aprilia33 20.01.09, 19:42 Witam! Szukam opinii na temat tego motocykla. Jak się toto prowadzi, czy nadaje się do jazdy miejskiej, jakie jest na dłuższych trasach? Jak jest z awaryjnością? Myślę o roczniku ok. 2003. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zi-k Re: ApriliaSL1000 Falco IP: *.chello.pl 17.02.09, 16:16 Odświeżam wątek.Też chętnie dowiedziałbym sie czegoś.Motocykl wydaje sie być lepszą i ładniejszą alternatywą dla np.oklepanego VTR. Silnik Rotaxa i zawieszenie pierwsza klasa.Dość niskie spalanie i dobre osiągi.Z manuala widać że budowa niezbyt przejrzysta,ale może rzadko sie psują to nie trzeba grzebać. No ale to wszystko na papierze a jak w rzeczywistości? Dla ciekawych więcej tutaj; www.martinpoll.dk/div_april.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Re: ApriliaSL1000 Falco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 01:37 szukam jakich kolwiek informacji na temat falco i nie mogę znaleźć. Jednak jedna strona przetłumaczona przez google może trochę pomóc: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.speed-sports.com/motorcycles/aprilia_models/SLfalco1000.html&ei=v0HZSbzPJIGQ_Qa8nYXBDQ&sa=X&oi=translate&resnum=6&ct=result&prev=/search%3Fq%3Daprilia%2Bsl%2B1000%2Bpali%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26sa%3DG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: ApriliaSL1000 Falco IP: *.chello.pl 07.04.09, 17:33 Trochę poczytałem o Falco i wychodzi na to że nie ma wad,poza lekkimi problemami z akumulatorem który dosyć szybko pada(nie sprecyzowano czy szybko to sezon,dwa,trzy?),podobno musi być też zawsze naładowany do pełna żeby uniknąć problemów z rozruchem. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: ApriliaSL1000 Falco 17.04.09, 12:02 też się zastanawiam nad tym modelem jako alternatywa dla VTR. Rozmawialem z jednym użytkownikiem. Potwierdził ze motocykl ma problemy zładowaniem - jezeli jezdzi sie mało to nalezy podpinac go do ładowania minimum raz na dwa tygodnie. Do tego jezeli zdusisz motocykl przy ruszaniu resetuje zegrary ( tylko przebieg dzienny i zmienia z mph na kph) i nie daje sie czasem uruchomic przez ok minutę. Z najwiekszych mankamentów wymienił zbyt długą podstawke boczną. Przy mocnym wietrze mtocykl moze sie przewrócic. Ten koles polecał wymiane na gixxerowska z roczników 00-06 - podobno ma pasować bez zadnych przeróbek. pozdrawiam Sarac Odpowiedz Link Zgłoś