Dodaj do ulubionych

samochody na patio!

25.03.10, 15:19
nie rozumiem czemu ciągle są stawiane samochody pod samymi klatkami.
ludzie! czy naprawdę cięzko jest postawić samochód obok bramy i
przejść parę kroków! zresztą są jeszcze garaże, jak ktoś go nie ma,
to nie ma prawa stawiać samochodu na terenie osiedla!!!
sami robicie śmietnik a później narzekacie!!!

Obserwuj wątek
    • arwena84 Re: samochody na patio! 26.03.10, 09:45
      Ja proponuje spisywać numery rejestracyjne i robić zdjęcia a później je wrzucać
      tu na forum. Może się ludzie ogarną nieco. Ja jeszcze rozumiem, wjechać na patio
      i wypakować ciężkie rzeczy. Ale litości, żeby własnej dupy nie można było parę
      metrów na nogach przetransportować!
      • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 26.03.10, 09:57
        Sąsiedzi, trzeba naciskać Administratora żeby raczył wkońcu zrobić
        bramkę ograniczającą wjazd. Wtedy problem sam się rozwiąże. Ja będe
        dziś dzwonił w tej sprawie. Was, zainteresowanych też o to proszę...
        (rozumiem, że bramka nadal leży w częściach? Dawno nie byłem na
        osiedlu...)
        • marenza Re: samochody na patio! 26.03.10, 10:07
          Ja dzisiaj dzwoniłam ,to nowy pan administrator powiedział mi, że dzisiaj będzie
          blokada założona.
          • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 26.03.10, 10:12
            Ja też przed chwilą dzwoniłem, mam taką samą informację...
            • tie100 Re: samochody na patio! 26.03.10, 15:03
              bramka już jest zamontowana :) co prawda nie jest "postawiona", ale to już coś :)
              • elzbietan1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 12:47
                bramka zamontowana, a samochody mimo wszystko parkują na patio?
    • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 12:59
      trzeba do admina ruszyć, żeby zamknął bramkę. Jak będą chcieli
      wyjechać, będą musieli do niego uderzyć, a wjechać już nie wjadą...
      • edislawa samochody na patio! 29.03.10, 13:27
        naprawdę nie rozumiem tych ludzi, co stawiają samochody innym
        ludziom pod oknami. trzeba wszystko zamykać,nadzorować, kontrolować
        itd... bo nic innego na nich działa. WSTYD!!!
        skoro chcą być tak traktowani, to będą!
        zaraz napiszę do administratora.
        • edislawa samochody na patio! 29.03.10, 13:31
          hmmm... a czy ktoś ma "namiary" na nowego administratora?
          • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 13:55
            telefon taki sam jak do P. Leszka: 728-507-138. Maila niestety nie
            znam...
          • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 13:55
            telefon taki sam jak do P. Leszka: 728-507-138. Maila niestety nie
            znam...
      • elzbietan1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 14:11
        ale właśnie bramka jest zamknięta :-O
        • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 29.03.10, 14:19
          no i bardzo dobrze :) oby tak dalej ;)
          • edislawa Re: samochody na patio! 29.03.10, 14:52
            no to super, że jest zamknięta. zawsze będzie troszkę porządku.
            dziękuję za tel. :)
            • marcin.b7 Re: samochody na patio! 30.03.10, 21:15
              Nowy administrator: Rafał Czajkowski,
              mail: rczajkow@wp.pl
              • kriis.borowski Re: samochody na patio! 31.03.10, 07:14
                Czy nr telefonu został ten sam?
                • kortland Re: samochody na patio! 31.03.10, 07:37
                  chyba tak - korzystałem z niego wczoraj i odebrał Pan administrator
                  (dzwoniłem w sprawie nie otwierającej się bramy od garażu od strony
                  kołlątaja, po jakiś dwóch-trzech godzinach już działała więc brawo)
              • marcin.b7 Re: samochody na patio! 02.04.10, 19:49
                Dziś otrzymałem informacje, że adres na wp, który notabene otrzymałem w biurze
                anłuka jest adresem prywatnym (rzadko odwiedzanym), adres do biura to:
                biuro@yarissa.pl. Prośba do administratora strony o zmienienie adresu mailowego
                na stronie głównej forum w "Ważne telefony i adresy:"
                • kriis.borowski Re: samochody na patio! 02.04.10, 21:32
                  Zmienione
    • dudus86 Re: samochody na patio! 06.04.10, 23:22
      Nie jestem mieszkańcem Osiedla przy ulicy wiosennej 5 ale Bardzo często tam
      przebywam ponieważ jeżdżę tam do swojej narzeczonej. Jedynie co mnie denerwuje
      to właśnie nie wyrozumiali mieszkańcy którzy lubią się czepiać źle zaparkowanych
      samochodów w garażu ( zastawiam auto swojej dziewczyny)czy pod klatkami. a
      dlaczego uważam że są nie wyrozumiali ? a dlatego że w tegoroczną zimę ulica
      wiosenna wyglądała jak jak zwykłe pole na wsi przez które jedzie mała wąska
      droga. Sniegu po kolana nie ma gdzie auta postawić ale nie mieszkańcy tylko z
      pretensjami że auto nie może stać tak w garażu. Ciekawe co by powiedzieli jak
      bym, postawił auto na tej dróżce odśnieżonej i zablokował wjazd do garażów.
      Ludzie czasem pomyślcie to przecież nie boli!!!
      • mariapolo Re: samochody na patio! 07.04.10, 05:42
        dudus86 napisał:

> Nie jestem mieszkańcem Osiedla przy ulicy wiosennej 5 ale Bardzo często tam
        > przebywam ponieważ jeżdżę tam do swojej narzeczonej. Jedynie co mnie denerwuje
        > to właśnie nie wyrozumiali mieszkańcy którzy lubią się czepiać źle zaparkowanyc
        > h
        > samochodów w garażu ( zastawiam auto swojej dziewczyny)czy pod klatkami. a
        > dlaczego uważam że są nie wyrozumiali ? a dlatego że w tegoroczną zimę ulica
        > wiosenna wyglądała jak jak zwykłe pole na wsi przez które jedzie mała wąska
        > droga. Sniegu po kolana nie ma gdzie auta postawić ale nie mieszkańcy tylko z
        > pretensjami że auto nie może stać tak w garażu. Ciekawe co by powiedzieli jak
        > bym, postawił auto na tej dróżce odśnieżonej i zablokował wjazd do garażów.
        > Ludzie czasem pomyślcie to przecież nie boli!!!

Panie dudus w imie milosci to pan swoje 4 kolka powinienies zostawic nawet i 5
        ulic dalej i dawac na osiedle Wiosenna z buta. Raz ze i narzeczona by to
        docenila / co za poswiecenie amanta/ a dwa i sportu by mial pan troche wiecej.
        Oraz zero klopotow z parkowaniem na Wiosennej.
        • tie100 Re: samochody na patio! 07.04.10, 08:04
          Dudus lepiej Ty włącz myślenie!! przecież Ty jesteś tam gościem, więc w ogóle
          nie masz prawa wjazdu na osiedle i jeszcze piszesz, że jesteśmy niewyrozumiali...
      • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 07.04.10, 09:47
        Panie Dudus, na osiedlu, poza garażami obowiązuje ZAKAZ RUCHU
        KOŁOWEGO! Pod klatkami to sobie co najwyżej wóz strażacki lub
        karetka mogą zaparkować!
        • arwena84 Re: samochody na patio! 07.04.10, 11:36
          A tak zaparkuje Pan Duduś i brat Pana Dudusia i 10 kuzynów, a to że później karetka nie wjedzie, to co tam. Przecież liczy się własna wygoda a nie cenne minuty w ratowaniu życia innej osoby.

W garażu postawiony samochód poza wyznaczonym miejscem też nie przeszkadza. Jak nie przeszkadza 1, to i nie będą przeszkadzać dwa... jak się zmieści n to i wejdzie n+1, prawda?

Jak już Pan tak często przyjeżdża do narzeczonej, to trzeba było miejsce parkingowe wykupić. 15000pln to chyba dla Pana niewiele za możliwość dostarczenia swojego tyłka do domu w sposób wymagający jak najmniej wysiłku.
          • kriis.borowski Re: samochody na patio! 07.04.10, 13:27
            To jak już rozmawiamy o złych nawykach to (nie wiem czy dotyczy to mieszkańców czy też osoby które wykańczają mieszkania, etc):
            -parkowanie samochodu przy wyjeździe z garażu (od Wiosennej z poziomu -2) tak że ledwo można się przecisnąć. Mimo iż wjazd jest bardzo stromy to trzeba jeszcze pokonywać go slalomem
            -było już poruszane - wyjeżdżanie z garażu nie czekając aż brama się zamknie (a przynajmniej zacznie zamykać). Zdarza się tak, że brama ulega uszkodzeniu i się nie zamyka, a później "zieje" otworem zapraszając złodziei "chodźcie, jestem otwarta, ukradnijcie mój samochód" :>
            -jw. ale bramy wjazdowej na osiedle od Kołłątaja. Z tego co mi wiadomo (jeżeli się mylę to poprawcie) jeżeli tej bramie przerwie się zamykanie (np. przechodząc przez nią a nie przez furtkę) to się ona otworzy i już sama nie zamknie
            -dziś np. byłem świadkiem jak osoba wyjeżdżająca od Kołłątaja pojechała sobie pod prąd (czyli skręciła w prawo). I nie jest to wyjątek

Absolutnie zgadzam się z zakazem parkowania na patio, jednak z drugiej strony brakuje miejsc dla rodziny/gości. No chyba że sąsiedzi rodzin nie mają, albo każą im parkować 5 ulic dalej i z bagażami niech z buta dają :P a co - sąsiadom niech na ulicy parkują, nie na naszej :P

PS. 15 000 za miejsce - super tanio :D ja płaciłem 25 000.

PS2. Jak karetka ma wjechać w godzinach poza pracą administratora? Bo rozumiem, że w trakcie jego pracy klucz jest u niego? Żadnej informacji na blokadzie, ani w jej okolicach nie zauważyłem.
            • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 07.04.10, 13:44
              Nie no, bez przesady. Pare miejc się znajdzie zawsze przy bramie od
              kołłątaja, zaraz za nią jest parking obok straży pożarnej... Pare
              samochodów się tam zmiejści. Chyba, że nagle zjedzie się kilka
              autobusów gości ;) Tak na poważnie, to fajnie byłoby wykorzystać na
              poczet gości niesprzedane miejsca w garażach podziemnych. Jak już
              podpiszemy akty, będzie wiadomo co jest czyje, można by taką
              inicjatywę podjąć w ramach wspólnoty. Na ten moment lepszego pomysłu
              nie mam. Jak będą robić nam Wiosenną z prawdziwego zdarzenia, to
              może wtedy znajdzie się miejsce na jakąś zatoczkę obok bloku...
              Ponoć ulica ma być jednokierunkowa, więc w teori może daliby radę...
              • kriis.borowski Re: samochody na patio! 07.04.10, 16:00
                Wiosenna jednokierunkowa? W którą stronę?
                • rafalfloyd1 Re: samochody na patio! 07.04.10, 16:10
                  Tak czytałem w jakiejś lokalnej gazecie- artykuł był dołączony przez
                  któregoś z Sąsiadów w linku na naszym forum... Dotyczył on planu
                  budowy wiosennej i jeszcze paru innych ulic w 2011.
    • skibaga Samochody na drodze przeciwpożarowej 13.02.11, 11:56
      Witam,

Zastanawiam sie ile jeszcze czasu nasza droga pożarowa będzie zastawiana przez TE SAME samochody. Rozumiem że niektórzy mają 1 miejsce w garażu i 2 auta ale myśle że mogliby ten nadmiar parkować przed osiedlem, a nie zagracać miejsce przed placem zabaw...

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka