Dodaj do ulubionych

cbr Napinacz rozrządu i wieści z moejj cbr 600 f2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:15
Wiec tak pisalem o moim problemie ze swiatlami gdy po zaloczeniu ich na
wolnych obrotach prawie gasla i niechciala wkrecac sie do konca na swiatlach w
pozneijszym czasie prolem byl i bez swiatel i odlaczaly sie cylidnry tak wie
chodzila na 2 lub 3. Wymienilem świece zmienilem olej ostatnio świece pomogły
i już chodzi elegancko.

Problemem jest jednak teraz napinacz rozrzadu czytalem po forach okazal to sie
problem globalny w cbr. Mam cbr f2 ma napinacz hydrauliczy widzialem na
zdjeciach niby nie skomplikowane pierunstwo wystarczy odkrecic dwie sruby i
wyjąć. Zastanawiam sie czy tego nie zrobic czy moze sie cos wtedy stać??
wydaje mi sie, ze nie i pytanie drugie czy lepiej kupic napinacz od fzr 600 do
cbr niby wszyscy chwala go. A ten orginalny hondowski to gowno w f3
zastosowano mechancizny o niebo lepszy jest ale i tak gowno w efekcie
wszystkie cbr choruja na niego czy ktos jest w temacie albo cos sie wypowie.pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: tomi Re: cbr Napinacz rozrządu i wieści z moejj cbr 60 IP: 87.102.21.* 26.07.07, 20:01
      Mam cbr 600 f4. Tez juz zaczyna dzwonic cholerstwo. Do wymiany jak nic.
      Wszystkie cebry tak maja?
      • Gość: baba_zanetti Re: cbr Napinacz rozrządu i wieści z moejj cbr 60 IP: *.subscribers.sferia.net 26.07.07, 23:43
        świece powiadasz?? (nie chcę mowić a nie mówiłem)
        dobra nieważne, chcesz wykręcić napinacz, ok, tylko po co?? by go zobaczyć
        pewnie:) hehe, trzeba niestety sie do tego przyzwyczaić, wymiana nie pomoże,
        przynajmniej nie na długo, jak juz to pomoże wymiana łańcucha rozrządu,
        chałasujący łańcuch na wolnych obrotach jest bolączką wszystkich CBR 600,
        napinach ma wspomaganie olejowe, (olej zapobiega cofaniu się sprężyny) co przy
        niskim ciśnieniu słabo działa. Tak więc, wymienic łańcuch rozrządu, jeśli od
        nowośći nie był wymieniany.
    • Gość: Dzakas Troche sie wogole zastanawiam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:37
      Troche sie wogole zastanawiam nad tym ale pierwsza rzecz nie ma komu zbytnio
      tego zlecic. A druga rzecz orginalny hondowski napinacz to tez gowno podobno i
      problem rozwiarze na 2 moze 10tys km a to troche malo. Kurde niby wszyscy sobie
      chwala napinacz od fzr a co do napiacza f2 jest hydrauliczny wiec chyba nie ma
      tam sprezyny. Ogolnie motor pochalasuje odrazu po uruchomieniu ale po jakims
      czasie milknie i chodzi przyjemnie na ucha bo napinacz zaczyna napinac. Jak
      pameitam moja cbr miala juz tak tylko, ze raz na miesiac ale teraz to za kazdym
      uruchomieniem praktycznie silnika i juz mnie to wku..a chyba wymienie od fzr.

Kto sie wypowie jak sie wyjmie ktos w temacie mechaniki mtoocyklowej wydaje mi
      sie, ze to jest nie trudne mozna tez zamowic reczny napinacz z usa ktory trzeba
      podkrecac ale ja chyba zaryzykuje od fzr.\\

pzdr
      • Gość: baba_zanetti Re: Troche sie wogole zastanawiam IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.07, 00:50
        wyjęcie go nie jest trudne, i nic się nie stanie, tylko po jego wyjęciu nie
        kręć wałem, sprężyna jest, a olej działa podobnie jak w teleskopie, tłumi
        szarpnięcia łańcucha. Można by spróbować opcji z napinaczem od FZR, nie wiem
        czy rozstaw śrub pasuje i długość palucha, ale jeśli chodzą plotki że tak, to
        moze coś w tym jest, natomiast napinacz mechaniczny można sobie zrobić samemu,
        ale to bez sensu jest, bo kiedy będziesz wiedział że trzeba napiąć
        łańcuchszek?
        • Gość: Dzakas Moze ktos sie jeszcze wypowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 09:10
          Dzieki baba za odpowiedzi zastanawiam sie czy nie da sie go jakos uszczelnic w
          kazdym badz razie kupilbym od cbr ale jaki to ma sens jak za pol roku rok bede
          musial znow go wymieniac szrota od fzry jednak sproboje a narazie ide pojezdzic
          mimo, ze lata jak ku...e majtki ale pozniej jest cisza czyli lancuszek sam w
          sobuie jest dobry tylko tenn napinacz z dupy.pzdr all
          • Gość: baba_zanetti Re: Moze ktos sie jeszcze wypowie IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.07, 22:04
            zbadaj sprawe z napinaczem od fzr, czy czegoś innego, olej hondowskie bo one
            nowe są już szroty, ewentualnie można pomyslec nad przerobieniem tego, miałem
            dziś taki "ręczny" napinacz w ręku, troche kłopotliwy w użytkowaniu ale
            skuteczny, podkręcasz dotąd aż łańcuch milknie. trzeba to tylko przerobić z
            głową
    • Gość: Dzakas No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:12
      No nic bede celowal w napinacz od fzr pier...e hondowskie badziewie moze pokusze
      sie o wymiane lancuszka do tego. Troche zirytowal mnie moj poprzedi problem
      ktory niby znikl a niby sie ujawnil jak ostro rpzekatowalem fure i sie troche
      zgrzala znow na niskich obrotach szczegolnie na jedynce kolo 1.5-3 tys obrotow
      jak jej dam gazu to sie dusi i dopiero po chwili lapie zastanawiam sie czy swiec
      nie za..em chociaz pali ladnie moze zmaiana akumulatora pomoze??

Ku.. chcuialbym ja zrobic aby chodzila zajebiscie ale juz sie gubie
      • Gość: baba_zanetti Re: No IP: *.subscribers.sferia.net 28.07.07, 23:35
        świec to raczej nie powinna być wina, aku też bym odrzucił, chyba że padlina
        totalna. by szukac przyczyny musisz przede wszystkim zacząć od zaworów, troche
        juz tym motocyklem jeździsz a zdaje się że zawory były nie ruszane dłuższy
        czas, jeśli masz problem z wolnymi obrotami, to byćmoże podpierają sie zawory,
        przez co jest za niskie ciśnienie sprężania, i na wolnych będe problemy nie
        mówiąć o kosztach poźniejszych, więc zmierz chociaż ciśnienie na garach,
        następnie trzeba by wyczyścić gaźńiki by miec podstawę do regulacji gaźników,
        głównie składu mieszanki, także gdy wiele rzeczy jest niepewnych to nic z tego
        nie wystrugasz, prędzej zwariujesz
        • Gość: Dzakas Baba zapraszam do tematu przedodow wyskoiego napie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 16:13
          j.w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka