Dodaj do ulubionych

Pierwszy motocykl

05.01.07, 18:17
Nie jeździłem na motocyklu..na wiosnę będę robił prawko A
interesuje mnie sprzęt o pojemności 125-250 co polecacie za sumę do 10 tys?
Obserwuj wątek
    • Gość: yamasz Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:37
      suzuki gn 250
    • Gość: Dzakas hihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:51
      Gs 500, cb 500, mito125
    • Gość: end Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:24
      mam kawasaki EL250 eliminator, to bardzo poczciwy sprzęt a można takie kupić
      już za około 5 tys zł

www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_el_252_2000.php
      • artiug4 Re: Pierwszy motocykl 05.01.07, 21:08
        może ktoś poleci coś z naked bike?
        • Gość: ff Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:35
          Jesli koniecznie mniejsze pojemnośći to moze Hyosung Comet GT 250. Widziałem
          taki w Szkole Jazdy na Mokotowie(Wawa).
          • artiug4 Re: Pierwszy motocykl 06.01.07, 11:01
            nie no bez przesady za 10 tysięcy można chyba kupić już markowy motorek
          • Gość: spiwor. Nowe Hyosungi mają coś w sobie ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.07, 11:16
            Albo gt 125:
            motos.autocity.com/imagenes/motos/400x250/hyosunggt250r.jpg
            chake.free.fr/moto/IMG_3572_redimensionner.JPG
            chake.free.fr/moto/IMG_3571_redimensionner.JPG
            Szkoda, że jak widać są skazane na przegraną bo jak widać Hyosung nie brzmi tak
            dobrze jak Kawasaki czy inna Honda...
            • artiug4 Re: Nowe Hyosungi mają coś w sobie ;) 06.01.07, 16:41
              Jeśli producent poprawi ich jakość i niezawodność to nie będą skazane na przegraną
              były czasy że naśmiewano się z takich marek jak honda, toyota i innych
              japońskich a teraz to są najlepsi producenci sprzętu motoryzacyjnego na świecie
            • Gość: diya Re: Nowe Hyosungi mają coś w sobie ;) IP: *.satfilm.pl 11.01.07, 15:08
              nooo, odzyskuję wiarę w człowieka, nie tylko nadęciaki tu pisza, mój pierwszy
              motocykl to był właśnie hyosung/125/ całkiem niezły i wizualnie też o.k, mój
              partner ma hondę, ale nigdy nie wyrazil sie żle o moim motorku, wręcz
              przeciwnie,
    • Gość: Trap Re: Pierwszy motocykl IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.07, 20:26
      Dam ci dobra rade, ze dla poczatkujacych najlepsze jest Enduro, na ktorym mozna
      sie niezle wprawic w jezdzie.Za 10 tys. mozesz kupic piekny markowy motocykl i
      nie kupuj szajsu niewiadomo jakiej marki na pseudo licencji.Polecam Yamahe XT
      125, Honde XR 125L, Honde XL 125LV Varadero(duzy moocykl), Honde CBF 250, Yamahe
      TW,i mam pytanie podasz mi swojego maila?
      • Gość: jdn1 Re: Pierwszy motocykl IP: *.compi.net.pl 06.01.07, 20:36
        ...popieram ...na pierwsze moto najlepiej enduro/crosówke i do lasu. Potem
        zmień gumy i na asfalt. Za rok jak nazbirasz parę groszy więcej kup jakieś 600
        do 100 kM i masz dużą szansę przeżyć jeszcze parę/parenaście sezonów. Każda
        wywrotka na krosie będzie prawie bez kosztów, a na każdym asfaltowym to juz
        przeciąg w portfelu. Nabierzesz wprawy i napewno nieraz wrócisz do jazdy po
        lasach i dziurach.
        Pozdro
        jdn
    • egipcjanin.shinue Re: Pierwszy motocykl 06.01.07, 23:21
      Może coś takiego ??

www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2060598
      Choć swoją drogą to ładniejsze i nowsze okazy tego modelu widywałem na
      allegro ...
      • artiug4 Re: Pierwszy motocykl 07.01.07, 13:56
        Mój mail to artur_rewinski@poczta.onet.pl
        Enduro to ciekawa propozycja tyle że są one chyba intensywniej
        eksploatowane...nie znam się na mechanice więc rocznik musiał by być młody
        Ta honda z poprzedniego postu mi się podoba tylko ten rocznik
        Muszę znaleźć kogoś kto pomoże mi kupić motocykl
        • Gość: Trap Re: Pierwszy motocykl IP: *.telsat.wroc.pl 07.01.07, 16:35
          Nie kupuj zlomu!Ja sie juz przejechalem na syfie i wiem,ze nie warto w to
          inwestowac.Mowisz ze do 10 tys.zł za taka kase mozesz miec motocykl z 2006 roku
          Yamahy!
          • Gość: Bochenek Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:11
            Mam podobne zdanie jak mój poprzednik.Lepiej Kupić coś sprawdzonego i śmigać
            jak gość. Za 10 tys mozesz wybrać juz niezły sprzet Yamahy lub Hondy z rocznika
            2006r.Sam teraz mam taki problem co kupić za 125 ale juz zdecydowałem kupuje
            enduro Yamahy DT125. Pozdro
    • Gość: greees MZ 125sx IP: *.debica197.tnp.pl 07.01.07, 16:18
      MZ 125sx!! 4 suwowy silnik DOHC , dwie chlodnice najmocniejszy w swojej klasie
      silnik. Zajebisty motorek mam go od roku miód malina polecam
    • Gość: rychoo Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:32
      u cale nudne 15 koni w MZ. Ja polecam DR 350 , ok 30 kuni , letkie , waskie , krotkie prowadzi sie jak rower .
      • Gość: mmmarcins. Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 17:24
        jeden kolega miał Jinchenga 100 (chińszczyzna) przez kilka sezonów, a inny
        Hyosunga 600 (taki dosyć nowy) i obaj chwalili te motorki - skąd opinie
        o ,,niemarkowości" tego sprzętu? nie mam pojęcia...
        a co do motorku... jakieś enduro, a jeszcze lepiej CBF 250, jeśli trafisz
        gdzieś (ciężko to dostać). ja bym jeszcze polecił Kawę EX 250 (sport) -
        niezawodny sprzęt. dam Ci tylko radę - nie bierz Yamahy SR 250, bo będziesz
        klnąć ten sprzęt.
      • Gość: siekiera77 Re: Pierwszy motocykl IP: *.aster.pl 13.01.07, 17:31
        Gość portalu: rychoo napisał(a):

> u cale nudne 15 koni w MZ. Ja polecam DR 350 , ok 30 kuni , letkie , waskie , k
        > rotkie prowadzi sie jak rower .

ty rysiupysiu dalej prowadź ten swoj rower
        albo...
        wklej jakiegos linka
        :-D
    • Gość: easy rider Re: Pierwszy motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:38
      Polecam mocno Gn 250- śmigałem na nim 3 lata i nigdy mnie nie zawiódł.Pomimo
      tego, że mam 190 cm wzrostu był to bardzo wygodny sprzęcik. Naprawdę
      sympatyczna maszyna:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka