sid_6.8 20.03.10, 10:14 Nie można tych ekologów jakoś ekologicznie wyeliminować ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafał Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.nplay.net.pl 20.03.10, 10:22 popieram kolegę. Pajaca i jego kolegę prześwietlić podatkowo i udu... raz na zawsze. To czysty przekręt zidiociałego ekologa i jego kumpla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 11:20 Po takich przegięciach ekoterrorysty-ornitologa, nie mam już żadnych skrupułów teraz do eliminowania i odstrzeliwania tego skrzydlatego latającego syfu wszędzie na około :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykłusownik Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.cern.ch 20.03.10, 12:10 Siebie wyeliminuj. Baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 77.236.4.* 20.03.10, 13:29 26000/350=74 zl za budke. Cena takiej budki na allegro to 9,5zl! Oczywiscie przy zakupie hurtowym cena napewno bylaby nizsza... Zagadka: kto zgarnal (conajmiej) 22,5 tys zl roznicy? www.allegro.pl/item954684204_anpol_budka_legowa_dla_ptakow_typ_a1_producent.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 77.236.4.* 20.03.10, 13:40 Zeby byla jasnosc: nie jestem przeciwnikiem wieszania tych budek, jezeli prawda jest ze zostaly zasiedlone w 80%, najwidoczniej byly potrzebne w tym miejscu. Niestety na pierwszy rzut oka widac ze doszlo do zawyzenia ich wartosci. Jest jeszcze jedno zdanie ktore mnie bulwersuje: "Dodatkowo ornitolog dostał od miasta 30 tys. zł" Takie pieniadze za konsultacje w sprawie rozmieszcenia budek legowych? Ekoterroryzm w czystej postaci. Prosze zeby ornitolodzy nie atakowali mnie jako potencjalnego wroga ptakow i ekologii w ogole, bo nikim takim nie jestem. Uwazam jedynie ze trzeba jednoznacznie pietnowac tego rodzaju naduzycia i marnotrawstwo publicznych pieniedzy, ktore zamiast zostac przenaczone na rzeczywista ochrone przyrody, trafiaja do kieszeni kilku oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.10, 15:59 Jak widać, warszawscy ornitolodzy to d.ebile. Dali się wrobić cwanemu koleżce, który za kasę załatwił to, czego oni nie mogli załatwić po dobroci. Przy okazji wychodzi na wierzch, że jednak ta ekologia to bzdura. Gdyby ptaki były takie ważne, to opiekowałyby się nimi grupy zielonych. A tu psikus - jeden facet do spółki z drugim nadmuchali aferę i jak dostali kasę to nagle ptaki zaczęły być bezpieczne. Poza tym, gdzie byli ornitolodzy? Czy naprawdę nie mają nic do powiedzenia i zlewa ich ten temat? Czy z budek naprawdę korzystają ptaki, czy to tylko wymysły stolarzy i handlowców? Gość portalu: !!!!!!!!!!!!!!!!!! napisał(a): > Zeby byla jasnosc: nie jestem przeciwnikiem wieszania tych budek, jezeli pra > wda jest ze zostaly zasiedlone w 80%, najwidoczniej byly potrzebne w tym miejsc > u. Niestety na pierwszy rzut oka widac ze doszlo do zawyzenia ich wartosci. > Jest jeszcze jedno zdanie ktore mnie bulwersuje: "Dodatkowo ornitolog dostał od > miasta 30 tys. zł" > Takie pieniadze za konsultacje w sprawie rozmieszcenia budek legowych? Ekoterro > ryzm w czystej postaci. > Prosze zeby ornitolodzy nie atakowali mnie jako potencjalnego wroga ptakow i ek > ologii w ogole, bo nikim takim nie jestem. Uwazam jedynie ze trzeba jednoznaczn > ie pietnowac tego rodzaju naduzycia i marnotrawstwo publicznych pieniedzy, ktor > e zamiast zostac przenaczone na rzeczywista ochrone przyrody, trafiaja do kiesz > eni kilku oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mali Ludzie... Za 100 lat tego mostu nie będzie. Ptaki może będą. IP: 109.243.195.* 20.03.10, 19:10 Może za 100 lat tego mostu już nie będzie. Nie ma problemu. Nowe pokolenia zbudują sobie własny most. Ale jeśli nie będzie tam już tych ptaków to może być problem ze sprowadzeniem ich nawet gdyby powieszono 1000 budek. Świat naprawdę nie kończy się w 2012... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Za 100 lat tego mostu nie będzie. Ptaki może IP: *.devs.futuro.pl 21.03.10, 12:12 Gość portalu: Mali Ludzie... napisał(a): > Może za 100 lat tego mostu już nie będzie. Nie ma problemu. Nowe > pokolenia zbudują sobie własny most. Ale jeśli nie będzie tam już > tych ptaków to może być problem ze sprowadzeniem ich nawet gdyby > powieszono 1000 budek. Świat naprawdę nie kończy się w 2012... ... tylko 100 lat później, bo tak ekoterroryści lubią zastraszać ludzkość na Ziemi :D A wszystkie takie liczby wzięte zawsze z "kosmosu" :) Nie dziwne chyba, że na ostatnim szczycie w Kopenhadze środowiska oszołomów pseudoekologiczne dostały porządnego kopniaka od reszty Świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 10:09 robert.zimnicki napisał: > Jak widać, warszawscy ornitolodzy to d.ebile. Dali się wrobić cwanemu koleżce, > który za kasę załatwił to, czego oni nie mogli załatwić po dobroci. > W Polsce wszystko jesr kolesiostwem i etosem.Tego nie wolno ruszac bo stajesz sie zaraz konfliktowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 17:59 Budki nie wskakują same na drzewa, a jesienią nie czyszczą się same z resztek gniazd. Oczywiście, dyrektor od wody - albo dziennikarz Osowski - mogą to zrobić sami w czynie społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
klej.do.tapet Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.10, 20:08 Żeby rozwiesić 350 budek na 5 hektarach trzeba je wieszać w więźbie niecałe 8,5 metra ( np 8,5 x 8, 70 budek na hektar). Czy Pan Ornitolog wie jakie terytoria zajmują poszczególne gatunki ptaszków? Czy zdaje sobie sprawę, że w takim właśnie rozstawie rosną drzewa, które mają już odpowiednią grubość na zawieszenie budki? czyli wieszamy na każdym drzewie... Proponuję wejść na drzewo i zeskoczyć głową w dół. Gość portalu: !!!!!!!!!!!!!!!!!! napisał(a): > 26000/350=74 zl za budke. > Cena takiej budki na allegro to 9,5zl! Oczywiscie przy zakupie hurtowym > cena napewno bylaby nizsza... Zagadka: kto zgarnal (conajmiej) [b]22,5 tys zl[/ > b] roznicy? > www.allegro.pl/item954684204_anpol_budka_legowa_dla_ptakow_typ_a1_producent.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 21:21 Budki służą tylko pospolitym ptakom - zrobić kompensacje też dla pozostałych ptaków. Więc wychodzi na to, że dr Nowicki powinien zażądać większych, bardziej kosztownych i trudniejszych kompensacji! I dłuższego monitoringu. Zamiast wieszania budek - odtąd będzie np. odtwarzanie lasów łęgowych np. na pastwiskach pod Wyszogrodem. Tak się robi za granicą - całe setki hektarów rezerwatów postają z kompensacji drogowców. Super pomysł, OTOP to podchwyci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 21:41 Tyle że to nie będą setki, ale kilka hektarów - kompensacja ma być adekwatna. No i ZAMIAST budek a nie oprócz. Skończy się lodziarnia dla kumpli Nowickiego, bo łęgów nie produkuje się w stolarni. To jest w sumie pewnien test na uczciwość intencji Nowickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 22:22 Świetny pomysł - cena kilku hektarow gruntu... przywrócenie stosunków wodnych (lasy łęgówe wymagają wody płynącej), utrzymanie tego nawodnienia przez lata, Tylko jak zapewnić, zeby znikąd wyrosły wysokopienne drzewa? W parkach stosuje się sadzenie większej ilości sadzonek, żeby zastąpić stare drzewa... Czyżby kilkadziesiąt hektarów? Na moje oko, taki pomysł kosztowałby wiele razy więcej. Przez długie lata, bo drzewa zwykle nie wyrastają w pięć lat. Będzie też nowatorskie w Polsce odtworzenie lasu łęgowego. Wygląda na duży projekt, kosztujący nie 300000 ale grube miliony. I na pewno zatrudni więcej ekologów i za grubsze pieniądze. A co do twojej nienawiści do znajomych dr Nowickiego - nie znajdziesz w Polsce kompetnentnego ekologa, który go nie zna. Co do lodziarni - to chyba w urzędzie miasta wiedzą najwięcej na temat kręcenia lodów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.03.10, 23:13 Spokojnie, wystarczy przekazać taką działkę Lasom Państwowym, a odtworzą las łęgowy za kilkaset zł. Jako "miłośnik przyrody" zapewne wiesz(:>), że las łęgowy wyrośnie tylko na siedlisku "las łęgowy"- w wąskim pasie nad rzeką. Cena takiej działki nie jest wygórowana, bo nikt normalny takiego zalewanego terenu nie kupuje. Zresztą po co odtwarzać las łęgowy?? W Polsce jest mnóstwo tego pachruścia i nikt się tym nie zajmuje, nikt tam nie wchodzi brudzić buty, a olsza rośnie błyskawicznie. Ekologów można zatrudnić do sadzenia olszy i jesiona, kobiety sadzące drzewka zarabiają ok. 1000-1500 zł. Jedna obsadzi te 5 hektarów w tydzień, ale na ćpunów- wegetarian trzeba obliczyć stawkę i zapłacić im w akordzie, byle zdążyli do jesieni. Gość portalu: Milosnik przyrody napisał(a): > Świetny pomysł - cena kilku hektarow gruntu... przywrócenie stosunków wodnych > (lasy łęgówe wymagają wody płynącej), utrzymanie tego nawodnienia przez lata, > > Tylko jak zapewnić, zeby znikąd wyrosły wysokopienne drzewa? W parkach stosuje > się sadzenie większej ilości sadzonek, żeby zastąpić stare drzewa... Czyżby > kilkadziesiąt hektarów? > > Na moje oko, taki pomysł kosztowałby wiele razy więcej. Przez długie lata, bo > drzewa zwykle nie wyrastają w pięć lat. Będzie też nowatorskie w Polsce > odtworzenie lasu łęgowego. > > Wygląda na duży projekt, kosztujący nie 300000 ale grube miliony. I na pewno > zatrudni więcej ekologów i za grubsze pieniądze. > > A co do twojej nienawiści do znajomych dr Nowickiego - nie znajdziesz w Polsce > kompetnentnego ekologa, który go nie zna. > > Co do lodziarni - to chyba w urzędzie miasta wiedzą najwięcej na > temat kręcenia lodów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 22:28 To, że budek bylo wiecej mialo byc wlasnie kompensacją za to, że chroniły tylko niektóre gatunki. Tak to zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 22:29 A teraz dziennikarza Osowskiego OTOP uściska i ucałuje. A inwestorzy zlinczują. Kompensacje zaczną kosztować dzieiątki razy więcej. Żadnych budek dla pospolitych ptaków - odwtarzamy cały łęg! Albo kupujemy starodrzew na rezerwat przyrody - tylko taki, który nie byłby chroniony z innego powodu, bo to nie kompensacja - sama cena drewna przyprawia o zawrót głowy. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.03.10, 23:26 Jaka cena drewna? Starodrzew- drzewa w wieku przeszłorębnym, spróchniałe, mają już tylko wartość opałową. Olsza żyje bardzo krotko jak na drzewo, krócej niż przeciętny człowiek. Przestań już z tym cennym lasem łęgowym, bo się kompromitujesz jako "miłośnik przyrody" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosnik przyrody Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.speed.planet.nl 21.03.10, 02:08 Ty leśnictwo chyba zaoczne robiłeś, skoro nie wiesz, że w łęgach dominuje topola, nie olcha. Idź zbierać psie kupy w lasach! marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Do szkoły miłośniku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 11:38 Zespoły leśne należące do związku łęgów Alno-Ulmion (wg Matuszkiewicza): łęg jesionowo wiązowy łęg jesionowo olszowy łęg olszowy gwiazdnicowy podgórski łęg jesionowy nadrzeczna olszyna górska bagienna olszyna górska łęg jesionowy z jarzmianką większą łęg wiązowy z fiołkiem wonnym Na obszarze Polski dla potrzeb gospodarstwa leśnego wyróżniono na podstawie przyjętej klasyfikacji typologicznej m.in. zespoły leśne: A. Typy siedliskowe lasu terenów nizinnych. V. Lasy łęgowe: 1. Ols jesionowy 2. Las łęgowy Coś mi się widzi, że jeszcze sporo nauki przed miłośnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik przyrody Re: Do szkoły miłośniku. IP: *.speed.planet.nl 21.03.10, 15:53 Gdzieś ty chłopie widział pod Warszawą np: podgórski łęg jesionowy albo nadrzeczną olszynę górską? Siedź w swoim gospodarstwie leśnym, pilnuj drewna i zbieraj psie kupy. Na tym się może znasz. Ale nie wypowiadaj się o ochronie przyrody nad Wisłą, skoro nawet nie wiesz, że rosną tam topole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Ty, to jednak głupek jesteś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 17:21 Podałem ci głąbie, klasyfikację, a nie opis obszaru sieci Natura 2000 nr PLB140004 Dolina Środkowej Wisły. Jeśli zaś chodzi o ten drugi, to w opisie znajdziemy "lasy łęgowe" a nie łęgi topolowe. Więcej wśród roślin występujących w tym obszarze nie ma topoli (Populus L.) ani topoli osiki (Populus tremula L.) Dlaczego z resztą miałaby występować? Wszak dla leśników topola to chwast. Odpowiedz Link Zgłoś
klej.do.tapet Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.10, 12:40 Leżę ze śmiechu.. Tak po prawdzie, nie ma się z czego śmiać, gdy ignoranci biorą się za ochronę przyrody i udają specjalistów.. Widziałeś na własne oczy rodzimą topolę czarną? Ja może 2 razy, to naprawdę rzadkość. Się zastanawiam, czy nie jesteś jakimś bezrobotnym humanistą, który ostatni raz był w lesie na wycieczce szkolnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzynkolog Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.03.10, 23:24 Obejrzalem wlasnie te budke za 9.50. na podstawie zdjec widac co najmniej 2 bledy konstrukcyjne i dwie inne cechy powodujace,ze legi w tej skrzynce raczej nie beda bezpieczne. Inne rzeczy prawdopodobnie sa tez do poprawienia, ale na podstawie zamieszczonych zdjec nie mozna tego ocenic. Taka skrzynka nadaje sie tylko do ogrodka, lub na dzialke i najprawdopodobniej nie bedzie zajeta przez ptaki - wielkosc otworu wejsciowego wskazuje, ze moze zasiedlic ja w zasadzie tylko 2-3 gatunki sikor o dosc specyficznych wymaganiach siedliskowych. Taka skrzynka w terenie wisialaby prawdopodobnie gora 2 lata. Nie wiem jakie typy skrzynek proponowal powiesic dr Nowicki nad Wisla, ale typow i rozmiarow skrzynek legowych jest sporo sa one przeznaczone dla roznych gatunkow, roznia sie wielkoscia, a wiec pewnie i cena, stad proste wylicznie przytoczone powyzej nie jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 23:01 Gość portalu: antykłusownik napisał(a): > Siebie wyeliminuj. Baranie. Wolę ciebie, bo to o niebo łatwiejsze będzie :) Przy okazji barany też mogę, skoro już tu sam mi proponujesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
sorc108 Wstyd mi za Was... Gdzie logika? 20.03.10, 13:44 Gdzie używanie głowy przez piszących tutaj? Jakiś cwaniak korzysta z okazji, gazeta o tym pisze jakby to była afera na skalę miliardów złotych, a Wy dajecie się podejść i ziejecie wrogością do ekologów z powodu jednego głupiego artykułu. Naciągaczem niech się zajmie policja zamiast np. miesiącami tropić kogoś kto udostępnia pliki w necie... (Tylko, że łapanie naciągaczy nie dają "złotych blach"...) Ekologia jest potrzebna, jest wręcz niezbędna, bo człowiek jest częścią przyrody i bez niej po prostu wyginie jako gatunek. Skoro uparliśmy się wybetonowywać całe połacie ziemi, to trzeba to robić jak najmniejszym dla środowiska kosztem, a nie myśleć, że ono wszystko przetrwa... Nie ma co iść w ślady zachodniej Europy, w której wszyscy żałują teraz swojej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Ci goście to antyekolodzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:38 Przekręty takich hochsztaplerów powodują, że w społecznej percepcji prawdziwi ekolodzy uważani są za oszołomów. Być może tymi panami kierują szlachetne pobudki (chociaż wątpię), może chore ego i potrzeba dowartościowania, a może... powinno się nimi zainteresować CBA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga Re: Wstyd mi za Was... Gdzie logika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:21 gdyby nie te protesty "ekologów", ich zachłanność, bo to nie pierwszy raz tak "ekolodzy" załatwiają sprawy, to by inwestycje w Polsce nie trwały by tak długo. Normalni ludzie zasiadają przy stole i rozmawiają o rozwoju kraju pod względem infrastruktury i o zachowaniu naszego naturalnego środowiska. A tak mamy środowisko przy minimalnym postępie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:28 To straszne. Jakieś ptaszki mają gdzie gniazdować. Powybijac, wzorem nam przewodniczący Mao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: 217.153.158.* 20.03.10, 13:36 > Powybijac, wzorem nam przewodniczący Mao! popatrz gdzie były Chiny 20 lat temu, a gdzie są dziś? Za kilkadziesiąt lat tych chronionych przez pseudoekologów zwierzątek może w ogóle nie być, bo zostaną zjedzone przez głodujących w rezerwatach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:29 Już niedługo nowa definicja w encyklopediach <b>Ekologia</b>: Sztuka wyciągania dużych pieniędzy z publicznej kasy z korzyścią dla siebie i swoich znajomych, zwyczajowo motywowane względami ochrony przyrody. Patrz także: Korupcja, Arogancja, Kruczki prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhcx Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:40 nie ornitolodzy stanowią prawo, tylko posłowie wybierani w powszechnych, demokratycznych wyborach. Nowicki działa w obrębie prawa, więc nic nie można mu zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: 88.220.99.* 20.03.10, 10:59 Nie zmienia to faktu co powiedział poprzednik. Termin ekologia już od dawna ma zupełnie inne znaczenie teraz pora na zmiany w oficjalnych słownikach. A co do posłów to nie od dziś wiadomo że w połowie to idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom 20.03.10, 11:06 Tu nie chodzi o stanowione prawo, ekolodzy idą do inwestora i mówią, że w pobliżu budowy mieszkają mrówki. Inwestor nie ma szans, ekolodzy pójdą do sądu i wstrzymają inwestycję do wyjaśnienia. Wstrzymanie budowy oznacza karę dla wykonawcy na spóźnienie z terminami, oznacza utracone miliony dla inwestora który mógłby wcześniej np. wynająć powierzchnię budynku. Co sie lepiej opłaca, zapłacić ekologom 50tyś za zagospodarowanie zieleni przy budowie czy się sądzić i stracić miliony? nawet jeśli wygramy przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhcx Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:29 "o take Polske walczyliśmy" powiedziałby klasyk Żeby w Państwie prawa nie respektować wyroków niezwisłych sądów?? Przecież to jest skandal, działania RZGW przypominają działania Sobiesiaka :| Na szczęście większość Polaków głosowało za wejściem do UE i tam może się społeczeństwo domagać sprawiedliwości i respektowania prawa ochrony przyrody i środowiska. ps. artykuł tendencyjny, jak poprzednie. ps2 Ciekawe po czym autor raportu stwierdził tak mały zasięg oddziaływania?? ps3. Ciekawe dlaczego urzędnicy zamówili więcej budek niż nakazywał raport... można im postawić zarzut niegospodarności Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom 20.03.10, 11:30 Odezwała się banda szczekaczy z OTOPu których powinno sie wywieźć do lasu... Nie pogadałbyś tak ze mną w obrębie mojej inwestycji panie zielony świrze z prostego powodu. Prędzej na moim terenie byś został potraktowany paralizatorem i wygłodniałym pieskiem który z chęcią by odgryzł Ci 4 litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:43 nie napinaj sie tak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_s Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 12:00 Jeśli wyrok sądu, oparty na przesłankach prawnych - a nie merytorycznych - nakazuje wykonanie czynności przywrócenia stanu pierwotnego budowli regulacyjnych sprzed kilku lat, stwarzającego zagrożenia bezpieczeństwa ludzi i mienia, to kto rozsądny taki wyrok by wykonał? To jest tak jakby zarząd drogi, na której nie można wstrzymać ruchu (nie można powiedzieć: Wisło stań!), załatał niebezpieczną dziurę w moście, nie dopełniwszy wszystkich formalności. Załatanie tej dziury nie spodobało się komuś, kto oprotestował tę czynność. To co teraz? Zrobić znowu tę niebezpieczną dziurę i wybudować obok nowy most (oczywiście po uzyskaniu wszelkich niezbędnych uzgodnień i decyzji)? Tak mniej więcej wygląda problem zagrożenia wału przeciwpowodziowego Wisły w pobliżu m. Rakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek jest taki gatunek: człowiek. IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.10, 10:33 Zapominamy, że ten gatunek też trzeba chronić a nie wszystko torpedować, to czysta postać eko-terroryzmu. Spirala napędzająca rzekę kasy do pseudo (w znakomitej większości pseudo)ekologów! Sam się zastanawiam czy nie zostać "lokalnym przyrodnikiem", z którym trzeba sie konsultować, który za lokalne "badania" w majestacie prawa będzie brał kasę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhcx Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:42 jeśli masz wiedzę przyrodniczą możesz zakładać stowarzyszenie i protestować kiedy łamane jest prawo. Znajdź kilkanaście osób o podobnym poglądzie i działajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek z lasu Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.chello.pl 20.03.10, 11:03 Jestem leśnikiem, na co dzień stykam się z przypadkami łamania prawa: wypalanie trawy wiosną, wywożenie ton śmieci do lasu przez ludność wiejską.. Dlaczego ekolodzy nie pomogą Służbie Leśnej i Policji w walce z tymi przypadkami? Przecież to naprawdę szkodzi dzikiej przyrodzie bardziej niż wycięcie 5 ha lasu w niezbyt ciekawym przyrodniczo miejscu pod miastem.. Tylko jest to nieopłacalne, niewdzięczne zajęcie, użerać się z chłopami, a tak można zarobić dziesiątki, setki tysięcy na jednej sprawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 11:32 Gość portalu: człowiek z lasu napisał(a): > Jestem leśnikiem, na co dzień stykam się z przypadkami łamania > prawa: wypalanie trawy wiosną, wywożenie ton śmieci do lasu przez > ludność wiejską.. Dlaczego ekolodzy nie pomogą Służbie Leśnej i > Policji w walce z tymi przypadkami? Przecież to naprawdę szkodzi > dzikiej przyrodzie bardziej niż wycięcie 5 ha lasu w niezbyt > ciekawym przyrodniczo miejscu pod miastem.. Tylko jest to > nieopłacalne, niewdzięczne zajęcie, użerać się z chłopami, a tak > można zarobić dziesiątki, setki tysięcy na jednej sprawie.. Gdyby tacy ekoterroryści nie byli złodziejami, to by zajęli się tym w ramach idei, pod którą się tak łatwo podpisują. Ale niestety tylko kasa ich interesuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosnik przyrody Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 18:06 Panie leśniku, gdzie jest wasza Straż Leśna? Czy ekolog to: <bezpłatny fachowiec, który pozwala panstwowym służbom ochrony przyrody obijać się za pieniądze podatnika. Powinien pracować w czynie społecznym.> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 18:40 I znowu ty??? > Panie leśniku, gdzie jest wasza Straż Leśna? Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, co mnie wcale nie dziwi. Ekoterroryści takich właśnie niedouczonych aktywistów potrzebują najbardziej. Dla twojej wiadomości poprzednik zapytał czy nie moglibyście pomóc Straży Leśnej. Zapewne sama sobie nie radzi. Ale ty do tego sam dochodziłbyś dłużej niżby cię robaki skonsumowały. > Czy ekolog to: > <bezpłatny fachowiec, który pozwala panstwowym służbom ochrony > przyrody obijać się za pieniądze podatnika. Powinien pracować w > czynie społecznym.> Wszyscy wiemy, ze NIE. Ekolog taki jak ty to kombinator szukający okazji do wyłudzenia pieniążków. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Fachowiec? 20.03.10, 18:54 No owszem, dr Nowicki ornitologiem jest, ale "ekolog" nie jest równoznaczne z fachowiec. Zwłaszcza, że większość ekologów posiada głownie wiedzę tzw. popularną o ochronie środowiska. I faktycznie, "ekologia" w stowarzyszeniach i organizacjach ekologicznych opiera się głownie o wolontariat. Wszak po to te organizacje żebrzą o 1% podatku z naszych PITów, by mieć na działalność statutową, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.chello.pl 20.03.10, 19:37 Straż Leśna pilnuje drewna, które jak na nóżkach rozłazi się po okolicy. Ma też mnóstwo roboty z kłusownikami i ludźmi traktującymi las jak śmietnik, zwykle 50 metrów za własnym domem. Mylisz się, nie pracuje za pieniądze podatnika. Z budżetu utrzymują się Parki Narodowe, natomiast Lasy Państwowe są firmą samofinansującą się. Jedną z 20 najbardziej dochodowych spółek w Polsce, fenomen, w porównaniu z PKP, Pocztą Polską.. Mimo, że nie tną tyle drewna, ile chcieliby producenci mebli i inni odbiorcy. Tną rocznie 60% tego, co przyrasta, trzymają wysokie ceny drewna, więc lesistość kraju się zwiększa. Mimo tego, ekolodzy wieszają na nich psy, że w ogóle prowadzą jakąkolwiek gospodarkę leśną. Osobiście uważam, że LP powinny pozyskiwać więcej, z korzyścią dla polskiego przemysłu.. Ekolog to naukowiec zajmujący się środowiskiem życia poszczególnych gatunków, pracuje na uczelni i zarabia raz lepiej raz gorzej. Ekoterroryści o których mówisz nie mają żadnej wiedzy, albo potoczną, to nie żadni "fachowcy" i nikt nie zamierza im żadnych prac zlecać. Jeśli się za coś zabierają, to owszem, powinni to robić w czynie społecznym. Domaganie się 30 tysięcy złotych za pokazanie gdzie powiesić budkę jest nieetyczne. Tamtejszy leśnik zrobiłby to w ramach swojej dość skromnej pensji, gdyby dostał takie polecenie. Gość portalu: Miłosnik przyrody napisał(a): > Panie leśniku, gdzie jest wasza Straż Leśna? > > Czy ekolog to: > <bezpłatny fachowiec, który pozwala panstwowym służbom ochrony przyrody obi > jać > się za pieniądze podatnika. Powinien pracować w czynie społecznym.> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miło snik przyrody Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.speed.planet.nl 20.03.10, 21:07 A wyobraż sobie, że ekolodzy też mają dość roboty z innymi zagrożeniami przyrody, żeby wspomagać straż leśną. A panie leśniku, Wiesław Nowicki jest doktorem zoologii, doktorat zrobił z rozmieszczenia ptaków w Warszawie. Więc jest jak najbardziej specjalista od ekologii. Więc panie lesniku, nie mów o ignorantach, bo na takiego właśnie wychodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.chello.pl 20.03.10, 23:33 To niech zbierają psie kupy. Cokolwiek, byle bezinteresownie i rzeczywiście w obronie przyrody, a nie dla zarobku godnego mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Re: jest taki gatunek: człowiek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:04 Gość portalu: człowiek napisał(a): > Zapominamy, że ten gatunek też trzeba chronić a nie wszystko torpedować, Dlaczego niby. Rozpleniło sie o tałatajstwo wszedzie i niszczy :) > Sam się zastanawiam czy nie zostać > "lokalnym przyrodnikiem", z którym trzeba sie konsultować, który za lokalne > "badania" w majestacie prawa będzie brał kasę! :) Podejrzewam że za głupi na to jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varsawianista Inni też płacą..... konserwoharacz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:37 Może przyjrzycie się też "miłośnikom" ochrony "dziedzictwa"? Wiadomo że jest zawsze gra inwestora(w tym czasem miastem/administracja) o jak najmniejszy zakres ochrony - ale w tym morzu - oprócz ekoharaczowców pływają też inni wyłudzacze szantażujący "dobrem społecznym" A GW - tak jak dawała się manipulować ekoharaczowcom w tej chwili daje dobrą prasę innym - "walczącym" - społecznym zespołom pomnażania dziedzictwa własnych portfeli... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Zagonić takiego do budki lęgowej i na drzewo... 20.03.10, 10:39 ...a pod drzewem zły pies! Odpowiedz Link Zgłoś
kubatre1 Ekowołomin 20.03.10, 10:49 Czy należy ukuć termin "ekowołomin"? I czy nie powinny się przyjrzeć temu procederowi odpowiednie służby? Patrząc na niektóre działania tzw. "ekologów" odnosi się wrażenie, że powstała nowa branża przestępczości zorganizowanej - szantażysta ekologiczny. Może czas takim cwaniaczkom ściągnąć cugle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ekowołomin IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 15:00 Chyba masz rację. Część osób nazywających siebie ekologami zaczyna wykorzystywać sytuację dla swoich celów. Może gdyby jakiś inwestor pozwał tego pana o odszkodowanie ze względu na wstrzymanie robót i koszty z tym związane (gdyby ekspertyza, wykonana przecież przez kogoś, kto zna się na środowisku przyrodniczym (chyba że urzędnik lub ten, kto przygotowywał ekspertyzę, to "znajomy królika" i lepiej było sprawę jakoś przyklepać) okazała się trafna). Poza tym nie wiem, dlaczego akurat budki musiały pochodzić od jednego wykonawcy. Czy nie można ogłosić przetargu? Dziwne działanie zarówno pseudo-ekologa, jak i urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:53 Gość portalu: xhcx napisał(a): > nie ornitolodzy stanowią prawo, tylko posłowie wybierani w powszechnych, > demokratycznych wyborach. To, że prawo w Polsce jest jakie jest, to wszyscy wiemy. Z drugiej strony nikt nie jest w stanie w ustawie przewidzieć każdego działania. > Nowicki działa w obrębie prawa, więc nic nie można mu > zarzucić. Owszem, można mu zarzucić. Nie działa "w obrębie prawa", tylko wykorzystuje słabości prawa żeby kosić grubą kasę z publicznych pieniędzy i przy okazji dać zarobić znajomym. Nawet, jeśli w żadnym punkcie nie jest to sprzeczne z literą prawa, to jest raczej sprzeczne z duchem prawa stojącego na straży sprawiedliwości i dobra (także wspólnego). A już NA PEWNO jest sprzeczne z normalnie rozumianą uczciwością (trudne słowo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:08 > Owszem, można mu zarzucić. Nie działa "w obrębie prawa", tylko wykorzystuje sła > bości prawa żeby kosić grubą kasę z publicznych pieniędzy i przy okazji dać zar > obić znajomym. A ty wiesz o tym bo przeczytałeś tendencyjną notkę w gazecie? > Nawet, jeśli w żadnym punkcie nie jest to sprzeczne z literą pra > wa, to jest raczej sprzeczne z duchem prawa stojącego na straży sprawiedliwości Która to sprawiedliwość wymaga niszczenia środowiska żeby "inwestor" więcej zarobił? > A już NA PEWNO jest sprzeczne z normalnie rozumianą > uczciwością (trudne słowo). Znaczy, jak rozwalisz ptasie gniazdo to będzie uczciwie? Wywal jeszcze śmieci do lasu. > i dobra (także wspólnego) Odpowiedz Link Zgłoś
cojones Jacy ekolodzy! 20.03.10, 10:54 Złodzieje żyjący z publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Inni też płacą ekoharacz ornitologom 20.03.10, 10:56 My też musimy płacić ekoharacze - przyznaje Jerzy Zieliński z Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej, wskazując na ornitologa, który najpierw protestował przeciwko mostowi Północnemu, a potem wziął od miasta 30 tys. zł. POwinno się ekoterrorystów wieszać albo palić na stosie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:09 > POwinno się ekoterrorystów wieszać albo palić na stosie! Jakby to zrobić z debilami to obyłoby sie bez żadnych ekologów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: 217.153.158.* 20.03.10, 13:44 POwinno się ekoterrorystów wieszać albo palić na stosie! nie można ich spalić na stosie, gdyż zabrania tego prawo ochrony środowiska. W tym przypadku byłaby to niezorganizowana emisja do atmosfery, na którą żaden urząd nie wyda decyzji środowiskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.e-wro.net.pl 20.03.10, 10:57 Nagonka trwa. Az trudno uwierzyć, ze mamy 2010 rok, a nie 1950, a czytam to w Gazecie Wyborczej, a nie w W Trybunie Ludu. Wyjątkowo podła nagonka na człowieka, który po prostu korzysta z istniejącego prawa. Argumenty prawne, jak widać, podzielają sądy, a argumenty naukowe, same ptaki. Niestety nie wiemy kto opracowywał raport oddziaływania na środowisko w którym zalecił zawieszenie tylko kilkudziesięciu budek. Może warto przyjrzeć sie temu specjaliście? Nie robił tego za darmo. Ile kosztowała ocena oddziaływania inwestycji na środowisko? Ile z tego wziął ornitolog, któremu wystarczyło 20 budek i nie widział większych zniszczeń w środowisku. Może warto, aby dzienikarze przyjrzeli się jak się robi takie oceny, żeby nie narażac się inwestorowi? Oczywiście łatwiej dokopać pojedynczemu człowiekowi, a nie ludziom związanym z gigantycznym lobby inwestycyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koya Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 11:10 skoro wedlug autora artykulu , moglo dosjc do przestepstwa , czemu nie ma zgloszenia do prokuratury ? przeciez z tresci jednoznacznie wynika , charakter dzialan , sa wskazani potencjalni przestepcy , wiec nie rozumiem w czym problem ? material na duzy artykul sledczy a nie na malenka notke , Panowie redaktorzy do dziela ! chyba , ze to deta sprawa i zwyczajnie ociera sie o proces znieslawienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutal Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 11:14 > Ile kosztowała ocena oddziaływania inwestycji na środowisko? Ile z tego wziął > ornitolog, któremu wystarczyło 20 budek i nie widział większych zniszczeń w > środowisku. Przecież to powszechna wiedza, że szuka się "specjalisty" który szybko i tanio podpisze papier że inwestycja jest nieszkodliwa dla środowiska. Widocznie nie dla wszystkich jednak. Nawet z tych artykułów widać, że gdyby nie facet to budowlańcy rozpirzyliby wszystko po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_s Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 12:11 Z poprzednich publikacji w tej sprawie wiemy, że (wg. opinii Profesorów, u których Pan Dr W.N. mógł pobierać nauki) powinno się wieszać 3 - 4 budki lęgowe na 1 ha. Tereny zielone zabrane pod budowę mostu to ok. 5 ha. Stąd (może zbyt uproszczony?) rachunek daje liczbę 20 budek lęgowych. Brak więc podstaw do zarzucania niecnych zamiarów innym niż Pan Dr W.N. specjalistom. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Na ekologię przyjmują tylko ćpunów. Sprawdźcie! 20.03.10, 11:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na ekologię przyjmują tylko ćpunów. Sprawdźci IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 11:28 Na kierunki ekologiczne zawsze szli najsłabsi uczniowie, wyeliminowani przez resztę klas. Dlatego nie ma się co już dziwić teraz takim przegięciom :D Odpowiedz Link Zgłoś
glugopis Nagonka trwa 20.03.10, 11:08 Niestety spora część społeczeństwa postrzega ornitologa jako hobbystę, który sobie obserwuje ptaszki. Przyjemność i jeszcze za to płacić. Nikt nie ma pojęcia ile roboty wymaga sama inwentaryzacja ornitologiczna. To co płaca inwestorzy za takie rzeczy to grosze w porównaniu z nakładem pracy i potrzebnymi kwalifikacjami. Istnieje poważne podejrzenie, że sporządzona ocena oddziaływania na środowiska, zawiera błędy. Podstawowe pytanie KTO W OCENIE ODDZIAŁYWANIA NA ŚRODOWISKO PODAŁ, ŻE WYSTARCZY 20 BUDEK? Prosze o nazwisko tego ornitologa i ile za to zapłacono. Prosze także o opis metodyki. W końcu na serwerze, ten jawny dokument nie zajmie wiele miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Google szwankują? 20.03.10, 11:29 Jak zauważyłeś, to dokument powszechnie dostępny. siskom.waw.pl/tmp.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: Nagonka trwa 20.03.10, 11:34 I bardzo dobrze że trwa... Potrzeba tylko więcej psów gończych aby takiego ornitologa zagonić tam gdzie jego ulubione miejsce (czyli na drzewo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptak Re: Nagonka trwa IP: *.chello.pl 20.03.10, 11:38 Taa, inwentaryzacja.. Przyłażą do nadleśnictwa i proszą, żeby im podać listę kto co gdzie widział. Leśnicy się wq..ją, bo ktoś inny za to dostaje kasę i wpisują w tych ankietach cokolwiek, albo "oddz 128A Sasquatch" Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Nagonka trwa 20.03.10, 12:17 A kto w ogóle wymyślił ten idiotyzm pt. "budki lęgowe"? Jak bardzo trzeba nienawidzić ptactwa, żeby demoralizować go socjalizmem? Ptaki same mają budować sobie gniazda i same znajdować pożywienie, a nie przyzwyczajać się do państwowego wiktu i kwaterunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 18:48 Nareszcie mądra i celna uwaga. Polecam ją szczególnie udzielającemu się tutaj niejakiemu "Miłosnikowi przyrody". Bardzo łasemu na pieniążki jak cała ta banda ekoterrorystów. Odpowiedz Link Zgłoś
out.of.the.dark Re: To pewnie jeden z tych 20.03.10, 11:16 "milosnikow" przyrody, ktorzy za kase od pewnej kwoty (kazdy indywidualnie, ale nie sadze ze prog bylby zbyt wysoki - wazniejsze, zeby sie nie wydalo) zaczeliby sami ptakom jajka z gniazdek wyrzucac. Ale, panie "ekolog-ornitolog", ja bede lepszy - przez najblizsze 3 miesiace (zdaje sie ze okres legowy wlasnie sie zaczal) bede to robil za darmo) Ciekawe jak pan zaprotestuje. A i jeszcze golebie bede karmil, i ta wrone co z moim oknem co rano o szostej drze dzioba - tez nakarmie ;-) A wszystko przez Pana - bedziesz mial Pan na sumieniu niewyklute piskleta, pare pierzastych szczurow i wrone. I trzeba bylo zaczynac te "wojne" ? PS: Oczywiscie nie zrobie zadnej z tych rzeczy, no moze pogadam z wrona, bo co te zyjatka winne, ze ktos sobie nimi gebe wyciera i kabze nabija lamiac moze nie prawo ale na pewno obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy ekoharacz IP: *.aster.pl 20.03.10, 11:19 Niech mi ktoś wytłumaczy pewną sprzeczność: Tusk i inni obiecywacze z PO (inne opcje - PIS,SLD,PSL - również) trąbią i trąbili wszem i wobec, że Polska jest państwem prawa. Jeśli tak jest (he,he,he), to dlaczego ekoterroryści nie są gonieni przez "policję", prokuraturę i przed sądami ??? Jakiego prawa Polska jest państwem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binLLaden ekoharacz IP: *.aster.pl 20.03.10, 11:22 Jestem bezrobotny. Podajcie proszę namiary na te ekoterrorystyczne polskie gangi. Chcę do nich przystąpić To jest niezły sposób na życie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Inni też płacą ekoharacz ornitologom 20.03.10, 11:27 A jak kilka lat temu wypowiadałem się że ten pajac jest zwykłym ekoświrem wykorzustującym przepisy do swoich własnych korzyści majątkowych to zostałem niemal zostałem zakrzyczany że na pewno jestem z PiSu (mimo że do tej partii tak mi daleko jak do zakonu). Gdyby url=http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,2150679.html]ten pajac na zdjęciu[/url] pojawił się w mojej okolicy i na moim terenie, to pierwszy bym skur*** wywiózł do lasu z workiem piachu w bagażniku. To jest ekoterrorysta który wykorzystuje słabo skonstruowane przepisy. Jak widać nawet byle brylasty ptakolog może się dorobić na zwykłych budkach dla ptaków oczywiście kosztem wszystkich podatników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamrott Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.chello.pl 20.03.10, 11:40 rafał napisał: popieram kolegę. Pajaca i jego kolegę prześwietlić podatkowo i udu... raz na zawsze. To czysty przekręt zidiociałego ekologa i jego kumpla Panie Rafał…pajac i jego kumpel wcale nie są zidiociali, to cwane bestie, które każdą okazję wykorzystają by się „nahapać”, takich ludzi powinno się tępić jak szczury lub muchy, lub dopuścić jedynie do odsiadki, a zielony kolor powinien im się kojarzyć tylko z aresztem. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik a może miasto zatrudni stolarza do robienia 20.03.10, 11:48 budek i od razu wyczyny Nowickiego się skończą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUH Jeżeli sąd przyznaje mu rację to chyba coś w tym IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 11:51 jest, więc panowie z RZGW niech nie podważają orzeczenia niezawisłego sądu. W dużej mierze przypadków urzędnicy są niekompetentni i po prostu partolą przygotowania do inwestycji. Wtedy zjawiają się ludzie typu dr Nowicki i wskazują, że tu i tu jest źle w papierach, niezgodnie z obowiązującym prawem i inwestycja nie może być realizowana. A co robią wtedy urzędnicy? Krzyczą, że to nie ICH wina i że to ekoterroryzm. A tak naprawdę to wynika wszystko z NIEDOUCZENIA URZĘDNIKÓW przugotowujących inwestycję. Jeżeli wszystko byłoby ok, to sąd nie przyznawałby racji tzw. ekologom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki ptak ktos zna adres pana doktora? IP: *.acn.waw.pl 20.03.10, 11:53 chatnie bym zbadal okoliczne srodowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To się nazywa ekokorupcja! Ten pan powinien stanąć 20.03.10, 12:00 przed sądem jako oskarżony wraz z tymi co mu zlecili produkcję budek lęgowych i zapłacili za te tak zwane "konsultacje". Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Inni też płacą ekoharacz ornitologom 20.03.10, 12:04 > Z powodów formalnych, tylko dlatego, że gdzieś w dokumentach zabrakło > kropki czy przecinka Za gapowe się płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyuczony Re: Inni też płacą ekoharacz ornitologom IP: *.aster.pl 20.03.10, 12:15 Obecna Polska to kraj hodujący różnego rodzaju patologie. Za braki przecinków czy też kropek, obniżano stopień w szkole podstawowej i to tylko w czasach śp."komuny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nel NIE - ekoharaczom IP: *.aster.pl 20.03.10, 12:12 Powiedzmy zdecydowane: NIE ekoharaczystom!!! I to wszelkiej maści! Od teraz patrzmy na ręce naszym urzędnikom - fachowym inaczej. To urzędnicy powinni składać wnioski o ściganie ekoterrorystów za działanie na szkodę społeczeństwa i żądać od nich milionowych odszkodowań za blokowanie inwestycji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś