owianka 13.02.10, 09:12 No, po takim instruktażu, to placyk dopiero się zaludni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jethroxvi Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 09:47 Jak każdy obywatel. Odczepcie się od ludzi uczciwej pracy, którzy zapewniają mi te dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic A ty ze wsi? IP: *.chello.pl 13.02.10, 10:04 Może u Ciebie na wsi sprzedaje się te frykasy prosto z furmanki, ale to jest Warszawa. Nie podoba się, to jazda stąd razem z tymi ludźmi uczciwej pracy. Tu się pan nie nadasz, tu stolica - trzeba innego sznytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikaczu To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 11:07 tam casami nawet nie można wyjść z przejścia podziemnego bo wszystko jest zastawione przez "mobilne" i zaopatrzone we własne generatory prądu stragany z badziewiem i typów sprzedających przemycane papierosy. Jednym słowem centrum Pragi bez zmian - brud, smród i ubóstwo. A nieudolność Straży Miejskiej porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kin Re: To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska IP: 79.110.200.* 13.02.10, 19:42 We Wrocławiu metra nie ma, ale handel też kwitnie :) Mamy to trochę we krwi. Pozdrowienia dla warszawiaków! wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.rd Re: To i tak pikuś przy chodniku obok CH Wileńska 13.02.10, 20:04 Nie wiadomo w jaki tajemniczy sposob radza sobie z tym prolbemem wladze Londynu czy Berlina. Wlosi i Polacy maja klopot zeby opanowac ten obciach w centrum miasta. Sejm czy jakies ministerstwo nie moze stworzyc prawa, ktore by jasno zakazuje takiej dzialalnosci?! Sejm woli komisje i przesluchania. Do roboty chetnych brak. Jak by bylo prawo, moznaby zamontowac kamery i po sprawie. Ale przeciez "nie da sie"... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Wiejskie chamy są pierwsi do usuwania z 13.02.10, 13:12 miasta rodowitych warszawiaków. By nie wyszła im słoma z butów starają się udawać takich, którzy majtki i czosnek kupują wyłącznie u Tiffaniego. Zwykła arogancka chucpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Wiejskie chamy są pierwsi do usuwania z IP: 94.75.121.* 13.02.10, 13:19 hucpa pisze sie przez h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm połowa warszawy jest ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 15:27 słusznie! wyeksportować całą tą biedę na wieś, albo na białoruś... z ust Ci to wyjąłem, prawda? ech, wiem że tam jest i bieda i cwaniactwo. cwaniaków przegnać, biedzie pomóc. dlaczego wawa nie jest w stanie wyznaczyć miejsc do handlowania? miejsc, które będą może nawet w centrum, a nie pod lasem kabackim, albo na bartyckiej... drażni mnie ten handel przy metrze centrum, ale ludzie chcą żyć. może rozwiązaniem jest zorganizowanie tam po prostu stałych stoisk, na przykład pod tymi betonowymi murkami? spokojnie byś się zmieściło 20 - 30 stoisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec_maximus Re: połowa warszawy jest ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:29 takkk to super pomysł tylko ze wtedy trzeba by za to płacic.....a jak płacic to juz be......niestety to społeczenstwo chce wszystko za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: A ty ze wsi? 13.02.10, 17:28 Gość portalu: Kibic napisał(a): > Może u Ciebie na wsi sprzedaje się te frykasy prosto z furmanki, ale to jest > Warszawa. Nie podoba się, to jazda stąd razem z tymi ludźmi uczciwej pracy. Tu > się pan nie nadasz, tu stolica - trzeba innego sznytu. Może na twojej wsi, z której pochodzisz, handluje się z furmanki, bo na mojej są normalne sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skudi Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: 217.17.38.* 13.02.10, 10:36 jethroxvi o jakiej uczciwej pracy ty piszesz? Czy sądzisz że ci wszyscy uliczni handlarze płacą podatki od swojej działalności? Płacą placowe za miejsce na którym handlują? Dlaczego na widok Straży Miejskiej szybciutko pakują swój mandżur i znikają na stacji metra w środkowej wiacie bądź też w przejściu pod rondem? Czy uważasz że tak postępuje uczciwy człowiek? Trzeba czasem pomyśleć zanim coś się napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HansKloss Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: *.home.aster.pl 13.02.10, 10:50 Mandżur? Pani z więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... no właśnie. ktoś mi kiedyś mówił, że na wolności IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:25 się nie grypsuje... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Bezmyślna farbowana blondyno 13.02.10, 13:15 Nie płacą podatków bo im się na to nie pozwala. Przecież handlują "nielegalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Bezmyślna farbowana blondyno 13.02.10, 14:34 Ktoś im broni wynająć stoisko na bazarze? Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 17:32 Gość portalu: skudi napisał(a): > jethroxvi o jakiej uczciwej pracy ty piszesz? > Czy sądzisz że ci wszyscy uliczni handlarze płacą podatki od swojej działalnośc > i? > Płacą placowe za miejsce na którym handlują? > Dlaczego na widok Straży Miejskiej szybciutko pakują swój mandżur i znikają na > stacji metra w środkowej wiacie bądź też w przejściu pod rondem? > Czy uważasz że tak postępuje uczciwy człowiek? > Trzeba czasem pomyśleć zanim coś się napisze. Właśnie! A Ty myślisz czasem?! Uważasz, że ci handlarze nie mogą być uczciwi, pomimo, że nie płacą podatków? Może należałoby zmienić prawo tak, by obejmowało wszystkich ludzi albo przynajmniej większość i żeby nie tworzyło wybranych grup społecznych wykluczając tych biedniejszych? Miałeś napisane w artykule, że nie ma w polskim prawie pojęcia "handel nielegalny", nie daje Ci to do myślenia? Jeśli chodzi o podatki, to dlaczego służby mundurowe wymierzają kary za "zastawianie drogi"? To jest dla Ciebie uczciwe?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł IP: *.izacom.pl 13.02.10, 11:12 Zdradzę Ci pewien sekret, jethrovxi: u nas w mieście takie rzeczy kupuje się w sklepach. To takie miejsce jak bar GSu na wsi, tyle tylko że w środku zamiast wódy sprzedaje się np. odzież albo żywność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. te dobra nabywa się na bazarze albo w hali IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:21 targowej a nie w takim miejscu! wstyd ... potem się dziwić, że ludzie Warszawy nie lubią. pstrokata, oblepiona reklamami byle jak i z cyckownikami i majtkami sprzedawanymi pod metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l A gdzie od tego miejsca jest najblizszy bazar albo 13.02.10, 13:20 hala targowa? Kilka kilometrów? Na Żoliborzu, na Ochocie? Nie przyszło ci do półpłynnej głowy, że jak jest zbyt to jest i handel? Komuś to jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirk Re: A gdzie od tego miejsca jest najblizszy bazar IP: 94.75.121.* 13.02.10, 15:34 Dwie stacje metra dalej i masz bazar przy Hali Mirowskiej. W okolicy jest też parę sklepów łącznie z dwoma Carrefour Express. Niestety niektórzy to chcieliby mieć od razu z dostawą do domu a tu trzeba nieraz ruszyć cztery litery. Dzięki temu można trafić parę fajnych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
0tt Re: Ja potrzebuję czosnku, majtek i sznurowadeł 13.02.10, 12:05 A z której strony ta praca jest uczciwa skoro ci ludzie w życiu od tego grosza podatku nie zapłacili? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz czy 13.02.10, 13:25 praca jest ciężka i uczciwa. Jak mają płacić placowe skoro władze nie chcą go od nich pobierać? Przecież handlują "nielegalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz c 13.02.10, 14:36 Bazarów i niewynajętych sklepów w Warszawie dostatek. Niech ruszą się i wynajmą skoro tacy uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Postój sobie dzionek na mrozie to zobaczysz c 13.02.10, 17:34 jhbsk napisała: > Bazarów i niewynajętych sklepów w Warszawie dostatek. Niech ruszą się i wynajmą > skoro tacy uczciwi. Gdzie masz taki dostatek ignorancie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacemarine To idź do sklepu, albo na bazar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 17:44 Metro nie jest od handlowania na lewo. I praca ta nie jest uczciwa, nie powiesz mi chyba że ci ludzie płacą podatki, składki zus, zdrowotne itp. Jak dostaną od sterczenia na mrozie zapalenia płuc albo marskości wątroby (od chlania co notorycznie robią handlując) to oczywiście my, uczciwi obywatele będziemy musieli za leczenie tych nierobów płacić, bo większość z nich pewnie jest na zasiłku i nawet nie wie co to składka zdrowotna. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re:jethroxvi, ja też potrzebuję 13.02.10, 23:49 i nie jestem ze wsi, nad czym boleję (mają gdzie jeździć na wakacje). nie cierpię nowobogackiej estetyki "WSZYSTKO POD SZNUREK", "wszystko symetryczne, usprzątane". Wiwat CHAOS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jakiś absurd. 13.02.10, 11:07 Z tego co piszecie wynika, że część "patelni" jest w zarządzie PKiN, ale nie jest własnością PKiN, lecz miasta. Przecież właściciel nie traci prawa do dysponowania swoją własnością, gdy do zarządzania nią zatrudni zewnętrzny podmiot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Wiocha i obciach! Jak na przygranicznym straganie. IP: 80.48.2.* 13.02.10, 11:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Wiocha i obciach! Jak na przygranicznym strag IP: 109.243.18.* 13.02.10, 11:54 W końcu to Warszawa największa wioska nowoczesnej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Rozsadku 13.02.10, 12:11 Powienien byc umiar, bo ci luzie nie kradna, moze te dziełalnośc ucywilzować, ale nie a la Piskorski "handlwiec".Stragany zlikwidował ze wzgkedów esteycnych , ale nie wszyscy potrafia handlowc antykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: littoral Wyczyścić i przetrzeć lizolem ? IP: 94.75.108.* 13.02.10, 12:25 Plateau przed metrem Centrum to jedyne żywe miejsce w rejonie. Majtki i staniki - może nie tam. Ale sznurowadła, rogaliki, przysłowiowa wata cukrowa - dlaczego nie? I sztukmistrze wokół - jak w commedia dell'arte. Przysłać rosłych strażników miejskich - to najprostsze. Zagospodarować mądrze teren, by nie był kolejnym betonem - o tym trzeba myśleć. Żeby w restrykcjach nie dojść do podobnego idiotyzmu jak przed domami Centrum, gdzie inni rośli strażnicy zabraniali robić zdjęcia nawet stojąc tyłem do domów Centrum, bo teren prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wyczyścić i przetrzeć lizolem ? 13.02.10, 14:37 Zacytuj proszę przysłowie o wacie cukrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo:) a okolice VietCong z budami z podróbkami:( IP: *.chello.pl 13.02.10, 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwl porażająca "skuteczność" SM IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 12:49 no jak przez cały rok udało im się tylko 11 mandatów wlepić znaczy się róbta co chceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chello.pl 13.02.10, 13:38 Tylko ludzie, którzy codziennie nie korzystają z patelni mogą akceptować ten handel. Jest ciasno i okropnie. Zlikwidować to Odpowiedz Link Zgłoś
japoneczki Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 13:43 pamiętam, jak jeszcze mieszkałam w centrum przy rondzie i tego oszołoma napierniczającego patykami w krzesło... sztuka to? sztuka uliczna??? bo jeśli tak, to na bardzo niskim poziomie... tak o 22-23 w nocy po godzinie słuchania tego irytującego odgłosu uderzania w metalowe rurki miało się ochotę samemu zejść na dół i poużywać tym patykiem na 'grajku'. a on do dzisiaj stoi z tym obskurnym metalowym poklejonym taśmą krzesłem i hałasuje! to już ponad 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jakie piękne będzie miasto gdy się już wszystkiego 13.02.10, 13:58 zakaże i zabroni, przegoni się przekupniów z ulic, obstawi słupkami, barierami, przegoni parkujące samochody z pustych miejsc na chodnikach, wszędzie zbuduje garby na ulicach, ograniczy ruch pieszy i kołowy... Tylko będzie to miasto nie dla normalnych ludzi. Szalony sen szalonych urzędasów Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jakie piękne będzie miasto gdy się już wszyst 13.02.10, 14:38 Nie zauważyłeś, że chodniki nie są przeznaczone dla samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Bezczelny urzędasie. A GDZIE w Warszawie 13.02.10, 14:53 są miejsca przeznaczone dla samochodów? Teraz w zimie nawet nie zatroszczycie się o odśnieżenie miejsc parkingowych za które ŻĄDACIE opłat. Jesteście warstwą bezczelnych nierobów i pasożytów, która z powodu wrodzonogo lenistwa i głuptactwa kombinuje cały czas co by tu jeszcze spieprzyć i utrunić ludziom życie. Wkrótce jednaka polecicie z posad razem z waszą arogancką mocodawczynią - Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbr jak ci tak źle IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 15:40 zbuduj sobie parking i zatrudnij odśnieżajacego aha a najpierw kup sobie plac. No i w wyborach startuj na Prezydenta Miasta co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Bezczelny urzędasie. A GDZIE w Warszawie 13.02.10, 20:53 w.i.l napisał: > Jesteście warstwą bezczelnych nierobów i Kultura powalająca. Chcesz to zbuduj parking. Bezczelne to jest domaganie się by piesi uciekali z chodników przez rozczeniowcami twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Od likwiadacji KDT sporo masz czasu jak widzę. 13.02.10, 15:28 może w końcu roboty poszukasz, zamiast użalać się na wszystkich wokół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacemarine To się wzajemnie wyklucza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 17:49 Po co ograniczać i ruch pieszy i ruch kołowy? Ruch kołowy ogranicza się żeby zwiększyć uprzywilejowanie ruchu pieszego i na odwrót. Miejsce samochodów jest na miejscach parkingowych, a pieszych na chodnikach. Ośmieszasz się i sam sprawiasz że na klawiaturę cisną się słowa o wsi itp-bo to tam nie ma rozróżnienia i wszystko razem się kotłuje na poboczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EUROpejczyk To są skutki braku dyscypliny IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 16:02 Jak społeczeństwo nie czuje respektu przed władzą i jej umondurowanym ramieniem, takie są tego skutki, handlarstwo robi co chce. A gdyby tak wprowadzić twarde porządki, nielegalne handlarstwo tłuc pałami, aż siniaki będą wybraczać, nikt już nielegalnie handlować nie będzie. Te wszystkie dzikie handlarstwo, te bardziewiarskie targowiska przy Hali Banacha i Dworcu Ochota, zgarnąć spychaczem i wywieźć na wysypisko, razem z pyskatymi handlarzami, uwielbiającymi żyć w brudzie, syfie i tandecie. Ja na to patrzeć nie mogę, ja jestem z innego, znacznie wyższego kręgu kulturowego, mnie to razi i w takie miejsca nie chodzę. Plebs o zsowietyzowanej mentalności uwielbia obskórne bazary, szare blokowiska i takie klimaty. Mnie to razi, ja jestem z zupełnie innego sortu społecznego i nie mieszkam i nie kupuję w takim otoczenu. To narusza mój duchowy komfort i potrzeby estetyczne, których pospólstwo nie posiada. Alma, Piotr i Paweł, to są miejsca do robienia zakupów, nie przejście podziemne czy bazar koło hali banacha. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Podpisano: Hanna Gronkiewicz-Waltz i 13.02.10, 16:41 jej wierny zespół pasibrzuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: To są skutki braku dyscypliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:34 jestes z lepszego..ale chyba niesortu.....zaosnu zakompleksiony dupek na sreniej krajowej Odpowiedz Link Zgłoś
agulha camera obscura 15.02.10, 01:32 ...wiesz, co to jest? I podobny źródłosłów ma słowo "obskurny". To nie od "skóry". Ty niedorobiony Europejczyku, coś się nawet własnego języka nie nauczył. Jakiż to wyższy krąg kulturowy, gdzie nie posługują się poprawnym językiem literackim? Te Twoje błędy ortograficzne, stylistyczne i terminologiczne naruszają mój duchowy komfort. Mnie to razi, ja jestem z zupełnie innej grupy społecznej ("sort" to chyba jest określenie przydziału zapasów w wojsku albo rusycyzm, czyż nie?). Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 17:26 Ten pan, który zgłosił do Waszej redakcji sprawę chyba jest nadwrażliwy. Osobiście kilkanaście razy tygodniowo bywam na owej "patelni" i to, co piszecie za tym panem według mnie jest mocno naciągane. Nigdy nie natknąłem się tam na brud, drobni handlarze wcale również się nie naprzykrzają i nie blokują wyjścia. Stoją spory kawałek od wejśc do metra, gdyż tutaj wypędza ich policja metra. Najwięcej chaosu wprowadzają zwykli przechodnie i pasażerowie metra, jak również ludzie, którzy patelnie obrali za punkt spotkań i umówień. Handlarzy pośród tego tłumu prawie nie widać. Niech pan Gielecki nie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbr Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.acn.waw.pl 13.02.10, 17:42 chciałbyś żeby handlarze stali w wejściu do metra ? co ty wogóle franzolisz przejście jest dla przechodniów a nie dla handlarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kyoden77 Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 21:03 Gość portalu: bbr napisał(a): > chciałbyś żeby handlarze stali w wejściu do metra ? co ty wogóle > franzolisz przejście jest dla przechodniów a nie dla handlarzy Przeczytaj jeszcze raz artykuł i ze dwa razy to co ja napisałem, potem wkuj to na pamięć i pofranzol do lustra. widzę, że masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sybilla Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chello.pl 13.02.10, 18:18 Postawić tam straznikow miejskich na stale, niech pilnują całą dobe! Wtedy ta swołocz przestanie handlować. Bo jesli kontrola bedzie sobie przychodzic raz dziennie, to o d.. potłuc taką straż. Odpowiedz Link Zgłoś
kagan_pl Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 13.02.10, 18:23 No coz, dzieki Walesie, Balcerowiczowi i Michnikowi, Polska to III swiat, razem z jej stolica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: 188.33.65.* 13.02.10, 19:14 a może lepiej niech żebrzą zamisat nawet w taki sposób pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsaw Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.home.aster.pl 13.02.10, 19:25 Oho, "Lis" znowu węszy sensację. Był już trup w biurowcu ,który rzekomo leżał pół dnia i zrobiło się zbiegowisko, teraz handlarze paraliżują miasto. Brawo! Czekamy na więcej bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Nie znoszę tego miejsca IP: 217.153.167.* 13.02.10, 21:37 Zarówno placyku, jak i przejścia podziemnego pod rondem. Smród i przepychające się tłumy. Fajnie, że są tam tak różne sklepy, ale śmierdzi tam okropnie (od barów kanapkowych). Jak tylko mogę, to unikam chodzenia tamtędy, na szczęście jest wyjście z drugiej strony (nie lepsze, bo prawie zawsze są tam ci sami ludzie z gitarą, nachalnie zbierający pieniądze, a także Wietnamczycy sprzedający ubrania, którzy palą papierosy w przejściu). Placyku przy wejściach do metra też unikam, trudno tamtędy spokojnie przejść, żeby nie zostać zarzuconym tonami ulotek. Co do handlarzy, to trudno - dużo ludzi tamtędy chodzi, mają szanse coś sprzedać i zarobić. Ale ulotek nie znoszę - dla mnie to beznadziejna metoda marketingowa, zupełnia anachroniczna dziś. Szkoda mi jednak ludzi, którzy w ten sposób zarabiają na życie i prawie zawsze biorę od nich te ulotki. W każdym razie męczące jest to, że nie można spokojnie i swobodnie wyjść ze stacji metra Centrum. Nie wspominając o tłoku na schodach ruchomych w drodze na powierzchnię. Rozwiązania komunikacyjne tej stacji nie zostały porządnie przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: 81.219.159.* 14.02.10, 07:48 To wstyd i jeden wielki skandal. Za co płacimy straży miejskiej? Tych handlarzy trzeba wyrzucić na bazarki, tam ich miejsce. To jest tylko nieudolność władz miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.02.10, 10:24 Bardzo dobrze że tak się dzieje jak Straż Miejska pakowała na patelni handlujących wraz pracownikami urzędu miasta to były krzyki i lament obronców nielegalnych stanowisk szczególnie pismaki z " gazety " Fakt wtórowali tej szarej strefie.Ja bym teraz poprosił tych nierobów z Faktu aby oczyścili tera to miejsce z handlu .Hahahahahahaha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWIAK Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 10:25 Hanka gazowniczka która tak dzielnie walczyła ze strasznymi kupcami z KDT dla których wg niej nie było tam miejsca nie potrafi sobie poradzic z kilkunastoma starymi babami handlujacymi na lewo chinskimi gaciami i sweterkami????? A może na te baby nie dotstał jeszcze poprostu zlecenia tak jak na KDT....heh...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankiesk Re: Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro IP: *.pools.arcor-ip.net 14.02.10, 15:53 cos "ostrego" i wzmacniajacego moze tez sprzedaja? Za prl takie handelki, to byla przykrywka dla sprzedazy gorzaly. "Kupcy"kursowali np przy szpitalu bielanskim w lasku. Trendy sie zmienily handel jest handel.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Ideał włodarzy miasta został zrealizowany IP: 94.75.123.* 14.02.10, 17:34 na odcinku Al. Jerozolimskie - Pl. Konstytucji. Na jakieś 60 lokali użytkowych 50 coś to oddziały banków. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Czosnek, majtki i sznurowadła okupują metro 14.02.10, 23:19 Sa prawa niezmienne fizyki, np prawo grawitacji, nielegalny handel na ulicach, budowa autostrad, czy likwidacja tirowek. I tych poblemow po prostu nie da sie rozwiazac, bo sa nierozwiazywalne. Cy wy tego nie widzicie ? Nie da sie i juz, wiec czy warto glowe sobie tym zawracac ? Czy nie lepiej zamiast sie frasowac, pojsc na wodke i cieszyc sie zyciem ? Odpowiedz Link Zgłoś