Gość: magna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 12:20 Witam mam pytanie czy możnz wyciągnąć akumulator na zimę z motocykla drag star 1100 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablo-se Re: akumulator drag star 06.12.08, 12:37 Zastanawiam się poco chcesz wyjmować aku z motocykla? Jeśli stoi w garażu gdzie temperatura nie spada poniżej zera wystarczy podłączyć go do ładowarki i nic nie robisz do wiosny poza przepalankami co jakiś czas(też dyskusyjna sprawa czy konieczne). Tu masz przykład takowego urządzenia allegro.pl/item498864830_prostownik_ladowarka_do_akumulatora_6v_12v_3_8a.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magna Re: akumulator drag star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:06 Ale niestety mam garaż nieogrzewany i jest w nim zimno Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_600 Re: akumulator drag star 11.12.08, 12:58 Też mam nieogrzewany garaż, przy -20 w środku jest ok.0. Przedtem stała honda schadow, teraz africa. W obu akumulator zostawał na zimę podłączony do ładowarki, jak miałem więcej czasu, odpalałem sprzęt i czekałem do momentu, aż uruchomił się wentylator - choć podobno to niekonieczne - ja przed odpaleniem mocno bujałem moto na przednim heblu - bo benzyna przy dłuższym staniu się rozwarstwia. I nigdy nie miałem problemów z odpaleniem. Odpowiedz Link Zgłoś