Gość: Antoni B IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 17:04 Wojtek Ochroniarz, jest człowiekiem nie z tej epoki. Ktoś kto poświęca bezinteresownie tyle czasu cierpiącym i chorym ludziom zasługuję na podziw i szacunek. Wojtek jesteś Wielki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.02.04, 03:52 Szlag mnie trafia jak slysze ,ze personelowi "sie odciaza". To ich praca. A na zapeczu kawki,ploteczki itd. Ludziom w Polsce nie chce sie pracowac i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethel Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.chello.pl 01.03.04, 12:57 Niestety masz rację. Przeżywamy horror bo nasz kolega jest w "najlepszym" szpitalu. Chociaż znalazł się tam z powodu wypadku to jedna z operacji polegała na wycięciu odleżyn. A w szkole pielegniarskiej powtarzają: "Odleżyny są wynikiem zaniedbań personelu". Dlatego tak trudno popierać mi protesty również personelu medycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Ogól mnie, Wojtek IP: 81.18.211.* 08.03.04, 19:03 > Szlag mnie trafia jak slysze ,ze personelowi "sie odciaza". To ich praca. A na > zapeczu kawki,ploteczki itd. Tak było, jeszcze kilkanaście lat temu. Ale teraz w ramach oszczędności dyrekcje szpitali wysyłają starsze pielęgniarki na (wcześniejszą) emeryturę, a młodszych nie zatrudniają. I nie ma się co dziwić, że one wykonują tylko swoje obowiązki i nic ponad to, jeśli są dwie pielęgniarki na cały oddział (jedna na piętro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekus BRAWO WOJTEK IP: *.verona01.nj.comcast.net 02.03.04, 04:07 BRAWO WOJTEK!!! Twoje podejscie do ludzi w potrzebie jest az najbardziej szlachetne. Majac podobna sutuacje w rodzinie sadze iz obowiazkiem byc powinno kazdego doroslego czlowieka pomagac innym po przez woluntariat. Wszystko jest super jak jest zdrowie a kiedy go ktos straci z roznych powodow wszystko sie wali. To jest tragedja w zyciu czlowieka a tacy to dobzi ludzie co bez interesownie pomagaja zmieniaja swiat kolosiebie. Jako wierzacy katolik jestem zbulwersowany postawa kosiola katolickiego na calym swiecie odnosnie wolantariatu. W Stanach Zjednoczonych koscioly protestanckie sa bardzo zwiazane z pomoca bliznemu. Sponsoruja emigrantow, ucza ich angielskiego, pomagaja znalesc prace a jak ktorys z parafjan zachoruje wszyscy go w domu odwiedzaja i pomagaja. Katolicy dla przykladu udaja ze sie nie znaja lub iz nie maja czasu do pomocy a tak w ogole to po spowiedzi i tak im ksiadz grzechy odpusci. Drodzy moi nie tak sie idzie do nieba ale przez robienie dobra dlatego wlasnie Pan Wojtek i inni zasloguje na nasza pomoc oraz brawa. Nie siecmy na tylkach i narzekajmy iz jest brudno i zle a zrobmy cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek o. Re: Ogól mnie, Wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:07 Żeby bylo wiecej takich ludzi jak Wojtek. Powodzenia w tym co robisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Z kim się kontaktować? IP: *.crowley.pl 08.03.04, 14:24 jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak, gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek, zainteresowanych pomocą wolontariuszy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Z kim się kontaktować? IP: *.crowley.pl 08.03.04, 14:24 jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak, gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek, zainteresowanych pomocą wolontariuszy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Z kim się kontaktować? IP: 195.145.80.* 08.03.04, 17:07 Gość portalu: Kasia napisał(a): > jestem zainteresowana wstąpieniem do szeregu wolontariuszy - nie wiem jednak, > gdzie mogłabym się zgłosić? Czy znajduje się może gdzieś wykaz placówek, > zainteresowanych pomocą wolontariuszy???? warto spojrzeć na www.ngo.pl (portal organizacji pozarządowych) Odpowiedz Link Zgłoś