Dodaj do ulubionych

Które blokowiska wwarszawie są najbezpieczniejsze?

IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 01.06.04, 21:37
Planuje zakupienie mieszkania w Warszawie w bloku,pomóżcie napiszcie które są
bezpieczne a które nie,które są obskurne i zniszczone ,a które wyremontowane
i czyste?Chodzi o bloki z ,,wielkiej płyty,,dziękuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: sz Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 01.06.04, 22:46
      Najładniej, najczyściej, najbezpieczniej?
      Toż to Ursynów.
    • kixx Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 01.06.04, 22:48
      porzuc wszelka nadzieje Ty ktory tu przyjezdzasz
      • komagane Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 01.06.04, 23:25
        Nie ma bezpiecznych blokowisk. Z natury rzeczy sa to miejsca sprzyjające
        patologiom. Radze budownictwo niskie, jak mało kasy - maly domek, jak więcej -
        willa pod miastem.
    • bzdziagva Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 02.06.04, 02:12
      odradzam os.Groczewska...to slamsy!
      • Gość: Weronika Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.acn.pl 02.06.04, 11:12
        Polecam Ursynów, sama mieszkam tu od ponad 20 lat, spokojnie, zielono, metro w
        którym w ciagu 20 minut jesteś w centrum. Unikaj tylko ul. Dembowskiego,
        wybieraj raczej niskie bloki.
        • gorzkokwasny Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 04.06.04, 18:22
          Gość portalu: Weronika napisał(a):

> Polecam Ursynów, sama mieszkam tu od ponad 20 lat, spokojnie, zielono, metro
          w
          > którym w ciagu 20 minut jesteś w centrum. Unikaj tylko ul. Dembowskiego,
          > wybieraj raczej niskie
          bloki

Ursynów to fajne osiedle popieram .
      • Gość: 1 Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 02.06.04, 20:47
        osiedle górczewska to jelonki północne a jelonki są najlepsze!!!
        • bzdziagva Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 02.06.04, 20:57
          ta... Yelonki Power ...lol
          Jesli ktos preferuje klimaty blokerskie, chlopo-robotnicze to sa Ok!
      • Gość: eee Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.chello.pl 04.06.04, 19:53
        > odradzam os.Groczewska...to slamsy!
        No cyba trochę przesadziłaś. Nie jest tak źle.EM
        • bzdziagva Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 04.06.04, 21:00
          jesli ktos preferuje klimaty dresiarskie to rzeczywista ze spoko...
          • Gość: eee Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.chello.pl 04.06.04, 23:33
            jesli ktos preferuje klimaty dresiarskie to rzeczywista ze spoko...

Czy mówimy o tym samym osiedlu?.Tutaj bardziej urzędują niegroźni menele z
            butelką wina zwanego przez jednych szumnie koktjlem, przez drugich mózgojebem.
            Pozdrawiam EM
            • bzdziagva Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 05.06.04, 22:59
              U mnie niestety nie...
              Panuje zas klimat bezrobotnych z ursusa, exmilcji i wojskowych, oraz niedobitki
              inteligencji zastraszonej.
              Smutne to moje blokowisko z blokersikami, dilerami wciskajacymi towar
              dzieciakom ze szkolki publicznej i lachociagami piwnycznymi.
    • Gość: ,,,,, Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 12:11
      Chomiczówka
      • Gość: dts Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: 81.210.38.* 02.06.04, 17:41
        Bemowo jest w porzadku. Dobra komunikacja, w miare bezpiecznie i duzo
        hipermarketow.
        • Gość: zenek Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.chello.pl 02.06.04, 18:26
          Hehe dobre pytanie. Moim zdaniem nie ma bezpiecznego blokowiska w Warszawie.
          Jesli nie masz jakis szczególnych preferencji, to radziłbym Chomiczówkę. Jednak
          mówie to za siebie.
          • Gość: promotor Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.kosson.com 02.06.04, 20:28
            polecam żoliborz,sady żoliborskie, stary żoliborz (tyle że tu rzadko są
            bloksy), zatrasie (mniej polecane)
          • Gość: Zosia Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 18:39
            moim zdaniem jest ok. URSYNÓw
      • Gość: mada Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.pgnig.pl 03.06.04, 08:38
        taaaaaaaaaaaaa, a moze jeszcze Kwitnaca jest oki?
    • Gość: BEMOWIAK Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 02.06.04, 20:44
      TYLKO BEMOWO BEZPIECZNIE I ŁADNIE,OPRUCZ JELONEK CZYLI OSIEDLE
      GÓRCZEWSKA,JELONKI PŁN I PŁD STRACH WEJSĆ W TE BLOKOWISKO
      • Gość: promotor Re: ŻOLIBORZ, ŻOLIBORZ, ŻOLIBORZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kosson.com 02.06.04, 21:01
        Widzisz całyt żoliborz jest bezpieczny, ja osobiście nie miałem ani jednej
        przykrej sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • chomsky Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 02.06.04, 23:30
      Polecam niektóre bloki Za Żelazną Bramą, zwłaszcza te bliżej Jana Pawła. Z tego
      co widzę, mieszkają tu głównie emeryci i Wietnamczycy, obie grupy bardzo
      spokojne. U mnie w bloku na dole jest ochrona, windy sprawne, dobry dojazd
      praktycznie wszędzie. Może i nie jest najpiękniej, ale czysto i bez pomazanych
      ścian. Aha - i obok parking strzeżony.
    • Gość: więcej Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 03.06.04, 16:56
      więcej info
      • Gość: Weronika Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.acn.pl 03.06.04, 18:40
        Nie no zmiłuj się Osiedle za Żelazną Bramą ? Nigdy. Wielkie bloczydła, paskudne
        korytarze, mieszkania klity ze ślepymi oknami.
        Ursynów, Bemowo ewentualnie Stegny i wybieraj raczej niskie bloki.
        Odradzam Targówek i Bródno.
        • Gość: el matador Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.04, 09:40
          odradzam skupiska chołoty wiejsko-miejskiej z klimatami "dać komuś w morde"
          jak upiorne robotniczo-przaśne-buraczane i kryminogenne Bródno,dzielnica
          bysiów z grubymi karkami i rozmamłanych wiejskich bab z krzywymi nożyskami oraz
          młodych dziewoj bluzgających "ch..ami" i "k..wami".c'est vraiment terrible...
        • y2k Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 06.06.04, 14:30
          stawianie znaku rownosci pomiedzy targowkiem i brudnem to duza pomylka...
    • Gość: ulka Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.acn.waw.pl 05.06.04, 10:45
      Ja mieszkam na Bemowie i ci polecam. Tam jest spokojnie. Jedyna "patologia" to
      żule z winem pod sklepem ;)))
      • Gość: Muraszka Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 05.06.04, 11:04
        To dobrze jest w tej Warszawie. Zazdroszczę.
        • jawix Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 05.06.04, 23:16
          gEneralnie zespoly osiedli wielkoblokowych generuja zachowania
          przestepne...maja to w swojej naturze-nie chodzi tu tylko o substrat ludzki,
          ktoy w nich zamieszkuje ale takze o anonimowosc, ktora jest obecna gdy sie
          mieszka w blokowiskach-mysle ze najbezpieczniej jest na Ursynowie dlatego ze
          byl on projektowany jako dzelnica inteligencka-najgorzej natomiast w blokach
          Woli, na Chomiczówce czy te| na pradze Poludnie-tych dzielnic nie
          wybieraj...Polecam Muranów-ale tylko ten z lat 50-tych-nie polecam Ci
          absolutnie bloków na Muranowie-najlepsze okolice to Zamenhoffa-Anielewicza-ale
          tylko laat 50te oraz Pomiedzy Al. Solidarnosci Andersa Nowolipie, Nowolipki
          czyli tzw. Muranow Poludniowy-to naprawde piekna i urokliwa dzielnica-polecam
          takze Aleje Wyzwolenia na ktorej mieszkam, ale ta,m nie jest tanio...Takze
          ulice Krucza gdzie mieszkalem...ogólnie blokowiski nie polecam wogole bo po
          pierwsze nie jest to architektura godna jakiegokolwiek podziwu, a po drugie nie
          mieszka sie w nich dobrze...nie jest sztuka zeby mieszkanie bylo miejscem do
          mieszkanaia....sztuka jest zeby stalo sie domem...Pozdrawiam!
          • patryg1 Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 05.06.04, 23:32
            Chyba dawno nie byłeś na Chomiczówce, albo pomyliło Ci się z pobliskim
            Wawrzyszewem. Zanim napiszesz coś na podstawie gazet, to się zastanów.
            • jawix Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 05.06.04, 23:56
              Jestem kryminilogiem chlopcze i moglby Ci zrobic dluuugi wyklad...nie o to
              jednak chodzi-nigdy nie pisalem niczego na podtawie gazet
              • patryg1 Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 06.06.04, 16:19
                jawix napisał:

> Jestem kryminilogiem chlopcze i moglby Ci zrobic dluuugi wyklad...nie o to
                > jednak chodzi-nigdy nie pisalem niczego na podtawie gazet

Ja tam mam swoje zdanie z praktyki , a nie jakiś kryminalnych analiz. Nie wiem
                dlaczego wymieniłeś Chomiczówkę, a nie wymieniłeś np. Bródna, czy Targówka.
                Szybciej dostaniesz w głowę i stracisz telefon na tych dwóch ostatnich
                osiedlach niż na Chomiczówce (nie mylić z Wawrzyszewem).
            • jawix Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 05.06.04, 23:58
              jestem kryminologiem chlopcze i moglbym Ci zrobic dluuugi wyklad...nie o to
              jednak chodzi...nigdy niczego nie pisalem na podstawie gazet.
              • umfana Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 06.06.04, 00:11
                Jawix!
                Dzieki za post.Duzo madrego napisales.
                Jest jeszcze jeden problem...w latach komuny zalozeniem bylo mieszac
                inteligencje z robotnikami.Mialo to podnosic poziom tej drugiej grupy
                spolecznej. Byl to absurd!
                Wielu do dzis to odczuwa. Normalni mieszkancy sa zastraszani przez
                bezrobotnych,zdeklasowanych chloporobtnikow i ich latorosl. Strach jest
                wychodzic z wlasnego bloku. Pod lub na klatce kotluja sie leszcze ( jak w
                piosence Kazika). Sasiad sąsiadowi wilkiem. Mieszanka wybuchowa!
                Wszyscy ktorych na to stac uciekaja do osiedli z ochrona ,l ub buduja domy pod
                Waszawa!
                Pozdrawiam!
          • Gość: marta Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.acn.pl 06.06.04, 13:41
            A dlaczego nie polecasz bloków na Muranowie? Ja własnie zamierzam kupić
            mieszkanie przy skrzyzowaniu Miłej i Smoczej. Mimo że to bloki to jednak
            słyszałam dużo pozytywnych opinii, jest tam ładnie (stara zieleń) - pracuję obok
            i bardzo by mi odpowiadała ta okolica. Chodzę tamtędy codziennie do tramwaju i
            zawsze się zachwycam jak tam spokojnie i czysto.
            • jawix Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie 06.06.04, 14:57
              Nie polecam dlatego blokow muranowskich bo:

1. Czym innym jest miec na klatce schodowej 6 mieszjan a czym innym 40
              2. Bloki z lat 60-tych i 70-tych na Muranowie do pieknych nie naleza
              3. Budynki z lat stalinowskich maja dusze:))
              4. Budynki muranowa z lat 50-tych byly przewaznie budowane z dobrej i zdrowej
              cegly - stosowano takze tzw. bloczki muranowskie z mielonego gruzu
              (pozostalosci z getta)
              5. na starym Muranowie czlowiek czuje sie jakby chodzil po szklanej tafli
              zalanej asfaltem...na kazdym kroku doswiadcza sie spotkania z nieistniejacym
              juz miastem...wystarczy popatrzec w glab wykopow podczas robot drogowych...jest
              to cos fascynujacego...
    • Gość: więcej Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 07.06.04, 19:45
      wiecej
      • Gość: uytutg Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 08.06.04, 21:06
        gigy
        • Gość: onana Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.chello.pl 13.06.04, 18:45
          a ja wam mowie ze na brodnie jest naprawde spoko
    • Gość: gkjgkjhg Re: Które blokowiska wwarszawie są najbezpiecznie IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 13.06.04, 14:25
      ??????????????????????????????????????d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka