tygryzzz 24.01.11, 18:19 W Warszawie nie ma ulicy Rzymowskiej, cymbały. Jest RZYMOWSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kobieta IP: 81.210.105.* 24.01.11, 18:20 Ul. Rzymowskiego, a nie ulicy Rzymowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kobieta IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 18:23 Nie ma ul.Rzymowskiej, ale jest ul.Rzymowskiego. Analfabeci spod Pcimia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.acn.waw.pl 24.01.11, 18:29 wlasnie i Puławskiej tez nie ma,jest Pułaskiego Generała Pułaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sancho Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.acn.waw.pl 24.01.11, 18:34 Zła odpowiedź... Puławska jak najbardziej. Rzymowskiego również. Wincentego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 18:35 ta akurat się nazywa Puławska - od Puław:) Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob 24.01.11, 18:36 Faktycznie Rzymowskiego i ul. Puławska. Od Puław, nie od Pułaskiego. Szkoda dziewczyny... 27 lat! pl.wikipedia.org/wiki/Ulica_Pu%C5%82awska_w_Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.acn.waw.pl 24.01.11, 18:57 no tak wikipedia autorytetem warszawiacy od siedmiu bolesci... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob 24.01.11, 21:01 www.pulawska.info/ A teraz poprosze jakiegos linka wskazujacego ze nie ma w Warszawie ulicy Pulawskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour do kixx 24.01.11, 21:06 Gość portalu: kixx napisał(a): > no tak > wikipedia autorytetem > warszawiacy od siedmiu bolesci... ja akurat jestem warszawianką od wielu pokoleń.. link do wiki jest dla tych, którzy nie są i mają wątpliwości a także dla redakcji. TY natomast masz chyba kompleksy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cold Re: do kixx IP: *.home.aster.pl 24.01.11, 21:45 szkoda ze nie wyksztalcona... ile pokolen juz przezylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do kixx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:00 "Nie" z przymiotnikami piszemy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo do "w-wianki od wielu pokolen" IP: *.dclient.hispeed.ch 25.01.11, 02:29 Mimo to jestes smieszna istota, a film nazywal sie "Belle DE jour" w-wska cimnoto! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: do "w-wianki od wielu pokolen" 25.01.11, 12:36 No, a jej login na forum to belle.du.jour, i co ? Tez moge powiedziec ze nie Lolo tylko Lobo. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour kixx się popisał wiedzą o Warszawie.. 24.01.11, 21:12 Gość portalu: kixx napisał(a): > wlasnie > i Puławskiej tez nie ma,jest Pułaskiego > Generała Pułaskiego HA HA HA HA... ale się uśmiałam..dobry kawał. I ten pożal się Boże "warszawiak" się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx jako warszawiak od kilku pokolen i tak wiem lepiej IP: *.acn.waw.pl 25.01.11, 16:26 nawet tylko dlatego,ze mieszkam na Mokotowie dokladnie przy skrzyzowaniu Madalinskiego i Pułaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: jako warszawiak od kilku pokolen i tak wiem l 25.01.11, 18:48 No nie badz sknera, daj linka do tych rewelacji gdzie ulica Pulawska staje sie ulica Pulaskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: jako warszawiak od kilku pokolen i tak wiem l IP: *.acn.waw.pl 25.01.11, 19:48 link nie jest dowodem dowodem jest pamiec pokoleniowa-i tu napotykamy problem nie da sie zrobic zrzutu takiej pamieci-wiec musisz mi uwierzyc na slowo Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: jako warszawiak od kilku pokolen i tak wiem l 25.01.11, 20:58 Tyle ze historycy twierdza cos zupelnie innego. Moze wiec masz na przyklad namiary na jakas ksiazke gdzie nazwa gen. Pulaskiego zostala uzyta w kontekscie obecnej ulicy Pulawskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koga jest Puławska i jest Pułaskiego :) IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 22:55 W Warszawie jest ulica Puławska i jest też Pułaskiego. Te ulice są oddalone od siebie jakieś 20 km, ale to tylko starzy Warszawiacy wiedzą, reszta się kłóci :) Może 'nowowarszawiak' poprawi w swej notce nazwę ulicy z Rzymowskiej na Rzymowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościooffka Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Korek w stron... IP: *.home.aster.pl 24.01.11, 18:42 .. czy można prosić o poprawę karygodnego błędu .. w Wwie nie ma ulicy Rzymowskiej ale za to jest Rzymowskiego i nawet przecina się z ul. Puławską. Jak podaje się informację o wypadkach, utrudnieniach to fajnie by było żeby nie strzelać takich babolców w nazewnictwie ulic .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Puławska ma tam 2 pasy + osobną jezdnię dla KM IP: *.tktelekom.pl 24.01.11, 18:44 Nie wiem więc, jak wypadek mógł zablokować wszystkie trzy... Poziom dziennikarstwa straszny. Dno i 6 metrów mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sancho Re: Puławska ma tam 2 pasy + osobną jezdnię dla K IP: *.acn.waw.pl 24.01.11, 18:51 A tak, że Straż, karetka i Policja zablokowały... A że wracając z pracy tamtędy przejeżdżałem, to mogę powiedzieć, że wypadek był jakieś 200-300 m. od estakady do Rzymowskiego, i tam są ewidentnie trzy pasy ;-) Kobiety szkoda, a się kłócicie o pierdoły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 20:13 Zal dziewczyny :(. Mam prosbe do p.t. Forumowiczow, aby przy okazji tak tragicznych informacji powstrzymali sie od obsesyjnego wytykania literowek, bledow stylistyczych, czy innych pomylek dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.home.aster.pl 24.01.11, 21:26 Żal dziewczyny, ale informacja (a raczej sposób jej podania) rzeczywiście jest tragiczny. Wygląda na to, że w www.gazeta.pl nie ma żadnej, ŻADNEJ korekty i każdy może sobie tam wpisać, co chce. A może by się tak zatrudnić w tym portalu? Za 200 PLN miesięcznie - chyba byłbym tańszy niż te studenciaki - i zrobić im jakiś bombowy dowcip? Zanim by się zorientowali - byłoby 1000 komentarzy i wykop na głównej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aku Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:06 A to niby dlaczego nie wytykać błędów? Jak ktoś nie umie, to niech może nie pisze i będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 22:37 > A to niby dlaczego nie wytykać błędów? Jak ktoś nie umie, to niech może nie pis > ze i będzie spokój. Dlatego, ze zwykla ludzka przyzwoitosc tak nakazuje. Pomysl, ze ofiara mogla byc Twoja zona, siostra, dziewczyna. Cala rodzina przezywa tragedie. A kilku malo delikatnych internautow przezywa orgazm nad klawiatura, bo w artykule odkryli bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koga Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 23:07 Każdą pracę należy wykonywać porządnie, nawet jak się pracuje w mediach, a może zwłaszcza i tragiczny wypadek nie ma tu nic do rzeczy. Dla czytelnika ta notka to informacja, produkt, więc powinien być napisany bez zarzutu. Pochylamy się nad ofiarą, współczujemy rodzinie, ale sposób podania tej informacji świadczy o lekceważeniu czytelnika ze strony wydawcy i o nieuctwie piszącego, zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob 24.01.11, 23:22 Gość portalu: Cogito napisał(a): > > Dlatego, ze zwykla ludzka przyzwoitosc tak nakazuje. Pomysl, ze ofiara mogla by > c Twoja zona, siostra, dziewczyna. Cala rodzina przezywa tragedie. A kilku malo > delikatnych internautow przezywa orgazm nad klawiatura, bo w artykule odkryli > bledy. Twój nick powinien Ci podpowiedzieć, że najbliżsi ofiary zapewne mają w tej chwili co innego na głowie niż lekturę forów internetowych. A gdy kiedyś przyjdzie im do głowy je przejrzeć, to na pewno sprostowania dotyczące nazwy ulicy będą im najdoskonalej obojętne w obliczu poniesionej straty. Natomiast praktyki stosowane przez gazetowy portal należy tępić ile wlezie. Notoryczne kiksy merytoryczne i nieścisłości, błędy kompozycyjne z zakresu szkoły podstawowej, usterki logiczne, byki ortograficzne, nieporadna składnia, kosmiczna interpunkcja - wszystko to zapewne z chęci zaoszczędzenia paru groszy na wynagrodzeniach dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia. Wstyd, dno i metr mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.tktelekom.pl 25.01.11, 09:10 For internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1111 Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob 25.01.11, 09:42 Jak się czepiać to z sensem. forum; fora, forów: forum dyskusyjne so.pwn.pl/lista.php?co=forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:22 Kiedyś czytałem na Gazecie o wypadku na moście SIEKIERKOWSKIEGO, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujcio Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:41 Rzecz tragiczna, więc zanim poplujemy jadem na poziom dziennikarski protalu, to zwróćmy może uwagę, że błąd w nazwie ulicy podany jest jako cytat pani z zespołu prasowego KSP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:48 jazne nie poprafiajmy błendów. nieh rzyją włatcy móch. jak wolność to wolność. a jak moje dziecko wróci do domu ze słabą oceną z ortografii, to powiem nauczycielce, że jadem pluje i się czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujcio Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:57 Ależ poprawiajmy, ale tych, co trzeba. Fakt faktem - to, że wszyscy przypisali błąd gazecie świadczy o - conajmniej - dwóch rzeczach: 1. Niewiele osób przeczytało artykuł ze zrozumieniem 2. Akurat gazeta popełnia takie błędy "na kilogramy" więc widząc taki błąd niemal każdy zakłada od razu, że popełnił go dziennikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: howlin_wolf Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: *.aster.pl 24.01.11, 21:49 To jeszcze gorzej bo przepisują bezmyślnie co inny debil kłapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antypejsbuk Nie da się zatrudnić w redakcji warszawiaków? 24.01.11, 20:48 Nie da się zatrudnić w redakcji warszawiaków w miejsce lubelaków i ostrołęczan? Może żądają parę złotych więcej pensji, ale przynajmniej takich głupich byków by nie robili. PS. Może czepianie się takich rzeczy w kontekście tragedii jest niewłaściwe, ale cóż, tej kobiecie życia nikt już nie zwróci, niezależnie co byśmy tu pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Nie da się zatrudnić w redakcji warszawiaków? IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 21:37 > Nie da się zatrudnić w redakcji warszawiaków w miejsce lubelaków i ostrołęczan? > Może żądają parę złotych więcej pensji, ale przynajmniej takich głupich byków > by nie robili. Zdziwilbys sie, jakie bledy robia takze i rodowici warszawianie (lub jesli wolisz - warszawiacy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ops Masz coś do Ostrołęczan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 10:12 E koleś skąd buraku dojeżdżasz, że masz jakieś żaluzje do Ostrołęczan? Masz jakiś warszawski problem, czy wyłazi z ciebie kompleks warszawisty że ktoś spoza „stolicy” może być lepszy od ciebie i dostać pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Re: Masz coś do Ostrołęczan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 10:53 Przyhamuj japę snopku. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... 24.01.11, 21:41 zycie warszawy napisało o niezapiętych pasach. jakie by nie były przyczyny to stała się rzecz straszna przykro mi, że zginął Człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cold SCI i brak zapietych pasow... IP: *.home.aster.pl 24.01.11, 21:47 ...wszyskto jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo To była Gosia - poznajcie. IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 21:03 SCI - była z okolic Cieszyna. Od ponad roku żyła i pracowała w Warszawie. W Warszawie też zdawała egzamin na prawo jazdy, więc to SCI wynika tylko z jej zameldowania, a nie (jak domyślam się chcesz zasugerować), że to kierowca z "podmiejskich lub nawet wiejskich" warunków drogowych. Ciekawe czy pasy mogłyby ją uratować. Drzwi kierowcy po wypadku były kompletnie nieruszone. Ciekawe, czy miała już zrobione te pasy "pod siebie", bo jak mówiła w jednym z wywiadów auto miała przygotowane dla siebie, ale coś tam jeszcze z pasami chciała zrobić. Bo Gosia była niepełnosprawna. Tyle, ile osiągnęła w życiu to my nigdy nie osiągniemy. I nie chodzi mi tu o bezwzględne wskazanie poziomu życia i sukcesów, ale tego co jej się w życiu udało zrobić przy warunkach które posiadała i przeszkodach, jakie miała przed sobą. Tu jest kilka słów o niej: media.wp.pl/kat,1022939,wid,10633187,wiadomosc.html?ticaid=1bb4e media.wp.pl/kat,1022939,wid,8522698,wiadomosc.html To była Gosia o której piszecie na forum: policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,8134542,Mozna_prowadzic_majac_niespelna_metr_wzrostu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirx Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 21:49 jak można pokazać rejestrację samochodu ofiary??? gdzie jest wasze morale??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupia_rzona Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne IP: *.ptim.net.pl 24.01.11, 23:08 numery numerami, ale na ostatnim zdjęciu sama ofiara chyba też chyba jest ujęta w czarnym worku na jezdni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne IP: 217.33.154.* 25.01.11, 08:33 a co ma morale do rzeczy? jeszcze może napisz, że rejestracja samochodu jest daną osobową, rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raul Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 21:53 a co to za ulica RZYMOWSKA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_mowie Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 22:00 Tragedia duża i żal młodej kobiety. Ale Gazeto pokażcie zdjęcia prawidłowo albo opatrzcie prawidłowym podpisem! Fotka 2 i 3 pokazują korki w stronę Piaseczna. A wypadek wydarzył się, z tego co opisuje Gazeta, na jezdni w stronę Centrum. Znaczy co? Zablokowano trzy pasy jezdni w stronę Centrum, pas zieleni (jakieś 10 metrów lekko licząc) i trzy pasy jezdni w stronę południową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WE Numery rejestracyjne pokazali- to chyba nie bałdzo IP: *.jmdi.pl 24.01.11, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny To niedaleko od Filaru Zientarskiego IP: *.krawarkon.pl 24.01.11, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 'Na wysokości ulicy Rzymowskiej" 24.01.11, 22:08 stolec roku sie zapowiada, ślep, głuchy obcokrajowiec rzetelnij by to zredagował, o tempora o mores Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goo Re: 'Na wysokości ulicy Rzymowskiej" IP: *.versatel.net 24.01.11, 23:52 Dobrze gada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Zginęła kob IP: 94.75.125.* 24.01.11, 22:18 Ale Rzymowska była żoną W. Rzymowskiego i wszystko się zgadza:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 22:22 Cholernie ślisko dzisiaj było i droga hamowania była przez to o wiele dłuższa. Jak nic dziewczyna rozpędziła się, a potem źle oceniła dystans, nie wyrobiła się i walnęła w wolno jadącą śmieciarę, czy cokolwiek to było. Szkoda jej (to znaczy dzieczyny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 23:04 Ta śmieciarka tam stała, miała włączone awaryjne, jechałem ok. pół godziny wześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 22:55 No i zmienili mi adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serious Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 23:38 Oglądam te zdjęcia podpisane, że korek utworzył się po wypadku - ale na tym zdjęciu pokazane są samochody jadące od centrum w stronę Piaseczna - po prawej stronie jest mur Wyścigów. To tyle uzupełnienia do ulicy Rzymowskiej. Szkoda kobiety - ale ten samochód (to chyba nie śmieciarka, ale pojazd z kontenerem na sobie) stał w dość sporej odległości od tego skrzyżowania i był fatalnie oświetlony - szczególnie przy dzisiejszej pogodzie, co nie usprawiedliwia faktu, że kierowca powinien dostosować się do warunków na drodze, a nie jechać ile zechce (sam jechałem po 17.00 i bez problemu wyhamowałem i zmieniłem pas na środkowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Juve Pomijając kretyńskie komentarze...Zapinajcie pasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 00:07 Bardzo szkoda mi tej kobiety...Niestety brak zapiętych pasów spowodował, że zginęła... Wiem, że: - taksówkarze i ich pasażerowie; - kobiety w ciąży; - różni ludzie, mający zaświadczenie od lekarzy; nie jeżdżą w pasach i wydaje mi się, że bardzo ryzykują... Jeśli ktoś ze względów zdrowotnych nie jedzie w zapiętych pasach to powinno w inny sposób zadbać o jego bezpieczeństwo...Pytanie, czy jest na to jakaś sensowna alternatywa? W sumie pędzący w karetce do szpitala lekarze, reanimujący chorego też nie są zabezpieczeni przed kolizją w postaci zapiętych pasów. Widziałem wielokrotnie policjantów, polityków w limuzynach, którzy nie zapinają pasów i pędzą 130 km/h i więcej po Warszawie... A co z kierowcami autobusów i pasażerami, upchanymi jak sardynki? Gdzie tu jest bezpieczeństwo? Czy tu nie działa wybiórczo prawo? Dla mnie to porażka...Podejrzewam, że ta Pani, która zginęła, też zgodnie z prawem nie musiała zapinać pasów. Miała na to jakieś zaświadczenie...Widziałem zdjęcie samochodu. Trochę przeżyłem na tym świecie i widziałem wiele ofiar wypadków. Pasy uratowały by jej życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Pomijając kretyńskie komentarze...Zapinajcie IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 21:13 Miała wrodzoną łamliwość kości. Może dlatego nie musiała. Ale jak zobaczysz wnętrze jej auta, to sam powiesz... przecież lekka kolizja i leci na głowę (miała podwyższone siedzenie i podłogę w stosunku do siedzenia pasażera. Dodatkowo woziła tam rowerek. Jak tylko lekko ją "szturchnęło" to poleciała pewnie w bok i się obiła - nie dość, że niżej, to jak jeszcze miała tm rowerek, to o metalowe elementy się poobijała. Dodatkowo schorzenie pewnie spowodowało, że przy większym wstrząsie poszło co miało pójść i przez obrażenia wewnętrzne szybko zeszła. szkoda dziewczyny bo przesympatyczna była. Tu o niej i o rowerku. I jej samochód: policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,8134542,Mozna_prowadzic_majac_niespelna_metr_wzrostu.html Odpowiedz Link Zgłoś
letycia Pasy nic by nie dały 25.01.11, 05:38 Kierowca forda który jechał środkowym pasem uderzył w pandę dokładnie w drzwi kierowcy. Panda wystawiła mu się bokiem bo chciała ominąć śmieciarkę. Dziewczyna chciała uratować samochód a straciła życie. Przy uderzeniu w drzwi kierowcy kierowca niema żadnych szans. Wniosek: nie kombinuj, na wielopasmowej drodze lepiej samemu uderzyć w przeszkodę przodem niż dać się uderzyć innym samochodom w bok. Szkoda dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.5055 Re: Pasy nic by nie dały 25.01.11, 08:01 Jakie uderzenie w drzwi kierowcy? Przejezdzalem tamtedy i samochod mial prawy bok nietkniety. Widac to tez na materiale z TVN Warszawa lub zdjeciach z innych gazet. Przy zapietych pasach osoba by przezyla. Dlatego za jazde w niezapietych pasach mandat powinien byc odpowiednio wysoki, aby ludzie o tym pamietali. Rowniez super videoradarowcy powinni przestac sie rozbijac furami po 200 tys zl i bawic sie w poscigi na sygnale z duza predkoscia, a zajac sie wlasnie zapietymi pasami, rozmowami przez telefon komorkowy bez zestawu oraz przejezdzaniem na czerwonym swietle, ktore ostatnio w Warszawie stalo sie nagminne m. in. i wsrod kierowcow autobusow MZA (np. o numerze 2194 wlasnie na Pulawskiej/Poleczki wczoraj). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccsa Re: Pasy nic by nie dały IP: 78.133.252.* 25.01.11, 08:50 > Jakie uderzenie w drzwi kierowcy? Przejezdzalem tamtedy i samochod mial prawy b > ok nietkniety. Wydaje mi sie ze drzwi kierowcy sa jednak z lewej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka__j Re: Pasy nic by nie dały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 10:05 > Wydaje mi sie ze drzwi kierowcy sa jednak z lewej strony? NO WŁAŚNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Pasy nic by nie dały IP: *.acn.waw.pl 25.01.11, 19:50 sadze,ze sie przejezyczyles na zdjeciu prawy bok jest jednak uszkodzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Pasy nic by nie dały IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 21:17 NIEPRAWDA. Drzwi kierowcy są NIENARUSZONE! www.zyciewarszawy.pl/galeria/284828,3,559493.html Pasy mogły uratować jej życie (patrz powyżej mój komentarz nt budowy jej auta w środku - różnica poziomów - fotel, podłoga, w stosunku do fotela pasażera - jak spadała to pół metra w dół! i do tego metalowy rowerek który woziła na podłodze przed fotelem pasażera - jak spadła na niego, to masakra! ). Ale równie dobrze pasy mogły nie uratować jej życia, bo miała wrodzoną łamliwość kości. Przy mocnym nasicku na klatkę piersiową mogłoby połamać jej pewnie żebra i skończyłoby się tym samym. Może tak, może nie. Tak było jej pisane pewnie. Nasze rozważania życia jej nie wrócą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 08:27 Winę ponosi kierowca śmieciarki, który stał na awaryjnych światłach i nie wystawił trójkąta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_szewc Re: Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne 25.01.11, 10:27 Do takiego zachowania upoważnia go żółty sygnał błyskowy, jakim dysponuje śmieciarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilne Śmiertelny wypadek na Puławskiej. Gigantyczne k... IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.11, 14:25 Rodzine lub osoby, które znały osoby poszkodowane w wypadku proszę o kontakt: 507 692 851 Odpowiedz Link Zgłoś