annafox 15.06.07, 19:38 według was co na takiej stronie powinno sie znaleźć? - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julianna Re: www o teatrach dla dzieci 17.12.07, 10:31 relacje z przedstawień z pierwszej ręki :) żebyśmy wiedziały, czy są potwory, czy smutna muzyka, czy przedstawienie rzeczywiście dla dzieci w wieku, o którym piszą na oficjalnej stronie teatrów. Pomysł bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
bob-budowniczy Re: www o teatrach dla dzieci 17.12.07, 11:27 Ale to wszystko jest na www.e-teatr.pl - wystarczy tylko poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
julianna Re: www o teatrach dla dzieci 17.12.07, 12:58 a to dziękuję, poszukam. moje dziecię dopiero dorasta do teatru więc wcześniej nie interesowałam się tematem podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Re: www o teatrach dla dzieci 13.01.08, 18:01 Rozmowy z wyróżniającymi się ludźmi teatru. Reżyserami, aktorami, scenografami, choreografami. Zdjęcia ze spektakli( każde przedstawienie w zawodowym teatrze ma swoją profesjonalną dokumentację), linki do fragmentów wideo przedstawień światowych. Dział "historia teatru dla dzieci" z dużą ilością rycin i fotografii. Oczywiście z podanym źródłem. Jeśli www. będzie non- profit, nikt nie będzie autorowi strony wyrywał wątroby. Myślę, że istnieją prace magisterskie, licencjackie, doktorskie na ten temat- jest to do sprawdzenia w ośrodkach gdzie są szkoły lalkarskie ( Wrocław, Białystok). Po zgodzie autora można by przeredagować pracę na strawniejszą dla laików. Ten dział powinien mieć rzetelny kącik bibliograficzny. Dział "Teatr telewizji dla dzieci", gdzie znaleźć by można informacje o spektaklach emitowanych na bieżąco w TV, i nagranych na płytach DVD. Kącik "teatrzyk domowy"- rodzaj foto-forum jak gazetowe "rękodzieło i ozdoby", gdzie amatorzy i maniacy chwalili by się zdjęciami z domowych (ew.(przed)szkolnych) przedstawień, pomysłami na pacynki, maski, lalki, konstruowanie scenki, robione domowym sumptem kostiumy i dekoracje. Dużo talentu drzemie w Narodzie, a szajba teatralna bywa zaraźliwa. Odpowiedz Link Zgłoś