Dodaj do ulubionych

Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:47
Słabe.
Obserwuj wątek
    • Gość: DEBRA Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: 212.180.156.* 21.12.09, 10:58
      Wiecej walki z kiczem poprosze:)
    • Gość: Seba Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.polkomtel.com.pl 21.12.09, 11:23
      Gość portalu: niunius napisał(a):

> Słabe.

Słabe to jest to co się dzieje w sklepach i niektórych domach...
    • Gość: j a c iglaki - igły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.09, 12:23
      Oj, widać, że autor ma małą styczność z tzw. naturą.
      Iglaki to popularna nazwa drzew i krzewów nieliściastych posiadających igły.
      Autorowi chodziło chyba o nieobsypujące się igły :)

djamaladdin.blog.pl
      • Gość: cubikon Re: iglaki - igły IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.12.09, 11:07
        ranyyyy aleś ty muuundryyyyy.... a my takie kołki
    • ari.vatanen Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy 22.12.09, 10:48
      A ja chcę mieć Święta BEZ reklamy!!!
      • Gość: Gość Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.chello.pl 24.12.09, 11:08
        Ja je miałem :) Nie włączałem przez miesiąc telewizora i radia.
        Kursy giełdowe i jakieś istotne wydarzenia da się sprawdzić w necie.

Wystarczyła mi chwila u znajomych przed TV, żeby zobaczyć co się
        dzieje w przerwie między jakimiś programami. Tego się nie da
        znieść...przynajmniej dla mnie. Ilość tych głupich świątecznych
        reklam działa na mnie odrzucająco i nie trzeba zaraz wykupić
        wszystkiego na świecie, żeby się dobrze poczuć przez 2-3 dni w
        rodzinnym gronie.
    • Gość: At Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.chello.pl 22.12.09, 11:35
      A ja chcę Święta w miłej rodzinnej atmosferze, tak aby nie było kłótni,
      nieprzyjemności, smutków czy żali. Wesołych Świąt życzę wszystkim!
    • Gość: xoxo Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.static.maxnet.net.pl 22.12.09, 12:04
      gdzież tam słabe.
      bardzo fajny tekst :)
      • Gość: agintar Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.elpos.net 24.12.09, 12:04
        bardzo slaby
    • Gość: Umpa-Umpa A ja powiem: święta, święta i po świętach IP: *.chello.pl 24.12.09, 08:59
      Szybko zlecą i co potem zrobić z całym tym modno-reklamowym szajsem?
      • Gość: jj Re: A ja powiem: święta, święta i po świętach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 09:23
        Kiedys jako dziecko kochałem świeta. Nie dla prezentów i tej marnej czekolady
        ale dla atmosfery w której nikt nikogo nie obgadywał, nie było nerwów a tradycja
        była tradycją. niewiele wagi przywiązywało się do wzorków na serwetkach, bombek,
        nikt nikomu nie mówił jaki krawat do stołu jest trendy a jaki passe.
        dziś swiąt nienawidzę. Kupa nerwów wśród tych samych przeciez ludzi, zalew
        tandety pseudoświatecznej, z ekranów leją sie tandetne jasełkowe widowiska oraz
        kucharze z lanserskich restauracji wymyslają jakies fikuśne dania nie mające nic
        wspólnego z wigilią... I te markety w których wylewa się z ludzi zachłanność i
        hipokryzja . Po prostu takie święta gadżeciarskie to bezsens.
        Stalin powiedział kiedyś ze komunizm pasuje do Polaków jak siodło krowie. Dziś
        myślę że tak samo jak komunizm do polaków pasuje atmosfera konsumpcjonistycznego
        rozpasania której kwintesencję widac właśnie w karykaturalnych swiętach ludzi
        którzy tak naprawde nie mają już nic wspólnego z chrześcijaństwem tak naprawdę.
    • Gość: dupek Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 10:03
      Świetny poradnik dla nuworysza i przegląd tandety
    • masuma Autor! Autor! 24.12.09, 10:07
      Brawo, autor!
      Proszę częściej o komentarze w tak świetnym stylu!
      Jest jeszcze wiele do wyśmiania, bo gust mamy iście odpustowy,
      to fakt. Smutny, ale fakt.
      • Gość: agintar Re: Autor! Autor! IP: *.elpos.net 24.12.09, 12:06
        Brawo autor? Przeciez to jest napisane w tak miernym stylu, ze wyrobionego
        czytelnika az skreca. Taki niby lotny, niby dowcipny, no wlasnie - niby - bo
        trzezwo patrzac, to bardzo nieporadny jest ten tekst
    • fanka_makaronu Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy 24.12.09, 10:13
      eee tam, ja mam piekna dwumetrowa jodle kaukaska spod Hali Mirowskiej za 130
      zl. Facet chcial 150, ale dalo sie utargowac 20. Ale poza tym - fakt, to co
      sie dzieje, to zupelne wariactwo. Moja choinka ma roznokolorowe bombki w
      roznych ksztaltach, srebrny lancuch tez jest. I bardzo mi sie podoba, bo jest
      moja, a nie taka jak z reklamy!
      • Gość: aurora Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.icpnet.pl 24.12.09, 10:45
        bo choinka jest od tego, zeby być udokorowana różnokolorowymi bombkami:]
        nei wyobrażam sobie, zebym miała zostawić w szafie wszystkie moje bombki i zrobić "modną", jednokolorową choinkę - to nie byłaby już prawdziwa choinka.
    • Gość: gość Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.09, 10:18
      ale to snobistyczne a gdzie rodzina gdzie wiara makabra komercja ,należało by
      się zastanowić bo są w Polsce ludzie których nie stać nawet przygotować
      skromnej kolacji a co dopiero super święta z reklamy trochę pokory
    • Gość: Złota Babota Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.icpnet.pl 24.12.09, 10:41
      Phi, ja mam choinkę światłowodową, za 60 PLN (1,2m), całą na złoto (mnóstwo bombek, których całkowity koszt to 50 PLN). I wcale nie musiałam kupować tego w jakimś penerskim sklepie (gdzie sztuka kosztuje 50 PLN).

Pozdrawiam.
    • Gość: a Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.ptr.magnet.ie 24.12.09, 10:42
      blog
    • zbrojarz.betoniarz Niezły tekst. Tylko magia świąt gdzieś się 24.12.09, 10:50
      w tym wszystkim zagubiła. Ot, doczekaliśmy komercyjnych modnych świąt
      konsumpcji. No bo nie Bożego Narodzenia przecież.

• Gość: lehoo Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.globalconnect.pl 24.12.09, 10:54
      Komercha aż zęby bolą. Wszystkim palantom przypominam : są to święta Bożego
      narodzenia, a nie Śniegowego Bałwana z choinką w d.u.p.i.e.
    • Gość: aaa a ja IP: *.devs.futuro.pl 24.12.09, 11:03
      choinke zapier***em z lasu(tak jestem z tego dumny możecie mnie zjechac),
      mieszkam na wsi gdzie liczba osób nie przekracza 100, a o choinke nie jest,
      trudno,. przynajmniej jest duży wybór i wiem że jest ładna, a nie jakieś
      drogie gó... brać z rynku czy broń boże z supermarketu
    • Gość: basia Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.aster.pl 24.12.09, 11:36
      To tak jak moje dziecko.Ale na szczescie w przedszkolu w madrych
      główkach sie nie zawiódł bo dostał swój wymarzony prezent.
      • Gość: Slonzok(Gorny) Re: Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: *.versanet.de 24.12.09, 11:51
        A njy je to troszyczka nieskoro, teroski pisac do Swjyntego Mikouoja. S tego co
        wjym, gyszynki to Swjynty Mikouoj roznosiou 6 grudnia?
        Abo mi sie pomylouo??
        Pyrsk
        Slonzok (Gorny)
    • Gość: waga Chciałbym mieć modne święta - jak z reklamy IP: 82.146.248.* 24.12.09, 12:04
      Tak oto prezentuje się kretynizm świąteczno-konsumpcyjny. Szacun
      dla autora. A dawnej atmosfery świątecznej żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka