Dodaj do ulubionych

Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p...

IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 00:08
problem jest z takimi srajacymi panmi z pieskami
potrzebna jej jest toaleta do wyprozniania psa
park jest dla ludzi a nie dla psow
warszawa jest brzydka jak gowno bo gwoniane potrzeby maja ludzie i gowniany gust
pod psem
Obserwuj wątek
    • Gość: normalny Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p... IP: *.Red-212-170-12.staticIP.rima-tde.net 14.04.11, 00:08
      no tak, najwiekszy problem maja kundlarze ze swoimi zasrancami, nie dziwie jak sie ogrodzi postawi straznikow to trzeba bedzie gowna po kundlu sprzatac, do tego w nocy strach tam przejsc, lawki obsiadane przez menelstwo okoliczne, park wyglada obrzydliwie, i ten zatloczony placyk zabaw, powiekszyc go albo drugi zrobic
      • taka_prawda500 Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za 14.04.11, 02:39
        Gość portalu: normalny napisał(a):

> no tak, najwiekszy problem maja kundlarze ze swoimi zasrancami, nie dziwie jak
        > sie ogrodzi postawi straznikow to trzeba bedzie gowna po kundlu sprzatac
        Dziwne, że jeszcze się nie odezwała tu niejaka Offka - wielbicielka psich gó.ien. Kiedy jakaś osoba zwróciła uwagę na ten problem (niesprzątanie przez właścicieli psich gó.ien i puszczanie psów samopas bez kagańców - jeden taki pogryzł kobietę w ciąży) to pani Offka chciała sobie kupić psa i nasr.ć tej osobie pod domem. Szczyt chamstwa. I była strasznie oburzona nazwaniem zasr.ńca kundlem.

Z pewnością się jeszcze odezwie;)
        • tom_aszek Do tego nie trzeba psa :) 14.04.11, 10:31
          taka_prawda500 napisała:

> Kiedy jakaś osoba zwróciła uwagę na ten problem (niesprzątanie przez właś
          > cicieli psich gó.ien i puszczanie psów samopas bez kagańców - jeden taki pogryzł
          > kobietę w ciąży) to pani Offka chciała sobie kupić psa i nasr.ć tej osobie
          > pod domem.

Do tego nie trzeba kupować psa - patrz film "Dzień świra" :)
          • Gość: antysronek Re: Do tego nie trzeba psa :) IP: *.Red-212-170-12.staticIP.rima-tde.net 14.04.11, 19:26
            chachacha to bylby widoczek kupa z anusa kobitki na trawniku
    • sportif Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p... 14.04.11, 00:52
      "Do Ogrodu Krasińskich chodzę z psami o 2. w nocy i nie widzę żadnych wandali" - to właśnie po to trzeba zamykać na noc coby psy nie srały cichaczem.
      W Anglii wszystkie parki są zamykane na noc i nikt nie protestuje
      • Gość: nakręcany_czołg Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 08:42
        bzdura. wcale nie wszystkie
    • Gość: gość Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 01:11
      Park Dreszera nie jest pusty - chodzę tam często. Wreszcie wygląda jak park, a nie jak obs...ny skwerek, bez meneli i pustych flaszek w każdym miejscu, jak było przed remontem.
      • Gość: gary Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 02:53
        Pan Iwański jeszcze widać się do miasta nie przyzwyczaił
        i zamiast jak dotąd krów na pole to psy do parku wyprowadza.
        Ogród Krasińskich to nie pole na wiosce panie Iwański !
        • krwe Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za 14.04.11, 10:19
          ty się raczej do miasta nie przyzwyczaiłeś. miałeś błędne (wiejskie)wyobrażenie o mieście, a tu niespodzianka-w mieście są zwierzęta :)
    • Gość: freeman I dobrze że ogrodzony... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 07:29
      To że będzie ogrodzony i zamykany na noc to bardzo dobrze. Bydła, wandali i srających wszędzie milusińskich mamy już dość. Dlaczego nie mam wpaść do parku zadbanego i nie zdemolowanego przez gnojstwo i pijaczków właśnie w nocy. Protestuję przeciwko zamiarom usunięcia alejek po których nie przejedzie wózek z dzieckiem i inwalidzi. Żwirek to sobie można dla kota wysypać, a nie po nim chodzić.
      • Gość: emerytka Re: I dobrze że ogrodzony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.11, 08:01
        To gdzie będą s.ały moje dwa pieski?!
      • Gość: gość Opłaty za wstęp IP: 80.120.169.* 14.04.11, 08:04
        Powinien być płatny i zlikwidować plac zabaw w ogóle. Co tam psy. Przynajmniej bachory w wózkach i na huśtawkach by nie wrzeszczały. Porozmnażało sie to chamstwo. A psy jak nie będą biegać po parku, to będą biegać, szczekać i sr.ć pod oknami i dobrze.
    • krwe Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za 14.04.11, 08:41
      A z jakiej racji, ludzie bez psów mają być gorsi od ludzi z psami ?!.Za psa płaci się podatek, generuje on prace- producentom żywności, sklepom zoologicznym i wielu innym. Pozatym ludzie z psami żyją dłużej, bo systematycznie spacerują. Są mniej podatni na wiele chorób typu psychicznego, czego często nie można powiedzieć o ludziach bez psów. Większość ludzi jakich znam, którzy lubią korzystać z parku, biorą psa aby mieć z kim po nim spacerować. Pogarda dla TYCH LUDZI I ICH OBRAŻANIE JEST PRZEJAWEM ZWYKŁEGO CHAMSTWA.
      • Gość: PW Przejawem chamstwa jest niesprzątanie po psie... IP: *.polskieradio.pl 14.04.11, 08:48
        ...i w tym wy, psiarze, jesteście najlepsi.
        Gdyby wasze psy załatwiały się w psim wychodku, gdybyście po nich sprzątali, gdybyście trzymali je na smyczy i w kagańcu to nie byłoby problemu psów... na razie jednak jest i to wynik waszego chamstwa.
        • krwe Re: Przejawem chamstwa jest niesprzątanie po psie 14.04.11, 10:17
          tak, a czemu jest winna pani Jola, która sprząta po swoim psie ?! co to jest za argumentacja WY ?! a Wy to co, jeszcze, Wam się komuna w główkach nie skończyła ?
      • askazbielan Kłamiesz. Nie płacisz podatku za psa. 14.04.11, 10:34
        Mam nadzieję, że chociaz po nim sprzątasz.
        • krwe Re: Ty kłamiesz. 14.04.11, 13:26
          Ja płacę podatki i sprzątam.
          • askazbielan Re: Ty kłamiesz. 14.04.11, 21:22
            W Warszawie nie ma podatku od psa. Od kilku dobrych lat. Zejdź na ziemię.
            • krwe Re: Ty kłamiesz. 15.04.11, 11:29
              płace kupując - np.karmę, więc podatek jest płacony.wstań z kolan.
    • Gość: PW Ten park ma być dla naszych psów, nie dla ludzi... IP: *.polskieradio.pl 14.04.11, 08:44
      ...mówią mieszkańcy okolicy.Ma być nieogrodzony właśnie po to, żeby nawet o 2-giej w nocy psy mogły się wysr... na trawniku bez żadnych konsekwencji.
      A park to nie psia toaleta, tylko miejsce wypoczynku ludzi. Psy wysadzajcie do nocników.
      Jestem za grodzeniem.
    • Gość: rep Ogrodzony park?? I jak tam zaparkować??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 08:46
      Parki jak sama nazwa wskazuje to miejsca do parkowania samochodów, ogrodzenie to utrudni!!! Znów gnebieni są kierowcy, likwiduje sie kolejne miejsca do parkowania a samochodów przybywa!!!
    • Gość: C. Może ten park powinien być dla wszystkich? IP: *.acn.waw.pl 14.04.11, 08:47
      Dla matek z dziećmi, dla wyprowadzających psy, dla rozwrzeszczanych bachorów, nawet dla tych drobnych pijaczków. Warto się zastanowić. Kilka lat temu byłem gorącym zwolennikiem zamknięcia parku, teraz diametralnie zmieniłem zdanie - wynajmuje mieszkanie blisko parku Dreszera. W skrócie wygląda to tak, przestrzeń została ogrodzona, zamykana na noc, wyrwano wszystkie krzaki i większość drzew. Na bramie wejściowej są wszystkie zakazy jakie można sobie wyobrazić, w środku nie ma niczego co by przypominało park, jest za to wspaniały szalet (płatny) i ochroniarze.
      Przed chwilą ukradli Nam prawie całą "Gęsiówkę" stawiając tam gigantycznego kloca...
    • asperamanka Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p... 14.04.11, 09:11
      Parki, które zostały w ostatnich latach ogrodzone, i są zamykane na noc (Park Żeromskiego, Dreszera, Ujazdowski) wcale nie są puste, a przynajmniej są zadbane. Dosyć często chodzę do Parku Dreszera, nierzadko do Żeromskiego, i pamiętam jak to wyglądało przed remontem, i jak wygląda teraz. Park Krasińskich czy Skaryszewski to są też zabytkowe parki, oba zaprojektowane przez Szaniora, i też powinny być ogrodzone i pilnowane.

Nie wpadajmy w skrajności. Chyba jedyny warszawski park który uniknął powojennego szaleństwa likwidowania ogrodzeń i zamykania na noc, czyli Łazienkowski, też wcale pusty nie jest, i jakoś nikt się nie odważy protestować, że jego piesek nie ma gdzie się wysr... o 2 w nocy, a rowerzyści nie mogą szaleć po alejkach rozganiając pieszych.
    • acc4 Trzeba ogrodzić i zamykać na noc 14.04.11, 11:55
      nie tylko Ogród Krasińskich, ale jeszcze Ogród Saski. Historyczne parki to nie nocna sralnia dla psów. Tyle pieniędzy ładuje się z parki i skwery, po czym nasadzone rośliny są rozkradane, a ławki i alejki niszczne.
    • Gość: drzewo Re: Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za IP: *.pap.com.pl 14.04.11, 13:56
      Niech zgadnę - "rewalityzacja" zacznie się od wycinki drzew???
    • Gość: szymek Awantura o zieleń w centrum: Dla kogo park za p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 21:28
      To ogród który historycznie był grodzony, tak jak ogród Saski. Trzeba go ogrodzić chociażby z tego powodu. Zakupane zieleńce, alejki, ulice i place to u nas norma - niestety!
      Jeśli ogrodzenie pomoże ochronić ogród przed pieskami (ich właścicielami !)- TO GRODZIĆ!
      A jeśli przy okazji ochronimy chociaż część tego co zostanie wyremontowane i urządzone za nasze wspólne pieniądze- to GRODZIĆ!!! Mieszkańcy szanowni to ogród historyczny - nas wszystkich. Nie uzurpujcie sobie prawa do wyłącznego korzystania z niego przez Was i Wasze pieski!
    • Gość: fabrizio salina A ja wiem dlaczego protestują! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 01:07
      To jest zwykły proletariacko-chłopski atawizm! Tym ludziom parkan przypomina płot z opowieści ich dziadków (rodziców), który otaczał dwór u nich na wsi. Domyślam się, że dziadkowie opowiadali im jak to zza płotu musieli oglądać "pańskie życie" siedząc w swoich czworakach, czasem będąc wpuszczanym do środka. Tym sposobem ci ludzie mają uprzedzenie do wszelkich płotów i murów, ponieważ obawiają się, że na bramie stanie szwajcar i będzie wywalał na zbity pysk. Oczywiście, że tak nie będzie ale im geny podpowiadają coś zupełnie innego. To jest całkowicie irracjonalny atawizm
      • krwe Re: A ja wiem dlaczego protestują! 15.04.11, 11:39
        grodzenie to przejaw ciasnoty umysłu oraz lęk przed nieskrępowaniem. polecam wakacje nad morzem. widok bez ogrodzenia po horyzont może przełamać traumę i przynieść ulgę.
        • Gość: fabrizio salina Re: A ja wiem dlaczego protestują! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:50
          To strasznie ciasne umysły mają w tym Zjednoczonym Królestwie a w szczególności w Londynie (Knightsbridge, Belgravia, Kensington)! I pewnie dlatego Warszawa jest największym i najpiękniejszym miastem Europy a nie jakiś prowincjonalny, ciasny Londyn. Pewnie to jest przyczyna, dla której Polska jest potężna i bogata a wszyscy z UK jadą do nas pracować. Dzieki, pomogłeś mi rozwiązać tajemnicę naszego sukcesu...
          • krwe Re: A ja wiem dlaczego protestują! 16.04.11, 12:10
            jeżeli uważasz, ze sukces zależy od postawienia muru to właściwie tylko współczuć..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka