Dodaj do ulubionych

przedni amortyzator

IP: 80.72.33.* 29.10.06, 20:53
Witam!
Zauwazylem po jezdzie delikatne wycieki z jednego z przednich amortyzatorow. Jedna rura teleskopowa jest wyraznie wilgotna, z reguly widac tez tluste "obraczki" - kilka razy po nocy z obudowy amortyzatora zmywalem wg mnie znaczace wycieki (i tu tez pyt: co z takiego amortyzatora wycieka, bo slyszalem, ze cieczowe amortyzatory, to w motocyklu sprzed 13 lat to raczej dziwna sprawa - moje moto - BMW F650).
Na ile powazna jest to sprawa?
Jezdze od b. niedawna wiec prosze o wyrozumialosc.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas A wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:38
      Puścił ci uszczelnaicz w lagu ksozt wymiany 50-100zł jak sobie sma zrobisz ja
      bede sobie sam robił ale to pozneij narazie jezdze tak mi to sie zroiblo bo za
      syzbko rpzejechalem rpzez kraweznik no i od stawiania motoru an gume.

A osobiscie radze ci okrecic delikatni kawalkiem szmatki zlaczenie lagu z
      teleskopem aby ci olej nie zalal tarcyz hamulcowej rpzedniej mi zalal i teraz
      mam slabe hantle a zanim sie dotrze to sie zejdzie.pzdr
      • bartekexc Re: A wiec 29.10.06, 22:07
        można spróbować wyczyścic kliszą, ale to rozwiązanie na krótką metę
    • Gość: Pacu3 Re: przedni amortyzator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:19
      Tak na 100 % uszczelniacz po prostu wymien, jak sie do tego dobrze zabierzesz to
      nie zajmnie ci to wiele czasu . Dlaczego warto wymienić to już wspomniano z
      reszta bbył nie dawno post na ten temat ale powtórze iż olej który wycieka z
      lagi moze zalac tarcze i przy hamowaniu zdziwisz sie jak 2 krople oleju moga
      unieszkodliwic hample. Nie zapomnij po tym zabiegu sprawdzic stan oleju w 2
      lagach no i ewentualnie uzupelnic olejem wskazanym dla Twojego moto.
      PRZESTRZEGAM zarazem przed super pomyslem " naleje ciut wiecej oleju będzie
      twardszy przód" BŁĄD nie rób tego !!
      • Gość: brembo Re: przedni amortyzator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:51
        ciekawe ze tak szybko to siadlo. olej po wymianie dokładnie sprawdzić jego
        poziom w lagach. w cm od gornej krawedzi lagi do poziomu oleju. nei wiem ile ma
        byc w BMW, ale chyba da sie to ustalić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka