Gość: JotPeCet IP: *.ztm.waw.pl 14.01.04, 07:36 No nie no... Kto wymyślił ten tytuł?? P.S.Przecież na Białołękę jeździ już 104 i 304! ;) Pozdrawiam, JotPeCet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Białołęka będzie miała miejski autobus 14.01.04, 08:31 Znów artykuł spod pióra redaktorka rodem z Ruchocic. Białołęka Dworska to małe osiedle w dzielnicy Białołęka. To tak jakby powiedzieć, że Ruchocice to Wolsztyn - choć dzieli je 20 km. Czy o Warszawie nie mogą pisać ludzie znający to miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dargin Re: Białołęka będzie miała miejski autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 08:43 Wreszcie!!! Dzisiaj nie dało się przejść do przystanku 800 m ponieważ było tak ślisko. Mam nadzieję że na obietnicy nie poprzestaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Białołęka będzie miała miejski autobus IP: 193.0.236.* 14.01.04, 11:22 Tak sie sklada, ze ani 104, ani 304 nie jedzie w okolicach ul. Aluzyjnej, a ota ulice sie rozchodzi. Ba, teraz skrocono linie 723, ktorych mozna bylo dojechac na Prage i nie ma ani jednego autobusu, ktorym moznaby dojechac na tarchomin, chocby na jedyny w tych okolicach basen. Bylo 302, ale niestety od 1.12 jezdzi prosto ul. Modlinska. Piechota na petle przy Nowodworach z ul. Alzuyjnej idzie sie 20-40 minut, zaleznie od pogody, oblodzenia badz zablocenia drogi. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Białołęka będzie miała miejski autobus 14.01.04, 12:52 Tytuł artykuły faktycznie powalający, bo na Białołękę jeździ kilkanaście linii :) Poza tym niedaleko Dąbrówki jeździ 302. Natomiast co to samej pętli. Poczekamy zobaczymy. Nie należy cieszyć się zbyt wcześnie, bo owa pętla miała być już 2 lata temu :) Tylko jakoś zabrakło pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Białołęka będzie miała miejski autobus IP: *.direcpceu.com 21.01.04, 00:03 Małe sprostowanie do wypowiedzi poprzednika. Autobus 302 jeździ w okolicy Dąbrówki ale co z tego jak kursuje tylko w godzinach szczytu (powiedzmy ze w godzinach szczytu) i tylko w dni powszednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotPeCet Re: Białołęka będzie miała miejski autobus IP: *.ztm.waw.pl 15.01.04, 07:37 Wiem że 104 ani 304 nie dojeżdża w okolice Aluzyjnej i wiem że o tą ulicę chodzi. Ale ubolewam nad faktem że autor artykułu sugeruje tytułem że na Białołęce nie jeździ żaden autobus, a potem pisze że os.Dąbrówka Wiślana znajduje się na Białołęce Dworskiej. Pozdrawiam, JotPeCet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aania he he, same "Warsiawiaki".... IP: 62.29.129.* 15.01.04, 20:26 a wystarczyłoby na mapę spojrzeć, jesli się nie wie... ale może sprawdzanie informacji dziennikarzowi nie przystoi. a co do autobusów - po raz kolejny zaapeluję przy okazji o przywrócenie przystanku E4 Ekspresowa, przerobienie 302 na linię całodzienną (może się nazywać 101 zamiast obecnego, które jest bez sensu, dublując inne linie) a także zmianę trasy 126 (bo po zmianie 302 brak linii łączącej mniejsze osiedla z Tarchominem) tak aby z Modlińskiej skręcała w Światowida (może zawijać na Milenijną - powstaje przychodnia i nowe osiedle), i dalej Światowida do Mehoffera (a moze przez Topolową i nowe rondo), Modlińską do pętli Buków (czy nowej pętli na Dąbrówce Wiślanej). Prowadząc linię w taki sposób skorzysta więcej osiedli - w tym Dąbrówka Szlachecka, Winnica, osiedla przy Mehoffera. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michimasta Re: Białołęka będzie miała miejski autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 12:35 104 i 304 docierają na Białołęka a tu chodzio Białołękę Dworską zlokalizowaną mniej więcej na wysokości stacji PKP Warszawa Płudy. Kiepska znajomość topografii stolicy - niedziwne tylko 25% to prawdziwi warszawiacy reszta to przyjezdni...!!! Pozdrawiam Ja Odpowiedz Link Zgłoś