Dodaj do ulubionych

Krzysztof Rudziński odwołany

IP: *.jmdi.pl 16.06.07, 10:39
stało się
Obserwuj wątek
    • Gość: niezależny Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.07, 18:45
      Chyba jakoś nie fajnie,co Wy na to?
      • Gość: widz Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 20:12
        znowu po układach ktoś dostał stołek, a szkoda bo rudzinski był ostatnim
        niezależnym
        • ksiegowy11 Re: Krzysztof Rudziński odwołany 17.06.07, 03:38
          Rudzinski ostatnim niezależnym? Tyś się chyba urwał z choinki.
          Jeden z największych szkodników. Doprowadził Teatr Powszechny do tego stanu, w
          którym jest.
          • Gość: gość Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 11:42
            Pani główna księgowo teatru wstydż się Pani!
            • Gość: aktor [...] IP: *.jmdi.pl 17.06.07, 19:55
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: walec Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 20:34
                Stary Komediant w e-teatrze napisał:
                Gdy dyrekcję artystyczną Powszechnego obejmował Remigiusz Brzyk, albo, gdy
                dyrekcję naczelną i artystyczną jeleniogórskiego Teatru im. dostał w wyniku
                jakiegoś bardzo podejrzanego konkursu niejaki Wojtek Klemm, który nie ma po
                temu żadnych kwalifikacji - nie było protestów. Ale gdy rozeszła się wieść, że
                dyrektorem teatru ma zostać Jan Buchwald, zbiegło się nagle stado protestantów.
                Dlaczego? Buchwald jest wykształconym, kulturalnym i - co ważne - przyzwoitym
                facetem. Gdy był dyrektorem w Kaliszu, reżyserował po dwa przedstawienia w
                sezonie, czyli nie wykorzystywał stanowiska do robienia szmalu, a gdy był w
                Rozmaitościach, nie reżyserował wcale. Z Kalisza odszedł bez skandalu, co jest
                raczej wyjątkiem, z Rozmaitości zaś - o ile wiem - z powodu, który już wymienił
                gynt, czyli ze względu na nieodpowiedzialność Jarzyny. Też bez skandalu. Nie
                wiem, czy Buchwald będzie świetnym dyrektorem Teatru Powszechnego, ale nic nie
                przemawia za tym, że będzie złym. Teatr Powszechny nie potrzebuje dyrektora-
                gwiazdy, ale na pewno potrzebuje dyrektora kompetentnego i - co naprawdę ważne -
                uczciwego. Kompetencje artystyczne Buchwalda są z całą pewnością o niebo
                wyższe, niż ekonomisty Rudzińskiego. Choć na pewno nie jest tak cwany, bo
                Rudziński, którego Hübner zaangaüował ze względu na jego kompetencje
                ekonomiczne, w dwa lata po jego śmierci zawłaszczył sobie kierownictwo
                artystyczne teatru.

Może się mylę, ale myślę, że Buchwald będzie dyrektorem może nieefektownym, ale
                za to efektywnym. To znaczy, że nie będzie lansował siebie, jako artysty, a
                poświęci się zadaniu przywrócenia Teatrowi Powszechnemu jego dawnej pozycji. Że
                to właśnie potraktuje jako swoją szansę na nieśmiertelność. Oczywiście mogę się
                mylić, ale jeśli Buchwald nie jest głupcem - a moim zdaniem nie jest - to tak
                właśnie będzie rozumiał swoją szansę.

odp:
                Szanowny Panie Stary Komediancie, otoz za Buchwaldem ciagnie się opinia, że
                donosił na swoich kolegów na wydziale polonistyki. Niedługo poznamy teczkę,
                zapewne Jan zapomniał co robił Jaś. W Rozmaitosci nie rezyserował, bo musiał
                podpisać lojalkę, że nie tknie się reżyserii. Z Kalisza odszedł również w
                nieprzyjemnej atmosferze. Może kompetencje Buchwalda są wyższe, ale dlaczego
                madry, uczciwy i kulturalny człowiek nie wygrał dotychczas konkursu na
                dyrektora teatrów w których startował i dlaczego bano się ogłosić konkursu dla
                Teatru Powszechnego??? Otóż dlatego, że Buchwald ma prowadzić Powszechny dla
                Starego Komedianta i jego żony z którymi przyjaźni sie od lat i po drugie
                dlatego, że trzeba było podziękować wiernemu urzędnikowi biura kultury jeszcze
                z czasów Kaczyńskich.

• Gość: penelopa Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.chello.pl 17.06.07, 21:21
                Szanowny Aktorze! A może dlatego piszesz w godzinach spektaklu, że nie jesteś w
                obsadzie u Cieplaka? Wszyscy jesteśmy ciekawi, jak można zarabiać na
                podejrzanych wyjazdach, zatem będziemy niezmiernie wdzięczni za szczegóły!
                • Gość: niezależny Re: Krzysztof Rudziński odwołany IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 16:50
                  wszyscy ,to znaczy ktO?
                  masz jakieś sugestie, który to aktor lub aktorka?
                  • stary_komediant Re: Krzysztof Rudziński odwołany 20.06.07, 00:51
                    Odpowiadam "walcowi": Skoro już przeniosłeś tu z e-teatru moją wypowiedź i swój
                    do niej komentarz, to dlaczego nie przeniosłeś mojej repliki na Twój komentarz?
                    Zrobię to za Ciebie:

"Szanowny Panie Walcu, opinie ciągną się za różnymi ludźmi różne i bardzo
                    często niesłuszne albo wręcz krzywdzące. To, co Pan pisze, jest tylko
                    insynuacją. Pan pisze, że "za Buchwaldem ciagnie się opinia, że donosił na
                    swoich kolegów na wydziale polonistyki". Jeśli Pan wie, że donosił, to niech
                    Pan pójdzie do IPNu, prokuratora czy gdzie tam trzeba i złoży odpowiednie
                    oświadczenie, a jeśli Pan tylko wie, że "ciągie się za nim opinia", a teczki
                    jego nie widział, to niech Pan nie insynuuje, że donosił.
                    Jeśli okaże się, że Buchwald donosił na kolegów, to będę miał powód, aby
                    zrewidować moje dobre zdanie o nim. Na razie nie mam żadnego powodu.

Natomiast mam złe zdanie o Panu, szanowny Panie Walcu, bo jeśli powtarza Pan
                    niesprawdzoną plotkę, to znaczy, że jest Pan człowiekiem podławym i
                    nieodpowiedzialnym. Puszczając w świat niesprawdzoną i nieprawdziwą wiadomość
                    wyrządza Pan komuś krzywdę, której nie będzie Pan w stanie naprawić. Nawet
                    jeśli okaże się, że ten człowiek nie tylko nie donosił, a przeciwnie, że to na
                    niego donosił jakiś (na przykład) Szczupak czy Łosoś. stary_komediant, 18 cze,
                    01:20"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka