Dodaj do ulubionych

Pada deszcz

01.07.11, 14:26
i dobrze,że pada.W związku z tym,apel do Pań.
Drogie Panie!
Nie wchodzimy do sklepu/autobusu/tramwaju z otwartym parasolem.W sklepie/autobusie/tramwaju nie wytrząsamy wody z parasola,ochlapując najbliżej stojących.
Gdy idziemy ulicą pod parasolem,pamietamy o tym,że trzymamy ten parasol na wysokości oczu przeciętnego mężczyzny.W związku z tym,staramy się tych oczu mu nie wybić.
Parasola nie składanego nie trzymamy w sklepie/autobusie/tramwaju pod pachą,dźgając wszystkich wokół,ale za rączkę,skierowany ostrym końcem w dół.
Gdy stoimy z koleżanką/koleżankami na przystanku/pod sklepem/gdziekolwiek i każda z nas ma otwarty parasol,pamietamy o tym,że miejsce w którym stoimy,nie jest naszą prywatna własnością,nie mamy monopolu na przebywanie w tym miejscu i sytuacja,gdy ktoś,chcąc was ominąć musi wejść na jezdnie/tory/w kałużę,nie jest sytuacją normalną.
I ostatnie,ale w świetle moich dzisiejszych doświadczeń,chyba niestety najważniejsze.
Gdy ktoś zwróci wam uwage w związku z zachowaniem wymienionym powyżej,nie oznacza to zamachu na waszą cnotę,nietykalność cielesną i poddanie w wątpliwość waszej inteligencji.Nie oznacza też,automatycznie,ze jest chamem,ćwokiem i mizoginem.
To z wami jest coś nie tak.

Dziekuje za uwagę.Teraz możecie sie już obrażać.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Pada deszcz 01.07.11, 15:09
      No cóż, najzabawniejszą scenkę z udziałem parasola widziałam w wykonaniu pana, a nie pani.

Pan wsiadał do autobusu i miał otwarty parasol tzw. automatyczny. Nie mógł sobie poradzić ze złożeniem. Pan był już wewnątrz pojazdu, parasol na zewnątrz i pan zaczął wrzeszczeć:

- Jak to się składa? Jak to się składa???
      • Gość: axen Re: Pada deszcz IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 20:14
        Cudo:D
    • elfkabezhaltera Re: Pada deszcz 01.07.11, 15:10
      Urocze!
    • Gość: Murzyn Re: Pada deszcz IP: *.etop.pl 01.07.11, 15:32
      Głupi rasistowski wątek!
    • Gość: ziom ziomecki to to chu... IP: *.online.de 01.07.11, 15:35
      to to chu... gorzej jak taka klępa pier.... taki mokry parasol na siedzenie.
    • fedorczyk4 Re: Pada deszcz 01.07.11, 20:13
      Jak ogólnie wiadomo mężczyźni parasoli nie używają, a jeśli już to wyłącznie z zachowaniem wszystkich środków ostrożności. Z dwumetrową strefą bezpieczeństwa włącznie.
      • bebiak Re: Pada deszcz 02.07.11, 15:32
        A ja bardzo zazdroszczę mieszkańcom Barcelony zwykłych wiader (żaden nakład finansowy) poustawianych przy drzwiach kiedy pada deszcz - wchodząc do sklepu zostawia się w nich parasolkę, dzięki temu w sklepie jest sucho.
        Chyba nie doczekam się u nas takich wiaderek:(
        Wczoraj wieczorem byłam w kafeterii i kompletnie nie miałam co zrobić z mokrą parasolką - aż prosiła się o położenie jej na sąsiednim foteliku... niestety!
        Mokra podłoga była alternatywą ... fatalne:(
    • sibeliuss Re: Pada deszcz 02.07.11, 16:05
      Niestety masz absolutną rację.
    • maitresse.d.un.francais Apel przeczytałam 02.07.11, 18:24
      i stwierdziłam, że ni ch...olera się do mnie nie odnosi.

Ja mam z kolei apel do Panów niezależnie od pogody:

1. Nie jesteśmy na pampie/stepie/w środku puszczy i poza Nami i Przestrzenią znajdują się na świecie (o dziwo!) jeszcze inni ludzie.

Należy ich brać pod uwagę, przemieszczając się/stojąc. Wpaść na to, że możemy im przeszkadzać.

2. Do Panów młodych - przestrzeń między siedzeniami na kole nie jest naszą prywatną własnością, przeznaczoną do umieszczenia tam z pietyzmem naszego plecaka. Ta ohydna baba z siatami, która właśnie wsiadła i dybie na ową przestrzeń, też by wolała - zapewniam! - żeby siaty samodzielnie biegły za autobusem do domu. To, że baba jest w stanie udźwignąć siaty, nie znaczy, że nic one nie ważą. Zatem ustąpmy. Nam też zakupów nie przynoszą krasnoludki, prawda?

3. Nasze jaja nie są aż tak wspaniałe i naprawdę cały autobus nie dyszy żądzą ich podziwiania. Zatem nie siedźmy w rozkroku na pół autobusu. Inni ludzie też mają nogi i też muszą je gdzieś umieścić.
      • bomamcoco Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 11:09
        >Nasze jaja nie są aż tak wspaniałe i naprawdę cały autobus nie dyszy żądzą ich podziwiania
        Zaplułem się:-)

> Ta ohydna baba z siatami, która właśnie wsiadła
        Niska samoocena to Twój problem.Nie obwiniaj nas.

przestrzeń między siedzeniami na kole nie jest naszą pryw
        > atną własnością, przeznaczoną do umieszczenia tam z pietyzmem naszego plecaka
        Ni cholery nie rozumiem,o co Ci chodzi.Napisz do ZTM,żeby powiesili tabliczki:"Zarezerwowane dla siat ohydnych bab".

Opowiedź w stylu:kultura i porządek swoją drogą,ale ja jestem kobietą i mnie się należy..
        • maitresse.d.un.francais Nie! Ja jestem kobietą z siatami! 03.07.11, 17:03
          bomamcoco napisał:

> >Nasze jaja nie są aż tak wspaniałe i naprawdę cały autobus nie dyszy żądzą
          > ich podziwiania
          > Zaplułem się:-)
          >
          > > Ta ohydna baba z siatami, która właśnie wsiadła
          > Niska samoocena to Twój problem.Nie obwiniaj nas.

Ja nie mówię o mojej samoocenie, tylko o tym, jak mnie widzi młodzian z plecorem.

> Opowiedź w stylu:kultura i porządek swoją drogą,ale ja jestem kobietą i mnie
          > się należy.
          .

Bez siat mnie się nie należy.

Polataj po mieście z zakupami, to zrozumiesz.
        • maitresse.d.un.francais Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 17:05

> przestrzeń między siedzeniami na kole nie jest naszą pryw
          > > atną własnością, przeznaczoną do umieszczenia tam z pietyzmem naszego ple
          > caka
          > Ni cholery nie rozumiem,o co Ci chodzi.

Tam się bardzo wygodnie umieszcza siaty, nie wadząc nikomu. To jedyne odpowiednie do tego miejsce w autobusie. A taki jeden z drugim stoi i łypie wrogo, piastując plecak.
          • bomamcoco Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 17:21
            Latam po mieście z siatami.Czasami nawet z siatami i z dzieckiem.Ale nic mi sie z tego powodu nie należy.
            A jak chcesz gdzieś coś położyć,na czymś usiąść albo gdzieś stanąć-to jest takie magiczne słówko na "p".Moja 5-letnia córka je zna.
            • maitresse.d.un.francais Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 17:31
              bomamcoco napisał:

> Latam po mieście z siatami.Czasami nawet z siatami i z dzieckiem.Ale nic mi sie
              > z tego powodu nie należy.

Maleńki szczegół: z samochodzikiem czy bez?

> A jak chcesz gdzieś coś położyć,na czymś usiąść albo gdzieś stanąć-to jest taki
              > e magiczne słówko na "p".Moja 5-letnia córka je zna.

coś ty? jak miałam 5 lat, też już je znałam, ach, rozumiem, chodziło o to, żeby się pochwalić, że masz córkę.

jest takie magiczne słowo na "e". I nie wiem, dlaczego takie typo patrzy na mnie wrogo. Nic mu nie zrobiłam. Jak byłam w jego wieku, to mnie tak szalenie nie bolało, że muszę przenieść plecak pół metra dalej. Dlaczego jego boli?

• bomamcoco Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 17:43
                Bez samochodzika.

> coś ty? jak miałam 5 lat, też już je znałam
                I co sie stało,że je zapomniałaś?

ach, rozumiem, chodziło o to, żeby
                > się pochwalić, że masz córkę.
                Nic nie rozumiesz,albo,co gorsza,udajesz że nie rozumiesz.
                Zamiast podejść i poprosić o zwolnienie miejsca,stoisz i patrzysz na niego wrogo,bo zajął ci miejsce na siaty.Rany,jak można mieć takie kompleksy?Jak widzisz wokół samych wrogów,to lepiej z domu nie wychodź.
                • maitresse.d.un.francais Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 18:52
                  .Rany,jak można mieć takie kompleksy?

Normalnie. Można. Boję się ludzi, zwłaszcza młodych. To nie są kompleksy, jest jeszcze inna możliwość i właśnie mnie dotyczy.
                  • bomamcoco Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 19:28
                    No to problem,obojetnie jakiej byłby natury,jest po Twojej stronie.To po co ten jad i do kogo te pretensje?
                    • maitresse.d.un.francais Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 19:37
                      bomamcoco napisał:

> No to problem,obojetnie jakiej byłby natury,jest po Twojej stronie.

Niekoniecznie - oni bywają agresywni, potrafią głośno i po chamsku komentować czyjś wygląd/zachowanie, odbluzgać, gdy się ich o coś prosi. Nie powiesz, że chamstwo NIEKTÓRYCH ludzi jest moją winą. Ani że jest nią fakt, że koleś zajmuje nogami 1/3 autobusu i NIE POMYŚLI, że może przeszkadzać. Dlaczego on, do diabła, nie myśli? W budzie psiej się chował? Na pustyni?

• 0ffka Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 13:13
        Może te jaja młodych swędzą a starzy mają prostatę?
        Wnerwiające zjawisko :)
        • Gość: MatkaPolka Re: Apel przeczytałam IP: *.acn.waw.pl 03.07.11, 14:56
          Tak samo jak paniusie trzymajace nóżkę założoną na nóżke,bo sa w mini i boją sie że im będzie majtki widać:).W związku z tym muszą siadać bokiem na siedzeniu.
          • 0ffka Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 18:49
            Mocna sprawa to osoby siadające w autobusach i tramwajach tak jak metrze - kopyta wywalone na środek pojazdu.
            • maitresse.d.un.francais Re: Apel przeczytałam 03.07.11, 18:53
              0ffka napisała:

> Mocna sprawa to osoby siadające w autobusach i tramwajach tak jak metrze - kopy
              > ta wywalone na środek pojazdu.

W metrze to też przeszkadza, wszak pozostali pasażerowie nie latają.
    • Gość: profes79 Re: Pada deszcz IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 14:07
      Apel powinien być i do panów i do pań. Bo i po jednej i po drugiej stronie takie zachowania się zdarzają. Szczególnie trzymanie parasola pod pachą i dźganie wszystkich wokół końcówką.

Do apelu dorzuciłbym jeszcze "wiata przystankowa zapewnia ochronę przed deszczem - stojąc pod wiatą parasolkę można ZŁOŻYĆ"

Bo takie obrazki jak osoby obojga płci stojące już pod wiatą ale z rozłożonym parasolem dumnie trzymanym nad głową doprowadzają mnie do szewskiej pasji, a przy okazji skutecznie utrudniają życie wszystkim tym, którzy pod nawet tak skąpą ochroną chcą się ukryć przed deszczem.
    • imponeross Re: Pada deszcz 03.07.11, 18:47
      kaczkazporemwzupie napisał:

...
      > I ostatnie,ale w świetle moich dzisiejszych doświadczeń,chyba niestety najważni
      > ejsze.
      > Gdy ktoś zwróci wam uwage w związku z zachowaniem wymienionym powyżej,nie oz
      > nacza to zamachu na waszą cnotę,nietykalność cielesną i poddanie w wątpliwość w
      > aszej inteligencji.Nie oznacza też,automatycznie,ze jest chamem,ćwokiem i mizog
      > inem.
      > To z wami jest coś nie tak.

> Dziekuje za uwagę.Teraz możecie sie już obrażać.

forum.gazeta.pl/forum/w,51,125512489,125512489,Warsiawa.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka