Gość: a IP: *.aster.pl 14.03.10, 23:15 Super event, ale "Kafka" pisze sie przez "f" a nie "w" :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: h Babcie szturmują Warszawę: grają, tańczą i śpie... IP: *.xdsl.centertel.pl 15.03.10, 00:09 też uważam, że super fajna akcja. ale tytuł artykułu to ejdżyzm Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Babcie szturmują Warszawę: grają, tańczą i śp 15.03.10, 00:20 No właśnie, przestańcie z tymi "babciami", bo przekreślacie całą fajną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Kiedy nie ma w domu wnuków 15.03.10, 08:27 To się można rozbijać po uniwersytetach trzeciego wieku ;) --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kiedy nie ma w domu wnuków IP: *.aster.pl 15.03.10, 10:25 Wnuki bardzo ważni ludzie, ale mają swoich rodziców, którzy mają ten piękny obowiązek opieki i wychowania SWOICH dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Kiedy nie ma w domu wnuków 15.03.10, 11:31 szarak_44 napisał: > To się można rozbijać po uniwersytetach trzeciego wieku. Wiesz, moje znajome posiadające wnuki też bardzo nie lubią, jak dziennikarzyny nazywają je protekcjonalnie "babciami" ze względu na wiek. Mówią, że babciami są wyłącznie dla swoich wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Akcja super i potrzebna też dziennikarzom, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 00:49 bo jak widać nie do końca wyzbyci ejdżyzmu. No i ten napis "przyjaźni seniorom" też mi nie leży, ejdżystowski i trochę żenujący nawet, bo chcąc nie chcąc jest to kategoryzacja jednak w stylu "senior też człowiek". No ale może tak musi być na początku. Poza tym baardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Re: Akcja super i potrzebna też dziennikarzom, IP: 195.117.57.* 15.03.10, 08:28 sędziwi seniorzy....brrrr...okropnie zabrzmiało.Dlaczego o ludziach starszych pisze się w kategorii babcia,beret moherowy itp.. Akcja na pewno sympatyczna.A seniorzy to przecież ludzie,którzy szaleli,pili,kochali się,byli hippisami,tańczyli rocka,i wielu nadal by to samo robiło :) gdyby mieli gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piernikowabarbi Re: Akcja jak manifa IP: *.pools.arcor-ip.net 15.03.10, 08:52 Jak starsi chca swoje hobbi uprawiac, to niech znajda miejsce, wynajma piwnice placyk na dzialce, no i dalej plakaty, zaproszenia, znaczki, podczepic jakas mala reklame za drobny sponsoring... A co miasto ma dac, podatnik zaplacic i wszyscy klaskac? Komuna ah komuna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugalala Re: Akcja jak manifa IP: *.chello.pl 15.03.10, 09:17 Barbi, chetnie ci udostepnie moja piwnice , jak bedziesz miala swoja 60- tkę.Sądzę, że zapamietasz moja ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Akcja jak manifa 15.03.10, 09:42 Nie pasuje mi to: Kawiarnie, już wywiesiły u siebie plakaty: "Przyjaźni seniorom". Inne lokale też mogą się starać o to miano. Nietaktowne i warte tyle samo co: Akceptujemy psy. W innych europejskich krajach (tych na zachod od pl) nikt nie osmielilby sie pisac o osobach, ktorych 'srednia wieku jest okolo 60", jako o seniorach i ludziach sedziwych. Milosz ladnie to okreslil, ze starosc zaczyna sie od chwili gdy ktos ujrzy na torcie dwie kosy czyli ma 77 lat. A i temu stwierdzeniu przecza przyklady bardzo aktywnych intelektualnie, zawodowo i fizycznie osiemdziesieciolatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Akcja jak manifa IP: *.aster.pl 15.03.10, 10:43 Oczywiście! Pełna racja. Bo przecież 60, 70 lat to w dzisiejszych czasach zwykły wiek. Wiele ludzi w tym wieku normalnie pracuje, niestety możliwości pracy jest mało, ale można znaleźć. Nazywanie nas starymi, seniorami to jakieś takie smutne, ale w j.polskim trudno znaleźć określenie lepsze niż "senior". To i tak brzmi lepiej niż inne określenia. POSTARAJMY SIĘ TO ZMIENIĆ SZUKAJMY, PROPONUJMY INNE OKREŚLENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Akcja jak manifa IP: *.aster.pl 15.03.10, 10:36 Zupełnie nie o to chodzi nic nie zrozumiałeś. Tu nikt niczego nie chce. Pewnie jesteś na razie 20 albo 30 latkiem i po prostu nic nie rozumiesz. Trochę empatii, bo też będziesz seniorem. Czas tak szybko leci, że właściwie nie wiadomo kiedy stajemy się seniorami. Zwłaszcza wtedy gdy świetnie się czujemy i jesteśmy zadowoleni z życia. Ja jestem 64. Czuję się świetnie pracuję, podróżuję i potrafię się znakomicie bawić, uwielbiam dobrą muzykę, seks, świetne wino i fajnych ludzi, wśród przyjaciół mam wiele młodych świetnych ludzi. A wszystko to razem z przyjaciółmi, z moim wspaniałym mężem, synem i dwoma wnukami.Życie jest piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fero Re: Akcja super i potrzebna też dziennikarzom, IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.10, 12:03 Dokładnie tak:) Moi rodzice po sześćdziesiątce mają bardziej bogate życie towarzyskie niż ja. Co tydzień jakaś impreza:) No i pamiętajmy, że słowo senior nie jest obraźliwe. Dzisiaj nabrało takiego idiotycznego wydźwięku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Seniorzy fotografują w kawiarni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:52 I na Uniwersytecie Trzeciego Wieku, i przed akcją nikt nie uprzedził, że nie wolno fotografować ludzi bez ich zgody? Odpowiedz Link Zgłoś