Dodaj do ulubionych

dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!!

30.10.10, 19:35
Możecie polecić jakąś naprawdę dobrą ręczną myjnię samochodową? W ostatnich miesiącach, delikatnie mówiąc, trochę zapuściłam swoje auto. Chciałabym przed zimą dobrze je choć raz porządnie umyć, nawoskować dobrym woskiem. Przydałoby mu się oczyścić, odtłuścić uszczelki przy drzwiach, pousuwać różne dziwne, mniej lub bardziej poprzyklejane śmietki spod tych uszczelek - czy myjnie w ogóle oferują taką usługę? Preferowane dzielnice: Mokotów, Ursynów, Wilanów, Ochota. Z góry dziękuję za pomoc. Przyjdzie wiosna, obiecuję sobie, będę już dbać tak jak trzeba o samochód i weekendowo sama szorować i pucować, by służyło dłużej :) Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.acn.waw.pl 31.10.10, 12:30
      Ochota ul. Majewskiego.
    • Gość: Sniper Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 12:56
      Ja zwykle jeździłem na "Żółtą Myjnię", na Al. Wilanowskiej, róg Lotników. Dokładnie na przeciwko takiego dużego komisu samochodowego. Jeśli mnie pamięć nie myli, mają 5 stanowisk do mycia ręcznego i dosyć spory ruch, więc warto zaklepać sobie miejsce telefonicznie (22 847 67 67). Ja niestety jakoś nie mogę się do tego zmusić i zwykle jeżdżę w ciemno, stąd też wiele razy pocałowałem klamkę, bo wszystkie stanowiska mieli zajęte, ew. brakowało kompletu personelu albo proponowali zaczekać pół godziny w kolejce. To co mi się u nich podoba, to cały czas obecny kierownik zmiany, który kontroluje jakość mytych samochodów, więc zwykle wyjeżdżam zadowolony. Oczywiście nie jest tanio i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nawet jeśli mój samochód wjedzie już na stanowisko, to zwykle zajmuje się nim tylko jeden człowiek, co trwa piekielnie długo. Najpierw mycie przy użyciu myjki ciśnieniowej, potem gąbka z pianą, potem spłukiwanie, suszenie... Wreszcie deska rozdzielcza, dywaniki... No czasem szlag mnie trafiał z nudów, bo 30 do 50 minut trzeba odbębnić. Na szczęście po drugiej stronie ulicy jest wspomniany wcześniej komis samochodowy, więc jakoś staram się tam zabijać czas.

Ale... zmęczony długim czekaniem na auto, postanowiłem popytać znajomych i doradzili mi myjnię "Super Błysk" na ul. Racławickiej 9. Pierwszy raz pojechałem w ciemno i ku mojemu zdziwieniu nie było problemu z miejscem. Myłem tylko karoserię bez dywaników, więc uwinęli się bardzo szybko (ze 20 minut maks.) i zapłaciłem 30 zeta. Jakość? No zastrzeżeń nie miałem - pierwszy raz mi woda zza lusterek nie ochlapała szyby zaraz po ruszeniu, więc nawet do suszenia się przyłożyli. Myślę, że warto spróbować.
      • manieczka.11 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 02.11.10, 21:06
        o, dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź :) tego błyska mam niedaleko, a nigdy nie byłam, moze rzeczywiście tam podjade i wyprobuje na sobie.
      • Gość: aga 7 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 01:51
        Bylam dziś na myjni przy Lotników i Wilanowskiej jezdze tam od 3 lat jestem bardzo
        zadowolona, reczna SSSSuper- jak nie mam czsu to jadę na automatyczną i też jest b.dobrze i
        progi wytarte.
        • Gość: Klient Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.rev.snt.net.pl 02.11.11, 09:45
          Ja niestety nie mam takich pozytywnych doświadczeń z tej myjni. Byłem tam 2 tygodnie temu na myjni automatycznej. Po wyjechaniu z myjni okazało się, że automat uszkodził przednią lewą felgę alum. Uszkodzenie było bardzo duże, dokładnie dookoła felgi, to nawet nie było zarysowanie - prowadnica wyryła bardzo szeroki ślad na całej feldze. Niestety właściciel myjni próbował mi wmówić, że jest to stare uszkodzenie bo widać ślady rdzy... hmmm... aluminium nie rdzewieje a brązowe ślady to była rdza przeniesiona z metalowej prowadnicy "ciągnącej" auto przez myjnie.

Moją złość potęgowały próby wmówienia mi, że to nie ich wina. Właściciel powiedział, że jeżeli rzeczoznawca PZMOT orzeknie, że to ich wina, to zapłacą za nową felgę. Skontaktowałem się z rzeczoznawcą i jasno orzekł, że uszkodzenie mogło powstać na myjni. W dniu dzisiejszym jadę do nich z opinią w ręku. Mam nadzieję, że nie będą już próbowali zaklinać rzeczywistości.

Nie polecam tej myjni, zachowali się bardzo nieprofesjonalnie, szczególnie, że nie będą pokrywali kosztów nowej felgi z własnej kieszeni tylko z ubezpieczenia, które na pewno mają.

Moja ocena - gorzej niż źle.
      • Gość: Agnieszka Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.11.11, 11:42
        Widze, że jeszcze nie korzystałes z myjni parowych, nie ma mowy o żadnej wodzie wylatującej zza lusterek! Samochód jest suchutki i do tego wygląda jak by wyszedł z salonu, przynajmiej w mobilnej myjni parowej z której korzystam i mogę polecić, www.eko-steam.pl, tel. do nich 530890890, dzwonisz i umawiasz się na konkretną godzinę, przyjeżdzaja , myją a Ty siedzisz sobie w domu i nie tracisz czasu :)
        • martal-9 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 02.12.11, 17:50
          Polecam myjnię na Bartyckiej 116. Samochody wyjeżdżają z niej czyste jak z salonu.! ! !
          tel.509 728 546
          • Gość: michał Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 13:18
            polecam myjnie z dojazdem do klienta! konkurencyjna jakość usług konkurencyjne ceny: 664 67 67 67
      • Gość: maria Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.12, 21:23
        A ja nie polecam Żółtej Myjni! Na ręcznym myciu porysowali mi bok i dach mojego nowego autka, a ponadto połamali kołpak. Tak się złożyło, że przed myciem samochód ubezpieczałam i były robione zdjęcia. Był nie uszkodzony.
        Szkody zauważyłam następnego dnia przy wsiadaniu do samochodu - postawionego po umyciu na parkingu.
        Rozmowa z kierownikiem Żółtej Myjni budziła nadzieję na eleganckie załatwienie sprawy. Zapewniał,że sprawę wyjaśni szef, który może przejrzeć wszystko na zamontowanych kamerach. Próbował też uspokoić bardzo bezczelnego pracownika, ktoremu pokazałam zniszczenia.Pracownik wrzeszczał, że sama to sobie zrobiłam. W czasie dzisiejszej rozmowy z szefem usłyszałam w podobnym tonie bezczelne słowa, ktorymi usiłował zastraszyć mnie. Twierdził, ze kamery zarejestrowały, ze samochód nie jest uszkodzony Wmawiał mi, że znalazłam sobie sposób na wyłudzanie pieniędzy!
        Czytając forum o najgorszych myjniach samochodowych przestrzegam o korzystaniu z tej na Al.Wilanowskiej róg Lotników!
        • Gość: czarna Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.centertel.pl 21.11.12, 18:57
          tez korzystałam z żółtej myjni wszystko było ok dopóki nie porysowali mi samochodu rozkręciła się awantura z kierowniczkiem lowelasem a później z szefem tego bałaganu który był gliniarzem. Więc radze uważać. i jedno co jest wkurzające to przemiał pracowników tam nikt długo nie grzeje miejsca. Może im nie płacą?
        • Gość: rekin Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.centertel.pl 01.03.13, 11:15
          Nie idżcie tam do pracy oszukują nie wypłacają tam wszystkich zarobionych pieniędzy.Wymyślają różne kary finansowe.Myjnia automatyczna to porażka chłopaki muszą umyć cały samochód ręcznie bo szczotki się nie nadają są już stare uważajcie......................
          • Gość: rekin 2 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.13, 17:06
            Zasady mają proste ''Albo chcesz pracować to zarobisz albo nie''Gabkują aby klijent był zadowolony z usługi.Ja pracowałem u nich i dużo się nauczyłem u nich.DOBRA SZKOŁA NA PRZYSZŁOSC
            • 1-buc Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 24.04.13, 17:16
              Najważniejsze, żeby "klijent" był zadowolony.
      • Gość: brogi Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.12, 11:28
        Zdecydowanie odradzam "Żółtą Myjnię", na Al. Wilanowskiej, róg Lotników. Nie chcecie mieć kłopotów, omijajcie z daleka!!!
        • Gość: parki Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 23:15
          Byłem dziś na Żółtej MYjni jak zwykle jestem zadowolony z wykonanej usługi są najlepsi w Warszawaie, (ale trudno wszystkich zadowolić) obskoczyłem duzo myjni w Polsce ponieważ
          pracuję w transporcje i nigdzie nie spotkałem się z taką obsługą jak u nich.
          • Gość: myjnia wolska 94 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.play-internet.pl 16.08.12, 10:37
            MYJNIA SAMOCHODOWA WOLSKA 94
            Zapraszamy serdecznie do skorzystania z naszych usług
            Codziennie nowe promocje
            Powołując się na promocje internetową możesz skorzystać z następujących promocji:

1.Mycie ręczne z hydrowoskiem tylko 15zł!!!!

2.PAKIET SREBRNY!!!CZYSZCZENIE I MYCIE AUTA TYLKO 44 ZŁ ( ODKURZANIE WNĘTRZA, BAGAŻNIKA, CZYSZCZENIE ELEMENTÓW PLASTIKOWYCH, MYCIE SZYB ORAZ MYCIE RĘCZNE Z HYDROWOSKIEM)

3. KOMPLETNE PRANIE TAPICERKI (PODSUFITKA, FOTELE, KANAPA, PODŁOGA, BAGAŻNIK) PLUS PAKIET SREBRNY W REWELACYJNEJ CENIE 149 ZŁ (DOTYCZY AUT DO WIELKOŚCI SUV/VAN)
            U nas nuda Ci nie grozi:) W czasie, gdy Twoje auto doprowadzamy do porządku, Ty masz okazję wstąpić na pyszny kebab lub orientalny obiad, napić się arabskiej kawy lub herbaty - a wszystko to w promocyjnej cenie
          • Gość: przepraszam Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.12, 17:19
            PRZEPRASZAM pracowników i właścieli Żółtej MYJNI za to iż zrobiłem im awanturę posądzając o uszkodzenie mojego auta.Co jak się okazało nie była ich wina a mojego
            sąsiada.Wielki szacunek dla kierownika za cierpliwosć i wyrozumiałosć oraz kulture i grzecznosć.Tak trzymać, jestem waszym stałym klientem i zawsze będę was polecał innym.
    • nalisek777 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 27.04.12, 01:22
      Ostatnio miałam okazje umyć swoje auto w MD Auto Spa. Co prawda był to czysty przypadek, gdyż akurat przejeżdżałam obok, ale nie żałuję decyzji. Naprawdę rewelacja. Więc gdybym miała polecić to na pewno to miejsce.
      • Gość: marax Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 14:43
        Hej widziałam ostatnio na Płochocińskiej na Statoil ogłoszenie -promocję na mycie. Jeśli weźmie się paliwo za min 150 zł, myjnia za 1 zł. Wie ktoś jaka to myjnia i jak to działa?
    • Gość: Olivier Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.232.255.3.anr.gov.pl.255.232.85.in-addr.arpa 10.01.13, 12:05
      My różnimy się od innych. Większość uczestników tego forum pisze jako Klient oferując swe usługi. My jesteśmy prawdziwi i profesjonalni w tym co robimy dlatego otwarcie oferujemy swe usługi.
      Szanowni Państwo
      Myjnia „OLIVIER” zaprasza do skorzystania ze swoich usług, gwarantując doskonałą jakość i przystępną cenę. Do mycia i pielęgnacji samochodu używane są jedynie sprawdzone preparaty chemiczne.
      Myjąc auta na parkingu, czy też terenie zielonym czynimy to w sposób bezpieczny dla środowiska.
      Dzięki nam zaoszczędzą Państwo cenny czas swych pracowników.
      Świadczymy usługi z dojazdem do Klienta.
      Oferujemy pełen zakres czynności czyszczenia jak i pielęgnacji:
      ● samochodów osobowych, dostawczych i ciężarowych;
      ● motocykli i quadów;
      ● jachtów, żaglówek i łodzi motorowych (także zimowanie);
      ● przyczep campingowych i innych (także zimowanie);
      ● dywanów, wykładzin i tapicerek meblowych;
      ● kostki brukowej;
      ● inne usługi m.in.:
      o neutralizowanie zapachów, dezynfekcja wnętrza i klimatyzacji (ozonowanie),
      o mycie i zabezpieczanie silnika,
      o czyszczenie, zabezpieczanie i impregnacja tapicerek skórzanych,
      o pranie tapicerek oraz wszystkich elementów materiałowych,
      o polerowanie lakieru i lamp pojazdów,
      o zabezpieczanie lakieru nanopowłoką (roczna ochrona),
      o woskowanie mechaniczne i ręczne,
      o zabezpieczanie szyb i lusterek zewnętrznych z efektem odkraplania się wody i cieczy olejowych (niewidzialna wycieraczka),
      o oczyszczenie lakieru z osadów ulicznych (glinkowanie),
      o usuwanie smoły, żywicy, naklejek rejestracyjnych, naklejek zewnętrznych (reklamowych),
      o kompleksowe przygotowanie pojazdów do sprzedaży.
      Firma OLIVIER jest w pełni pro ekologiczna. Mycia pojazdów dokonujemy za pomocą specjalnie do tego przystosowanych myjni parowych, które są alternatywą dla tradycyjnych myjni wodnych. Myjnie te odkażają każdą powierzchnię i usuwają niewidzialny dla oka brud. Po takim zabiegu pojazd jest idealnie czysty i suchy.
      Wszyscy nasi pracownicy posiadają certyfikaty świadczące o ich fachowym przygotowaniu w zakresie powierzonych im obowiązków.

Współpracę z naszymi Klientami kształtujemy na zasadach uczciwości i rzetelności.
      TEL: 532-532-523
      www.eco-olivier.pl
    • Gość: pedant Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:19
      Bardzo polecam myjnię ręczną WASH & GO na ul. Tanecznej 71. Pełen profesjonalizm! Nie ma mowy o żadnej fuszerce! Jestem bardzo wymagającym klientem i po raz pierwszy zdarzyło mi się, żebym nie musiał się do niczego przyczepić. Naprawdę SUPER !!!
      • Gość: Marek Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.232.255.3.anr.gov.pl.255.232.85.in-addr.arpa 25.02.13, 14:43
        Co do naszego kochanego Robo Wash (sieć myjni w Warszawie) to podobno by ciąć koszty zamiast wosku stosują osuszacz. Po nim powstaje efekt ociekania cieczy przez pierwszy deszcz. A także strasznie niszczy lakier. Podobno ktoś już chyba wyciągnął od nich odszkodowanie za tego typu usługi. Polecam iść w jego kroki.
        • Gość: Darek Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.13, 11:32
          Jak czytam informacje że osuszacz niszczy lakier to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Nie wiem ile autor ma lat ale jedyne co by go usprawiedliwiało to poniżej 12. Pracuje w branży i zapewniam że przy zamianie wosku i osuszacza nie ma żadnych oszczędności bo preparaty są w tej samej grupie celowej. Odszkodowanie? z tego można się chyba tylko pośmiać. Nie ma najmniejszego powodu i sensu by zamieniać oba te preparaty.
      • Gość: Bożena Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.14, 20:28
        Na Tanecznej 71. Nie polecam!!!!! Dwóch bardzo nieprzyjemnych pracowników (szczególnie jeden, który "udaje" szefa tego biznesu) - przy takim podejściu do klienta to ta ich myjnia oprócz tego, że świeci pustkami to i w ogóle przestanie działać, ale to ich sprawa... Dodatkowo, za umycie samochodu (na zewnątrz i wewnątrz) powiedzieli 80 złotych - zabrakło mi do tej kwoty 5 zł to powiedzieli, żeby pojechała na Statoil po brakującą kasę... to pojechałam i tam umyłam :-)
        • Gość: Pavello Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.centertel.pl 06.08.14, 12:28
          Myjnia na Tanecznej to dno. Mieszkam obok i korzystałem z niej kilka razy. Zawsze są jakieś niedoróbki. Dlatego mimo wygody omijam ją z daleka.
          • robertos78 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 06.08.14, 17:45
            Zapraszam do naszej małej sieciówki w biurowcach myjnia washtrans.pl tel. 516 30 40 45. Myjemy z pasją i czujemy się w tym najlepsi ;). 100% zadowolenia.
    • Gość: tomasz Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.centertel.pl 01.03.13, 11:27
      Polecam myjnie samochodową na Żoliborzu ul.Sokratesa przy stacji. Myjnia ręczna jest naprawde super.Są dokładni i w miare szybko umyją wysprzątają samochód.............
    • miloven Antoniewska 3 Warszawa - Auto myjnia 04.10.13, 11:01
      Witam,
      Zapraszamy do naszej myjni. www.facebook.com/7carAntoniewska

Mycie 20 zł (w tym hydro wosk)
      Mycie i sprzątanie środka 55 zł (odkurzanie, szyby, felgi, bagażnik)
      Ceny za auto osbowe
      Zapraszamy

Pranie tapicerki
      150 zł komplet

Świadczymy także usługę door to door (odbiór auta od klienta i dostarczenie po umyciu)
      tel. 785 695 423
    • Gość: Anna1977 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.14, 06:59
      Polecam myjnię ręcz w Jankach na parkingu podziemnym Ikea pracuje dwóch młodych mężczyzn ale z autem potrafią czynić cuda nie dość że dokładnie sprzątaja to jeszcze można z nimi porozmawiać i się pośmiać ceny mają przystępne a do tego bardzo wysoko kultura i szef bardzo miły
    • robokopek ręczna Wilanowska ŻÓŁTY 10.02.14, 09:11
      na ręcznej przy Wilanowskiej paskudnie rysują perfekcyjnie zachowane auto i nie poczuwają się do winy - NIGDY NIE KORZYSTAJ
    • 2agnieszk2 zniknięcie chipa z kluczyka na Żółtej Myjni!!!!!!! 08.04.14, 13:11
      Ja niestety przestrzegam. Kilka razy korzystałam z usług myjni. Do czasu gdy ktoś z pracowników myjni "zgubił" lub co gorsza "wyjął" specjalnie chip immobilissera z wnętrza kluczyka. Auta po zapłaceniu za usługę mycia nie mogłam uruchomić jeszcze na terenie myjni, wezwałam assistance, auto zostało odholowane do serwisu Mitsubishi. Ekspertyza: brak wewnątrz kluczyka chipa, bez którego auta nie uruchomi się. Myjnia nie poczuwa się do obowiązku zwrotu kosztów naprawy kluczyka (1200zł). Zgłosiłam podejrzenie kradzieży chipa na policji, obecnie jestem w trakcie przygotowywania pozwu sądowego.
      • Gość: mayra50 Re: zniknięcie chipa z kluczyka na Żółtej Myjni!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 11:44
        Moim zdaniem droga 2agnieszk2 zamierzasz wyłudzić pieniądze (za wcześniej uszkodzony kluczyk z chipem) od ubezpieczyciela ,lub właściciela Żółtej myjni" Logiki w Twoich dywagacjach kompletnie brak ! Nie widziałabym powodu dla którego pracownik tak solidnej firmy( korzystam od lat i nie miałam nigdy zastrzeżeń ) miałby wyjąć z kluczyka urządzenie uruchamiające samochód,bo jak piszesz stał na placu,nikt go nie ukradł. Nota bene ciekawa jestem co na to firma ubezpieczeniowa ,bo domyślam się ,że właściciel potraktował to zdarzenie w kategoriach typu kolizja i nie jest stroną w tej sprawie.Zatem radziłabym zastanowić się nad swoimi poczynaniami ,gdyż każdy kij ma dwa końce.Mam nadzieję ,ze masz silne argumenty,bo wcale nie zdziwiłabym się gdyby właściciel myjni założył Ci sprawę o próbę wyłudzenia pieniędzy.
        • Gość: 2agnieszk2 Re: zniknięcie chipa z kluczyka na Żółtej Myjni!! IP: *.sttb.pl 09.04.14, 12:46
          Jeśli w kluczyku nie ma chipa - samochodu nikt nie uruchomi. Ostatnią osobą, która uruchamiała mój samochód był pracownik myjni, który wyprowadził mój samochód po umyciu na parking- a nie ja. Ponieważ w kluczyku nie było chipa - nawet pracownik assistance nie uruchomił auta. Więc zanim gościu Mayra50 wysuniesz podejrzenia w stosunku do mojej osoby - radzę przeanalizować sytuację i wyciągnąć wnioski. Ten kij ma tylko jeden koniec...ostatni użytkownik auta (czyli myjnia) "zgubił" chip.
          • Gość: mayra50 Re: zniknięcie chipa z kluczyka na Żółtej Myjni!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 02:30
            ....lub 2agnieszk2 gdzieś w torebce był drugi wadliwy kluczyk :-))) i to nawet miałoby sens ...bo ktoś w sumie powinien zafundować Ci nowy sprawny kluczyk hi hi hi ... Dobra jesteś ,zatem walcz ...:-)))))
            • 2agnieszk2 Re: zniknięcie chipa z kluczyka na Żółtej Myjni!! 17.04.14, 15:06
              drugi kluczyk wbrew Twoim sugestiom NIEWADLIWY jest u mnie w domu. Użytkowniku Mayra50 - twoje próby szukania argumentów są śmieszne....czyżbyś był związany z myjnią?;)
    • trust34 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 12.04.14, 15:35
      A ja potwierdzam negatywne wypowiedzi na temat tego PRL-owskiego przybytku, jakim jest żółta myjnia.
      Po pierwsze - ich maszyny pamiętają właśnie wspomniane powyżej czasy PRL, albo i kilka lat wstecz. Stąd podczas mojego mycia maszyna 4 razy stanęła, aż odmówiła w ogóle posłuszeństwa.
      Kazano mi więc wyjechać z myjni i pojechać na automat jeszcze raz - gdzie umyją mi auto ręcznie. Po mojej rundzie ustawiła się kolejka następnych aut, a ja dopiero po nich. Wówczas udałem się do Pani kierownik...
      Pani kierownik - to jest mocny punkt żółtej myjni - za żadne skarby nie chciała zwrócić pieniędzy mimo niewykonanej usługi. Zabrakło jej jednak argumentów przy myciu podwozia, które miało zostać zrobione. ok. 60 letnia pani kierownik powiedziała, że nic nie poradzi na to, że myjnia nie ma podnośników :D
      Ręce opadły. Po usłyszeniu z naszej strony, że nas to też nie obchodzi, usługi nie ma - nie ma pieniędzy, pani kierownik oddała 25 zł. Ale trzeba jej przyznać - dla myjni walczyła o głupie 25 zł jak lew. 25 zł kosztuje ich teraz negatywna opinia - ja odradzam wszystkim.
      Po przeszło godzinie spędzonej na myjni, wyjechałem szczęśliwy, że zaraz pojadę na inną.

żółta myjnia - odradzam. Chyba, że ktoś lubi PRLowskie maszyny, które wyglądają, jakby zaraz miały porysować wasze auto. Nota bene - sami pracownicy klęli na tę maszynę.

żółta myjnia - najgorsza myjnia, na jakiej do tej pory byłem. ODRADZAM!
      • robokopek Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 17.04.14, 13:09
        tak samo bezczelna Baba walczyła w sprawie świeżutkiej rysy, jaką przez pół drzwi - zręcznie wykonał pracownik
        ich ubezpieczyciel też się wypiął

STANOWCZO ODRADZAM
      • Gość: Gosc Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 16:58
        Noooo wreszcie nowy automat można jechać śmiało SUPERRRR Jestem zachwycony. Pierwszy raz widziałem TAKĄ MYJNIE. BRAWO
    • robertos78 Myjnia 18.04.14, 23:21
      Zapraszamy myjnia ręczna-auto detailing Wash-Trans ścisłe centrum (Hotel MARRIOTT, Rondo ONZ 1, Al. Armii Ludowej 26, Iłżecka 26), konkurencyjne ceny, profesjonalna obsługa, parkingi dla naszych klientów gratis i liczne promocje w ciągu roku. Strona www.washtrans.pl i FB.
      Do zobaczenia :).
    • robertos78 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 06.08.14, 17:41
      Witam,

Zapraszam do naszej małej sieciówki w budynkach biurowych myjnia washtrans.pl tel. 516 30 40 45. Wszystkie kłopoty rozwiążemy i samochód doprowadzimy do porządku jesteśmy w tym specjalistami i skromnie mówiąc najlepsi ;). Zajmujemy się też auto detailingiem więc Panskie wymagania to dla nas chleb powszedni. Zapraszamy.
    • Gość: ardax Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.15, 09:01
      Polecam myjnię ręczną FRESH na Targówku w Warszawie. Zmieniła się tam ekipa i teraz wysoka jakość i niska cena. Przyjeżdżają do nich nawet taxi, to wygląda że jest ok. www.myjnia-fresh.pl
      Pozdrawiam
      • 1-buc Nie ma klientów to siedzisz i spamujesz... 28.02.15, 09:52

• Gość: Małgorzata Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.15, 14:03
      Warszawa ul. PORY 79 MYJNIA RĘCZNA proszę pytać o Pana Macieja. Auto wyjeżdża od niego jak nowe. Ja i mąż myjemy samochody juz tam 10 lat. Polecam serdecznie
    • Gość: PAWEŁ C Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.16, 14:34
      polecam myjnię FRESH na Targówku, ul. Młodzieńcza 3a. jeżdżę tam od pół roku. Przekonała mnie DOBRA jakość usług (BRAK REKLAMACJI), ceny są ok!!! można płacić kartą, fv też wystawią. Ważne dla mnie też było że kiedy nie zadzwonię termin uda się zgrać tak aby było bez problemu.. POLECAM
    • Gość: służbowy rekin Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.16, 01:27
      Nie wierzcie w bajki o myjniach parowych albo jakichś ekologicznych gdzie zużywają jakies małe ilości wody lub wogóle. Myją jakimś preparatem i ścierką rysując lakier piaskiem z lakieru! Nie dośc, że samochód kiepsko umyty to jeszcze porysowali mi lakier. Nie bedę pisał konkretnych firm, ale myję w różnych miejscach auto służbowe. Jeśli chcecie dobrze umyć auto to umyjcie je na normalnej myjni ręcznej wodą z chemią.
    • magda8990 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 23.02.16, 11:42
      polecam Eko Serwis na Staszica 18/14
    • wojtasek105 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 05.05.16, 12:27
      Widzę, że chcesz zadbać o swój samochód, takie coś możesz zrobić tutaj: krakowmyjnia.com/ , bardzo dobra myjnia, wnętrze też Ci odpicują, ceny jak dla mnie bardzo przyzwoite.
    • Gość: maybach Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.centertel.pl 18.05.16, 17:15
      Moje Porsche świeżo po renowacji lakieru zostało całkowicie porysowane wskutek mycia brudną gąbką i przecierania brudną szmatą z piachem. Mój post na FB został po chwili usunięty. Nikt nie poprosił mnie o wyjaśnienie sprawy, zabrakło zwykłego przepraszam. Przed myciem poinformowałem pracownika o przebytej renowacji lakieru. Pomimo tego pojazd został nieudolnie umyty, a lakier totalnie porysowany, do tego stopnia, że auto ponownie wróciło do firmy zajmującej się autodetailingiem na ponowną renowację lakieru za która zapłacę raz jeszcze 700 zł netto. TO MYCIE kosztowało mnie więc ok. 1000 zł !!! Radzę wszystkim Państwa sprawdzić stan swojego lakieru zaraz po myciu w obecności pracownika. Myjnia powinna przyuczyć pracowników jak należy myć drogie samochody i obchodzić się z lakierem. Nie polecam nikomu kto ma drogie i nowe auto.
    • Gość: poziomka Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: 91.229.22.* 29.07.16, 11:22
      Nie polecam zdecydowanie myjni Błysk na postępu 15. Fuszerka na maksa i to jeszcze z niemiłą obsługą .
    • Gość: MyjniaWarszawa Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.17, 14:19
      Temat może nie jest aktualny, ale warto go wskrzesić i poinformować obecnych cytelników

Myjnia Warszawa oferuje:
      - mycie TOPowym sprzętem Fortador marki Lamborghini,
      - bezpłatną kawę i strefę rozrywki tylko dla naszych klientów:
      Podczas wizyty możesz skorzystać z jednej z naszych konsol do gry (PS4 oraz Xbox) z najnowszymi tytułami. Czeka na Ciebie także specjalny fotel wyścigowy Playseat F1 RedBull Racing, automat do gier Arcade (tytuły z Atari, Amigi czy Nintendo), szybkie łącze Wi-Fi oraz seriale i filmy dostępne przez Netflix!
      - wszystko czynne 24h :)

Jesteśmy w samym centrum, na Towarowej 22.
      www.myjniawarszawa.com
      Zapraszamy!
    • Gość: Jan Kamo Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! IP: *.play-internet.pl 31.05.17, 14:59
      Polecam wszystkim otworzyć myjnię bezdotykową. Mój znajomy ma od tamtego roku, rynek jeszcze nie jest nasycony, klientów bardzo dużo, ogólnie bez żadnej reklamy jest wielki ruch. Widzę samochody podjezdzajace nawet pozno w nocy. Kolega praktycznie nic nie musi robic przy tej myjni. Twierdzi, ze wziął od najlepszego producenta (firma Aspera), więc raczej nie obawia się żadnych awarii. Wszyscy z okolicy i przyjeżdzający z miasta są zadowoleni z jakości mycia. Bardzo.
    • marcinek-67 Re: dobra ręczna myjnia samochodowa poszukiwana!! 06.02.21, 11:29
      A sprawdzałeś ofertę mobilnej myjni parowej www.greensteam.pl/myjnie-parowe ? Potrafi wyszyścić nawet najmniejsze zakamarki w samochodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka