Dodaj do ulubionych

Ogól mnie, Wojtek

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 17:04
Wojtek Ochroniarz, jest człowiekiem nie z tej epoki. Ktoś kto poświęca
bezinteresownie tyle czasu cierpiącym i chorym ludziom zasługuję na podziw i
szacunek. Wojtek jesteś Wielki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.02.04, 03:52
      Szlag mnie trafia jak slysze ,ze personelowi "sie odciaza". To ich praca. A na
      zapeczu kawki,ploteczki itd.
      Ludziom w Polsce nie chce sie pracowac i juz.
      • Gość: Ethel Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.chello.pl 01.03.04, 12:57
        Niestety masz rację. Przeżywamy horror bo nasz kolega jest w "najlepszym"
        szpitalu. Chociaż znalazł się tam z powodu wypadku to jedna z operacji polegała
        na wycięciu odleżyn. A w szkole pielegniarskiej powtarzają: "Odleżyny są
        wynikiem zaniedbań personelu". Dlatego tak trudno popierać mi protesty również
        personelu medycznego
      • Gość: Maja Re: Ogól mnie, Wojtek IP: 81.18.211.* 08.03.04, 19:03
        > Szlag mnie trafia jak slysze ,ze personelowi "sie odciaza". To ich praca. A na
        > zapeczu kawki,ploteczki itd.

Tak było, jeszcze kilkanaście lat temu. Ale teraz w ramach oszczędności dyrekcje
        szpitali wysyłają starsze pielęgniarki na (wcześniejszą) emeryturę, a młodszych
        nie zatrudniają. I nie ma się co dziwić, że one wykonują tylko swoje obowiązki i
        nic ponad to, jeśli są dwie pielęgniarki na cały oddział (jedna na piętro).
    • Gość: Wojtekus BRAWO WOJTEK IP: *.verona01.nj.comcast.net 02.03.04, 04:07
      BRAWO WOJTEK!!!

Twoje podejscie do ludzi w potrzebie jest az najbardziej szlachetne. Majac
      podobna sutuacje w rodzinie sadze iz obowiazkiem byc powinno kazdego doroslego
      czlowieka pomagac innym po przez woluntariat. Wszystko jest super jak jest
      zdrowie a kiedy go ktos straci z roznych powodow wszystko sie wali. To jest
      tragedja w zyciu czlowieka a tacy to dobzi ludzie co bez interesownie pomagaja
      zmieniaja swiat kolosiebie.

Jako wierzacy katolik jestem zbulwersowany postawa kosiola katolickiego na
      calym swiecie odnosnie wolantariatu. W Stanach Zjednoczonych koscioly
      protestanckie sa bardzo zwiazane z pomoca bliznemu. Sponsoruja emigrantow, ucza
      ich angielskiego, pomagaja znalesc prace a jak ktorys z parafjan zachoruje
      wszyscy go w domu odwiedzaja i pomagaja. Katolicy dla przykladu udaja ze sie
      nie znaja lub iz nie maja czasu do pomocy a tak w ogole to po spowiedzi i tak
      im ksiadz grzechy odpusci. Drodzy moi nie tak sie idzie do nieba ale przez
      robienie dobra dlatego wlasnie Pan Wojtek i inni zasloguje na nasza pomoc oraz
      brawa. Nie siecmy na tylkach i narzekajmy iz jest brudno i zle a zrobmy cos.
    • Gość: jarek o. Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:07
      Żeby bylo wiecej takich ludzi jak Wojtek. Powodzenia w tym co robisz!
    • Gość: Kasia Z kim się kontaktować? IP: *.crowley.pl 08.03.04, 14:24
      jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak,
      gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek,
      zainteresowanych pomocą wolontariuszy????
    • Gość: Kasia Z kim się kontaktować? IP: *.crowley.pl 08.03.04, 14:24
      jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak,
      gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek,
      zainteresowanych pomocą wolontariuszy????
      • Gość: Raf Re: Z kim się kontaktować? IP: 195.145.80.* 08.03.04, 17:07
        Gość portalu: Kasia napisał(a):
        > jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak,
        > gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek,
        > zainteresowanych pomocą wolontariuszy????

warto spojrzeć na www.ngo.pl (portal organizacji pozarządowych)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka