Dodaj do ulubionych

Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 21:17
Idealna okazja by sprawdzić stan techniczny taksówek i przy okazji powstrzymać korki.
Obserwuj wątek
    • Gość: chinique Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.147.148.211.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.10, 21:20
      Taksówkarze - jak to dobrze, że z roku na rok pod wpływem
      konkurencji z wielkich panisk stajecie się wreszcie tym kim naprawde
      jesteście - zwykłymi rzemieślnikami. Marsz do szeregu!
      • Gość: hhlvvj Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: 85.222.87.* 03.03.10, 21:40
        to normalni ludzie, placa podatki, znaja topografie miasta... sa z
        miasta. nie widze przeszkod - niech reszta licencje zrobi, jak zdadza
        egzaminy ze znajomosci miasta, zamontuje kasy... itd tak powinno byc.
        ale ile wsiochow z grojca i nieudacznikow co nie potrafia znalesc
        pulawskiej na mapie zostanie
        • Gość: decker Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.mgsp.pl 03.03.10, 22:26
          Większość z przewozu osób ma licencje od dawna zdane. Ale musi czekać aż się
          zwolni miejsce w taxi (bo każde miasto sztucznie ograniczyło liczbę miejsc). Z
          tego co się orientuję w Warszawie kolejka dochodzi do 9 000 osób, czyli pewnie
          10 lat czekania
          • Gość: awugie Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: 94.75.121.* 03.03.10, 23:49
            Nie ma żadnej kolejki, idziesz do korporacji i się przyjmujesz.
            Być może nie ma miejsc w Sawie ale w mniejszych korporacjach zawsze są.

Taksiarze są nienormalni, kręcą zwykłych ludzi bo wiedzą że prawdopodobnie już
            się z nimi nie spotkają. Taryfa na drzwiach 1,80 zł a szafa kręci jak 3,20 zł.
            Palą w tych swoich zasyfionych taryfach i jeżdżą wiejskimi mercedesami z lat 80
            gdzie wszystko klekocze i wyrywa koła na torach tramwajowych. Jak weźmie kogoś
            ze słupa to nie nabija na kasę, siedzi obrażony jak nie wiem co gdy taryfa jest
            za mniej niż 25 zł. W normalnym życiu ciułają tylko te złotówy, oszukują
            jak tylko się da żeby złotówki nie zapłacić za parking. A walcie się cierpy!
          • Gość: citygirl Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.access.clara.net 04.03.10, 08:11
            KOlego sympatyczny tu się mylisz.Do odebrania leży 500licencji i nie
            ma chętnych. W tamtym roku tez nie został wydany ich limit. wiesz
            czego brakuje przewoźnikom do ich odebrania: głonie zaświadczenia o
            niekaralności
    • nessuno Cierpom komuna się marzy 03.03.10, 21:23
      Żałosne patałachy.Im wiecznie źle.Marzą im się dawne czasy,bo wtedy paniska
      byli,a na postojach kolejki.Dziś to klient jest panem i to on wybiera.A
      wybiera niższą cenę i lepszą jakość.Wolny rynek i każdy ma prawo zarabiać
      panowie cierpy. :-)
      • Gość: hhlvvj Re: Cierpom komuna się marzy IP: 85.222.87.* 03.03.10, 21:55
        hehe, chyba masz z komuny jakas traume. czas zastanowic sie nad swoimi
        zarobkami - skoro cie nie stac na normalne taxi
        • Gość: sahar Re: Cierpom komuna się marzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 22:14
          > czas zastanowic sie nad swoimi zarobkami - skoro cie nie stac na
          > normalne taxi
          Jakieś ciągutki do zastaw się a postaw się ?
          • Gość: hhlvvj Re: Cierpom komuna się marzy IP: 85.222.87.* 03.03.10, 22:35
            nic z tych rzeczy - jak byly zaspy i nie dalo sie zaparkowac w
            centrum, jezdzilem do pracy volfra taxi -1,60 za km - a wszyscy
            kolesie z koncesja a np. w wawa taxi jest mnostwo patalachow z gps bez
            znajomosci miasta - takie wsiochy nie wjada na buspas na
            lazenkowskiej.

trzeba wiedziec gdzie szukac - dobrze i tanio. ale jak kogos niestac
            to jego problem i niech nie narzeka, proste.
            • Gość: freeman Re: Cierpom komuna się marzy IP: *.chello.pl 04.03.10, 09:27
              No cuz z Twoich wypowiedzi od razu widać kto tu jest wsioch...
              • nessuno Re: Cierpom komuna się marzy 04.03.10, 13:45
                Gość portalu: freeman napisał(a):

> No cuz z Twoich wypowiedzi od razu widać kto tu jest wsioch...

A co T sie tak dziwisz,że każdego wsiochem nazywa? Styl jego wypowiedzi
                przypomina mi Arturka z forum sawataxi.To właśnie typowy ćwok i wsioch,który
                parę lat temu zjechał do Warszawy,stał się licencjonowanym cierpem i teraz ta
                gnida każdego nazwie wsiochem.Wyjątkowy buc i prostak,do tego jeszcze wielki pan
                związkowiec.Żenua.
        • nessuno Re: Cierpom komuna się marzy 04.03.10, 13:35
          Gość portalu: hhlvvj napisał(a):

> hehe, chyba masz z komuny jakas traume. czas zastanowic sie nad swoimi
          > zarobkami - skoro cie nie stac na normalne taxi

A co to znaczy"normalne" taxi? Chyba masz na myśli cierpa,któremu opłaci sie
          tylko daleki kurs.
          Dla mnie nie jest ważne,czy gościu który mnie wiezie ma licencję,czy też jej nie
          ma. Ma być sprawny samochód i kierowca,który wie jak jechać.A z tym to u cierpów
          różnie bywa,albo gamonie nieznające miasta,albo cwaniaczki chcące na żywca orżnąć.
          Nie potrzebuję również paragonu,natomiast wsiadając do auta zwracam uwagę tylko
          na cennik i na ogół orientuję się,ile dany kurs będzie kosztować. Nie korzystam
          zbyt często z usług tego typu,jednak jeśli już,to wybieram właśnie PRZEWÓZ OSÓB
          dla zasady.Cierpy już od dawna na mnie nie zarabiają.
          I jeszcze jedna rzecz. Ile w Warszawie jest miejsc obstawionych tylko przez
          cierpów? Centralny,lotnisko,popularne kluby - tam w większości stoją te same
          gęby.Mafia to to nie jest,raczej zwykłe popierdółki liczące na szybki zysk,gdy
          trafi się jeleń. I gwoli ścisłości,śmieszą mnie głosy cierpiarzy twierdzących,że
          każdy przewoźnik ma problemy z uzyskaniem zaświadczenia o niekaralności.Tak samo
          mnie śmieszy,gdy w aucie z kogutem TAXI widzę GPS.To jak to jest panowie cierpy?
          Używacie GPS czy tylko dla ozdoby go wozicie? Żadna ujma,aby coś takiego mieć bo
          jest to gadżet,który ułatwia życie.Ale nie pieprzcie bez sensu,że tylko
          przewoźnicy na GPS-ach jadą,że wy to niekaralni jesteście a przewoźnik to oszust
          lub gostek po wyroku.w każdym środowisku trafi się czarna owca.
          Jesteście żałośni pomstując na tych,którzy mają takie samo prawo zarabiania,jak
          wy. Ktoś tu słusznie napisał,że cierpom marzą się dawne czasy,gdy za jeden kurs
          była dobra dniówka.Dziś trzeba się natyrać,aby zarobić i to głównie cierpom się
          nie podoba,bo poza kręceniem fajerą nic innego nie potrafią.
    • Gość: smieszne Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 21:38
      Nic na tym nie zarobia, bo jak zniknie Grosik, ja znowu bede omijal taxi z daleka. Mnie nie stac na placenie panom taksowkarzom 100 zl za kurs, jak to bylo 3 lata temu. Wiec tylko nabija kase ZTM-owi...
      • Gość: Ciekawski Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.acn.waw.pl 03.03.10, 22:36
        > Mnie nie stac na placenie panom taksowkarzom 100 zl za kurs, jak to
        > bylo 3 lata temu.

To jeździj komunikacja miejską. Jedzenie tez kradniesz bo cię nie stać na
        łososia czy kawior? A sprzęt elektroniczny?
        • Gość: jasne Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 22:46
          Kradna taxowkarze. Malo kto pamieta, ze 5 lat temu jak sie bralo taxi z lapania, to ceny zawsze bylo z kosmosu, taksowkarze nie znali glownych tras, zamawiana radio-taxi nie przyjezdzala i nikt nie dzwonil. Dzieki przewozowi "Panowie szlachta taxowkarze" stali sie tym czym powinni byc: zwyklymi kierowcami.
          Boli ich, ze kiedys wystarczylo zlapac 1 kurs dziennie i sie zylo, a teraz trzeba naprawde sie napracowac.
        • dungeon.master Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner 04.03.10, 00:16
          > To jeździj komunikacja miejską. Jedzenie tez kradniesz bo cię nie stać na
          > łososia czy kawior? A sprzęt elektroniczny?

Sugerujesz, że korzystanie z legalnej w Polsce usługi przewozu osób to kradzież???
      • dersky Reklama ;) 04.03.10, 10:10
        Są jeszcze tańsze korporacje taksówkarskie niż Grosik, mianowicie:

ekocab.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=5
        1,2 PLN za kilometr.

POLECAM :)
    • Gość: xyz Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.acn.waw.pl 03.03.10, 22:02
      "Za lawetą w dwóch rzędach powolutku sunęły taksówki"

A jeszcze dzis rano się odgrażali w tv że ich intencją nie jest
      blokowanie miasta i utrudnianie życia innym dlatego będą zajmować
      tylko 1 pas ruchu.

Serdecznie dziękuję szanownym taksówkarzom za uniemożliwienie mi
      dojechania z uczelni do pracy na czas. Szkoda tylko że w czasie
      gdy "walczą o swoją pracę" innym skutecznie utrudniją wykonywanie
      ich obowiązków.
    • robert_wwa Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner 03.03.10, 22:20
      Jeśli jedne z większych korporacji jak Wawa czy Sawa mają i takie i
      takie to w czym problem? Ja dzwoniąc po Wawę nie wiem co przyjedzie,
      ale jak będzie to przewóz osób to wiem że będą to nowe czyste Seaty i
      dojadę w komfortowych warunkach do celu.
      I ja uważam, że tak powinno to docelowo wyglądać że kierowca jest
      pracownikiem i tylko jeździ, a auta należą do prywatnego
      przedsiębiorcy. Bo wtedy wiadomo jakim taborem dysponuje przewoźnik i
      wiem na co się decyduje, a to jest najważniejsze.

Ja jako pasażer nie widzę najmniejszej różnicy między Taxi Wawa a
      Przewozem Osób Wawa. Więc nie bardzo wiem dlaczego miałbym stawać po
      stronie taksówkarzy.
      • Gość: Romek Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.acn.waw.pl 03.03.10, 22:38
        > Ja jako pasażer nie widzę najmniejszej różnicy między Taxi Wawa a
        > Przewozem Osób Wawa. Więc nie bardzo wiem dlaczego miałbym stawać po
        > stronie taksówkarzy.

Ja jako stały bywalec meliny u Zdzisława nie widze powodu dla którego miałbym
        płacić trzy razy drożej za połóweczkę w normalnym sklepie. Niech obniżą ceny -
        jest wolny rynek w końcu.
        • Gość: cccc Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: 94.75.91.* 03.03.10, 22:57
          Ciekawe ze porownujesz transport miejski z zazywaniem narkotykow (legalnych i
          kontrolowanych przez panstwo ale narkotykow)...
          • Gość: Romek Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: *.acn.waw.pl 04.03.10, 07:49
            Na tym polega analogia, można porównywać równoległości występujących pomiędzy
            nimi innych cech zamiast skupiać się na podobieństwach tych samych cech. Zdrówko.
    • Gość: Clint Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.rzeczpospolita.pl 03.03.10, 22:27
      Ostatnim kryterium jakie decyduje o moim wyborze jest to czy kierowca ma
      licencje czy nie. Mogę wybrać wszystko: rodzaj samochodu, cenę, korporację,
      ale naprawdę licencję wsadźcie sobie w klaser na pamiątkę.
      • Gość: ele-melek Re: Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo ner IP: 188.33.235.* 03.03.10, 23:09
        coś takiego TU znalazłem ;-)

Koledzy!
        Jak ktoś ma pecha to mu itd...
        Chce wam opisac co mnie dzisiaj spotkało i poprosić o rade. Przed 11.00 zostawiłem gościa w szeratonie i popylałem wiejską do koszykowej, żeby zdążyyć na protest ;) , a tu na wysokości sejmu wymaxchał mnie gościu i mówi, że potrzebuje do łazienek pod pomnik Szopena. Ja mu na to, że jest protest i może być ciężko alejami ujazdowskimi więc może dołem polecimy i wysadze go przy agrykoli a on se już parkiem pod górke dojdzie do pomnika. Ale ten zaczął mi płakać ,że nie bo sie umówił z jakąś melomanką pod pomnikiem o 11 i nie zdaży. No i chyba mnie pan Bóg pokarał za chytrość... :-(
        Jak wyjechałem z koszyków w lewo w al ujazdowskie to już widziałem pierwsze taryfy z protestu jak jechały od trzech krzyży.
        Zaiwaniałem ile fabryka dawała, żeby zdążyć na tą jedenastą przed brame z Szopenem. Nawet przy rozdrożu jeden pieczarka chciał mnie wykierować w szucha ale jak zobaczył, że mam pasażera i zgaszoną reklame to mnie puścił.
        Nagle,jakieś sto metrów od bramy szopenoskiej, gościu mówi : ja tu wysiądę. Ok.
        Pokazało coś z 15 złociszy a ten zaczyna karty szukać. Szuka po kieszeniach płaszcza, potem w marynarce, potem w spodniach, ja sie wkurwiam, bo czas leci i już pierwsze taryfy z protestu dojeżdżają a ja nie moge wyjać transparentu z bagażnika bo ten palant sie coś mota.
        Wreszcie zaczał odliczać te pietnaście złociszy po złotówce, dwa, po pięćdziesiąt groszy, aż uzbierał.Na koniec zapłaciła ta fleja tymi drobniakami , wysiadł sqrwiel i wiecie co? Zamiast do parku pod Szopena to ta menda prosto w drzwi pod napisem "Honor Ojczyzna" z buta dała!
        Pewnie to był jakiś wybraniec narodu w te i nazad wybierany - z sejmu do disnejlendu sie spieszył.
        Jak tylko ten posioł zniknął za drzwiami to oczywiście natentychmiast pojawił się pan władza i grzecznie poprosił o białko i inne ważne papiery. Ja na to, że za co a on, że ruch tamuje i utrudniam, bo rzeczywiście paru kolegów z tyłu zaczęło trąbić i dymić ale przecież nie z mojego powodu tylko sami wiecie, nie? ;)
        A ten, że proponuje mi 200 złotych i trzy, czy tam dwa punkty. No kurwica mnie wzieła i powiedziałem, że nie przyjmuje bo pasażera wiozłem i nic nie utrudniałem bo i tak burdel wkoło mnie już trwał.
        A ten, że do sądu w takim razie... :-(((
        No i teraz jestem w kropce. Może lepiej było zapłacić honorowo ten kwit, tym bardziej, że wszystko naprzeciwko tego napisu o Honorze i Ojczyźnie sie działo???
        A może ci koledzy co za mną staneli, zaświadczą, że miałem pasażera co dał w długą do donalda, a oni wcale nie trąbili na mnie tylko na niego? donalda znaczy się...;)
        No sam już nie wiem , bo jeszcze tak koło nas kręciła się jakaś menda z kamerą, ale nie wiem czy ona była z tvn czy cba, bo to tam zaraz po sąsiedzku...
        Znakiem tego, koledzy pomóżcie! Jeden protestant więcej, jeden mniej nie robi przecież różnicy...
        A tak... to chyba honorowo mi zostanie na główke ze świętokrzyskiego skoczyć! :-(((
        Obiecuje, że ten transparent co go miałem w bagażniku w następnym proteście wykorzystam.
        Z pod sejmu też żadnego frajera już nigdy nie wezne.
        I pod Szopena do parku na ławce posiedzieć nie nie pójde, bo jak znam swoje zasrane szczęście, to zaraz mnie jakieś sikorki albo szpaki obesrają! :-D
        Pozdrawiam!
        B klasa nr ewid. 77
    • Gość: brum Jak zobaczysz TAXI w lusterku to hebel i 20 km/h IP: *.146.14.55.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.10, 23:11
      Jak zobaczysz jutro TAXI w lusterku, to hebel i 20 km/h. Tym którzy stali w
      korkach w centrum przez cierpiarski protest proponuje 10 km/h.
      To jest protest przeciwko protestowi taksówkarzy. Przecież mamy wolność słowa
      ... Każdy może zaprotestować....
      • Gość: Glonojad Re: Jak zobaczysz TAXI w lusterku to hebel i 20 k IP: *.home.aster.pl 03.03.10, 23:36
        Nie radziłbym. Taksówkarze uważają się za nieomylnych i gwałtownie reagują na
        próby zwrócenia im uwagi.
    • Gość: komuch Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:51
      Cierpy biedaczki i cwaniaczki w jednym.

Jak byście tak nie kantowali na głupa i mieli rozsądne ceny to by było
      inaczej. A tak? Rynek ma swoje prawa!
      A za blokadę to kilka cierpów z bielan rano będzie musiało sobie nadmuchać
      kółeczka na nowo.
    • Gość: obserwator Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.warszawa.mm.pl 04.03.10, 00:41
      problemem nie sa utrudniena w miescie z powodu protestu tylko decydenci ktorzy
      nie wiadomo dlaczego po wybraniu na jakies stanowisko,zamiast korzystac z
      prostych rozwiazan jakm sa konsultacje ze srodowiskiem ktore zajmuje sie dana
      profesja to maja wlasne pomysly,a efekt jest zawsze ten sam.PRZEDSTAWICIELE
      KAZDEGO ZAWODU MUSZA WYJSC NA ULICE ZEBY DECYDENCI MOGLI ZAUWAZYC TO CO JEST
      PROSTE
    • Gość: taxi z krakowa Taxi-protest: korek, marsz żałobny i dużo nerwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 09:31
      A nie wydaje się Wam że jak Pani w kiosku ma kasę, w wc też,i jak złotówy
      protestowały przeciw kasom to w mediach mówili że "coś musi być na rzeczy" ,a
      teraz jest super bo taniej???A że KASA TO NIBY NIE MA WPŁYWU NA KOSZTY ? To
      złotówy wywalczyły maksymalną stawkę za km ! W przewozie jej nie ma ! Za
      chwilę będziecie płakać że "przewóz was oszukał i nawet paragonu nie dał " no
      bo skąd ? A licencje są ;przynajmniej w Krakowie !Więc zapraszamy ! ja też
      jestem konsumentem i zależy mi na konkurencji ale na równych zasadach !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka