scan33 30.12.11, 21:20 Nie interesuje mnie ile mu grozi, a ile wyrozumiały i dobroduszny Sąd mu zasądzi. Podejrzewam, że niewiele i to w zawiasach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuba83 Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.12.11, 21:54 rozumiem, ze wg Ciebie powinien isc na 5 lat do wiezienia?? oczywiscie nie pochwalam tego co zrobił, ale czasem jak czytam te wpisy to bardzo sie cieszę, że sądy mamy niezawisłe. Niech odpracują szkody, a dodatkowo niech dostaną po 800 godzin społecznych każdy, 100 dni przez cały dzień, to będzie chwila na refleksje. Myślę, że to spokojnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla tego IP: *.multimo.pl 30.12.11, 22:02 śmiecia nie powinno wchodzić w rachubę - oprócz zniszczenia cudzej własności powinno się go oskarżyć o próbę zabójstwa, bo próby zrzucenia pojemnika na pędzące pod wiaduktem samochody inaczej nazwać się nie da. Dośc pobłażania dla rozwydrzonej gó...ażerii - do więznienia z nim a każdy nastepny zastanowi się 3 razy zanim coś takiego odwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw.majonez Re: Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla teg IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.11, 22:43 Do więzienia? Chcesz żeby pławił się w luksusie za Twoją kasę? Albo wyrwać chwasta, albo przywrócić instytucję robót przymusowych. 5 lat w kamieniołomie, czy kopalni o chlebie i wodzie może przywróci mu choć część rozumu. Więzienie to luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla teg 31.12.11, 09:31 Więzienie nie jest tu potrzebne. Gnojek powinien pokryć szkody z nawiązką, a jak go na to nie stać, to roboty przymusowe tak długo, aż się ściągnie całą należność. Państwo nie powinno dopłacać do takich rzeczy, a więzienie kosztuje. Natomiast wszelkie koszty przy robotach przymusowych powinny być również pokrywane z tego zarobku. I taki prosty warunek, jakim jest czas trwania tej pracy (nie określony z góry, tylko do spłacenia szkód) wymusiłby zasuwanie jak u stachanowca. Praca byłaby oczywiście na akord. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Tylko roboty przymusowe IP: *.aster.pl 31.12.11, 09:57 Powinien pokryć szkody ale tylko i wyłącznie z pracy na robotach przymusowych. W przeciwnym razie bogate gnojki rozrabiały by a później w razie wpadki bez mrugnięcia okiem pokrywały szkody. Tylko roboty przymusowe za najniższą możliwą stawkę. I codziennie powinien zapisać cały zeszyt zdaniami typu: Tylko debil i nieudacznik niszczy mienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytnik Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 22:21 A może ktoś obliczy, ile miał procent rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: 178.73.48.* 30.12.11, 23:07 Ja bym mu wyrwał z dupy jedną nogę. Drugą bym zostawił na zaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik fur Kilka fur mniej... IP: *.krasl.com 30.12.11, 23:15 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia kalosz Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 23:22 Ja miałem kilka lat temu szczęście być w samochodzie jak taki "twardziel" kopnął w moje auto. Piszę że miałem szczęście bo gamoń mnie nie widział i nawet nie zauważył że szybciutko do niego wysiadam z samochodu. Nie wzywałem Policji i ukarałem go sam, na miejscu...Jestem przekonany że więcej już czegoś takiego nigdy nie zrobił! I polecam tak robić. W tym kraju sądy nadają się pod Wymiar Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielany1980 Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.aster.pl 30.12.11, 23:36 Ta wypowiedź jako nawoływanie do popełnienia przestępstwa powinna zainteresować prokuraturę... Odpowiedz Link Zgłoś
jpelczar Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 31.12.11, 18:18 W końcu sądy w PL kibicują i popierają przestępców. Sędziowie nie czytają nawet akt sprawy. Ludzie stający w obronie poszkodowanego i dowalający tym złym potem mają kłopoty, bo mordercę zabolało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 23:28 A mnie najbardziej interesuje kto pokryje koszty naprawy samochodów. Podejrzewam że właściciele uszkodzonych aut. Ewentualnie ubezpieczenie od nich Bo od sprawcy naszym organom ścigania ani grosza się nie uda wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.home.aster.pl 30.12.11, 23:30 biedne samochodziki.. :(**** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik furek hihihihihihiii IP: *.aster.pl 30.12.11, 23:38 Prawda? Golf, Astra, Seicento. Same motoryzacyjne rarytasy. Żal serce ściska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: hihihihihihiii IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.11, 00:02 cieciu, co by to nie było to frajer powinien mieć połamane ręce za zniszczenie czyjejś WŁASNOŚCI. Dopóki takie gnoje nie będą DOTKLIWIE karani za swe kozaczenie to nie będzie w tym kraju NORMALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihhi Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 00:09 Jak dla ciebie "normalne" jest łamanie ludziom rąk to nie mamy o czym rozmawiać. A może był cięty na samochodziarzy, bo któryś skrzywdził jego albo kogoś z bliskich? Nie znamy motywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnos222 Re: hihihihihihiii IP: 31.178.10.* 31.12.11, 08:39 Dobrze, ze nie byl ciety na 'buciarzy' labo na 'chodziarzy' bo np. ktos w butach obrazil jego laskę i za to kazdego mijanego w butach pobije. Czy ty, kretynie zdajesz sobie sprawe jak bezdennie glupia jest twoja wypowiedz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihihih Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 11:23 Buciarze ani chodziarze nie zabili jeszcze nikogo chodząc, natomiast spaliniarze, blachosmrodziarze mają w tym roku na koncie w samej tylko W-wie kilkanaście zabitych osób postronnych w tym na pasach i chodnikach. Dlatego dopóki przeciętny polski kierowca nie nauczy się jeździć grzecznie max. 50km/h w mieście każdy zniszczony fokus cz inna astra będzie budzić takie właśnie uczucia. Jeszcze raz: hihhihihihihihihihi! I kij w oko bandyckiemu samochodziarstwu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihhihi Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 11:25 Zresztą te wszystkie fokusy, astry i oktawie to paskudne plastikowe goovno a nie samochody przez duże S, więc nie ma nad czym skomleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 00:53 dobrych kilkanascie lat temu amerykanski zulik zostal zlapany na takim samym wandalizmie i zgodnie z prawem miejscowym, zerzneli mu dupe w ustawowej karze chlosty co dokladnie opisaly ze smakiem najwieksze pisma oczywiscie lejeac krokodyle lzy nad porysowanym tylkiem przestepcy, a po cichu kibicujac zeby walili ile wlezie sam bimbo Clinton sie wstawial za tym biedakiem ale nic mu nie pomoglo i wypisali mu sprawiedliwosc na dupie - od tego czasu nie slychac o zadnych goscinnych wystepach a amerykanski dlatego, ze miejscowa zulia nawet by juz nie pomyslala o takim numerze i takie azjatyckie wartosci przydaloby sie przeniesc na polski grunt a nie legalizowac tysiace wietnamcow z czego polowa to wujkowie z tamtejszej bezpieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraza Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.11, 09:27 Zapomniałeś dodać,że po obronie honoru amerykańskiego wesołego głupka /bronił sam Clinton/ przelała się przez prasę i Tv fala westchnień typu: czemu nie mamy w USA kary chłosty ,te śmieszne żółtki są niekoniecznie głupsi od nas.Oczywiście ,prawa człowieka zatrzymają wszelkie rozsądne kroki.To samo mamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jpelczar Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa 31.12.11, 18:14 Jak jakiś matoł narobi szkód i czeka go kara w postaci pobicia/chłosty/ciężkich robót/stryczka, to inne matoły jęczą o prawach człowieka. A co z prawami poszkodowanego, który potem musi tracić czas, pieniądze i zdrowie ? On człowiekiem nie jest i nie ma już prawa do spokoju ? Powinni temu gó...arzowi przestrzelić kolana i niech sobie radzi sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wiosna Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 31.12.11, 19:47 jpelczar napisał: >Powinni temu gó...arzowi przestrzelić k > olana i niech sobie radzi sam. Myślę, że prokurator powinien zainteresować się tym wpisem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 31.12.11, 23:00 > Myślę, że prokurator powinien zainteresować się tym wpisem.... To zgłoś ten wpis ! na co jeszcze czekasz, nr 112 za darmoszkę ( chociaż nie wiem czy w tej atrapie państwa - pOLSCE ten nr.należycie funkcjconuje, to wtedy 997 spróbuj).pOLACZKI - zawsze mocni ale w gębie !Tolerowanie takiego zachowania powoduje tylko bezkarność ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielany1980 Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 01.01.12, 01:02 No właśnie czas zrobić porządek z polactwem dającym upust swojej agresji w internecie, jeżdżącym 70km/h po mieście, stwarzającym zagrożenie dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Polska dla motłochu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 01:13 19-latek, pijany, publicznie?!!! Nikt tego nie wychwycił? No to pora oddać ten kraj motłochowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furman Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.proxnetwork.com 31.12.11, 10:24 na pal wuja w miejscu publicznym, na pal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.directvps.nl 31.12.11, 10:26 to pewnie był rowerzysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.204.39.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.11, 13:28 to był motocyklista! dawca, bandyta i złodziej! nie mógł na jednym kole i w korku to na piechotę rozrabiał. dobrze,że matki z dzieckiem na przejściu nie zabił! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 01.01.12, 11:53 scan33 napisał: > Nie interesuje mnie ile mu grozi, A mnie bardziej interesuje, ile zapłacą rodzice za szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 01.01.12, 11:54 Oczywiście nie 19 latka, tylko młodszych kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś