Dodaj do ulubionych

Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:08
i bardzo dobrze. nie dla komuny!!!
Obserwuj wątek
    • rlnd Re: Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych 12.05.11, 09:29
      "Główny argument przeciwników zmian to konieczność wymiany dokumentów. Nie chodzi już nawet o koszty, bo mieszkańcy byliby z nich w części zwolnieni, ale o stratę czasu w licznych urzędach (banki, skarbówka, hipoteka, sądy gospodarcze)"

Koszty powinny byc zwrocone w calosci i to z kieszeni pomyslodawcow zmian nazw ulic. Dodatkowo ci pomyslodawcy powinni (zamiast obywateli) poswiecic swoj czas na stanie w kolejkach w urzedach.

• Gość: kuba_student Netzera "Kryska"... IP: 178.73.49.* 12.05.11, 09:32
      ...raczej Zygmunta Netzera "Kryskę". Pseudonim brzmiał Kryska, a nie Krysek.
    • jhbsk Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... 12.05.11, 09:34
      Rozumiem, że pani Johann i jej sojusznicy sfinansują to wszystko?
      • Gość: olo partioci za cudza kase IP: 192.132.228.* 12.05.11, 09:39
        Pani Johann znana na Bemowie uderza w Mokotów. Widze, że w naszej stolicy nie ma większych problemów i pis może swobodnie zając się dekomunizacją ulic. ja tylko zapytam, kto i za co, tym wszystkim ludziom i przedsiebiorcom zmieni dokumenty, pieczatki, ksiegi wieczyte, wszelkie dokumentacje zusowo - skarbowe? Konta bankowe i etc?

fajnie byc patriota za cudza kase
        • magic3 Re: partioci za cudza kase 12.05.11, 10:02
          Zmiana nazw ulic to nie tylko poglądy ludzi o pisowskich poglądach. Nie głosuję na nich, ale uważam, że komusze nazwy należy zmienić.
          • rlnd Re: partioci za cudza kase 12.05.11, 11:05
            Aha, czyli Ty tez sie dolozysz do kosztow wymiany dokumentow ?
            • Gość: Belfer de Luxe Re: partioci za cudza kase IP: *.home.aster.pl 12.05.11, 12:10
              Wszyscy, powtarzam, wszyscy się dołożymy. Bowiem dokumenty wymienia na własny koszt państwo, czyli my. Płacąc za to z naszych podatków, ale to przeciez oczywiste.
              • rlnd Re: partioci za cudza kase 12.05.11, 13:42
                Ja wiem, ze wszyscy.
                Ale powinni placic wylacznie ci, ktorym na tej zmianie zalezy - np. magic3
          • Gość: olo Re: partioci za cudza kase IP: 192.132.228.* 12.05.11, 12:58
            a ja uważam, że to nie jest realny problem mieszkańca Warszawy, i chciałabym by rada miasta zajmowała sie czyms bardziej przyziemnym. mam firmę na takiej "komuszej" ulicy i krew mnie zaleje jak będe musiała zmieniac wszystkie dokumenty (logotypy, mat. reklamowe etc) czy pieczątki, latac po zusach, bankach i skarbówkach, nie mowiąc o spamowaniu dostawców i klientów "NOWYM ADRESEM".

Może ty masz do wymiany tylko dowód i może prawo jazdy, to sobie możesz być wojującym antykomunistą.
            Mnie to nie rusza, a od mojego portfela niech sie towarzystwo z takimi pomysłami trzyma jak najdalej.
            • Gość: dziadek Bolek Re: partioci za cudza kase IP: *.home.aster.pl 12.05.11, 13:05
              Przestań uzywać epitetów typu "komuch" czy "czerwony" jeśli ci nie przeszkadza komuch w papierach firmy. Mów lewicowiec, bardziej europejsko brzmi, wiesz?

PS. Poniósłbyś koszty za honor i godność, ale to czy to się opłaca?
              • Gość: olo Re: partioci za cudza kase IP: 192.132.228.* 12.05.11, 14:55
                "komusze" użyłam specjalnie, spójrz na pare pierwszych postów, gdzie zostały tak określone nazwy ulic.

Ponieść koszt za honor? Dziadku ponieś koszt za honor moich dzieci i mnie, bo ja nie mam zamiaru oszczędzac na nich, ze względu na fakt że mama walczy z komunizmem! Gdybys prowadził firmę, nie mówiłbyś takich rzeczy. Najnormalniej w świecie nie zdajesz sobie sprawy z kosztów, które w tym przypadku będą siegać grubo ponad średnią warszawską. Dla mnie bedzie to poważne wahnięcie finansowe a tego żadna firma sobie nie życzy. Płace podatki w Warszawie, tu mieszkam ja, moja rodzina, tu wydajemy pieniądze wspomagając rozwój innych firm i miasta stołecznego - dlaczego ktoś chce mi zafundować cos takiego? Czy ja nadawałam nazwy tym ulicom?

Ja tak z komunizmem walczyć nie będę i proszę wszystkich innych by walczyli za swoje pieniądze a nie za moje.
    • magic3 Jestem za. 12.05.11, 09:59
      Dekomunizacja nazw ulic i placów niestety musi kosztować- tak jak każde sprzątanie. Nie pomogą tu wycia komuchów i ich pogrobowców. Dziwię się, że problem istnieje do tej pory.
      • rlnd Re: Jestem za. 12.05.11, 11:05
        > niestety musi kosztować

Niech wiec kosztuje Ciebie.
    • magic3 Re: Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych 12.05.11, 09:59
      Gość portalu: niarchos napisał(a):

> i bardzo dobrze. nie dla komuny!!!

Pełna zgoda.
    • Gość: Gówniarz z Pragi Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.11, 10:02
      Poziom inteligencji co pewnych urzędników w ratuszu i radzie miasta poraża swoim debilizmem. Widać z tego, że nie ma co wydawać pieniędzy. Ratusz i Rada jest bogata tym co ukradnie mieszkańcom podatnikom. Ale nie mogę się temu dziwić. Prezydent miasta wzorem premiera rządu nic nie robi aby pozbyć się złodziei. Widać musi od nich dostawać niezłą działkę kiedy się to jej opłaca. Troglodyci górą, widać na kogo część debilnych mieszkańców głosowała i gdzie przebiegało ich dzieciństwo i dorastanie. Przy okazji ul. Dąbrowszczaków, która pozostaje... Czemu przypisać to ocalenie ze strony PiS oraz akceptacji PO ? Debilom z jednej i drugiej partii wraz z urzędnikami przypominam, że w Paryżu jest nawet Stacja Metra Stalingradzka. Ale intelekt tak daleko nie sięga tym półgłówkom z ratusza i rady miejskiej. Na co więc wydają pieniądze kiedy w mieście coraz więcej głupoty a nie racjonalnego myślenia.
      • Gość: qqq bardzo dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 10:32
        bardzo dobrze, że chcą dekomunizować nazwy ulic. A to, że niektórym nie tylko stare nazwy nie przeszkadzają, ale wtręcz protestują przeciwko liwidacji partonów ulic - zdrajców Polski, pokazuje jak skułtuniony i przesiąknięty sowiecką indokjtrynacją jest nasz naród.
        • jhbsk Re: bardzo dobrze 12.05.11, 10:35
          Zawsze mnie śmieszy naiwność tych, którzy uważają, że od zmiany nazw ulic poprawi się morale naszego narodu.
        • rlnd Re: bardzo dobrze 12.05.11, 11:06
          Dofinansujesz ?
        • martishia7 Re: bardzo dobrze 12.05.11, 11:24
          Dla większości mieszkańców jakieś imię i nazwisko, za którym nie idzie dokładnie żadne skojarzenie z wydarzeniami historycznymi, które jest tylko nazwą ulicy, zmieni się na inne nazwisko za którym nie idzie dokładnie żadne skojarzenie. Może wyjątkiem będzie (dość) znany Jacek Kaczmarski. Dla ludzi to tylko nazwa i tyle.
      • Gość: mok33g Re: Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 13:26
        Zgadzam się całkowicie z tym poglądem.
    • Gość: rosomak A zwrot kosztów dla ludności? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 10:38
      Zmiana nazwy to nie taka bułka z masłem. Ludzie, którzy tam mieszkają, firmy, które mają siedzibę muszą wymienić wszystkie dokumenty, na których widnieje nazwa ulicy. Przecież to są koszty! Ciekawe czy sfinansują "Kowalskiemu" wymianę dowodu osobistego, paszportu, prawa jazdy, kart kredytowych, przypomną im o zmianie nazwy na wszystkich dokumentach, gdzie tylko występuje nazwa ulicy? Dla mnie PiSuary chcą wydębić kasę od ludzi.
    • michel9 Re: Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych 12.05.11, 11:03
      Nie ruszamy np. tych, którzy zginęli podczas wojny - stwierdziła pojednawczo wiceprzewodnicząca Rady Warszawy Olga Johann.
      To dlaczego na liście są :Jan Szymczak, Antoni Kacpura, Sylwester Bartosik ( jedni z "50 powieszonych", zamordowanych w odwecie za akcję "Wieniec"), Teodor Duracz, Mieczysław Ferst, A. Kowalczyk?
    • Gość: Gówniarz z Pragi Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.11, 11:53
      Rzecz jasna dla Paryżan nie było złych skojarzeń gdy nadawali nazwę Stalingradzka z mordowaniem polskich oficerów. Tylko dlaczego stawiamy pomnik Napoleonowi I Bonaparte ? Przecież to on rozkazał Polakom mordować Hiszpanów w znanym wąwozie a także wysłał Legiony Polskie na Haiti. Ale o tym troglodyci nie wiedzą. Dla troglodytów Dąbrowszczacy, którzy się obronili to tylko Wojna Domowa w Hiszpanii a ich patron to komunista. O tym czym była Komuna Paryska nie słyszeli. Ważne aby zmieniać nazwy ulic i placów, ratusz i rada miasta jest bogata najlepiej o tym świadczy złodziejstwo, którego się dopuszcza ZDM, ZTM Nikt wtedy nie protestuje, tylko akceptuje. Bo dostaje za to pieniądze - kradzione podatnikom. Nie wspomnę o zaplanowanej wycince drzew przy okazji "działającego" wodotrysku i likwidowaniu toalet w mieście - troglodyci milczą. Milcząc akceptując referendum na jaki kolor pomalować most. Ale krzyczą gdy trzeba zmienić nazwy ulic. Troglodyci uważający się za inteligencję. Gdzie jeden z drugim kończył o ile kończył szkoły: podstawową i średnią a gdzie studiował o ile studiował i co robili jego rodzice za tak potępianych patronów placów i ulic.
    • Gość: neospasmin A Pilsudski? IP: 121.127.200.* 12.05.11, 12:50
      Czemu jesli promujemy wartosci takie jak wolnosc prawa czlowieka maja we Wszawie swoje ulice takie osoby jak J.Pilsudski, R.Dmowski czy S.Starzynski?

Dokonania przeciw polskiej demokracji, prawom czlowieka tego pierwszego bija na glowe to czego dokonali wszyscy z listy "zlych" patronow.

S.Starzynski byl tym z sanacyjnych pulkownikow ktory przed wojna zajmowal sie likwidacja samorzadowego ustroju Warszawy, nalezy mu sie wiec ulica?

o Romanie Dmowskim juz nie wspomne.

I juz na koniec: czy jest powodem do chwaly uczestniczenie (dowodzenie) w najwiekszej katastrofie militarnej i politycznej, najwiekszym polskim szlachtuzie II wojny swiatowej jakim bylo powstanie warszwskie? Jesli nie to czemu czcic ludzi ktorzy zburzyli to miasto grzebiac pod jego ruinami 200 tysiecy ludzi nazywajac ich nazwiskami ulice?

m@B

www.neospasmin.blox.pl
      • Gość: dziadek Bolek Za wolność Naszą i Waszą! IP: *.home.aster.pl 12.05.11, 13:02
        To jest motto Armii Polski, gdybyś nie wiedział. I za to właśnie ta "bezsensowna" śmierć Poswstańców i cywili. Cywili, którzy mimo śmierci blisko ćwierć miliona z nich, pomagali w powstaniu jak mogli. Bo były to czasy, w których zanim młodzieniec poczuł dotyk ust kobiety, wiedział co to honor, ojczyzna i jeśli nie bóg, to własne i mocne zasady moralne a prawość w sercu.
        • Gość: neospasmin czyja wolnosc? IP: *.grapevine.transact.net.au 12.05.11, 14:12
          dziadku Bolku, czy powstanie warszawskie przyblizylo kogokolwiek do wolnosci czy wrecz odwrotnie? A jesli juz to przyblizylo do wolnosci WASZEJ czy NASZEJ?

Jesli poczytasz historie Polski to zauwazysz ze armia szczycaca sie tak wznioslym haslem w roku 1926 zlala to je cieplym moczem. Depczac polska demokracje.To samo zrobila rozpoczynajac okupacje Zaolzia.

Stad nie wydaje mi sie by bylo sie czym chwalic.

• Gość: turbo_cv Re: czyja wolnosc? IP: *.pools.arcor-ip.net 12.05.11, 14:15
            pl.wikipedia.org/wiki/Julia_Brystiger#Bibliografia
            pomnik albo tablica
        • Gość: krassula Re: Za wolność Naszą i Waszą! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.05.11, 18:52
          hej dawne to ci czasy weteranie i cus te racje sie wyidealizowaly jak nie staje a te dzieci na smietnikach czy w sierocincach i panny z brzuchem to od pylkow i zakurzonych ulic sie braly jakby tak cudownie bylo to komuchy by nie otumanily ludzi
        • jan.urbaniak1 Re: Za wolność Naszą i Waszą! 27.09.12, 08:41
          Gość portalu: dziadek Bolek napisał(a):

> To jest motto Armii Polski, gdybyś nie wiedział. I za to właśnie ta "bezsensown
          > a" śmierć Poswstańców i cywili. Cywili, którzy mimo śmierci blisko ćwierć milio
          > na z nich, pomagali w powstaniu jak mogli. Bo były to czasy, w których zanim mł
          > odzieniec poczuł dotyk ust kobiety, wiedział co to honor, ojczyzna i jeśli nie
          > bóg, to własne i mocne zasady moralne a prawość w sercu.
          Fakt !
    • Gość: filut z Pragi komuchy i byla ubecja jak zwykle przeciwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 20:09
      czyszczeniu Warszawy ze zlogow towarzyszy spod znaku NKWD, UB, PPR, PZPR czy jak tam ich te szajki sie nazywaly na roznych etapach walki klasowej

jakby przyszlo im przyjechac z zachodu z socjalistami w brazowych koszulach zamiast czerwonych to teraz by sie ciskali zeby zostawic ulice Horsta Wessella, Ribentroppa, Hajdricha czy innych zasluzonych gestapowcow czy czlonkow NSDAP

a jakis zatroskany ubek wciaz widzi nazwe ulicy na kartach kredytowych czy w paszporcie - podpowiadam w Polsce w paszport nie pisze sie adresu, to nie Sowiety czy Bialorus gdzie na "paszport" to mozna do sasiedniego kolchozu pojechac jak partia laskawie pozwoli
      • rlnd Re: komuchy i byla ubecja jak zwykle przeciwna 12.05.11, 21:11
        Radio Erewan natomiast dysponuje ogromnymi funduszami, aby sfinansowac zmiany nazw, tak ?
        • Gość: filut z Pragi lepiej niz wydac kilka zlotych jest mieszkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 23:32
          przy ulicy imienia mordercy Polakow i pacholka Sowietow

taka wizja moze odpowiadac towarzyszom z SLD ewentualnie swiezo flancowanym lemingom z walizki ktorzy "wybiera przyszlosc" podawana w walterowni czy wybiorczej przez TW Alka oraz Prez. Bronka

komuch zawsze bedzie podnosil kwestie kilku zlotych i to bardziej dla firm bo Bufet dzis sponsoruje wydanie dowodu za darmo ale niestety trzeba poswiecic swoj czas.

ale zeby usunac zdrajcow i pomioty Sowietow ktore lizaly im dupe jak modzelewski, ciszewski czy inna mierzwa z chlewa im PPR/PZPR/SLD to "dwakroc tyle bym lozyl" jak kiedys mowil poeta gdybym mieszkal przy ulicy jednej z tych szmat
          • rlnd Re: lepiej niz wydac kilka zlotych jest mieszkac 12.05.11, 23:39
            Kilkaset zlotych plus drugie tyle w czasie kolejkowym.
            Skoro ciebie stac (nachapales sie podczas kontroli, co ?) to plac cwaniaku za innych.
    • Gość: Podatnik Nie mają większych zmartwień i problemów???;-) IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 20:38
    • ritzy A to sie towarzysze homosovieticusy oburzyly 13.05.11, 00:31
      Walczcie, towarzysze, walczcie o zachowanie pamiatek po komunie. A w weekend wezcie dzieci i do Palacu im. Stalina wybierzcie sie na nostalgiczna wycieczke.

Zas ta "oszczedna" dziumdzia co ma biznesa, niech poda jego nazwe. Bedziemy wiedziec czego, i kogo, unikac.
      • rlnd Re: A to sie towarzysze homosovieticusy oburzyly 13.05.11, 02:17
        > Walczcie, towarzysze, walczcie o zachowanie pamiatek po komunie. A w weekend we
        > zcie dzieci i do Palacu im. Stalina wybierzcie sie na nostalgiczna wycieczke.

Kolejny, ktory nie rozumie. Chcesz nie miec "pamiatek" po komunie - zaplac lokatorom z danej ulicy za wymiane dokumentow, stoj za nich w kolejkach etc.

> Zas ta "oszczedna" dziumdzia co ma biznesa, niech poda jego nazwe. Bedziemy wie
        > dziec czego, i kogo, unikac.

A ty sie przedstaw. Tez bedziemy wiedzieli kogo unikac.
        • Gość: filut z Pragi to sie komuch zbulwersowal - ciekawe czy Bieruta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 10:07
          albo innego Nowotki z NKWD tez tak bronil w 90 roku

chyba wtedy nie byl tak smialy bo komuna w tamtym czasie wciaz nie byla pewna czy nie zawisna zamiast lisci albo przynajmniej zrobi im sie mala Norymberge

ale 20 lat kryszy dla ludzi "honoru" i przykladnej sluzby Bolkow, Szechterow i cala ta wesola czerwona czeredke w sojuszu z towarzyszami upewnilo komuchow ze sa juz bezkarni

dlatego teraz moga szczekac w obronie pomniejszych zbirow z UB czy PZPR patronujacym ulicom jak zawsze w falszywej trosce o ludzi ktorzy powinni sie cieszyc ze mieszkaja np przy ulicy odpowiednika Ribentroppa po komuszej stronie
          • rlnd Re: to sie komuch zbulwersowal - ciekawe czy Bier 13.05.11, 11:48
            Wiesz co, mam coraz wieksze wrazenie, ze z toba jest jak z kryptogejem.
            Najglosniej zwalcza to, do czego sie nie chce przyznac.

To jak, panie kanarze-komunisto, moze czas na coming out ?

PS. calym sercem popieram zmiane nazw ulic, pod warunkiem ze zmieniajacy zaplaca za wszystko (lacznie ze zmarnowanym czasem) z wlasnej (a nie podatnika) kieszeni.
      • duch_mariana To może Ursynów zrównać z ziemią? 13.05.11, 18:15
        W końcu Ursynów budowali komuniści. A razem z Ursynowem zburzyć też Bródno, Targówek, Tarchomin, Jelonki, os. Ruda, os. Potok, Linię Średnicową razem z dw. Centralnym. Most Śląsko - Dąbrowski razem z trasą W-Z. Prawie cały tabor kolejowy zezłomować - w końcu to też za komuny produkowane. Gdyby nie komuna i komuniści, to by pisowskie pieski siedziały na kupie na łojcowiźnie i tarmosili buraki na folwarcznym polu.
        • Gość: wawiak Re: To może Ursynów zrównać z ziemią? IP: *.146.36.224.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.11, 18:48
          sie qrfa słoiki rozbestwiły w stolicy...
          a zmieniajta sobie nawet po trzy razy nazwy swoich krasul i burków!
        • Gość: ha Re: To może Ursynów zrównać z ziemią? IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 01:43
          duch_mariana napisał:
          > W końcu Ursynów budowali komuniści. A razem z Ursynowem zburzyć też Bródno, Tar
          > gówek, Tarchomin, Jelonki, os. Ruda, os. Potok, Linię Średnicową razem z dw. Ce
          > ntralnym. Most Śląsko - Dąbrowski razem z trasą W-Z. Prawie cały tabor kolejowy
          > zezłomować - w końcu to też za komuny produkowane. Gdyby nie komuna i komuniśc, to by pisowskie pieski siedziały na kupie na łojcowiźnie i tarmosili buraki na folwarcznym polu.

E, tam, niech zaczną od zdekomunizowania swoich dyplomów, jeśli jakieś mają.
    • Gość: UuUuUuUuUuUuUuUu Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... IP: *.xdsl.centertel.pl 13.05.11, 23:21
      Proponuje jeszcze , ku.wa Fedorowicza zamiast Anielewicza , a kiedy ulica WIELKIEGO LECHA ?!
      • Gość: albert ul. Budowlana IP: *.acn.waw.pl 14.05.11, 00:35
        a komu źle zasłużyła sie ulica Budowlana. Czy to chodzi o budowlanych Polski Ludowej (wiadomo co zbudowali !)
        • rlnd Re: ul. Budowlana 16.05.11, 08:50
          Przypomina sie bodaj "Za chwile dalszy ciag programu" Manna i Materny (cytat zgrubny)
          "- Ul. Usmiech - wiadomo kto sie wtedy usmiechal, trzeba koniecznie, przemianowac.
          - A co mamy przy tej ulicy ?
          - Przedszkole, boisko, plac zabaw
          - To ja zaproponuje, z uwagi na to przedszkole wlasnie - ul. Straszliwej Meki Panskiej"
          • fedorczyk4 Re: ul. Budowlana 16.05.11, 09:16
            Też jestem za "dekomunizacją", ale pod dwoma warunkami.
            1. Mieszkańcy nie poniosą żadnych kosztów.
            2. Wszystkie dokumenty załatwić się da droga internetową, wyrobione przyjdą pocztą. A do osób które internetu nie mają urzędnicy przyjdą i wypełnią.
    • danuta49 Nudni są ...;-) 26.09.12, 17:24
    • Gość: stary warszawiak Precz z polityką w nazwach ulic!!! IP: *.krawarkon.pl 26.09.12, 18:54
      Nazwy ulic powinny być neutralne politycznie.
      Od kwiatków, ptaszków, zwierząt, kolorów - proszę bardzo.
      Taka nazwa przetrwa i 300000 lat.
      Które nazwisko polityka jest w stanie przetrwać 100 lat (tylko) zakrętów historii?
      Od 1912 w Warszawie był:
      - Carat
      - okupacja niemiecka (Cesarstwo)
      - Rada Regencyjna
      - II Rzeczpospolita
      - Sanacja
      - Generalna Gubernia
      - Armia Czerwona
      - PRL
      - III Rzeczpospolita
      - IV Rzeczpospolita
      - III Rzeczpospolita.
      Czy ktoś potrafi wymienić jedno polityczne nazwisko DOBRE na te wszystkie systemy?
      Jeśli radni uważają że to ostatnia zmiana to są w tzw. mylnym błędzie.
      Dopóki są nazwiska w nazwach ulic będą (A BĘDĄ) zmiany.
      Przyjdzie Liberalna Unia Europy, potem władzę przejmą islamiści, po islamistach Rewolucyjna Dyktatura Gejów, tuż po nich wylądują kosmici i dopóki będą nazwiska (a takiej Alei Róż nikt przez 100.000 lat nie ruszy) wszyscy nieszczęśnicy będą po raz enty latać wymieniać STOS dokumentów.
      Od polityków, żołnierzy są POMNIKI nie ulice.
      Dekomunizować - TAK, jestem za, ale nie na nowe nazwiska tylko na cokolwiek neutralnego.
      Wszystko jedno. Zielonej Papugi, Prostopadłościanu. Cokolwiek byle nie polityka i historia.
      • Gość: stary warszawiak Re: Precz z polityką w nazwach ulic!!! IP: *.krawarkon.pl 26.09.12, 19:41
        Był sobie Plac Saski. Patrzcie że nie żadnego Cara Mikołaja tylko Saski.
        Plac Saski. Komu to przeszkadzało?
        Musieli zmienić na Piłsudskiego.
        Niemcy zmienili na AH Platz (też nie wiadomo po co, ale nie ma kogo spytać bo już nie żyją).
        PRL zmieniło na Plac Zwycięstwa (zadziwiająco rozsądnie). Adolf nie pasował, Józef też nie bardzo. Zwycięstwo teoretycznie było. (Gdzieś tam można było zrobić do kompletu Skwer Klęski.)
        I przez moment było dobrze.
        Ale nie, znów Piłsudski.
        Gotów jestem się założyć, że nie minie 20 lat a będzie CO NAJMNIEJ zmiana.
        A w kwestii pomnika jestem za. Nawet za mały jest. Bardzo dobrze. Można mieć różne poglądy ale pomnik się należy.
    • jan.urbaniak1 A kiedy desolidaryzacja i dePOPiSyzacja Polski ?! 26.09.12, 20:21
      Nie dla "fiutów z Pragi" !
    • adam81w Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... 27.09.12, 18:26
      Ojejku komuchów krzywdzom.
      • Gość: Polak A kiedy desolidaryzacja i dePOPiSyzacja Polski ?!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 19:54
        Mam nadzieję, że wkrótce.
    • Gość: aaa ulica Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 20:40
      kurna codziennie przechodze od wielu lat i pewien byłem że to od tego filozofa nazwa ulicy się wzięła a tu dupa bolszewik jakiś
    • Gość: filut z Pragi komsomolcy z SLD i PO chca swoich patronow spod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 21:16
      znakow sierpa i mlota

i tak dobrze ze to nie Gdansk bo by bronili towarzyszy broni Herr Josefa Tuska spod hakenkrojca w rodzaju Kuczery, Hansa Franka, czy Heinricha Himmlera

tutaj po zniszczeniu Warszawy w 44 roku bardziej aktywna jest frakcja czerwona ktora stoi za kolezkami Swiatly-Fleischarba, Bieruta, Rozanskiego, Bermanna-Borowskiego jako patronami ulic
    • Gość: janek 344 Znowu dekomunizują ulice. Zobacz listę "złych" ... IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.12, 11:23
      Zgadzam się Trzeba odkomunizować nazwy ulic. Ovzywiście na koszt osób i organizacji, które te zmiany proponują. Nie za pieniądze podatników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka