Dodaj do ulubionych

Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka

IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 21:38
Chce w najblizszym czasie kupic sobie mieszkanie,czy ktos z was mieszka lub cos
ciekawego wie czy warto kupic mieszkanie w nowych blokach na osiedlu Dabrowka
Wislana lub innym w tej okolicy.Piszcie wszystko co wiecie o tych osiedlach.
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 19.07.01, 22:23
      czesc,
      z tego co wiem dabrowke buduje J.W. Construction - niezbyt pochlebne opinie o
      nich slyszalam. Owszem buduja szybko, ale nie za dobrze, poza tym "leja"
      wszystko z betonu - wiec co kto lubi. Mieszkam na Nowodworach - calkiem fajna
      okolica, chociaz miejscami jeszcze troche ksiezycowa. Duzo sie tu wkolo buduje,
      ale niezbyt wysoko, wiec idzie wytrzymac. Infrastruktura tez coraz bogatsza -
      nie jset zle, a bedzie coraz lepiej - gmina postawila na rozwoj i sporo sie w
      tej dziedzinie dzieje. Oby tak dalej, warto chyba sprobowac.
      Pozdrawiam.
      • Gość: cleo Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.man.polbox.pl 20.07.01, 10:32
        a jak jest z dojazdem do centrum? chodzi mi zarówno o autobus jak i samochód.
        przerażają mnie korki na Modlińskiej
        • Gość: beata Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.ipartners.pl 20.07.01, 11:08
          Gość portalu: cleo napisał(a):

> a jak jest z dojazdem do centrum? chodzi mi zarówno o autobus jak i samochód.
          > przerażają mnie korki na Modlińskiej

rzeczywiscie nie jest lekko, zwlaszcza w ciagu roku - w wakacje za to luz. nie
          jest tak najgorzej, w centrum korki sa lepsze. bywaja jednak dni, kiedy pozornie
          bez przyczyny Modlinska i Jagiellonska sa zapchane. autobusow jest duzo i jada na
          rozne sposoby - maja tez wieksza sile przebicia, wic chyba poruszaja sie
          sprawniej, ale nie wiem na pewno, bo jezdze samochodem.
          pozdrawiam i mimo trudnosci zachecam do zamieszkania wlasnie tu
    • Gość: Rob26 Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.mst.gov.pl 20.07.01, 12:39
      Witam

Mieszkam na Tarchominie od 4 m-cy i szczerze powiem nie jest żle.
      Przede wszystkim infrastruktura osiedla rozwija się bardzo szybko.
      Banki,szkoły,basen,2 bazary, supermarkety... to wszystko już jest. Ale z
      miesiąca na miesiąc przybywa nowych punktów.
      Jeśli chodzi o komunikację... do Centrum dojezdża m.on. 508- kierunek
      Dw.Zachodni, 509 Metro Politechnika, 510 Dw. Centralny, E-4 Metro Politechnika
      Autobusy jezdza dosyć często (oprócz dni wolnych, i okresu wakacyjnego- wtedy
      jest trochę gorzej)
      Do centrum jedzie się ok 30-35 min.
      Jeśli chodzi o korki, to w zasadzie nie ma ich... czasami korkuje się na moście
      Grota-Roweckiego, ale kierowcy autobusów sprytnie sobie z nimi radzą...
      Na Tarchominie buduje nie tylko J.W. Construction, ale także Wardom
      (szczególnie polecam, bo spółdzielnia jest dośc uczciwa), Gawrosz, RSM Praga,
      SM Tarchomin...
      Jesli masz jeszcze jakieś pytania służę pomocą.

Pozdrawiam
    • Gość: Tony Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: 217.17.39.* 20.07.01, 14:02
      Na Tarchominie południowym się również sporo buduje: z ciekawszych osiedli
      oddawanych do użytku To Os. Millenium przy Millenijnej (MSM 82), osiedla
      Wardomu przy Myśliborskiej oraz dwa osiedla (jedno wykończone drugie na
      poczatku budowy) przy Świderskiej od strony Wisły. Ach, widziałem również
      jakieś nowe bloki przy Mehoffera, jakieś 200m od Modlińskiej, tylo tam gorzej z
      komunikacją.
      • Gość: rafi Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 20:41
        Dzieki za wszystkie informacje,moze wiecie jeszcze kto buduje te nowe wiezowce
        kolo nowej petli na Nowodworach i jaki e sa tam ceny,interesowalo mnie wlasnie
        mieszkanie w JW Construction,ale skoro slychac o nich zle,napiszcie
        jeszcze,prosze,co wiecie o tej spoldzirlni,albo o innych w tej okolicy,dzieki.
        • Gość: beata Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 20.07.01, 22:22
          Gość portalu: rafi napisał(a):

> Dzieki za wszystkie informacje,moze wiecie jeszcze kto buduje te nowe wiezowce
          > kolo nowej petli na Nowodworach i jaki e sa tam ceny,interesowalo mnie wlasnie
          >
          > mieszkanie w JW Construction,ale skoro slychac o nich zle,napiszcie
          > jeszcze,prosze,co wiecie o tej spoldzirlni,albo o innych w tej okolicy,dzieki.

wiezowce przy petli autobusowej to tez J.W. - jesli takie kolorowe - to cale
          osiedle Buczynek.
          na Nowodworach buduje tez Dom Development - wszelkie Akacje, jest ich juz pare
          sztuk. zdania o tym developerze sa podzielone - mysle, ze w porownaniu z innymi
          nie jest jeszcze najgorzej - ja specjalnie nie narzekam. mieli pewne omskniecia,
          ale generalnie umow dotrzymuja i wymyslaja nieglupie sposoby finansowania. mysle,
          ze warto ich sprawdzic, a potem troche jednak uwazac. wzdluz ul. Odkrytej buduje
          jeszcze pare firm - nie pamietam nazw, bo tam nie chodze - powstaje osiedle
          Teklinek, Grzymalitow, wspomniane juz Akacje (VI, VII ...) i jeszcze cos.
          jesli masz czas - przejedz sie i poogladaj.
          pozdrawiam.
          • Gość: rafi Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 06:03
            dzieki Beata,ja tez pozdrawiam.
        • Gość: jawa Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 26.07.01, 22:05
          Gość portalu: rafi napisał(a):

> Dzieki za wszystkie informacje,moze wiecie jeszcze kto buduje te nowe wiezowce
          > kolo nowej petli na Nowodworach i jaki e sa tam ceny,interesowalo mnie wlasnie
          >
          > mieszkanie w JW Construction,ale skoro slychac o nich zle,napiszcie
          > jeszcze,prosze,co wiecie o tej spoldzirlni,albo o innych w tej okolicy,dzieki.

Cześć Rafi,

Ja też odradzam JW Construction. Podobają mi sie AKACJE. Ma też budować jakaś
          firma szwedzka. Ostatnio dużo sie reklamuje na billboardach- "Zajrzyj do swojego
          mieszkania". Lokalizacja dosyć dobra, ale obok starego blokowiska na "starym"
          Tarchominie.

Pozdrawiam
    • Gość: xyz Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.ipartners.pl 27.07.01, 08:29
      Tarchomin, NowoTwory, Dąbrówka :))))
      • Gość: zdzicha Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 27.07.01, 12:20
        Ja tam jestem w miare zadowolona z mieszkania w bloku JW Construction. Za taka
        cene nie mozna spodziewac sie niczego innego. Z 10 lat bloki postoja, splace
        kredyt i wynosze sie w lepsze miejsce. Dojazd nie jest najgorszy, jezeli ma sie
        szczescie nie jezdzic w godzinach szczytu. Nawet 1 nocny tu zawija. Autem radze
        omijac ulice Swiatowida i Modlinska, robic objazd tymi zakamarkami blizej
        Wisly - wyjezdza sie kolo stacji BP. Trzeba niestety przejechac przez korek na
        wiadukcie nad Kanalem Zeranskim, ale sprawny kierowca jest w stanie sobie z tym
        poradzic.
        Okolica jest tu spokojna, prawie jak na wsi, pieja kury, biegaja zajace i
        czasem tygrysy :), wiatr od Wisly wieje, a do cywilizacji blisko. Raczej
        polecam niz odradzam.
        • Gość: Aga Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: 217.153.35.* 27.07.01, 13:07
          Jeśli chodzi o JW Construction – to wejdź sobie na forum DOM – tam się wiele o
          nich dowiesz. Jeśli chodzi o sam komfort życia na Tarchominie, to na razie jest
          nie najgorzej, ale biorąc pod uwagę ilość mieszkań jakie się tu oddaje nie
          wróżę najlepiej na najbliższe lata – chodzi mi przede wszystkim o komunikację.
          Jedyna droga wyjazdu to Modlińska – teraz w wakacje rzeczywiście jeżdzi się 30
          min. do centrum (np. Dworzec Centralny), ale w ciągu roku musisz dodać co
          najmniej 15 minut (zależy o której godzinie rano). Jesienią i zimą czasami
          zdarzają się stłuczki na Modlińskiej i wtedy jedziesz np. 1,5 godz.
          • Gość: zdzicha Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 27.07.01, 23:16
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Jedyna droga wyjazdu to Modlińska – teraz w wakacje rzeczywiście jeżdzi s
            > ię 30
            > min. do centrum (np. Dworzec Centralny), ale w ciągu roku musisz dodać co
            > najmniej 15 minut (zależy o której godzinie rano). Jesienią i zimą czasami
            > zdarzają się stłuczki na Modlińskiej i wtedy jedziesz np. 1,5 godz.

Jezdzic to trzeba umic. Nie zdarzylo mi sie jeszcze przekroczyc czasu 20 min do
            ronda Babka, a dzis bylam na pl. Wilsona o 17.08 wyjezdzajac z domu o 17.00.

• Gość: Aga Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: 217.153.35.* 30.07.01, 18:07
              Gość portalu: zdzicha napisał(a):

> Jezdzic to trzeba umic. Nie zdarzylo mi sie jeszcze przekroczyc czasu 20 min do
              >
              > ronda Babka, a dzis bylam na pl. Wilsona o 17.08 wyjezdzajac z domu o 17.00.
              >
              NIe chce mi się licytować kto szybciej jeździ, bo już dawno wyrosłam z takich
              przechwalanek. Też mi się zdarzy szybko przejechać, ale Z REGUŁY, w godzinach
              rannego szczytu korków nie da się ominąć lub jeździ się bokami, (wcześniej czy
              później dostanę mandat) lub dziurawymi drogami (raczej wcześniej niż później
              wykończę zawieszenie). Powodzenia dla piratów (piratek) drogowych i obyśmy nie
              jeździły o tej samej porze.
              • Gość: zdzicha Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 21:36

> NIe chce mi się licytować kto szybciej jeździ, bo już dawno wyrosłam z takich
                > przechwalanek.

Przechwalanie sie nie bylo moja intencja. Chcialam tylko zwrocic uwage na to, ze
                korki moga przestac byc zmartwieniem.

> korkow nie da się ominąć lub jeździ się bokami, (wcześniej czy
                > później dostanę mandat) lub dziurawymi drogami (raczej wcześniej niż później
                > wykończę zawieszenie).

Alez oczywiscie, ze sie da, zachowujac dobry stan zawieszenia i czyste konto u
                drogowki. Z przyjemnoscia Cie tej sztuki naucze, jezeli nie uwazasz za dyshonor
                pobierac nauki jazdy u "pirata".
                Pozdrawiam i zycze sprawnej klimatyzacji w pojezdzie.

• Gość: Aga Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: 217.153.35.* 31.07.01, 08:49
                  Chętnie wysłucham twoich rad, obawiam się tylko, że jak wszyscy będą tak
                  sprawnie jak ty omijać korki (jak mozna ominąć korek na wiadukcie ?, po
                  chodniku ?), to z pewnością na tych "omijających trasach" też się zrobią korki
                  (już teraz zresztą, nie w wakacje, jeżdząc bokami w okolicah Jagiellonskiej i
                  ronda Starzynskiego robią się zatory). A samochodów z tamtego kierunku przybywa
                  w lawinowym tempie.
    • Gość: palker Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 22:45
      Czy ktoś już wrócił ze spaceru nad Wisłą? Jakie "stosunki wodne" panują na
      Tarchominie? Byłem przy Moście Gdańskim, Śląsko Dąbrowskim i na praskim brzegu.
      Jest OK. Atmosferka piknikowa. Tłumy ludzi. Korki na jezdni.
      • Gość: adzicha Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 22:49
        Przerwalo wal na wysokosci ul. Mehoffera, ale juz zalatali.
        • Gość: beata Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 23:01
          tez slyszala i dlatego wyszlam niedawno.
          woda za Mehoffera, na Akacjach przy Odkrytej/Stefanika jeszcze pod szczyt walu
          nie dochodzi.
          chyba, ze ludzie wal rozdepcza, bo straszne tlumy
          • Gość: palker Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:05
            Taki rozdeptany wał musi okropnie wyglądać:-)
            (jak to dobrze, że można sobie pożartować)
        • Gość: palker Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:03
          A jak na Kanale Żerańskim?
          • Gość: beata Re: Tarchomin,Nowodwory,Dabrowka IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 23:09
            na Kanale podobno 7 m wody, ale nie wiem na pewno, bo nie bylam.
            rozdeptany wal bedzie widac jutro, dzis za ciemno
    • Gość: palker Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:40
      Popiszcie trochę na podforum gminnym. Zobaczcie jak tam mało postów.
      • Gość: beata Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 23:49
        Gość portalu: palker napisał(a):

> Popiszcie trochę na podforum gminnym. Zobaczcie jak tam mało postów.

wyganiasz nas? ;)
        • Gość: palker Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:58
          Jak najuprzejmiej zapraszam! Do tworzenia nowych wątków o problemach Białołęki.
          Sam nie mogę sie wcinać, bom z Targówka, ale chętnie się podłączę do dysputy.
          • Gość: beata Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.acn.waw.pl 30.07.01, 23:59
            no.
            • Gość: palker Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 00:03
              Gość portalu: beata napisał(a):

> no.

Zmieniasz nicka na "nikusia"?
              • Gość: beata Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.acn.waw.pl 31.07.01, 00:13
                Gość portalu: palker napisał(a):

> Gość portalu: beata napisał(a):
                >
                > > no.
                >
                > Zmieniasz nicka na "nikusia"?

????? mnie chyba tez woda wislana nieco przeplukala, bo nie chwytam.
                • Gość: palker Re: Tarchominianie,Nowodworzanie & Dąbrówkowszczanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 02:15
                  To "no" skojarzyło mi się z "NNO!" wypowiadanym przez Nikodema ("Nikusia")
                  Dyzmę, granego przez niezapomnianego Romana Wilhelmiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka