Dodaj do ulubionych

Honda cbr 600 F4i SPORT

IP: 89.171.132.* 20.12.08, 15:31
mam pytanko do tych co jeźdżą tym modelem hondy ponieważ chciałbym się
przesiąść na taką CBR i chciałbym zaczerpnąć troszkę informacji od tych którzy
jeźdżą tym moto :D bardzo mi sie podoba ta honda wg mnie jest super tylko
interesuje mnie czy te 120 kucy co ona ma wystarcza na latanie na kole i
stawianie ją z gazu npz 2 itd? Następną rzeczą jest kanapa nigdy nie miałem
moto z dzielonym siedzeniem (niektórzy co jeźdżą moto z dzieloną kanapą
narzekają ze sa bardzo nie wygodne?) no i oczywiście jak się prowadzi ten moto
itd :) i jeszcze jedno do którego roku byl produkowany ten model ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Aro Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 19:22
      Motor super :D ja np mam F4i z 2001r (czyli pierwszy rok wydania)
      i nie mam dzielonej "kanapy" :P miedzy dzielona a cala chyba jedyna roznica jest taka ze z calej latwiej sie tylek zsowa :P
      110koni styka na postawienie na 1 ;P
      sam nie wiem o nim za duzo bo mam go od 2miechow :P
    • Gość: Dzkas Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:44
      Wedlug mnie ni h...a nie pojdzie z dwojki chyba ze ze sprzegla ale to juz inna
      bajka i szkoda sprzegla:O
    • Gość: jacek Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 22:25
      z 2 pojdzie z patelnia zamiast zebatki
      • Gość: Motonita Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.client.duna.pl 22.12.08, 22:59
        Z 2-biegu na gumę nie uda Ci się raczej postawić F4i.

2 sezony jeździłem F2, jesienią nabyłem F4i sport. Niby tylko 10KM przewagi a
        różnica miedzy tymi dwoma moto jest ogromna na korzyść F4.
        Na F4i siedzi się bardziej pochylonym (kierownica jest nieco niżej), motocykl
        jest niższy i szerszy czyli bardziej męski.
        F2 zaczynała poniewierać kierowce po przekroczeniu 10 tys obr, F4i robi to samo
        po przekroczeniu ok 6 tys. Postawienie na gumę dużo łatwiejsze niż f2.
        Pojeżdżę F4i 2-3 sezony i kupuję Cbr 600RR rocznik 2007 wzwyż. Ta myślę ze
        spokojnie pójdzie na gumę z dwójki.
        • Gość: PaweLL Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 89.171.132.* 23.12.08, 20:19
          ale stawiasz ja na koło z 2 z gazu bo to najbardziej mnie interesuje
          • Gość: Motonita Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.client.duna.pl 23.12.08, 21:00
            Nie nie stawiam z dwójki. Z jedynki stawiam i to raz na rok bo nie mam potrzeby
            leczenia kompleksów i udowadniania komuś czegokolwiek. Owszem lubię szybka jazdę
            i adrenalinę ale jazda na sens jazdy motorem w waleniu na gumie to dla mnie
            pajacowanie.
            A czym wcześniej jeździłeś PawleLL?
            • Gość: PaweLL Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 89.171.132.* 23.12.08, 21:51
              obecnie latam drugi sezon F3 i jestem bardzo zadowolony z niej lecz chciałbym
              coś ciut mocniejszego bo 900 niechce za głupi jestem na taki moto i zdeczka
              zaduża dla mnie :D a jak ci się jeździ tą F4 wygodna jest w miare dzielona
              kanapa bo jeszcze nie miałem moto z dzieloną kanapą. No i jak z osiągami dobrze
              jedzie chyba sprawdzałes skoro lubisz szybką jazde ?
              • Gość: Motonita Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 83.151.41.* 04.01.09, 15:45
                To zależy którą wersję F3 miałeś czy 95-96 czy 97-98. Ta druga miała 105KM a ta
                pierwsza tyle co moja F2 czyli 100. Niedawno kupiłem F4i SPORT wiec zrobiłem
                niewiele kilometrów i nie na pełnym ogniu, ale porównując do F2 potrafi pokazać
                to samo na obrotach o 2-3tys mniejszych. Na gumę pójdzie z 5 tys a nie jak f2 z
                8 :-). Siedzenie bardzo wygodne, pozycja nieco bardziej chyba pochylona, hamulce
                i zawieszenie o niebo lepsze :-).
                W F2 powyżej 200km/h to już nie było rozpędzanie a bujanie maszyny, choć bez
                problemu leciała licznikowe 250km/h.
                Też myślałem nad cbr 929 albo 954 ale to szerokie "krowy" nieporęczne , o dużym
                promieniu zawracania a poza tym rzadko jeżdżę powyżej 200km/h a do tego
                wystarcza bardzo dobrze silnik 600ccm.
                • Gość: PaweLL Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 89.171.132.* 04.01.09, 21:49
                  mam 97 rok w czarno-siwo-srebrnym malowaniu :) tez myślałem nad 929 ale wg mnie
                  to za duży moto dla mnie a F4i SPORT jest super :) wiec dlatego chce ten moto a
                  na 929 albo 954 kiedyś się przesiąde w co wątpię bo jakoś mam większe
                  zamiłowanie do 600 niż 929 nie kręci mi tak bardzo duża moc tylko bardzo
                  umiejętn obchodzenie się z motocyklem :)
                  • Gość: wabank Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.ksw.edu.pl 10.03.09, 16:10
                    Ja posiadma F4i FS juz 2 sezon i powiem wam ze to 600 przy 9tys obr
                    potrafi z tej dzielonej kanapy zciagnac jak odkrecisz gaz na maxa na
                    kolo na 2 jesli sie odegniesz i szarpniesz to idzie spokojnie wiec
                    panowie jesli ktos potrafi to to zrobi ale pamietajcie zycie mamy
                    tylko jedno wiec z wyglupami lepiej sie powstrzymac a motorek robi
                    furore na ulicach:)
    • foamclene Re: Honda cbr 600 F4i SPORT 10.03.09, 21:26
      po pierwsze 110 KM ;) no chyba ze jakas podrasowana
      110KM wsytarczy "do latania na kole"
      kanapa dzielona (Fs) bardzo wygodna
      smiem twoerdzic ze nawet bardziej
      obie wygodne :)

jak sie prowadzi? no a jak sie prowadzi hondy? z cala pewnoscia
      lepiej niz inne marki tego rocznika
      (zakladam ze rozwazasz 2001/2002)
    • Gość: Blaki Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 17:18
      Ja powiem tylko tyle mam f4i sport (2002) od miesiąca a braciak 929 i dużo
      przemawia jednak za 900 wygodniejsza lepsze światła lepszy moment i
      przyśpieszenie no i nie trzeba redukawać przy wyprzedzaniu. tak że ja żałuje
      swojego zakupu bo za te same pieniądze była by 900
      • Gość: Luska Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.09, 20:33
        Ten motor jest super, jezdze trzeci sezon. Start-chowaja sie inne 600-tki, a
        czasami i 900. W dalekie trasy- wygodna (1500 km dziennie i o wlasnych silach
        zsiadasz). Osobiscie wycisnelam 270 i pewnie jeszcze cos by sie z niej
        wyciagnelo. Po miescie smiga sie jak rowerem zwinna. Jedyny minus tego typu to
        napinacz ale wiecej plusow niz minusow. Polecam to cacko!
        • Gość: Mazakkkk Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.09, 12:24
          A ja mam wersje rossiego tego sprzeta i kocham ten sprzet z dwojki
          bez problemu jezli uzywasz sprzegla tylko ze rossi to wersja
          wzmocniaona i jak ktos ci pisze ze nie ma roznicy miedzu f4i a f
          sportem to pozdrow go naprzyklad f4i 45 zebvow z tylu fs 46 opisze
          wam roznicy w mojej wersji mam zmienione zawory rossi wersja jest o
          4kg lzejsza wzmoncone lozysko glowki ramy 115 koni w seri nie ma
          przelacznika swiatalem czyli jest tak jak w RR i cheble sa od 954 :)
          i prezlozenie 5 i 6 biegu krotsze
          • Gość: maniack87 Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 87.205.148.* 18.09.09, 16:23
            Powiem ci ze raczej jest wygodna tak jak koleżanka napisała, pozycja
            podobna iak 954 tylko zbiornik troche mniejszy. Ja śmigam 954 i jest
            przewygodny jak na sporta, kiedys jechalem nia 14 godzin jednego
            dnia i bez problemu dałem rade. Ale na twoim miejscu kupił bym 929
            albo 954 bo w 600 brakuje jednak mocy przy wyprzedzaniu. Ja swoja na
            6 z 5 tys obrotów startuje i jest naprawde kosmos, a 600 niestety
            musisz redukować ze 2 biegi, 1 954 daje na koło z 2 z gazu:)
    • Gość: BaRRtek Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 87.204.51.* 18.08.10, 21:12
      hehe wierz mi że te "110" kucy wystarczy na latanie na gumie, ale
      wątpie żebys umial je wykorzystac w 100%, co do samego moto prowadzi
      sie fajnie moze i brakuje KM do r6, gsxr, zx, to i tak te sprzęty
      jak jezdze przewaznie widzą moj tyl. CBRka jest ok zaczyna ciagnac
      jak dlamnie od 6tys. byla produkowana od 2001-2002r jezeli chodzi ci
      o wersje sport. ;)
    • Gość: AdRRian Re: Honda cbr 600 F4i SPORT IP: 109.76.113.* 03.04.17, 22:25
      HONDA CBR 600 F4i Sport. Motocykl super do jazdy, w zakrętach prowadzi się elegancko i łatwo jak dobrze ogarniasz jazdę to będziesz zadowolony z tego motocyklu, jedyne rzeczy które są awaryjne to regulator napięcia (jak w każdej chyba Hondzie) i napinacz łańcuszka poza tym jak dla mnie motocykl udany, a co do gumowania to spokojnie jak do odcięcia na 1 wkręcisz i wbijesz 2 to będzie leciała na gumie, sam sprawdzałem :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka