Dodaj do ulubionych

Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka

30.12.11, 21:20
Nie interesuje mnie ile mu grozi, a ile wyrozumiały i dobroduszny Sąd mu zasądzi. Podejrzewam, że niewiele i to w zawiasach.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba83 Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.12.11, 21:54
      rozumiem, ze wg Ciebie powinien isc na 5 lat do wiezienia?? oczywiscie nie pochwalam tego co zrobił, ale czasem jak czytam te wpisy to bardzo sie cieszę, że sądy mamy niezawisłe. Niech odpracują szkody, a dodatkowo niech dostaną po 800 godzin społecznych każdy, 100 dni przez cały dzień, to będzie chwila na refleksje. Myślę, że to spokojnie wystarczy.
      • Gość: Jacek Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla tego IP: *.multimo.pl 30.12.11, 22:02
        śmiecia nie powinno wchodzić w rachubę - oprócz zniszczenia cudzej własności powinno się go oskarżyć o próbę zabójstwa, bo próby zrzucenia pojemnika na pędzące pod wiaduktem samochody inaczej nazwać się nie da. Dośc pobłażania dla rozwydrzonej gó...ażerii - do więznienia z nim a każdy nastepny zastanowi się 3 razy zanim coś takiego odwinie.
        • Gość: czeslaw.majonez Re: Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla teg IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.11, 22:43
          Do więzienia? Chcesz żeby pławił się w luksusie za Twoją kasę? Albo wyrwać chwasta, albo przywrócić instytucję robót przymusowych. 5 lat w kamieniołomie, czy kopalni o chlebie i wodzie może przywróci mu choć część rozumu.

Więzienie to luksus.
          • horpyna4 Re: Według mnie mniej niż 5 lat więzienia dla teg 31.12.11, 09:31
            Więzienie nie jest tu potrzebne. Gnojek powinien pokryć szkody z nawiązką, a jak go na to nie stać, to roboty przymusowe tak długo, aż się ściągnie całą należność. Państwo nie powinno dopłacać do takich rzeczy, a więzienie kosztuje. Natomiast wszelkie koszty przy robotach przymusowych powinny być również pokrywane z tego zarobku.

I taki prosty warunek, jakim jest czas trwania tej pracy (nie określony z góry, tylko do spłacenia szkód) wymusiłby zasuwanie jak u stachanowca. Praca byłaby oczywiście na akord.

• Gość: olek Tylko roboty przymusowe IP: *.aster.pl 31.12.11, 09:57
              Powinien pokryć szkody ale tylko i wyłącznie z pracy na robotach przymusowych.
              W przeciwnym razie bogate gnojki rozrabiały by a później w razie wpadki bez mrugnięcia okiem pokrywały szkody.
              Tylko roboty przymusowe za najniższą możliwą stawkę.
              I codziennie powinien zapisać cały zeszyt zdaniami typu: Tylko debil i nieudacznik niszczy mienie.
    • Gość: zapytnik Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 22:21
      A może ktoś obliczy, ile miał procent rozumu?
      • Gość: gość Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: 178.73.48.* 30.12.11, 23:07
        Ja bym mu wyrwał z dupy jedną nogę. Drugą bym zostawił na zaś.
    • Gość: miłośnik fur Kilka fur mniej... IP: *.krasl.com 30.12.11, 23:15
      Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
    • Gość: sędzia kalosz Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 23:22
      Ja miałem kilka lat temu szczęście być w samochodzie jak taki "twardziel" kopnął w moje auto. Piszę że miałem szczęście bo gamoń mnie nie widział i nawet nie zauważył że szybciutko do niego wysiadam z samochodu.
      Nie wzywałem Policji i ukarałem go sam, na miejscu...Jestem przekonany że więcej już czegoś takiego nigdy nie zrobił!
      I polecam tak robić. W tym kraju sądy nadają się pod Wymiar Sprawiedliwości.
      • Gość: Bielany1980 Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.aster.pl 30.12.11, 23:36
        Ta wypowiedź jako nawoływanie do popełnienia przestępstwa powinna zainteresować prokuraturę...
        • jpelczar Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 31.12.11, 18:18
          W końcu sądy w PL kibicują i popierają przestępców. Sędziowie nie czytają nawet akt sprawy. Ludzie stający w obronie poszkodowanego i dowalający tym złym potem mają kłopoty, bo mordercę zabolało ...
    • Gość: kz Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.play-internet.pl 30.12.11, 23:28
      A mnie najbardziej interesuje kto pokryje koszty naprawy samochodów. Podejrzewam że właściciele uszkodzonych aut. Ewentualnie ubezpieczenie od nich Bo od sprawcy naszym organom ścigania ani grosza się nie uda wyciągnąć.
    • Gość: gość Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.home.aster.pl 30.12.11, 23:30
      biedne samochodziki.. :(****
      • Gość: miłośnik furek hihihihihihiii IP: *.aster.pl 30.12.11, 23:38
        Prawda? Golf, Astra, Seicento. Same motoryzacyjne rarytasy. Żal serce ściska :-)
        • Gość: Gość Re: hihihihihihiii IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.11, 00:02
          cieciu, co by to nie było to frajer powinien mieć połamane ręce za zniszczenie czyjejś WŁASNOŚCI.
          Dopóki takie gnoje nie będą DOTKLIWIE karani za swe kozaczenie to nie będzie w tym kraju NORMALNIE.
          • Gość: hihihhi Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 00:09
            Jak dla ciebie "normalne" jest łamanie ludziom rąk to nie mamy o czym rozmawiać.
            A może był cięty na samochodziarzy, bo któryś skrzywdził jego albo kogoś z bliskich? Nie znamy motywów.
            • Gość: arnos222 Re: hihihihihihiii IP: 31.178.10.* 31.12.11, 08:39
              Dobrze, ze nie byl ciety na 'buciarzy' labo na 'chodziarzy' bo np. ktos w butach obrazil jego laskę i za to kazdego mijanego w butach pobije.

Czy ty, kretynie zdajesz sobie sprawe jak bezdennie glupia jest twoja wypowiedz?!
              • Gość: hihihihih Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 11:23
                Buciarze ani chodziarze nie zabili jeszcze nikogo chodząc, natomiast spaliniarze, blachosmrodziarze mają w tym roku na koncie w samej tylko W-wie kilkanaście zabitych osób postronnych w tym na pasach i chodnikach.
                Dlatego dopóki przeciętny polski kierowca nie nauczy się jeździć grzecznie max. 50km/h w mieście każdy zniszczony fokus cz inna astra będzie budzić takie właśnie uczucia.
                Jeszcze raz: hihhihihihihihihihi!
                I kij w oko bandyckiemu samochodziarstwu!!!!!
                • Gość: hihihhihi Re: hihihihihihiii IP: *.aster.pl 31.12.11, 11:25
                  Zresztą te wszystkie fokusy, astry i oktawie to paskudne plastikowe goovno a nie samochody przez duże S, więc nie ma nad czym skomleć.
    • Gość: filut z Pragi W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 00:53
      dobrych kilkanascie lat temu

amerykanski zulik zostal zlapany na takim samym wandalizmie i zgodnie z prawem miejscowym, zerzneli mu dupe w ustawowej karze chlosty co dokladnie opisaly ze smakiem najwieksze pisma oczywiscie lejeac krokodyle lzy nad porysowanym tylkiem przestepcy, a po cichu kibicujac zeby walili ile wlezie

sam bimbo Clinton sie wstawial za tym biedakiem ale nic mu nie pomoglo i wypisali mu sprawiedliwosc na dupie - od tego czasu nie slychac o zadnych goscinnych wystepach

a amerykanski dlatego, ze miejscowa zulia nawet by juz nie pomyslala o takim numerze

i takie azjatyckie wartosci przydaloby sie przeniesc na polski grunt a nie legalizowac tysiace wietnamcow z czego polowa to wujkowie z tamtejszej bezpieki
      • Gość: zaraza Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.11, 09:27
        Zapomniałeś dodać,że po obronie honoru amerykańskiego wesołego głupka /bronił sam Clinton/ przelała się przez prasę i Tv fala westchnień typu: czemu nie mamy w USA kary chłosty ,te śmieszne żółtki są niekoniecznie głupsi od nas.Oczywiście ,prawa człowieka zatrzymają wszelkie rozsądne kroki.To samo mamy w Polsce.
        • jpelczar Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa 31.12.11, 18:14
          Jak jakiś matoł narobi szkód i czeka go kara w postaci pobicia/chłosty/ciężkich robót/stryczka, to inne matoły jęczą o prawach człowieka. A co z prawami poszkodowanego, który potem musi tracić czas, pieniądze i zdrowie ? On człowiekiem nie jest i nie ma już prawa do spokoju ? Powinni temu gó...arzowi przestrzelić kolana i niech sobie radzi sam.
          • Gość: magda wiosna Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 31.12.11, 19:47
            jpelczar napisał:

>Powinni temu gó...arzowi przestrzelić k
            > olana i niech sobie radzi sam.

Myślę, że prokurator powinien zainteresować się tym wpisem....
            • Gość: Stalker Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 31.12.11, 23:00
              > Myślę, że prokurator powinien zainteresować się tym wpisem....

To zgłoś ten wpis ! na co jeszcze czekasz, nr 112 za darmoszkę ( chociaż nie wiem czy w tej atrapie państwa - pOLSCE ten nr.należycie funkcjconuje, to wtedy 997 spróbuj).pOLACZKI - zawsze mocni ale w gębie !Tolerowanie takiego zachowania powoduje tylko bezkarność !
              • Gość: Bielany1980 Re: W Singapurze byla podobna slawna sprawa IP: *.aster.pl 01.01.12, 01:02
                No właśnie czas zrobić porządek z polactwem dającym upust swojej agresji w internecie, jeżdżącym 70km/h po mieście, stwarzającym zagrożenie dla pieszych.
    • Gość: Zyzio Polska dla motłochu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 01:13
      19-latek, pijany, publicznie?!!! Nikt tego nie wychwycił? No to pora oddać ten kraj motłochowi!
    • Gość: furman Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.proxnetwork.com 31.12.11, 10:24
      na pal wuja w miejscu publicznym, na pal!
    • Gość: pedał Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterka IP: *.directvps.nl 31.12.11, 10:26
      to pewnie był rowerzysta
      • Gość: motodebil Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk IP: *.204.39.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.11, 13:28
        to był motocyklista!
        dawca, bandyta i złodziej!
        nie mógł na jednym kole i w korku
        to na piechotę rozrabiał.
        dobrze,że matki z dzieckiem na przejściu nie zabił!
    • jhbsk Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 01.01.12, 11:53
      scan33 napisał:

> Nie interesuje mnie ile mu grozi,

A mnie bardziej interesuje, ile zapłacą rodzice za szkody.
      • jhbsk Re: Nastolatek kopał w samochody i urywał lusterk 01.01.12, 11:54
        Oczywiście nie 19 latka, tylko młodszych kolegów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka