Gość: joj IP: *.aster.pl 22.08.11, 08:13 Na pewno jednak kultura ze strony pasażerów też by nie zaszkodziła. Widziałem już i takich pajaców, co wskakiwali do metra po sygnale, bo następne będzie dopiero za 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Azar ale artykul IP: *.157.33.127.dynamic.cablesurf.de 22.08.11, 08:14 a niech was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: ale artykul IP: *.lpp.com.pl 22.08.11, 08:21 To w końcu tamten burak usłyszał sugnał zamykania drzwi czy nie? Bo chyba zapomniano konkluzji wobec podstawowej przyczyny tego zdarzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadc Jeśli drzwi były niesprawne to ni cholery nie miał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:20 prawa jechać niezależnie czy był chamem czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jeśli drzwi były niesprawne to ni cholery nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 12:42 Gdyby ten autobus był prywatny to - jeździłby możliwie jak najszybciej a nie wlókł się zgodnie z grafikiem - jeździłby możliwie jak najtaniej bo to wymusza konkurencja - jeździłby możliwie najbezpieczniej bo tego powinna dopilnować Policja i ITD - takie "problemy" nie byłyby problemami dla kierowcy prywatnego busa Bo w prywatnych busach choć są leciwe to wszystko co powyżej sprawnie działa choć nie są one superkomfortowe bo nie dostają dofinansowania jakie płacą MPK ze swojej kieszeni również ci pasażerowie przytrzaśnięci drzwiami przez kierowców w/wMPK. W prywatnych busach czeka się aż wszyscy którzy chcą wsiądą a kierowca będzie uprzejmy, poczeka widząc w lusterku biegnącego do autobusu i nie zamknie mu drzwi przed nosem. Takie to proste i trudne zarazem. Jak ma się rozwijać transport prywatny skoro chamstwo się promuje dopłatami z kasy gminy a uczciwą konkurencję, kulturę i dobrą usługę dławi molochem o nazwie MPK który może za duży i zbyt ważny jest aby upaść. Kiedy ktoś zrozumie że socjal jest tu zupełnie zbędny a ceny będą niższe a usługa na lepszym poziomie jeśli uwolnimy ten rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbk Re: Jeśli drzwi były niesprawne to ni cholery nie IP: 192.8.47.* 22.08.11, 12:57 w Krk kierowcy czekaja na pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 kierowcy tacy jaki przekrój społeczeństwa 22.08.11, 13:42 są i uprzejmi i nerwowi. Nie generalizowałbym pod tym względem całej załogi kierowców jeżdżących po wspólnym szyldem ZTM. Mam zarówno pozytywne jak i stresowe wspomnienia w relacji pasażęr vs. driver ;) najbardziej boli, gdy niedociągnięcia wynikają ze złośliwości (klima, zamkniecie tuz przed nosem, szarpanie w czasie jazdy "worki kartofli"...). Kierowcy są różni, jak reszta społeczeństwa - nie dramatyzujmy, aczkolwiek warto zwrócić uwagę że pasażerowie płacący uczciwie za przewóz po stolicy mają słuszne prawo wymagać minimum kultury osobistej i szacunku - NIKT DO CHOLERY NIE WOZI NAS ZA BÓG ZAPŁAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero sapiens To list od czytelnika IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 08:23 - a nie artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedra znowu koledze GW stała się krzywda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:12 burak nie usłyszał sygnału i już wali artykulik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moli Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.home.aster.pl 22.08.11, 08:14 Kierowca więcej kultury..... jak zwykle wszystkiemu winny kierowca:( I po co do tej Warszawy się pchać, jak nie masz białego kołnierzyka, to ludzie Cię zgnoją..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głest Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " IP: *.home.aster.pl 22.08.11, 08:30 25 lat sobie radze w tym miescie bez białego kołnierzyka. Może to kwestia innych braków, które nie pozwalają Ci szczęśliwie chodzić po tym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Tak to jest w biedakomie IP: *.acn.waw.pl 22.08.11, 08:18 Jak się komuś spieszy to jedzie samochodem a nie sponsorowanym przez budżet biedakomem. Powinni podnieść ceny biletów do warotości przy któej biedakom będzie przynosiłzyski bo plebs i nie docenia łaski jaką dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Burżuj się odezwał! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 08:47 Możesz stać w tych j...ch korkach do samej śmierci, bylebyś tylko arystokrato nie używał pasów dla biedakomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Burżuj się odezwał! IP: 80.50.126.* 22.08.11, 10:39 Za prioorytetowe pasy powinny byćopłaty. Powiedzmy 10PLN za bilet jednorazowy. Miasto dopłaca do interesu, daje buspasy a plabs i tak nażyeka, że bilety drogie. Jeszcze pare lat i miasto zbankrutuje i się biedakom skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Tak to jest w biedakomie IP: *.143.163.14.rev.kbt.pl 22.08.11, 09:16 sluchaj cwoku jak sie dorobiles w koncu 15 letniej Astry I to nie znaczy ze jestes lepszy. jezdze zbiorkomem bo jest szybciej i wygodniej. mam 2 samochody i motocykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Tak to jest w biedakomie IP: 80.50.126.* 22.08.11, 10:38 Już jeżeli to 8 letniego G35. To jakie ty masz samochody, że w nich sie stoi w tłoku a zanim sięwsiądzie czeka siewiecej niż 15 min na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Tak to jest w biedakomie IP: 134.76.248.* 22.08.11, 11:23 Kompromitujesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy g35? IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 11:43 jeeessu, takim shrotem się chwalić. Nie dziwię się, że masz kompleksy. Z płcią przeciwną też zapewne marnie ci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: g35? 22.08.11, 12:30 Gość portalu: hyhy napisał(a): > jeeessu, takim shrotem się chwalić. > Nie dziwię się, że masz kompleksy. Z płcią przeciwną też zapewne marnie ci idzie. Nie byłbym wcale taki pewny, czy z przeciwną...;-) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Tak to jest w biedakomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 15:33 Jak więcej PANIUTKOW bedzie wozic swoje dupy w prywatnych samochdach to daleko nie zajadą. Zablokują się we własnym jadzie .Już i tak Warszawa jest zakorkowana , aut przybywa a ulice nie są z gumy. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... 22.08.11, 08:20 A to drań z tego autobusu - tak się zepsuć na złość pasażerom... Autobus powinien dostać z miejsca naganę z wpisaniem do ksiązki wozu i karnie zostać przeniesiony na miesiąc do wożenia kartofli (jak zresztą wynika z opisu zachowań pasażerów, zdarza mu się to już teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 08:36 A może jakby ludzie z większą wyrozumiałością i cierpliwością podchodzi do kierowców, to niewątpliwie dałoby się uniknąć takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motłoch Płacę-Żądam! IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 09:00 Dali po 3,60zł i kierowca jak kelner ma się słuchać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dsds Re: Płacę-Żądam! IP: *.acn.waw.pl 22.08.11, 10:19 I zebys wiedzial ze tak. placisz wymagasz, kierowca patalach chyba zapomnnial ze nie jest szoferem jednej osoby a wiezie kilkadziesiat wiecej ktorym sie spieszy do pracy/domu/dziecka albo lubia sobie jezdzic zbiorkomem. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Płacę-Żądam! 22.08.11, 10:41 Gość portalu: motłoch napisał(a): > Dali po 3,60zł i kierowca jak kelner ma się słuchać! Taaa... ale zdajesz sobie sprawę z tego, że jak obrazisz kelnera, to wpierdzielasz zupę z flegmą? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Płacę-Żądam! 22.08.11, 10:49 jungleman napisał: > Gość portalu: motłoch napisał(a): > > > Dali po 3,60zł i kierowca jak kelner ma się słuchać! > > Taaa... ale zdajesz sobie sprawę z tego, że jak obrazisz kelnera, to wpierdziel > asz zupę z flegmą? Jesteś kelnerem? Gdzie pracujesz (jeszcze)? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komarrek Re: Płacę-Żądam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:58 Nie trzeba być kelnerem żeby o tym wiedzieć. Wystarczy mieć do czynienia z branżą gastronomiczną. To Cię może spotkać w najlepszych restauracjach. Znam kelnera, który np. miesza wodę w szklance przy pomocy palca, taka opcja dla niemiłych klientów. Gdybym się zainteresował pewnie usłyszałbym więcej ciekawych historii. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Płacę-Żądam! 22.08.11, 12:28 Gość portalu: komarrek napisał(a): > Nie trzeba być kelnerem żeby o tym wiedzieć. Dokładnie. No ale cóż - cham zawsze będzie odkręcał kota ogonem żeby swoje chamstwo usprawiedliwić, zawsze winny jest kto inny a nie cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Za mało płacisz doceń łaskę IP: 80.50.126.* 22.08.11, 10:53 Sprzedaż biletów pokrywa 1/3 kosztów biedakomu, nawet po podwyżce nie pokryje połowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mkur Re: Za mało płacisz doceń łaskę 22.08.11, 12:02 ale cała reszta jest z naszych podatków i o to właśnie chodzi, miasto i ztm sponorujemy wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Płacę-Żądam! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.08.11, 11:35 Prawo jest jasne.Drzwi niesprawne- nie ma jazdy.Ciekawe, gdyby te drzwi kogoś porządnie ścisnęły,np dziecko to wtedy wina kierowcy.Dobrze zrobił, wezwał pomoc i szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbatnik10 Re: Płacę-Żądam! IP: *.home.aster.pl 28.08.11, 01:17 a w samolocie też żądasz czy grzecznie wykonujesz polecenia obsługi w komunikacji jest regulamin (strona ztm) którego jaśnie wielmoży powinien znać i przestrzegać i wykonywać polecenia obsługi czyli kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaulBlack Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 08:21 A jakby ktos wypadl z autobusu - to wielki krzyk by byl - ze kierowca jezdzi zepsutym autobusem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.11, 08:23 Rzetelne dziennikarstwo:) Uwielbiam relację jednej ze stron - wsiadanie po sygnale jest notoryczne - czy to w autobusach, czy tramwajach, czy metrze. Popieram tego kierowcę - może parę minut spóźnienia do pracy pokaże, że kultura wymagana jest nie tylko od "wożącego", ale i "wożonych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tralalala Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.action.pl 22.08.11, 08:25 Tematy się kończą, czy redaktorzy nie wyrabiają z terminami? Już raz ten artykuł był na gazeta.pl. Żal i popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.home.aster.pl 22.08.11, 08:27 kierowca sie nie obraził. te drzwi, którymi się bawił były uszkodzone. Piszecie artykul o z tytułem, który dementujecie w treści Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " 22.08.11, 11:07 nie wiem skąd ci ludzie byli, kierowca podczas usterki nie będzie ryzykował życia pełnego autobusu, jeśli jakiś nabuzowany gość powiedziałby że odpadło koło to co kierowca miałby dalej jechać bo się komuś do pracy spieszy ? Co ma podwyżka cen biletów do zepsutych drzwi ? Przepraszam ale listy od czytelników to idiotyzmy, kilku chłopaków pijących piwo w saunie, pańcia oskarżająca potężną nawałnice za to że autobus się spóźnił 5 minut, teraz chamskie zaczepki do kierowcy o to że drzwi nie działały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Sygnał ważniejszy od człowieka IP: *.icm.edu.pl 22.08.11, 08:45 Tak to w Polsce działa. Pasażerowie wymagają, żeby bus był na czas, więc kierowca się spieszy. A jak się spieszy, to musi olać część pasażerów. Winne są rozkłady jazdy z czasem i pilnowanie tego czasu jak dobra najwyższego. Może warto pomyśleć o innym rozwiązaniu? Np. w San Francisco nie ma rozkładu jazdy - na przystanku są tylko numery autobusów i dokąd jadą, ale nie ma godzin i minut przyjazdów. Głupie? Nie do końca - kierowcy zawsze czekają, nikt się nie spieszy, life is easy :-) Kogo zbawią te 3 minuty? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Sygnał ważniejszy od człowieka 22.08.11, 08:49 Gość portalu: l napisał(a): > nikt się nie spieszy, lif > e is easy :-) Kogo zbawią te 3 minuty? Może gdy ma się 20 lat i jest się na studiach, względnie pracuje (?) na uczelni publicznej. Normalny, zapracowany człowiek, ma zwykle dość napięty plan dnia... S. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Sygnał ważniejszy od człowieka 22.08.11, 08:54 Te trzy minuty oczywiście nikogo nie zbawią. I autobusy też nie jeżdżą zwykle co do minuty, w naszym ruchu ulicznym to nierealne. Tylko jeśli kierowca nie stara się przestrzegać rozkładów jazdy i zaczyna się za bardzo spóźniać, to autobusy mają naturalną tendencję do zbijania się w "stada", zwłaszcza na dłuższych liniach. Kiedyś to był częsty obrazek, kiedy nie było dokładnych rozkładów, a tylko ogólny tekst "kursuje co 10 minut" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sammler A ja wczoraj jechałem hybrydowym tramwajem... 22.08.11, 08:47 Pesą. Miała na tablicy informacje, że jest to linia 23, a zaraz obok kierunek jazdy (mniejszą czcionką): ZET Żoliborz. Nie wiem do dziś, jakiej linii był to skład. Ponieważ nikt nie patrzy na kierunek jazdy, tylko na numer linii, cały tramwaj opróżnił się na pierwszym przystanku po skręcie w prawo na skrzyżowaniu przy kinie Femina (23 jeździ prosto!). Motorniczy tłumaczył, że on nie może tego przeprogramować i że powinniśmy patrzeć na nazwę przystanku końcowego. Ta, jasne, to po co są numery linii, w dodatku podawane walącą po oczach czcionką, widoczną z daleka? Czy nie po to, by łatwo stwierdzić, gdzie dany tramwaj jedzie (gdy jego trasę zna się na pamięć)? S. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: A ja wczoraj jechałem hybrydowym tramwajem... 22.08.11, 09:47 sammler napisał: > Pesą. Miała na tablicy informacje, że jest to linia 23, a zaraz obok kierunek j > azdy (mniejszą czcionką): ZET Żoliborz. Nie wiem do dziś, jakiej linii był to s > kład. Był to skład linii 23, zjeżdżający do zajezdni (Zakładu Eksploatacji Tramwajów) na Żoliborzu. Jakiej konkretnie informacji ci brakowało, żeby to zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: A ja wczoraj jechałem hybrydowym tramwajem... 22.08.11, 10:17 O zmianie trasy? On nie miał żadnej informacji o tym, że gdzieś zjeżdża. Wielki napis "23" i normalnie podana trasa, tyle że inna niż zwykle (jak się później okazało). Czy uważasz, że mam znać trasę przebiegu wszystkich linii w Wa-wie i wiedzieć, do której zajezdni mogą jechać? Dla twojej wiadomości: była godzina dokładnie 18.44, gdy wysiadałem na pierwszym przystanku za kinem Ochota, więc tramwaj ruszył spod niego ok. 18.42-43. Wg rozkładu tramwaj zjeżdżający do zajezdni powinien odjechać 7 minut wcześniej. Jeżeli ZTM do tej pory oznaczała zmienione kursy żółtymi tablicami i/lub napisem "zmiana trasy" lub "zjazd do zajezdni", to może raczyłby poinformować, że teraz będzie postępował inaczej? Jeśli się ludzi do czegoś przyzwyczaja i chce się jednostronnie te zwyczaje zmienić, wypadałoby o tym uprzedzić. Wystarczyłoby na czole podać napis "zjazd do zajezdni". Rozumiem, że jesteś pracownikiem ZTM i wiesz, co oznacza ZET. Mnie, jako zwykłemu pasażerowi, to się niestety z niczym zupełnie nie kojarzy. Wy chyba znów zapominacie, kto tu jest dla kogo... S. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: A ja wczoraj jechałem hybrydowym tramwajem... 22.08.11, 10:49 1.) Nie jestem pracownikiem ZTM, za to dość często bywam jego klientem - jak i ty. 2.) Nie masz obowiązku znać tras wszystkich linii w Warszawie - ale masz mozliwość dowiedzieć się dokąd dana linia jedzie, dzięki wywieszonemu na przystanku i wewnątrz pojazdu przebiegowi trasy oraz informacjom na wyswietlaczach i z głośników. 2.) Stwierdzenia: On nie miał żadnej informacji o tym, że gdzieś zjeżdża. Wielki napis "23" i normalnie podana trasa, tyle że inna niż zwykle - nadal nie rozumiem i uważam je za wewnętrznie sprzeczne. Jeśli na rozkładzie przystankowym część kursów zaznaczona była jako jadące na Żoliborz, a tramwaj który przyjechał miał na wyswietlaczu także "Żoliborz", to nie bardzo rozumiem co jeszcze miał zrobić - zawiadomić cię listem poleconym? Inna rzecz, że motorniczemu też by korona z głowy nie spadła, gdyby w takim momencie uprzedził przez głośniki, że jedzie nietypową trasą - ale formalnie, jeśli oznaczenia były prawidłowe, to nie ma on takiego obowiązku. 3.) Na PESAch nie bardzo da się umieścić żółtych tablic, bo po prostu nikt tam nie przewidział miejsca na tablice - od początku miał być tylko wyświetlacz. Inna sprawa, że masz chyba rację, że mozna by coś tu wymyśleć, żeby w takich sytuacjach komunikat był bardziej czytelny - np. może numer linii ze zmianą trasy mógłby być wyświetlany innym kolorem diod? Nie wiem niestety czy to możliwe technicznie. W każdym razie wewnątrz tramwaju zjeżdżającego do ZET nietypową trasą, tablice przedstawiające przebieg trasy powinny być właśnie żółte i z zaznaczona trasą zmienioną - jeśli takowych nie było, to masz słuszne prawo mieć pretensję. Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: A ja wczoraj jechałem hybrydowym tramwajem... 22.08.11, 12:38 joseph.007 napisał: > np. może numer linii ze zmianą trasy mógłby być wyświetlany > innym kolorem diod? Nie wiem niestety czy to możliwe technicznie. Pomysł byłby dobry, i w ogóle to technicznie możliwy - są diody 3-kolorowe - ale przypuszczam, że wątpię, aby takie były instalowane w wyświetlaczach, znajdujących się obecnie w tramwajach - takie wyświetlacze byłyby znacznie droższe niż jednokolorowe, bo i te diody są droższe. Inna sprawa, że taki ruch wymagałby usystematyzowania sposobu wyświetlania informacji we wszystkich tramwajach i autobusach z elektronicznymi wyświetlaczami - tak, aby normalnie wszystkie świeciły jednym kolorem, a przy zmianie trasy/zjeździe do zajezdni - innym (ale takim samym dla wszystkich pojazdów) a nie tak jak jest teraz, że w jednych są wyświetlacze żółte, a w innych zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
m33h0w I dobrze! Niech bydło, co jeździ zbiorkomem zna 22.08.11, 08:47 swoje miejsce wobec Jaśnie Pana Kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalaś Re: I dobrze! Niech bydło, co jeździ zbiorkomem z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:11 ...a ty myślisz ze jestes lepszy bo jeżdzisz blachosmrodem - masz taki wzmacniacz tozsamosci marki BMW, albo inne Audi - i jesteś przekonany ze to wystarczy by ludzie beda cie szanowali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: I dobrze! Niech bydło, co jeździ zbiorkomem z IP: 80.50.126.* 22.08.11, 10:57 To wystarczy, żeby kierowca się na niego nie obraził. A skoro wolisz biedakom to musisz zaakceptowaćjago zasady. A zasady sąproste, jak obrzisz kierowcę to wysiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
noczelny Re: I dobrze! Niech bydło, co jeździ zbiorkomem z 22.08.11, 11:19 Bydło się obrazi na kierowców autobusów i przesiądzie się gremialnie do swoich BMW, Audi i Małych Fiatów. Wtedy już nigdzie nie dojedziesz swoim błyszczącym blachosmrodem. Będziesz mógł najwyżej postać sobie w korku puszczając UmC, UmC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.ip17.fastwebnet.it 22.08.11, 08:52 Kierowcy MZK sa w wiekszosci bardzo niekulturalni. Jezdze do pracy 120 i juz nie raz musialam odbywac rozmowy z kierowcami, ktorzy np. nie zatrzymali sie na przystanku bo mieli opoznienie i sie spieszyli. Niegrzeczne oddzywki to norma. Dzwonilam i pisalam do MZK ale nic z tego. Najgorsze jest to, ze tam gdzie mieszkam dojezdza tylko jeden autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " IP: 217.33.154.* 22.08.11, 08:59 > Dzwonilam i pisalam do MZK ale nic z tego Ciekawe, jak to jest, gdy dzwoni się do czegoś nieistniejącego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 08:53 Nie podoba mi się jednostronna, brzmiąca na przesadzoną relacja. Sama pracuję w obsłudze klienta i wiem jak to jest. Wystarczy że zwróci się komuś uwagę że nie stosuje się np do zasad opisanych jak byk na wywieszce tuż przed jego oczami (podkreślam - grzeczne zwrócenie uwagi, innych nie uznaję ) a kończy się dywanikiem i skargą z wymyślaniem obelg których rzekomo używałam. Jak czytam później te zarzuty, nie mam pojęcia skąd się biorą. PRzypuszczam że z naszej narodowej zawiści i egoizmu. JA jestem PAN, kierowca autobusu jest dla MNIE ( nienawidzę tego stwierdzenia. Jak daleko zajechałby autobus bez kierowcy? Ja myślę że wszyscy jesteśmy sobie nawzajem potrzebni ) Kupiłem bilecik więc ma mi służyć i grać tak jak ja zagram. Ludzie, opanujcie się, skończcie z tym skarżeniem, donoszeniem, obelgami itp. Jak chcecie się dowartościować, znajdźcie inny sposób niż oczernianie innych. A kierowcom autobusów współczuję. Sto razy dziennie odpowiadać na pytania " a gdzie pan jedzie", "a czemu pan nie jedzie tam gdzie ja chce" "czemu nie działa klimatyzacja" "czemu pan tak gwałtownie zahamował ja pójdę na obdukcję" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiorkom Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.lukman.pl 22.08.11, 08:58 Tak. W polsce to normalka. Pan wsiadł i królewicz żąda. Żałosne. Ale to normalne zachowanie. W sklepie przepychanki, na ulicy przepychanki. Dzięki bogu nie jeżdżę czyms tak beznadziejnym jak autobus i wspólczuje keirowcom, ze musze wozic takie bydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rffre Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " IP: *.finemedia.pl 22.08.11, 11:00 Ale ja zawsze jestem grzeczny dla kierowcow , bo wiem , ze maja ciezka prace , a i tak ostatnio jeden specjalnie scisnoł mnie drzwiami , tuz przy kabinie kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.. Kierowca autobusu 171 przejechał na czerwonym IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.11, 09:03 3 światła pod rząd na rondzie DeGola numer boczyn autobusu 8310 o tym fakcie został powiadomiony dyżurny miasta i ztm - jest tam monitoring miejski.. To dramtco dzieje się w ZTM. Ich kierowcy, motorniczowie ignorują podstawowe przepisy ruchu drogowego, wiozą dziesiątki ludzi narażając ich zdrowie i życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Kapusta IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.11, 11:59 Niezły kapuśniak z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Kierowca autobusu 171 przejechał na czerwonym IP: *.compart.pl 22.08.11, 15:57 Nie pochwalam wjeżdżania na czerwonym, ale co Ci da wypisywanie takich rzeczy na forum ? Jeśli ten kierowca dostanie mandat za czerwone światło, to następnym razem na pewno nie będzie starał się zlikwidować opóźnienia i będzie kolejny pretekst do narzekań, że autobus się spóźnił ... Poza tym jeśli z jakiś powodów w tym miejscu przejechał pierwsze czerwone, to nie miał wielkiego wyboru i z ronda musiał zjechać. Inaczej staliby wszyscy łącznie z tramwajami. Autobus, o którym piszesz, ma 18 metrów długości i waży prawie 40 ton. Spróbuj zatrzymać go gwałtownie a zobaczysz, ile pojawi się wpisów, że kierowcy "jeżdżą jakby wozili ziemniaki"... Odpowiedz Link Zgłoś
martica nie wymagajcie kultury od szofera 22.08.11, 09:03 Wiele lat temu popularne bylo takie powiedzenie: 'policjant, ksiadz, prostytutka i szofer to charakter a nie zawod'. Pasuja jak ulal. Nie wymagajcie naprawde kultury od czlowieka ktorego edukacja w najlepszym razie skonczyla sie na szkole sredniej a w najgorszym nie ma nawet matury. A kasy zarabia wiecej niz absolwenci studiow i nie placi za syfiarski zbiorkom. Czuje sie panem i wladca...Szczegolnie teraz jak inteligenciki ze zbiorkomu beda go w jeszcze wiekszym stopniu utrzymywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: nie wymagajcie kultury od szofera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:28 Ja mam wyzsze wyksztalcenie i jestem kierowca ztm. Kultura osobista a wyksztalcenie nie ma tu nic do rzeczy. A wozenie inteligencikow bywa gorsze niz budowlancow. Bo woze tez pracownikow roznych firm. Inteligenciki potrafia byc bardzo niskiej kultury Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: nie wymagajcie kultury od szofera 22.08.11, 12:42 Gość portalu: mgr napisał(a): > Inteligenciki potrafia byc bardzo niskiej kultury ...co widać zresztą po wypowiedzi pani Marty. Nie wiem, skąd się taka chamska swołocz bierze :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Kierowca autobusu obraził się na pasażeró?Idobrze IP: 212.160.172.* 22.08.11, 09:10 I dobrze zrobił, przyjeżdża bydło do warszawy i nie wie jak się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiorkom Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażeró?Ido IP: *.lukman.pl 22.08.11, 09:12 polac mu dobrze. gada. To widac w weekendy ;P z epusto na ulicy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość PiS: Autobus musi przeprosić. IP: *.128.80.2.static.crowley.pl 22.08.11, 09:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # PO: ABW o 5 rano aresztuje pasażera IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 10:38 SLD: musimy wprowadzić podatek od wsiadania do autobusu PSL: konieczne są dopłaty dla rolników, bo nie mają autobusów na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 PJN: Trzeba zwiększyć tabor autobusów! 22.08.11, 11:44 PJN: Będziemy domagać się zwiększenia taboru autobusów RPP: Badamy czy reakcja kierowcy to homofobia! Odpowiedz Link Zgłoś
pater66 PSL:Trzeba zmienić kolor i skład Rady Nadzorczej! 22.08.11, 13:22 Kolor zielony Proponujemy Heńka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m mnie kiedyś przytrzasnął "za karę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:13 Ciągle obserwuję chamskie zachowania kierowców autobusów. Mnie kilka miesięcy temu kierowca 171 specjalnie przytrzasnął drzwiami. Wsiadałam tylko ja (był to pierwszy przystanek po pętli na Torwarze) w dodatku przednim drzwiami, więc mnie widział doskonale i patrząc na mnie zamknął drzwi. Zszkowana spytałam co robi: a on, że "ukarał mnie", bo wchodząc do autobusu rozmawiałam przez komórkę. Napisałam skargę do ZTM (miałam wszystkie dane pojazdu). Nikt nawet nie odpisał. Dlatego czują się bezkarni, że ich przełożeni machają ręką, jakby im kompletnie nie zależało na jakości usług i bezpieczeńswie pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wina tuska Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.143.163.14.rev.kbt.pl 22.08.11, 09:14 ten przypadek nie jest odosobniony zdarzaja sie takie przypadki ale nie czesto. zdecydowanie czesciej spotyka mnie atrakcja w postaci palacego kierowcy. a odrebna kwestia jest to ze nasi wspolobywatele wchodza do srodkow komunikacji jak swiete krowy. stad dlugie postoje metra na stacjach czy komunikacji naziemnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w A obserwujesz jak kierowcy używają sygnału? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:17 A obserwujesz jak kierowcy w autobusach w Warszawie używają sygnału? Ja obserwuję, bo mam odruch przestrzegania przepisów. Mniej więcej co czwarty daje sygnał jak jeszcze wszyscy pasażerowie NIE WYSIEDLI, więc ani jeden nie zaczął wsiadać i teoretycznie nikt z tłumu czekającego na przystanku nie powinien nawet próbować wsiadać, bo już jest po sygnale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: A obserwujesz jak kierowcy używają sygnału? IP: 217.153.26.* 22.08.11, 09:30 Bajki opowiadasz. W autobusach niskopodłogowych nie ma oddzielnego przycisku włączającego sygnał. Sygnał załącza się po naciśnięciu przycisku zamykania drzwi. Codziennie korzystam z komunikacji i jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, że ktoś zamykał drzwi, jak jeszcze nie wszyscy WYSIEDLI. Jeśli teraz powiesz mi, że nie dotyczy to autobusów wysokopodłogowych to od razu odpowiadam: ich jest mniej niż 10% taboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: A obserwujesz jak kierowcy używają sygnału? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 09:46 To prawda w nowych autobusach działa to automatycznie. To są obserwacje prowadzone od czasów liceum - kilkanaście lat. Ale jeszcze w tym roku nie raz widziałem jak kierowca włączał sygnał jeszcze przy wysiadających. Więc ludzie nauczyli się nie traktować sygnału do końca poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarak.net Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... 22.08.11, 09:18 Kierowcy autobusów to bardzo wrażliwi ludzie. Strasznie szybko się obrazają. Sam miałem takich akcji kilka. Tylko ciekawe że kiedy coś się dzieje niebezpieczniego maja to w nosie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorza Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? "Wy... IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 09:25 Nie broniłabym tak kierowcy... Wiele razy widziałam, jak ci "biedni" kierowcy zatrzaskiwali ludzi w drzwiach. I to starych ludzi bardzo często. Którzy niestety nie wchodzą do autobusu z prędkościa światła i to juz jest nie do pojęcia dla biednych kierowców. Mają wszystko gdzieś. Pomijam już kierowanie autobusem jakby worki z ziemniakami wiózł - gwałtowne hamowanie i ruszanie. Jak się dobrze nie złapiesz, to latasz po całym autobusie. Poziom iscie europejski! Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Re: Kierowca autobusu obraził się na pasażerów? " 22.08.11, 11:25 no to co ? proponuje iść do sklepu po mocne sandały albo rower. Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 Kierowca nie robot 22.08.11, 09:25 kierowca jest człowiekiem i ma prawo się obrazić i nie obsługiwać obraźliwych pasażerów, sprzedawca w MsDonaldzie nie jest robotem i ma prawo się obrazić i nie obsługiwać obrażających go konsumenckich dupków McDonaldowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Kierowca nie robot 22.08.11, 12:34 A kto? Kierowca, lekarz, nauczyciel, sprzedawca itd. - to funkcja, narzędzie do wykonania usługi. Uczucia ma pan X lub pani Y, ale ja nie wchodzę w prywatne relacje z panem X, który w CV ma wpis "kierowca autobusu", czy panią Y, absolwentką Akademii Medycznej, z którą stykam się w przychodni. Jeśli przekroczę relacje służbowe i zacznę się interesować obojgiem prywatnie, tzn. jak się czują, czy jest im przykro, to primo - musi się to odbyć za obustronną zgoda, secundo: i tak ktoś z boku może zarzucić przekroczenie służbowych relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 Re: Kierowca nie robot 25.08.11, 21:51 nie wchodzę w prywatne relacje dopóki nie dostaniesz raka niczego nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszydziadek Re: Kierowca nie robot IP: *.196.28.28.netmaks.pl 22.08.11, 12:52 sprzedawca w McD nie ma żadnych praw (jak nie wierzysz to się spytaj kogoś po pracy) Odpowiedz Link Zgłoś