiem ze bede to robił nadal ...

to tyle ...

• edwin.sk Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 08:18
                    Pierwszy kop w kick
                    > starter i cisza, drugi i dalej nic... Przestawienie zapłonu i kolejny kopniak .
                    > . cos chwyciło, ale jeszcze za słabo... przelewam gaźnik i kopie jeszcze raz i
                    > .... słysze kakofonie dźwięków wydobywającą się z pozbawionego tłumika kolanka
                    > wydechu...
                    > Siadam na podłodze warsztatu, łapy mi się trzęsą a micha cieszy od ucha do ucha
                    > i nie mogę uwierzyć - jednak sie udało - moj motocykl znowu żyje...

heh to jest coś pięknego... zaraz idę reanimować swoją padlinę....niech tylko szron przestanie straszyć
                    • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 22:04
                      hehe- no dajesz edwin!
                      W naszej branży cza byc upartym i przeć jak lepper do władzy ;]
                  • shipp Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 11:20
                    ja bym się tak nie przejmował. jest na forum kilku cwaniaczków, którym rodzice
                    fundnęli jakieś ładne moto i teraz poginają z każdym bzdetem do mechaniora a
                    tutaj żeby "zaistnieć" powtarzają zasłyszane gdzieś mądrości. jak by taki
                    pozapier..kilka lat na na coś naprawdę swojego, inaczej by śpiewał swoje songi.
                    ja osobiście podziwiam Twoje dokonania i życzę dużo radości z każdego kilometra.
                    pozdrawiam
                    • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 22:06
                      Dzięki
                      A przy okazji na tyle dobrze znam NY że wiem kiedy pisze coś na poważnie a kiedy z nutką żartobliwej złośliwości. Mam podobne poczucie humoru ;]
                      hehe
                  • Gość: nyorker Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.dyn.optonline.net 19.10.06, 14:11
                    ty saracen powinienes robic kinematografie. (o ile to zajecie nie byloby dla
                    ciebie jeszcze bardziej stresujace).
                    • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 22:09
                      Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "jeszcze bardziej stresujące" ??
                      Renowacja motocykla jest dla mnie relaksem po qrwicy jakiej dostaję musząc pracować z niektórymi ludzmi.
                      A co do kinematografii to ....
                      Hmmm ... wszystkie fajne filmy już nakręcono ...
                      • Gość: nyorker Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 70.19.14.* 19.10.06, 22:39
                        tak tylko rzeklem, bo sprawiasz wrazenie spietego.
                      • Gość: nyorker Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 70.19.14.* 19.10.06, 22:46
                        napisalem: '30km/dzien. niezle.'

powtarzam, bo zdaje sie zrozumiales to jakos inaczej.

"Renowacja motocykla jest dla mnie relaksem po qrwicy jakiej dostaję musząc
                        prac ować z niektórymi ludzmi."

w moim przypadku to praca jest relaksem, stad dla utrzymania rownowagi ducha
                        zagladam na forum i obcuje z typami typu miitch i shipp.
                        • saracen1608 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 21.10.06, 08:07
                          > w moim przypadku to praca jest relaksem,

hmm, zazdroszczę...
                          Pomiędzy moimi znajomymi krąży teraz takie powiedzonko:
                          Trzech na dziesięciu absolwentów polskich wyższych uczelni żyje w stresie. Pozostałych siedmiu - za granicą.

I jeszcze jedno:
                          Są ludzie ktorzy po studiach chcą pracować w Polsce. Oczywiście szanujemy ich. ( tego możesz nie chwytać bo to z reklamy orendzia)
                          • irish76 alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) 23.10.06, 16:30
                            w podstawowce zlożyłem z kumplem SHL (byly dwie niesprawne i powstala jedna
                            sprawna). To bylo cos jak za 3 razem skladania i rozkladania silnika w koncy
                            zapalila.
                            • Gość: nyorker Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) IP: 70.19.14.* 23.10.06, 17:21
                              pewnie dlatego zima robi, bo chuchniecie lepsze.
                            • saracen1608 Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) 23.10.06, 20:07
                              hehe- ja za pierwszym raze tak genialnie poskałdałem skrzynkę biegów ze miałem tylko jedynkę i cztery razy luz :]
                              Musiałem rozebrać pół balszanki zeby wyjąć motor , rozpołowić go i złożyc tak jak trzeba - no ale cóz - życie ;]

A dziś zacząłem sobie strugać z włókna szklanego kuferki boczne. Poźniej sie pobawię w małego tapicera i je obszyje kremową skórą...
                              hmm... a w garażu czeka już następna padlina do restauracjii :D
                              • Gość: nyorker Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) IP: 70.19.14.* 23.10.06, 20:59
                                "a w garażu czeka już następna padlina do restauracjii :D"

bez przesady, jesc chociaz moglbys swiezo.
                                • saracen1608 Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) 24.10.06, 21:39
                                  NY - pisząc "padlina do restauracji" nie miałem na myśli jedzenia. To co piszą
                                  w amerykanckich gazetach n/t Polskiej Gastronomi to gruba przesada.
                                  No chyba że chodzi o biedronki...
                                  • Gość: nyorker zagracen IP: 70.19.14.* 24.10.06, 22:21
                                    amerykanskie gazety pisza prawde o polskiej gastronomii. juz nawet NYT laczy
                                    specjalny, codzienny dodatek. ostatnio przeczytalem artykul o oranzadzie z
                                    sulechowa, w ktorym autor - degustator o uznanej reputacji - zaklina sie i
                                    zaklinowuje, ze sulechowska oranzada jest lepsza od red bull'a.

polskaludowa.com/codzienne/jpg/oranzada_2.jpg
                              • edwin.sk Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) 31.10.06, 21:41
                                saracen1608 napisał:

> hmm... a w garażu czeka już następna padlina do restauracjii :D

może coś więcej?
                                • saracen1608 Re: alew wychuchales ta MZ - rispekt brader ;) 01.11.06, 08:40
                                  To samo co mam tylko z 1963r.

Tylko ze stan agonalny - silnik jeszcze działał w zeszłym sezonie , ale reszta
                                  ma duże braki. Może jednak zostawie na cześci.
    • Gość: s. Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.06, 13:10
      > często jest tak że sprzedający podaje jakis kosmiczny przebieg
      na przykład 20000 km w 10 letnim motocyklu <

To się wszystko zgadza, w liczniku brakuje jednej kratki i jedynka na początku
      się nie mieści.

6000 MZ ale to przez ciągłe awarie...
      • shipp Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 18.10.06, 13:30
        albo dwójka... :/
    • Gość: kojotkurier Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 80.54.43.* 19.10.06, 08:43
      no w tym sezonie nawinolem 9 tysiaczkow ale sezon sie jeszcze nie skonczyl
      bezawaryjnie i to jest jeszcze jeden powod zeby ujezdzac honde
      pozdrawiam
      • motory3 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 19.10.06, 22:16
        Ja na jawce 50 z braku czasu (remont WFM) tylko ok.2500km i rosnie. na wiosne
        przesiadam się na WFM po kapitalce i licze robic ok. 10000- 15000km rocznie.
        • Gość: Benek Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:55
          i co myslisz ze na WFM dasz rade wykrecic 10k w ciągu roku??ja mysle ze nie bo
          po 5k skonczy sie silnik...
          ja na GS wykręciłem 8k z czego ze 3k z plecakiem:)
    • Gość: PawełYamahaTDM850 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 00:09
      A ja na razie około 14 tys (w tym wyprawa na południe Francji - 5.500km).
      :-))
    • irish76 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 23.10.06, 16:24
      wstyd mi
      tylko jakies 6000
    • Gość: Robert Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:47
      Wy tu macie niezłe przebiegi :) Ja w tym sezonie zrobiłem jakieś 50 km.
      Powód: Maszyna odmówiła posłuszeństwa. Można zobaczyć jak to się stało tu:
      www.wrzuta.pl/film/3TGEQ5JN81/mvi_0050Pozdrawiam.
      • shipp Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 23.10.06, 18:46
        kur..a!!znowu niebieski komarek??!!boję się otworzyć puszkę..:/
    • Gość: VFR Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: 87.198.198.* 23.10.06, 20:08
      ja w pierwszym tygodniu zrobiłem 2000 km a przez następne 3 dni 2600 z olski do
      irlandii
      • speedy600 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie 24.10.06, 21:28
        10kkm od kwietnia tego roku :)
        • Gość: MAY PLESS Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:56
          NIEWIEM JAK WY ALE OD POCZATKU WRZESNIA 2400 KM WIEM ZE TO DOSYC DUZO ALE MIALEM
          DO DYSPOZYCJI TYLKO SOBOTNIE POPOLUDNIA I NIEDZIELE SREDNIO ROBILEM OK 150KM ZA
          JEDNYM WYJAZDEM POZDRO DLA WSZYSTKICH AHA JEZDZE NA HONDZIE SHADOW 1995 PA
    • Gość: ex Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.maag-gear.ch 30.10.06, 13:04
      a, pociagnelem w tym sezonie.. 24500 na CBR1000F '90 + 2500 na R1 '00
      ..i jeszcze jedna trasa na okolo 1300 przede mna :D
      • Gość: siekiera77 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.aster.pl 31.10.06, 17:36
        hehehehehe!
        a jak poczytamy gielde to np:
        "rocznik 2001
        przebieg 8 000 km" ;-)
        a roznica gdzie?
        a pracowicie odkrecana
        podczas dlugich zimowych wieczorów :-D
    • Gość: kondzik86 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.chello.pl 31.10.06, 21:47
      U mnie ledwo 21000 przekroczyło... Jazda głównie weekendowa :(
      • Gość: Darth1 Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie IP: *.teleton.pl 01.11.06, 01:23
        Ja w tym sezonie zrobilem 3 tys km i jest to u mnie od pewnego czasu norma.
        Powod, brak czasu.
        Zadko bo zadko ale zdarza sie ze motocykle 5-6 letnie maja przebieg kolo 20
        tys(tak jak moj egzemplarz)
        W przyszlym roku jestem jednak sprzedac konia, poniewaz przy tak niskich
        przebiegach trzymanie go ma maly sens.
        Podejrzliwosc w przypadku malej ilosci km nabitej na moto ma oczywiscie racje
        bytu ale nie dajmy sie zwariowac nie kazdy robi 10-20 tys rocznie...

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka