Dodaj do ulubionych

Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro

13.02.10, 09:12
No, po takim instruktażu, to placyk dopiero się zaludni...
Obserwuj wątek
    • jethroxvi Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 09:47
      Jak każdy obywatel.
      Odczepcie się od ludzi uczciwej pracy, którzy zapewniają mi te dobra.
      • Gość: Kibic A ty ze wsi? IP: *.chello.pl 13.02.10, 10:04
        Może u Ciebie na wsi sprzedaje się te frykasy prosto z furmanki, ale to jest
        Warszawa. Nie podoba się, to jazda stąd razem z tymi ludźmi uczciwej pracy. Tu
        się pan nie nadasz, tu stolica - trzeba innego sznytu.
        • Gość: Pikaczu To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 11:07
          tam casami nawet nie można wyjść z przejścia podziemnego bo wszystko
          jest zastawione przez "mobilne" i zaopatrzone we własne generatory
          prądu stragany z badziewiem i typów sprzedających przemycane
          papierosy.
          Jednym słowem centrum Pragi bez zmian - brud, smród i ubóstwo.
          A nieudolność Straży Miejskiej porażająca
          • Gość: kin Re: To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska IP: 79.110.200.* 13.02.10, 19:42
            We Wrocławiu metra nie ma, ale handel też kwitnie :) Mamy to trochę we krwi.
            Pozdrowienia dla warszawiaków! wroclaw.fotolog.pl
            • a.rd Re: To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska 13.02.10, 20:04

Nie wiadomo w jaki tajemniczy sposob radza sobie z tym prolbemem
              wladze Londynu czy Berlina. Wlosi i Polacy maja klopot zeby opanowac
              ten obciach w centrum miasta.

Sejm czy jakies ministerstwo nie moze stworzyc prawa, ktore by jasno
              zakazuje takiej dzialalnosci?! Sejm woli komisje i przesluchania. Do
              roboty chetnych brak.

Jak by bylo prawo, moznaby zamontowac kamery i po sprawie. Ale
              przeciez "nie da sie"...
        • w.i.l Wiejskie chamy są pierwsi do usuwania z 13.02.10, 13:12
          miasta rodowitych warszawiaków.
          By nie wyszła im słoma z butów starają się udawać takich, którzy
          majtki i czosnek kupują wyłącznie u Tiffaniego.
          Zwykła arogancka chucpa.
          • Gość: belfer Re: Wiejskie chamy są pierwsi do usuwania z IP: 94.75.121.* 13.02.10, 13:19
            hucpa pisze sie przez h
            • w.i.l To racja. 13.02.10, 13:21
        • Gość: pm połowa warszawy jest ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 15:27
          słusznie! wyeksportować całą tą biedę na wieś, albo na białoruś... z ust Ci to wyjąłem, prawda?

ech, wiem że tam jest i bieda i cwaniactwo. cwaniaków przegnać, biedzie pomóc. dlaczego wawa nie jest w stanie wyznaczyć miejsc do handlowania? miejsc, które będą może nawet w centrum, a nie pod lasem kabackim, albo na bartyckiej... drażni mnie ten handel przy metrze centrum, ale ludzie chcą żyć. może rozwiązaniem jest zorganizowanie tam po prostu stałych stoisk, na przykład pod tymi betonowymi murkami? spokojnie byś się zmieściło 20 - 30 stoisk.
          • Gość: kupiec_maximus Re: połowa warszawy jest ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:29
            takkk to super pomysł tylko ze wtedy trzeba by za to płacic.....a
            jak płacic to juz be......niestety to społeczenstwo chce wszystko za
            darmo
        • kyoden77 Re: A ty ze wsi? 13.02.10, 17:28
          Gość portalu: Kibic napisał(a):

> Może u Ciebie na wsi sprzedaje się te frykasy prosto z furmanki, ale to jest
          > Warszawa. Nie podoba się, to jazda stąd razem z tymi ludźmi uczciwej pracy. Tu
          > się pan nie nadasz, tu stolica - trzeba innego sznytu.

Może na twojej wsi, z której pochodzisz, handluje się z furmanki, bo na mojej są normalne sklepy.
      • Gość: skudi Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: 217.17.38.* 13.02.10, 10:36
        jethroxvi o jakiej uczciwej pracy ty piszesz?
        Czy sądzisz że ci wszyscy uliczni handlarze płacą podatki od swojej działalności?
        Płacą placowe za miejsce na którym handlują?
        Dlaczego na widok Straży Miejskiej szybciutko pakują swój mandżur i znikają na stacji metra w środkowej wiacie bądź też w przejściu pod rondem?
        Czy uważasz że tak postępuje uczciwy człowiek?
        Trzeba czasem pomyśleć zanim coś się napisze.
        • Gość: HansKloss Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: *.home.aster.pl 13.02.10, 10:50
          Mandżur? Pani z więzienia?
          • Gość: ... no właśnie. ktoś mi kiedyś mówił, że na wolności IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:25
            się nie grypsuje...
        • w.i.l Bezmyślna farbowana blondyno 13.02.10, 13:15
          Nie płacą podatków bo im się na to nie pozwala.
          Przecież handlują "nielegalnie".
          • jhbsk Re: Bezmyślna farbowana blondyno 13.02.10, 14:34
            Ktoś im broni wynająć stoisko na bazarze?
        • kyoden77 Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 17:32
          Gość portalu: skudi napisał(a):

> jethroxvi o jakiej uczciwej pracy ty piszesz?
          > Czy sądzisz że ci wszyscy uliczni handlarze płacą podatki od swojej działalnośc
          > i?
          > Płacą placowe za miejsce na którym handlują?
          > Dlaczego na widok Straży Miejskiej szybciutko pakują swój mandżur i znikają na
          > stacji metra w środkowej wiacie bądź też w przejściu pod rondem?
          > Czy uważasz że tak postępuje uczciwy człowiek?
          > Trzeba czasem pomyśleć zanim coś się napisze.

Właśnie! A Ty myślisz czasem?! Uważasz, że ci handlarze nie mogą być uczciwi, pomimo, że nie płacą podatków? Może należałoby zmienić prawo tak, by obejmowało wszystkich ludzi albo przynajmniej większość i żeby nie tworzyło wybranych grup społecznych wykluczając tych biedniejszych? Miałeś napisane w artykule, że nie ma w polskim prawie pojęcia "handel nielegalny", nie daje Ci to do myślenia? Jeśli chodzi o podatki, to dlaczego służby mundurowe wymierzają kary za "zastawianie drogi"? To jest dla Ciebie uczciwe?!
      • Gość: iron Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: *.izacom.pl 13.02.10, 11:12
        Zdradzę Ci pewien sekret, jethrovxi: u nas w mieście takie rzeczy
        kupuje się w sklepach. To takie miejsce jak bar GSu na wsi, tyle
        tylko że w środku zamiast wódy sprzedaje się np. odzież albo żywność.
      • Gość: .. te dobra nabywa się na bazarze albo w hali IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:21
        targowej a nie w takim miejscu! wstyd ...

potem się dziwić, że ludzie Warszawy nie lubią. pstrokata, oblepiona reklamami
        byle jak i z cyckownikami i majtkami sprzedawanymi pod metrem.
        • w.i.l A gdzie od tego miejsca jest najblizszy bazar albo 13.02.10, 13:20
          hala targowa?
          Kilka kilometrów? Na Żoliborzu, na Ochocie?
          Nie przyszło ci do półpłynnej głowy, że jak jest zbyt to jest i
          handel?
          Komuś to jest potrzebne.
          • Gość: dirk Re: A gdzie od tego miejsca jest najblizszy bazar IP: 94.75.121.* 13.02.10, 15:34
            Dwie stacje metra dalej i masz bazar przy Hali Mirowskiej. W okolicy jest też
            parę sklepów łącznie z dwoma Carrefour Express. Niestety niektórzy to chcieliby
            mieć od razu z dostawą do domu a tu trzeba nieraz ruszyć cztery litery. Dzięki
            temu można trafić parę fajnych sklepów.
      • 0tt Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 12:05
        A z której strony ta praca jest uczciwa skoro ci ludzie w życiu od tego grosza
        podatku nie zapłacili?
        • w.i.l Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz czy 13.02.10, 13:25
          praca jest ciężka i uczciwa.
          Jak mają płacić placowe skoro władze nie chcą go od nich pobierać?
          Przecież handlują "nielegalnie".
          • jhbsk Re: Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz c 13.02.10, 14:36
            Bazarów i niewynajętych sklepów w Warszawie dostatek. Niech ruszą się i wynajmą
            skoro tacy uczciwi.
            • kyoden77 Re: Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz c 13.02.10, 17:34
              jhbsk napisała:

> Bazarów i niewynajętych sklepów w Warszawie dostatek. Niech ruszą się i wynajmą
              > skoro tacy uczciwi.

Gdzie masz taki dostatek ignorancie?!
      • Gość: spacemarine To idź do sklepu, albo na bazar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 17:44
        Metro nie jest od handlowania na lewo.
        I praca ta nie jest uczciwa, nie powiesz mi chyba że ci ludzie płacą podatki,
        składki zus, zdrowotne itp. Jak dostaną od sterczenia na mrozie zapalenia płuc
        albo marskości wątroby (od chlania co notorycznie robią handlując) to oczywiście
        my, uczciwi obywatele będziemy musieli za leczenie tych nierobów płacić, bo
        większość z nich pewnie jest na zasiłku i nawet nie wie co to składka zdrowotna.
      • drojb Re:jethroxvi, ja też potrzebuję 13.02.10, 23:49
        i nie jestem ze wsi, nad czym boleję (mają gdzie jeździć na wakacje).
        nie cierpię nowobogackiej estetyki "WSZYSTKO POD SZNUREK", "wszystko
        symetryczne, usprzątane". Wiwat CHAOS!!!
    • dorsai68 Jakiś absurd. 13.02.10, 11:07
      Z tego co piszecie wynika, że część "patelni" jest w zarządzie PKiN, ale nie jest własnością PKiN, lecz miasta.
      Przecież właściciel nie traci prawa do dysponowania swoją własnością, gdy do zarządzania nią zatrudni zewnętrzny podmiot.
    • Gość: ... Wiocha i obciach! Jak na przygranicznym straganie. IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:19
      • Gość: jot Re: Wiocha i obciach! Jak na przygranicznym strag IP: 109.243.18.* 13.02.10, 11:54
        W końcu to Warszawa największa wioska nowoczesnej Europy
    • moritani Rozsadku 13.02.10, 12:11
      Powienien byc umiar, bo ci luzie nie kradna, moze te dziełalnośc
      ucywilzować, ale nie a la Piskorski "handlwiec".Stragany zlikwidował
      ze wzgkedów esteycnych , ale nie wszyscy potrafia handlowc antykami.
    • Gość: littoral Wyczyścić i przetrzeć lizolem ? IP: 94.75.108.* 13.02.10, 12:25
      Plateau przed metrem Centrum to jedyne żywe miejsce w rejonie.
      Majtki i staniki - może nie tam. Ale sznurowadła, rogaliki,
      przysłowiowa wata cukrowa - dlaczego nie? I sztukmistrze wokół -
      jak w commedia dell'arte. Przysłać rosłych strażników miejskich -
      to najprostsze. Zagospodarować mądrze teren, by nie był kolejnym
      betonem - o tym trzeba myśleć. Żeby w restrykcjach nie dojść do
      podobnego idiotyzmu jak przed domami Centrum, gdzie inni rośli
      strażnicy zabraniali robić zdjęcia nawet stojąc tyłem do domów
      Centrum, bo teren prywatny.
      • jhbsk Re: Wyczyścić i przetrzeć lizolem ? 13.02.10, 14:37
        Zacytuj proszę przysłowie o wacie cukrowej.
    • Gość: Rambo:) a okolice VietCong z budami z podróbkami:( IP: *.chello.pl 13.02.10, 12:30
    • Gość: wwl porażająca "skuteczność" SM IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 12:49
      no jak przez cały rok udało im się tylko 11 mandatów wlepić znaczy
      się róbta co chceta
    • Gość: gosc Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chello.pl 13.02.10, 13:38
      Tylko ludzie, którzy codziennie nie korzystają z patelni mogą akceptować ten
      handel. Jest ciasno i okropnie. Zlikwidować to
    • japoneczki Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 13:43
      pamiętam, jak jeszcze mieszkałam w centrum przy rondzie i tego oszołoma
      napierniczającego patykami w krzesło... sztuka to? sztuka uliczna??? bo
      jeśli tak, to na bardzo niskim poziomie... tak o 22-23 w nocy po
      godzinie słuchania tego irytującego odgłosu uderzania w metalowe rurki
      miało się ochotę samemu zejść na dół i poużywać tym patykiem na
      'grajku'. a on do dzisiaj stoi z tym obskurnym metalowym poklejonym
      taśmą krzesłem i hałasuje! to już ponad 4 lata...
    • Gość: baburiba I dobrze bo wampir nie podejdzie IP: 94.75.123.* 13.02.10, 13:44
    • w.i.l Jakie piękne będzie miasto gdy się już wszystkiego 13.02.10, 13:58
      zakaże i zabroni, przegoni się przekupniów z ulic, obstawi słupkami,
      barierami, przegoni parkujące samochody z pustych miejsc na
      chodnikach, wszędzie zbuduje garby na ulicach, ograniczy ruch pieszy
      i kołowy...
      Tylko będzie to miasto nie dla normalnych ludzi.
      Szalony sen szalonych urzędasów Gronkiewicz-Waltz.
      • jhbsk Re: Jakie piękne będzie miasto gdy się już wszyst 13.02.10, 14:38
        Nie zauważyłeś, że chodniki nie są przeznaczone dla samochodów?
        • w.i.l Bezczelny urzędasie. A GDZIE w Warszawie 13.02.10, 14:53
          są miejsca przeznaczone dla samochodów?
          Teraz w zimie nawet nie zatroszczycie się o odśnieżenie miejsc
          parkingowych za które ŻĄDACIE opłat.
          Jesteście warstwą bezczelnych nierobów i pasożytów, która z powodu
          wrodzonogo lenistwa i głuptactwa kombinuje cały czas co by tu
          jeszcze spieprzyć i utrunić ludziom życie.
          Wkrótce jednaka polecicie z posad razem z waszą arogancką
          mocodawczynią - Gronkiewicz-Waltz.
          • Gość: bbr jak ci tak źle IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 15:40
            zbuduj sobie parking i zatrudnij odśnieżajacego aha a najpierw kup
            sobie plac. No i w wyborach startuj na Prezydenta Miasta co najmniej
          • jhbsk Re: Bezczelny urzędasie. A GDZIE w Warszawie 13.02.10, 20:53
            w.i.l napisał:

> Jesteście warstwą bezczelnych nierobów i

Kultura powalająca. Chcesz to zbuduj parking. Bezczelne to jest domaganie się by
            piesi uciekali z chodników przez rozczeniowcami twojego pokroju.
      • dorsai68 Od likwiadacji KDT sporo masz czasu jak widzę. 13.02.10, 15:28
        może w końcu roboty poszukasz, zamiast użalać się na wszystkich wokół?
      • Gość: spacemarine To się wzajemnie wyklucza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 17:49
        Po co ograniczać i ruch pieszy i ruch kołowy? Ruch kołowy ogranicza się żeby
        zwiększyć uprzywilejowanie ruchu pieszego i na odwrót.
        Miejsce samochodów jest na miejscach parkingowych, a pieszych na chodnikach.
        Ośmieszasz się i sam sprawiasz że na klawiaturę cisną się słowa o wsi itp-bo to
        tam nie ma rozróżnienia i wszystko razem się kotłuje na poboczu.
    • Gość: EUROpejczyk To są skutki braku dyscypliny IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 16:02
      Jak społeczeństwo nie czuje respektu przed władzą i jej umondurowanym
      ramieniem, takie są tego skutki, handlarstwo robi co chce. A gdyby tak
      wprowadzić twarde porządki, nielegalne handlarstwo tłuc pałami, aż siniaki
      będą wybraczać, nikt już nielegalnie handlować nie będzie. Te wszystkie dzikie
      handlarstwo, te bardziewiarskie targowiska przy Hali Banacha i Dworcu Ochota,
      zgarnąć spychaczem i wywieźć na wysypisko, razem z pyskatymi handlarzami,
      uwielbiającymi żyć w brudzie, syfie i tandecie. Ja na to patrzeć nie mogę, ja
      jestem z innego, znacznie wyższego kręgu kulturowego, mnie to razi i w takie
      miejsca nie chodzę. Plebs o zsowietyzowanej mentalności uwielbia obskórne
      bazary, szare blokowiska i takie klimaty. Mnie to razi, ja jestem z zupełnie
      innego sortu społecznego i nie mieszkam i nie kupuję w takim otoczenu. To
      narusza mój duchowy komfort i potrzeby estetyczne, których pospólstwo nie
      posiada. Alma, Piotr i Paweł, to są miejsca do robienia zakupów, nie przejście
      podziemne czy bazar koło hali banacha.
      • w.i.l Podpisano: Hanna Gronkiewicz-Waltz i 13.02.10, 16:41
        jej wierny zespół pasibrzuchów.
      • Gość: wawiak Re: To są skutki braku dyscypliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:34
        jestes z lepszego..ale chyba niesortu.....zaosnu zakompleksiony
        dupek na sreniej krajowej
      • agulha camera obscura 15.02.10, 01:32
        ...wiesz, co to jest? I podobny źródłosłów ma słowo "obskurny". To nie od
        "skóry". Ty niedorobiony Europejczyku, coś się nawet własnego języka nie
        nauczył. Jakiż to wyższy krąg kulturowy, gdzie nie posługują się poprawnym
        językiem literackim? Te Twoje błędy ortograficzne, stylistyczne i
        terminologiczne naruszają mój duchowy komfort. Mnie to razi, ja jestem z
        zupełnie innej grupy społecznej ("sort" to chyba jest określenie przydziału
        zapasów w wojsku albo rusycyzm, czyż nie?).
    • kyoden77 Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 17:26
      Ten pan, który zgłosił do Waszej redakcji sprawę chyba jest nadwrażliwy. Osobiście kilkanaście razy tygodniowo bywam na owej "patelni" i to, co piszecie za tym panem według mnie jest mocno naciągane. Nigdy nie natknąłem się tam na brud, drobni handlarze wcale również się nie naprzykrzają i nie blokują wyjścia. Stoją spory kawałek od wejśc do metra, gdyż tutaj wypędza ich policja metra. Najwięcej chaosu wprowadzają zwykli przechodnie i pasażerowie metra, jak również ludzie, którzy patelnie obrali za punkt spotkań i umówień. Handlarzy pośród tego tłumu prawie nie widać. Niech pan Gielecki nie kłamie.
      • Gość: bbr Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 17:42
        chciałbyś żeby handlarze stali w wejściu do metra ? co ty wogóle
        franzolisz przejście jest dla przechodniów a nie dla handlarzy
        • kyoden77 Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 21:03
          Gość portalu: bbr napisał(a):

> chciałbyś żeby handlarze stali w wejściu do metra ? co ty wogóle
          > franzolisz przejście jest dla przechodniów a nie dla handlarzy

Przeczytaj jeszcze raz artykuł i ze dwa razy to co ja napisałem, potem wkuj to na pamięć i pofranzol do lustra. widzę, że masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego.
    • Gość: sybilla Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chello.pl 13.02.10, 18:18
      Postawić tam straznikow miejskich na stale, niech pilnują całą dobe!
      Wtedy ta swołocz przestanie handlować. Bo jesli kontrola bedzie
      sobie przychodzic raz dziennie, to o d.. potłuc taką straż.
    • kagan_pl Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 18:23
      No coz, dzieki Walesie, Balcerowiczowi i Michnikowi, Polska to III swiat,
      razem z jej stolica...
    • Gość: gość Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: 188.33.65.* 13.02.10, 19:14
      a może lepiej niech żebrzą zamisat nawet w taki sposób pracować?
    • Gość: Warsaw Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.home.aster.pl 13.02.10, 19:25
      Oho, "Lis" znowu węszy sensację. Był już trup w biurowcu ,który rzekomo leżał
      pół dnia i zrobiło się zbiegowisko, teraz handlarze paraliżują miasto. Brawo!
      Czekamy na więcej bzdur.
    • Gość: piotr ..ludzie uczciwie pracują .. IP: 188.33.192.* 13.02.10, 19:28
      ..
    • Gość: marcel Nie znoszę tego miejsca IP: 217.153.167.* 13.02.10, 21:37
      Zarówno placyku, jak i przejścia podziemnego pod rondem. Smród i przepychające się tłumy. Fajnie, że są tam tak różne sklepy, ale śmierdzi tam okropnie (od barów kanapkowych). Jak tylko mogę, to unikam chodzenia tamtędy, na szczęście jest wyjście z drugiej strony (nie lepsze, bo prawie zawsze są tam ci sami ludzie z gitarą, nachalnie zbierający pieniądze, a także Wietnamczycy sprzedający ubrania, którzy palą papierosy w przejściu). Placyku przy wejściach do metra też unikam, trudno tamtędy spokojnie przejść, żeby nie zostać zarzuconym tonami ulotek. Co do handlarzy, to trudno - dużo ludzi tamtędy chodzi, mają szanse coś sprzedać i zarobić. Ale ulotek nie znoszę - dla mnie to beznadziejna metoda marketingowa, zupełnia anachroniczna dziś. Szkoda mi jednak ludzi, którzy w ten sposób zarabiają na życie i prawie zawsze biorę od nich te ulotki. W każdym razie męczące jest to, że nie można spokojnie i swobodnie wyjść ze stacji metra Centrum. Nie wspominając o tłoku na schodach ruchomych w drodze na powierzchnię.
      Rozwiązania komunikacyjne tej stacji nie zostały porządnie przemyślane.
    • Gość: Onufry Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: 81.219.159.* 14.02.10, 07:48
      To wstyd i jeden wielki skandal. Za co płacimy straży miejskiej?
      Tych handlarzy trzeba wyrzucić na bazarki, tam ich miejsce. To jest tylko
      nieudolność władz miejskich.
    • Gość: Strażnik Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.02.10, 10:24
      Bardzo dobrze że tak się dzieje jak Straż Miejska pakowała na patelni
      handlujących wraz pracownikami urzędu miasta to były krzyki i lament
      obronców nielegalnych stanowisk szczególnie pismaki z " gazety " Fakt
      wtórowali tej szarej strefie.Ja bym teraz poprosił tych nierobów z
      Faktu aby oczyścili tera to miejsce z handlu .Hahahahahahaha .
    • Gość: WAWIAK Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:25
      Hanka gazowniczka która tak dzielnie walczyła ze strasznymi kupcami
      z KDT dla których wg niej nie było tam miejsca nie potrafi sobie
      poradzic z kilkunastoma starymi babami handlujacymi na lewo
      chinskimi gaciami i sweterkami????? A może na te baby nie dotstał
      jeszcze poprostu zlecenia tak jak na KDT....heh......
      • Gość: jankiesk Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.pools.arcor-ip.net 14.02.10, 15:53
        cos "ostrego" i wzmacniajacego moze tez sprzedaja? Za prl takie
        handelki, to byla przykrywka dla sprzedazy gorzaly. "Kupcy"kursowali
        np przy szpitalu bielanskim w lasku. Trendy sie zmienily handel jest
        handel.;))
    • Gość: stary.gniewny Ideał włodarzy miasta został zrealizowany IP: 94.75.123.* 14.02.10, 17:34
      na odcinku Al. Jerozolimskie - Pl. Konstytucji. Na jakieś 60 lokali użytkowych
      50 coś to oddziały banków.
    • fagay Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 14.02.10, 23:19
      Sa prawa niezmienne fizyki, np prawo grawitacji, nielegalny handel
      na ulicach, budowa autostrad, czy likwidacja tirowek. I tych
      poblemow po prostu nie da sie rozwiazac, bo sa nierozwiazywalne. Cy
      wy tego nie widzicie ? Nie da sie i juz, wiec czy warto glowe sobie
      tym zawracac ? Czy nie lepiej zamiast sie frasowac, pojsc na wodke i
      cieszyc sie zyciem ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka