Dodaj do ulubionych

Pytanie Techniczne z wiedzy o silnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:50
Wiec mam nastepujacy problem na biegu jałowym motocykl wkreca sie momentalnie
idealnie na obrotach okolo 1500 pracuje rowno chociaz czasem jakby sie dusil
roznie to bywa, a zaobserwowalem dzis jak przyspieszalem do 180 ze niechce
motocykl wiecej pojechac na szostce dodajmy ze mialem kolo 2 litrow w baku
wiec wk..lem sie dodalem jeszcze 4 litry i z powrotem bujlem do jakis 220-230
nieoszczedzalem jej jednak gdy wkrecala sie na obroty podchodze pod max czyli
10-13 cos kolo tego wczesniej przy 8 sie dusila musialem wrzucic bieg do gory
bo czulem, ze dalej nie pojdzie chociaz obrotow jeszcze miala w zapasie
Wniosek taki, ze sie dusi w wysokich obrotach i teraz

Moje spostrzezenia:
-Czyscilem filtr powietrza i moze cos nie tak zalorzylem albo jeszcze raz
przeczyszcze
- Ktorys wezyk od baku jest moze lekko zgiety i paliwo nie nadąrza lecieć.

Do tych dwoch podpunktow odnosnik teraz czemu na luzie jest wszystko ok w
takim ukladzie czy podczas jazdy sa inen obciazenia i inne warunki pracy silnika

KOljne spostrzenia:
-Albo świece do wymiany
-Albo zalalem pare razy z dupnym paliwem i do konca je wypalil do ostatniej
kropli i moze minimalnei gazniki sie zasyfily czyms
-Gazniki do regulacji
-Regulacja zaworow

Ogolnie takie rzecyz mi przychodza do glowy odrzucam regulacje zaworow i
ingerencje w gazniki bo zbyt duzo je...ania a zbyt ogolne pojmowanie tematu
wie skupialbym sie na szczegolach co myslicie

Dodam ze motocykl odpala bez problemu bez problemu sie wkreca
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: Pytanie Techniczne z wiedzy o silnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:54
      A nie masz tego czasem po zmanie filtra powietrza? albo wogole jest brudny i fuj..
      • Gość: Leszek Re: Pytanie Techniczne z wiedzy o silnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:55
        mialo byc filtr paliwa :)
    • Gość: Dzakas A wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 00:01
      Jedynie ruszalem filtr powietrza ale watpie czy przy nim os nabroilem bo
      odkurzylem go chociaz byl czysty i wlorzylem z powrotem filtra paliwa nei
      ruszalem i nawet nie wiem gdzie znajduje sie w cbr 600 f2 ogolnie to f2 nie ma
      pompki paliwa. Mysle, ze moze zalac duzo paliwa by cisnienie bylo wieksze w baku
      i dopeiro zobaczyc chociaz pogubilem sie w tym wszystkim bo trudno mi oszaowac
      czy to zwiazane jest z filtrem powietrza czy swiecami by wina z paliwem jakas byla
      • Gość: Leszek Re: A wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 01:00
        Na moje to zobacz czy wszytsko ok z filtrem powietrza moze nie dokrecona srubka
        albo cos lub wezyk od podcisnienia o ile taki masz jest gdzies
        przytrzasniety...to jest gdzies w tych rejonach:)
    • Gość: Dzakas Zapraszam i ponawiam temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 12:04
      NA wziecie udzial w dyskusji
      • Gość: Lukasz Re: Zapraszam i ponawiam temat IP: *.035-4-73746f25.cust.bredbandsbolaget.se 23.04.07, 12:15
        Nie wiem dolkadnie jakie gazniki sa w cebrze F2 ale jezeli masz 2 przepustnice
        w kazdym gazniku (jedna sie obraca a droga przesowa) Dolna obracana jest linka
        gazu a gorna przesowana podcisnieniem Sprawdz czy masz dobrze podokrecane
        srubki w dekielkach przy gaznikach, albo uszczelki przy deklach bo moze spadlo
        podcisnienie i dolne przepustnice nie wysowaja sie max do konca a to wlasnie
        one sa odpowiedzialne za prace na wysokich obrotach
        Pozdrawiam Lukasz
    • Gość: mmarcinn Re: Pytanie Techniczne z wiedzy o silnik IP: 213.199.201.* 23.04.07, 13:50
      Zalej 98 do pełna:)
    • Gość: spiwor. Re: Pytanie Techniczne z wiedzy o silnik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 20:17
      Podłączam się do pytanie przy dość długim pałowaniu, mieszanina biegami i nie
      schodzenie poniżej 8-9 tyś obrotów, w pewnym momencie sytuacja wymusiła jechać
      minimalnie na stałych obrotach jednocześnie za mało przeredukowałem tak, że
      obroty były 6-7 tyś. ponowne odwinięcie i moto dużo słabiej przyspieszało niż by
      to było 'normalne' 6-7tyś a przy okazji dźwięk silnika był jakiś taki niezdrowy,
      jakby się dławił, co to może być?
    • Gość: Dzakas No wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:36
      U mnie to wyglada jakby sie zaduszal i na obroty dalejs ie nei wkreci i nie
      przyspieszy jak nie wrzuce wyzszego biegu ale na luzie normalnie wszystko
      elegancko tylko,z e na bardzo niskich obrotach narazy nierowno zapracuje juz sam
      nie wiem.
      • Gość: baba_zanetti Re: No wlasnie IP: *.subscribers.sferia.net 24.04.07, 00:51
        filtr masz pewnie spoko, zawory to też nei takie objawy. ODP: gaźniki!!!
        Czyszczenie i regulacja. Świece też wypada czasami zmienic, nawet jak się
        wydaje że mają dobrą iskrę, zwłaszcza że koszt niewielki. Z tymi przepustnicami
        to też może być prawda, popękane membrany ale to na szczęście
        małoprawdopodobne, chociaż objawy sie zgadzają. Krotko mówiąc motocykl prosi
        się o serwis!!! PZDR.
        • Gość: Dzakas H..j wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:08
          To sie stalo tak nagle mozna powiedziec, ze z dnia na dzien wydaje mi sie swiece
          albo w ostatecznosci cos z doplywem paluiwa albo powietrza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka