Dodaj do ulubionych

slowem kicz-taniec wampirow

IP: 194.181.197.* 05.10.05, 10:00
wczoraj bylam na przedpremierowym pokazie spektaklu, mowie Wam kicz i
olkiestra deta, ponad 3 godziny, lepiej sie wybrac do cyrku i nie byc
rozczarowanym niz na ta parade mlodych studentow.
Hrabia nadaje sie do opery, a w trakcie musikalu beczy jak koziol, przygrywa
mu olkiesta co ala rock.
zamierzony efekt komiczny jest zalosny.
zero napiecia, zero cieni, zenada.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: 194.181.197.* 05.10.05, 10:05
      jedynie co mi sie podobalo dodam, zeby za bardzo nie pojechac polanskiego , to
      wysroj widowni, fakt budzet na ten cel przekroczyl 3 miliony zlotych
    • monikaa13 Re: slowem kicz-taniec wampirow 05.10.05, 11:02
      a to mnie dziwi ta opinia, wprawdzi enie widziałam i nie iwem czy w ogóle
      zobaczę, mam daleko do Warszawy, ale wydawało mi się ze to będzie takie fajne i
      ciekawe, tyle o tym mówili.
      Ale chyba to tak jest im więcej się czegoś reklamuje tym gorzej to smakuje,
      więc moż ejest to za bardzo przereklamowane i widzowie mają za duze wymagania
      co do musicalu
      Ale obejrzec bym chciała
      Narazie moim ulubionym musicalem jest Dracula, grany w muzycznym w Gdyni,
      rewelacja
    • Gość: koko Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: 217.153.35.* 05.10.05, 11:20
      po tym jak autorka wątku sformułowała
      swoja wypowiedz wnosze ze jest osobą
      jeszcze mlodziutką, nie przejmowalbym sie wiec opinią ktora nie jest oparta na
      jakichs opisowych przykladach.

co to np znaczy 'zamierzony efekt komiczny jest zalosny'
      albo 'Hrabia nadaje sie do opery, a w trakcie musikalu beczy jak koziol,
      przygrywa mu olkiesta co ala rock'

marsz do szkoły!
      i nie spać na leakcjach z jezyka polskiego.

• Gość: aneta Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: 194.181.197.* 05.10.05, 13:04
        nie jestem osoba mlodziutka, nie spalam na lekcjach polskiego, moze nie
        bedziesz dawal/a mi zbednych rad na forum, to Twoje uwagi siwdcza o Twojej
        kulturze. Jest to moja opinia na temet musicalu. Mozesz wyrazic swoja a nie
        wkladac mi palec w oko.
        Wracajac do tematu,
        Prosze, zobaczcie sami to. Bezdie sie to podobalo tym ktorzy wielbili Hair,
        Milosa Formana, " Caly ten zgielk" Boba Fossa. Zobaczycie, ze mocno
        przereklamowany. Pozbawiony polotu popis egzaltacji .
        pozdro
        Aneta
        • Gość: koko Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: 217.153.35.* 05.10.05, 14:07
          Aneta, udalo ci sie dostac na przedpremierowy pokaz 'wampirow' - gratuluje, nie
          podobalo ci sie - spoko, wyrazilas to na forum w sposob kategoryczny,
          ogolnikowy i rozwichrzony - ok, ale poniewaz jestes jedną z niewielu ktorzy
          widzieli, prosze, zadaj sobie troche trudu by wyjasnic co i dlaczego w tym
          spektaklu jest złe.
          • Gość: aneta Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: 194.181.197.* 05.10.05, 14:20
            mysle ze juz wyjasnialam dlczego. Poczekaj na opinie innych.
            Widz jest totrurowany nonstop muzyka, chwili wytchnienia nie ma.Akcaj nie
            zmierza do kulminacji, fabula bez zroznicowania...
            ect
            do tego kiepskie teksty.
            Co dobre? Hm, pare fajnych komicznych dyskusji.
            • monikaa13 Re: slowem kicz-taniec wampirow 05.10.05, 15:41
              ale o ile sie nie mylę to to jest musical, czyli muzyka cały czas jest jak
              najbardziej na miejscu, trudno się dziwic muzyce w musicalu
        • Gość: bluebo Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: *.toya.net.pl 05.10.05, 18:56
          zauwazyłem małe podobieństwo miedzy tym co napisała Aneta, a tym co napisano w
          recenzji na stronie e-teatr

Aneta:
          Bezdie sie to podobalo tym ktorzy wielbili Hair,
          Milosa Formana, " Caly ten zgielk" Boba Fossa.

e-teatr:
          Tym, dla których dobry musical to "Hair" Milosa Formana lub "Cały ten zgiełk"
          Boba Fossa, polecamy spędzić czas w cyrku, a nie w Romie.

podobne acz nie do końca....
    • devojce Re: slowem kicz-taniec wampirow 06.10.05, 08:28
      Gość portalu: aneta napisał(a):

> wczoraj bylam na przedpremierowym pokazie spektaklu, mowie Wam kicz i
      > olkiestra deta, ponad 3 godziny, lepiej sie wybrac do cyrku i nie byc
      > rozczarowanym niz na ta parade mlodych studentow.
      > Hrabia nadaje sie do opery, a w trakcie musikalu beczy jak koziol, przygrywa
      > mu olkiesta co ala rock.
      > zamierzony efekt komiczny jest zalosny.
      > zero napiecia, zero cieni, zenada.

Albo cytujesz tu artykuł z Metropolu (tak, znana, opiniotwórcza gazeta w
      środowisku teatralnym). Albo sama to napisałaś. Ani jednym, ani drugim nie ma
      się co szczycić. A oto mój komentarz do całej tej sytuacji

Przeczytałam wczorajszy artykuł w Metropolu. No jestem ciut zniesmaczona. Po
      pierwsze, co to za bzdura pisać recenzję ze spektkalu, który jeszcze nie miał
      premiery. Po drugie, ja tam nie znalazłam żadnych konkretów. Kobieta pluje
      jadem na wszystkie strony. Za coś się ewidentnie mści. Nie wiem, może nie
      dostała zaproszenia na premierę, a może dostała ale kiepskie miejsce. A może
      umizgiwała się do któregoś z artystów i dostała kosza. Nie wiem. Powodów może
      być milion. Ja uznaję krytykę konstruktywną a nie mieszanie z błotem. Jak się
      coś komuś nie podoba bo mu się nie podoba (nie ma obowiązku, żeby się wszystkim
      podobało) to niech napisze "mnie sie to nie podoba bo nie!", a nie, że jest to
      złe i do dupy, i niech nikt nie idzie tego oglądać. Takie jest moje zdanie w
      tej kwestii.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę
      • Gość: firana Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: *.chello.pl 06.10.05, 23:31
        Jestem za! Jesli Pani Aneta i Pani Głowacka to ta sama osoba to ja proponuje
        tej Pani uczyc sie dobrych manier recenzenta. To wstyd dla recenzenta i zupelny
        brak klasy, żeby pisac recenzje przed premiera, w dodatku nie konstruktywna
        tylko bezmyslnie niszczaca. Pokazy to nie premiera - wszystko sie moze zmienic.
        A przy okazji gazetka metropol-o tez pokazala jaka pozycje zajmuje. Szkoda
        tylko, ze e-teatr to przyjal. POczekamy do premiery i zobaczymy. Ja nie
        przepadam za musicalami ale krew mnie zalewa na naszych mundrych krytykow
        teatru, kiedy robia takie rzeczy. Takie g...o mozna napisac w pol godziny, a
        spektakl robi sie miesiacami, czasem kosztem zycia prywatnego, zdrowia. O
        sprawach estetyki i wartosci sztuki mowi sie po premierze - ale do cholery
        chociaz minimalnym szacunkiem Pani Aneto Izo Beznadziejna Glowacka.
        Pozdrawiam.Idz Pani do CYRKU ale najlepiej Arena lub Korona bo DU SOLEIL bedzie
        za madry dla Pani. W dodatku niech Pani sobie sprawdzi czy wszystko co Pani
        wymienila to po tytulach to musicale. pozdrawiam myslacych. przepraszam za
        podniesiony ton.
      • Gość: *** Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 10:16
        Dziękuję Ci za te słowa (święte) o tym jaka krytyka powinna być- pierwszo
        osobowa, uzasadniona i przede wszystkim- konstruktywna. Zgadzam się! Niestety
        nie jest... Łatwiej coś zjechać niż wypunktować rzeczy do poprawienia i
        ewentualne sugestie na temat kierunku tych poprawek. Ale żeby tak umieć trzeba
        by mieć wyobrażnie. Nie wszystkich krytyków i krytykantów o nia podejrzewam.
    • devojce Re: slowem kicz-taniec wampirow 12.10.05, 07:45
      Hmm... PRzeczytałam sporo recenzji jakie pojawiły się po premierze Tańca
      Wampirów i się zadumałam. PRzede wszystkim to ja tym ludziom nie wierzę, którzy
      je napisali. A dlaczego? A dlatego, że w Tańcu Wampirów nei występuje ani
      Albert, ani książę Dracula, ani profesor Van Helsing. Skoro oni nie wiedzą co
      oglądali to jak ja mam wierzyć ich rencenzjom??? Oj Panowie i Panie
      dziennikarze, co się stało z rzetelnym dziennikarstwem??? Ignorancja na każdym
      kroku. A każdy się puszy jak paw, że ma wpływ na rzeczywistość. Zjadę Wampiry
      to spadną z afisza, pochwalę to będą grane. Niestety nie moi drodzy. NA
      szczęście większość widzów głupia nei jest. I każdy woli sam zobaczyć na własne
      oczy i się przekonać bo dziennikarzom wierzyć nie można.
    • Gość: juzefa Re: slowem kicz-taniec wampirow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:05
      oj tak tak, dno i 3 metry mułu. Spokojnie można odpuścić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka