Dodaj do ulubionych

Link4 czy warto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:01
Nadszedł czas wykupienia nowego OC. Chce zmienić firmę i zastanawiam się nad Link4. Czy warto się u nich ubezpieczyć?
Jeżeli mieliście z nimi styczność to proszę o opinię:)
Obserwuj wątek
    • nico72 Re: Link4 czy warto? 04.06.08, 22:11
      Motocykla nie ubezpieczałem to osobiście nie wiem ale gostek tam pracujący
      powiedział mi po cichu że w przeciwieństwie do samochodu moto nie warto.
      • Gość: bler Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:48
        rok temu bylem bliski zakupu nowego motoru i szukalem OC to pamietam jak
        porownywalem link z pzu i czyms jeszcze to wypadalo przecietnie natomiast jak
        porownywalem jakis miesiac temu to bylo duzo lepiej takze chyba cos pozmieniali
        w swoich stawkach
    • Gość: JK Re: Link4 czy warto? IP: *.as.kn.pl 05.06.08, 00:26
      Moto ubezpieczyłem w Alianz (AC+OC) Samochód w Link4 bo było tanio (tylko OC).
      Jeżeli wykupujesz tylko OC, to śmiało możesz skorzystać z Link4. Przecież i tak
      Ty nie będziesz z tego ubezpieczenia korzystał w razie czego tylko ktoś inny,
      więc czym się przejmujesz???
      • Gość: Joj Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 21:39
        Chciał bym poprostu żeby wszystko sprawnie poszło z tym procedurami ubezpieczania samego. No właśnie, bo w sumie to nie wiem jak to wygląda wszystko w praktyce jak to się załatwia itd:)
    • Gość: JK Re: Link4 czy warto? IP: *.as.kn.pl 05.06.08, 23:41
      Wejdz na ich strone, zadeklaruj,żeby do Ciebie zadzwonili, podaj nr tel i
      zaczekaj. Do mnie zadzwonili na następny dzień, przez tel podałem im swoje dane,
      oni obliczyli ile zapłacę. Wysyłają Ci mailem potwierdzenie
      ubezpieczenia(honorowane przez policję), drukujesz je sobie i wozisz z
      dokumentami. Jednocześnie przelewasz im wyznaczoną kwotę a wtedy oni prześlą Ci
      polisę w oryginale. I tyle;)
    • Gość: cx Re: Link4 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:40
      najtaniej motocykl ubezpieczysz w pzu, link4 jest dwa razy drozszy,
      sprawdzalem. to jesli chodzi o oc, ac w pzu jest koszmarnie drogie a
      w link4 chyba nie ma ac
      • Gość: kolecik Re: Link4 czy warto? IP: 195.164.7.* 06.06.08, 08:49
        Witam,
        Ja ubezpieczyłem w LINK4, za SV650 zapłaciłem 78 zł (60% znizki). W
        Allianz jest podobna cena ale wymagają udokumentowania zniżek. Nie
        sądzę żeby PZU było dużo tańcze od Linka ale nie daję głowy bo nie
        sprawdzałem.
        Pozdrawiam,
      • Gość: Mariusz Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 15:32
        Jakoś to mi sie dziwne wydaje że w PZU jest taniej niż w LInku. Bo oni mają agnetów którzy biorą prowizję więc o tyle musi być drożej a w Linku ich nie ma wiec siłą rzeczy musi być taniej...
        • Gość: Filip Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 20:39
          Mariuzs moim zdaniem masz racje, to tak jak w tej reklamie:) pl.youtube.com/watch?v=YjHwH3bTR8g
          Z jakiegoś powodu wygląda ona tak a nie inaczej i ludzie wolą direct niż agętów a jeżeli nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze.
          • Gość: karol128 Re: Link4 czy warto? IP: 80.54.61.* 14.06.08, 20:16
            ta spróbujcie wyciągnąć kase z link4 - życzę powodzenia.
            Link4 - najbardziej złodziejska firma ubezpieczeniowa tak powinno brzmieć ich
            hasło reklamowe.
            • Gość: lucy Re: Link4 czy warto? IP: 89.171.106.* 24.06.08, 23:15
              jak komuś zależy na wygodzie to polecam link4 , wszystko można
              załatwić przez internet i telefon.
              • Gość: guest Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:39
                dobrze ze zdecydowali sie ubezpieczac i 2 kolka :) szczegolnie ze sezon juz
                rozpoczety na dobre to zlapia sporo klientow.
            • Gość: michał Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 21:45
              no nie wiem.ja co prawda sie u nich nie ubezpieczalem ale kiedys gosc mnie
              stuknal i mial oc w linku.na poczatku przerazilem sie ze tej kasy sie nie
              doczekam ale na szczescie nie bylo problemow z wyplata odszkodowania.osobiscie
              mam umowe w innym towarzystwie ale jak mi sie skonczy to chyba gdzies przejde
              • Gość: Pyrtek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 15:42
                Ja się trochę bałem u nich ubezpieczyć ale znajomy mnie przekonał i nie żałuje.
                Bo niestety się rozwaliłem na słupie i bez problemu mi wypłacili z AC. I tak już
                u nich zostałem.
                • Gość: dziunia Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:47
                  rozumiem że mówisz o AC samochodowego bo w Linku nie ma ubezpieczenia AC na motocykle jest rozszerzone OC www.link4.pl/html/i_92_motocykl.html
                  • Gość: dziunia Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 16:29
                    A jak się u nich motocykl ubezpiecza? Dzwoniąc czy przyjechać trzeba?
    • Gość: Zielo Re: Link4 czy warto? IP: *.chello.pl 02.07.08, 22:46
      mam co prawda znajomego w linku ale o jakości likwidowanych szkód
      słyszałem różne opinie. Osobiście mam ubezpieczenie w Allianz i nie
      narzekam.
      • Gość: pikaczu Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 15:42
        Różne opinie to znaczy jakie? Może podasz jakieś konkrety bo się zastanawiam nad
        ubezpieczeniem u nich.
        • Gość: pietrek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:13
          witam .ostatnio mialem doswiadczenie Niemile z ubezpieczyciem .MOge
          powiedziec tylko tyle wszedzie tylko NIe W WARCIE .Niedosc ze
          drogo ,to jeszcze jak prosilem o wydanie zaswiadczenia o
          procentowej wartosci znizek ,to mi powoiedzieli ze nie wydaja
          takich zaswiadczen .Zadzwonilem na infolinie ,Pani bardzo
          sypatycznie powiedziala ze kazdy przedstawiciel "WARTy" ma
          obowiazek wydac takie doswiadczenie . NAPISALEM pismo z prosba maja
          w ciagu 2 tyg.odpowiedziec ,jakby nie mozna bylo od reki napisac .

ODRADZAM WSZYSTKIM WArTE ---
          • Gość: keniw Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:48
            jak czytam Wasze opinie to troszkę chce mi się śmiać :)
            po pierwsze pietrek podaj mi nazwę firmy ubezpieczeniowej która wydaje
            zaświadczenia procentowe o zniżkach, ktoś do kogo się zwracałeś powiedział tobie
            prawdę że nie wyda takiego oświadczenia ponieważ obecnych czasach wydaje się
            tylko zaświadczenie o historii ubezpieczenia i każda firma może inaczej dawać
            zniżki za bezszodową jazdę (tu jest troszkę Twojej niewiedzy z zakresu przepisów
            jakie w tej chwili panują)
            kolejną sprawą jest to co piszecie o tym żeby pożegnać agenta z jego prowizją i
            ubezpieczyć w link4-prowizję jaką dostaje agent w innych firmach w link4 dostaje
            obsługujący ubezpieczenia o które zwracamy się mailowo bądź też telefonicznie
            pisząc że w pzu musi być drożej OC na motocykl niż w link4 bo w pzu płaci się
            jeszcze prowizję agentowi po raz kolejny jesteście w błędzie (radze porównać
            stawki taryfowe zanim napisze się taką bzdurę).
            kolecik Ty ubezpieczasz w link4 SV650 za 78zł przy 60% zniżce a ja ubezpieczam w
            pzu gsx-r1000 za 69zł przy 50% zniżce-może to niewiekla różnica tyle że i tak na
            korzyść pzu i to przy zniżce 50%.
            przyznam się że nie sprawdzałem oferty AC w allianz ale w innych firmach jest o
            wiele drożej niż w pzu o ile w ogóle firmy chcą ubezpieczać motocykl w zakresie AC.
            • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:06
              Jezeli to jest mozliwe zadzon na infolinie warty i spytaj .Dodam ze
              dzwonily 3 osoby sprawdzic te informacje w tym i ja .Dostalismy ta
              sama informacje -ma obowiazek.To jedno ,druga sprawa osoba z ktora
              rozmawialem twarza w twarz , sama przyznala po 15 min upartego
              tlumaczenia z mojej strony ze udzielenie tej informacji jest
              mozliwe po zapytaniu na pismie. Trzecia sprwa nie wiem czy
              rozrozniasz 2 sprawy ,zaswiadczenie ktore otrzymujesz o
              bezszkodowosci jazdy i w jakim okresie jetses ubezpieczony ,nie
              podaje rzetelnie o wartosci twojej znizki.
              Kolejna i ostania sprawa - moj byly ubezpieczyciel bez najmniejszego
              problemu wydjaje taka opinie .( troszzeczke wiedzy na ten temat mam )
              • Gość: keniw Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 09:10
                niby wszystko wiesz a masz problemy z otrzymaniem zaświadczenia. jeśli byś miał
                troszkę takiej wiedzy to nie pisałbyś takich banałów. wiedzę może i masz tyle że
                niepełną zdobytą prawdopodobnie drogą pantoflową. zaświadczenie z warty
                otrzymałem po 5min od złożenia zapytania.
                • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 20:26
                  -keniw napisal(a)(o):

po pierwsze pietrek podaj mi nazwę firmy ubezpieczeniowej która
                  wydaje
                  zaświadczenia procentowe o zniżkach, ktoś do kogo się zwracałeś
                  powiedział tobie
                  prawdę że nie wyda takiego oświadczenia ponieważ obecnych czasach
                  wydaje się
                  tylko zaświadczenie o historii ubezpieczenia i każda firma może
                  inaczej dawać
                  zniżki za bezszodową jazdę "

-keniw napisal (a)(o):
                  "zaświadczenie z warty
                  otrzymałem po 5min od złożenia zapytania."

- zaprzeczyles sobie w 2 postach - bez komentarza .
                  Jezeli mowisz o tym ze opowiadam banaly to przynajmniej miej odwage
                  odpowiedziec jakie.
                  • Gość: keniw Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:29
                    nie wiem gdzie widzisz zaprzeczenie jednego postu drugim postem. zaświadczenie o
                    przebiegu ubezpieczenia to nie jest oświadczenie o zniżkach.zaświadczenie o
                    przebiegu ubezpieczenia w każdej firmie otrzymasz od ręki po złożeniu stosownego
                    formularza.twoja niewiedza jest taka że prosisz o oświadczenie o
                    zniżkach.zresztą co ja będę tobie tłumaczyć,takich klientów jak ty przetacza się
                    co najmniej kilku w ciągu dnia przez nasze ręce...
                    • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 21:33
                      Gość portalu: keniw napisał(a):

nie wiem gdzie widzisz zaprzeczenie jednego postu drugim postem.
                      zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia to nie jest oświadczenie o
                      zniżkach.zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia w każdej firmie
                      otrzymasz od ręki po złożeniu stosownego formularza.twoja niewiedza
                      jest taka że prosisz o oświadczenie o zniżkach.zresztą co ja będę
                      tobie tłumaczyć,takich klientów jak ty przetacza się co najmniej
                      kilku w ciągu dnia przez nasze ręce...

Zaprzeczeniem jest dla mnie twierdzenie ze nie wydajecie takiego
                      zasiadczenia o procentowych znizkacch a zachwile mowisz mi ze
                      dostales zawiadczenie (nie precyzujac jakie ) . Zaswiadczenie ktore
                      otrzymujesz o bezszkodowosci jazdy i w jakim okresie jetses
                      ubezpieczony ,nie podaje rzetelnie o wartosci twojej znizki(w
                      sytuacji kiedy chcesz przejsc do inego ubezpieczyciela).Wczesniej
                      napisalem ci ze zaswiadczenie o przebiegu ubezieczenia dostalem -
                      to mnie nie interesuje .W poprzednich postach pisalem ci ze te 2
                      sprawy sa rozne .POstaraj sie czytac text ze zrozumieniem .

Takich klientow bedzie sie przetaczalo co raz mniej przez wasze rece
                      miedzy innymi dlatego jakie macie podejscie do owego klienta. Moim
                      zdanie jest to celowe zadanie majace na celu zaszkodzenie osobom
                      ktore chca przejsc do konkurencji.
                      • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 21:46

Jakiej udzieliz znizki osobie ktora chce przejsc do twojej firmy z
                        konkurencji ma udokumentowany bezkolizyjny 3 -letni przebieg
                        ubezpieczenia AC OC (takie zasiadczenie dostaje z poprzedniej
                        firmy )?
    • Gość: Bit Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:59
      Jeśli chodzi o Link4, lub inne podobne wynalazki, to słyszałem, że
      ponoć szybko się z nimi zawiera umowy, ale ciężko jest je później
      wypowiedzieć.
    • Gość: Paweł Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 11:29
      ktoś tu napisał że w przypadku OC kwestia wypłaty odszkodowania to
      już problem kogoś innego. Otoż nie do końca. Jeśli poszkodowany nie
      może uzyskać odszkodowania od ubezpieczyciela, może o nie wystąpić
      na drodze sądowej od sprawcy (nie wszyscy o tym wiedzą), a sprawca
      może potem bujać się ze swoim ubezpieczycielem, też na drodze
      sądowej. A o Link4 różne są opinie jeśli chodzi o wypłacanie
      odszkodowań...
      • Gość: Martunia Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 15:05
        Ja z kolei słyszałem od znajomych że jak było jakiś bicie z winy kierowcy z
        Linka to wypłacali odszkodowanie. Mówili mi tylko że trzeb wszystkich
        formalności dopełnić bo jak ktoś nie dostarczy wszystkich papierów to już jest
        jego wina. A tak to na luzaku.
        • Gość: bożenna Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:53
          ja też tak słyszałam i sama się u nich ubezpieczam bo jakoś lubię tą firmę. ta
          reklama mnie rozbroiła ostatnio z piosenką o ostatniej niedzieli:)
    • zielo_1 Re: Link4 czy warto? 09.07.08, 23:12
      Pikaczu słyszałem różne opinie w zależności kto jak szybko dostał
      odszkodowanie, i to jest sedno.
      Co do zaświadczeń procentowych to wydają je policjanci po kontroli
      alkomatem, towarzystwa ubezpieczeniowe wydają jedynie zaświadczenie
      o przebiegu ubezpieczenia i to tylko dotyczące danej firmy. W każdym
      towarzystwie są inne zniżki w zależności od bezszkodowej jazdy.
      • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:42
        TYlko ze takie zaswiadczenie o przebiegu ubezpieczenia ,nie
        pokazuje rzetelnej informacji o znizkach jakie uzyskales w
        Twojej "karierze ubezpieczeniowej".(mowie tu o znizkach nabytych u
        wczesniejszych ubezpieczycieli a takze o tych ktore nabyles w firmie
        w ktorej jestes w danym momecie). Załóżmy hipotetycznie byles
        ubezpieczony w Firmie A przez lata 2001 -2003,nastepnie przeszedles
        do Firmy B i w niej jestes od roku 2004 do 2006. Firma A udziela
        pisemnej inform.na temat przebiegu ubezp. i znizek na AC,OC w tym
        przypadku firmie B.
        Znajdujesz konkurencyjna instytucje "C" w roku 2007 i chcesz do
        niej przejsc.
        Firma "B" wystawia ci zasiadczenie o przebiegu i okresie
        ubezpieczenia ale tylko za okres 2004- 2006 . Na tej podstawie
        instytucja "C" naliczy ci mniejsza znizke niz moglbys miec (NIe
        wliczy znizek nabytych w latach 2001-2003).W sytuacji gdybys mial
        pisemna iformacjie jaka jest wysokosc twoich znizek na AC
        OC ,skladka znacznie by sie zmniejszyla(bo byly by uwzlednione lat
        2001-2003).
        • Gość: pan_tofel Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:22
          Słuchajcie a czy motocykl można ubezpieczyć przez telefon? Czy to jest w naszym
          kraju możliwe?
          • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 22:40
            Ja przynajmiej ci nie odpowiem ,gdyz nie mam doswiadczenia w tej
            sprawie ale nie jaki keniw moze cos wie.
    • zielo_1 Re: Link4 czy warto? 16.07.08, 21:43
      Peterek dostarczając do ubezpieczyciela zaświadczenie o przebiegu
      ubezpieczenia musisz niestety ponownie wystąpić do ubezpieczyciela A
      o takie zaświadczenie.
      Co do ubezpieczenia motocykla na telefon to żydki (Link 4) inaczej
      nie ubezpieczają i wszystkie inne ubezpieczenia Directowe.
      • Gość: pan_tofel Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 10:05
        Aha, czyli co tam się dzwoni i oni chcą jakieś dane dostać czy coś takiego?
        • Gość: Ziutka Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 16:03
          Tak podajesz wszystkie potrzebne dane, najlepiej do nich zadzwoń. Numer masz na
          ich stronce:)
          • Gość: pna_tofel Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 15:31
            dzięki za info. zadzwoniłem i faktycznie ceny mają spoko. wszystko się u nich
            przez telefon załatwia i to mi się podobaP
    • Gość: peterek Re: Link4 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 00:03

Wracam do tematu po raz ostatni . Po pewnyym czasie oczekiwania na
      zapytanie dotyczace znizek(%) ,dostalem rzetelna odpowiedz jakie
      mi przysluguja. Okazalo sie ze znizki ktore nabylem w okresie
      ubezpieczenia , byly zle naliczane (przyslugiwaly wieksze) - do
      czego ubezpieczyciel sie przyznal . Tak zwana "Nadplate" wyslano
      do mnie przekazem pocztowym .
      Wydanie takiego zaswiadczenia jest jednak mozliwe ... wystarczy
      troche wytrwalosci . Z drugiej strony, teraz juz wiem dlaczego
      ubezpieczyciel niechetnie wydaje taki dokument (poprostu moze
      robic ludzi w balona - moze sie nie domysla ).
      Sprzet zostal ubezpieczony u konkurenji 2 tyg wczesniej
      z uwzglednieniem zaswiadczenia o okresie i historii
      ubezpieczenia . Ubezpieczajac go dzis ,zaplacilbym 20% mniej .
      Mozna bylo taki dokument wydac od reki - tylko po co isc komus
      na reke.
    • Gość: wojtus Re: Link4 czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:42
      Uciekaj jak najdalej!Zrezygnowałem z ich usług cztery lata temu(co
      potwierdziłem pisemnie),a oni dwukrotnie straszyli mnie sądem,bo nie
      opłaciłem składki.Jak się póżniej okazało mieli moje wypowiedzenie w
      bazie danych i odstąpili od windykacji...Jeśli lubicie dreszczyk
      emocji to podpiszcie z nimi umowę,a póżniej próbujcie ją
      rozwiązać.Szczerze-NIE POLECAM!
      • zielo_1 Re: Link4 czy warto? 04.08.08, 22:40
        Link 4 to przeciesz żydowska firma dlatego są tacy upierdliwi.
        • Gość: siekiera77 Re: Link4 czy warto? IP: *.aster.pl 04.08.08, 23:03
          tak tak...
          ten telefon z reklamy ma taką
          garbatą słuchawkę ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka