Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:47 Rany, czy wybiórczej już nie stać nawet na korektora? Dwa błędy w dwóch pierwszych zdaniach artykułu. Potem nie jest lepiej. Wstyd. Jakość tego portalu spadła na psy. Zero szacunku dla czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aim1 Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:50 „Lud trafiał do piwnic i ziemianek [...]” Rence opadajom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 18:33 Co chcesz, napisali, że ziemiaństwo się bratało z gminem po piwnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i 05.02.12, 19:18 "...Chodzi o to, że musi być przeciwwaga: z jednej strony dziedzice rozpijali naród, a zdrowe jądro chłopstwa nie dawało się rozpijać..." Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i 06.02.12, 13:13 i z tego zdrowego jadra chlopa wyrosl PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... 05.02.12, 14:52 To na pewno globalne ocieplenie. W W XVIIw. jak zamarzał Bałtyk - też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i IP: *.opera-mini.net 05.02.12, 19:00 Bo globalne ocieplenie ma wg misura oznaczać zwiększenie temperatury wszędzie i po równo? Ironizujesz na temat swojej wyssanej z palca teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arpert Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i IP: *.aster.pl 05.02.12, 14:55 "Lud Warszawy trafiał do piwnic i ziemianek" miało byc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd1128 Lud trafiał do piwnic i ziemianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 15:06 podli wykorzystywacze, tak zniewalać społeczeństwo, i jeszcze kazali im robić za lodówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Lud trafiał do piwnic i ziemianek IP: 2.31.18.* 05.02.12, 17:11 Musieli byc bardzo wyzyskiwani ci ludzie. Rozkułaczyc kułaka! haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Lud trafiał do piwnic i ziemianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 17:50 No mnie tez jakimś Fritzlem to zaleciało czy coś... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.aster.pl 05.02.12, 15:10 Lud trafiał do piwnic i ziemianek i gdy nadchodziły ciepłe dni... to wylegał na zewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Wyklęty powstań lodzie? 05.02.12, 15:33 "wiercili nie tylko rybacy, ale i robotnicy sprzedający bryły lodu restauracjom, browarom czy zarządcom rezydencji i kamienic. Lud trafiał do piwnic i ziemianek i gdy nadchodziły ciepłe dni pełnił tam tę samą funkcję co dziś agregaty lodówek" Podkreślenie moje, bo w redakcji nikt się nie zorientuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wyklęty powstań lodzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.12, 00:35 Prawidłowo przecież napisane, bo autor miał na myśli rzesze niewolników kręcące agregatami letnią porą.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SBs Żeby takie błędy robić?! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.12, 16:13 "Lud trafiał do piwnic i ziemianek i gdy nadchodziły ciepłe dni pełnił tam tę samą funkcję co dziś agregaty lodówek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynek Człowieku, czy przeczytałeś raz, to coś spłodził? IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 16:16 Redaktorzyno, przeczytaj swój - pożal się Boże - artykulik, zanim wypuścisz na stronę. Od błędów (ortografia, gramatyka) aż się roi. Lód - jak widać, pisze się przez "ó" (kreskowane), a nie jak Ty: "Lud". Załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katol Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 16:32 No niestety znowu idzie oziębienie klimatu od kilku lat mamy powrót mroźnych zim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czadam Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.warszawa.mm.pl 05.02.12, 16:57 lód pisze się przez ó panie redaktorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.jmdi.pl 05.02.12, 17:00 panie premierze- jak żyć w taki mróz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 19:23 choduj lut, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik ojojoj, to i niewolnictwo było wtedy... IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.12, 19:25 Pozwolę sobie zacytować z artykułu: "Lud trafiał do piwnic i ziemianek i gdy nadchodziły ciepłe dni pełnił tam tę samą funkcję co dziś agregaty lodówek" Heh, ta dzisiejsza gazeta. Chciałbym szanownym redaktorom zasugerować posługiwanie się słownikiem choć w podstawowej wersji, bo LUD pochodzi od LUDZI, a LÓD od LODU. Choć pewnie to i tak nie ma znaczenia - grunt, że wierszówka poszła, korekta wzięła swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
fauxnews Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... 05.02.12, 21:21 Z ta niemożnością przechodzenia przez zamarzniętą Wisłę to nie tak do końca, bowiem jakieś 13-14 lat temu miałem okazję przejść po lodzie od zoo do starówki na lewym brzegu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i 05.02.12, 22:13 W styczniu 2006 roku przeszedłem Wisłę po lodzie, dwa razy w te i nazad, przy moście Świętokrzyskim, no ale wtedy odwagi mi nie brakowało, a tym roku Wisła nie nadaje się jeszcze do chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalowiec koszer zaprasza na spacer przez Wisłę!!! 05.02.12, 22:32 Brawo! w sumie czemu nie, jeszcze parę dni i samochodem się smignie, korki się ominie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... 05.02.12, 22:34 "Lud trafiał do piwnic i ziemianek" A mnie uczyli, że lud wkroczył do ŚRÓDMIEŚCIA i to na wszystkie pietra. W każdym razie w czasach MDM. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... 05.02.12, 22:47 "9 lat później" to był znaczy się styczeń 1954. Ja pamiętam, że dekret "o podwyżkach płac zniesieniu reglamentacji i regulacji cen" ogłosili 3 stycznia 1953 roku. Ceny wzrosły drakońsko, a płace o 20%. No, ale potrzebna była akumulacja dla realizacji planu 6-letniego. Wcześniejsza nieekwiwalentna wymiana pieniędzy nie wystarczyła. Miałem wtedy 12 lat i słysząc komunikat bardzo się ucieszyłem. Nie doceniłem treści rzeczownika "regulacja". Szansa, że się mylę co daty istnieje, ale jest mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczanin Re: Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i IP: *.sds.uw.edu.pl 05.02.12, 23:20 "Jakość tego portalu spadła na psy" Ha ha ha o dobre, spadająca jakość portalu, no nie mogę. Portale to smieciówki, oszczędzające na wszystkim niczym prasa brukowa i trzymające takowej poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars agregaty IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 06.02.12, 09:58 agregaty produkują prąd elektryczny. jak to się ma do chłodzenia? prąd nie chłodzi. o ludzie już nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele przypominam ! Re: agregaty IP: *.aster.pl 06.02.12, 10:13 forum.gazeta.pl/forum/w,73,132854922,133081557,Re_Kim_sa_Baronowa_i_Gadzeciarz_O_naszych_V.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Zamarznięta Wisła była autostradą dla karet i p... IP: *.rev.snt.net.pl 06.02.12, 11:51 Lud trafiał do piwnic i ziemianek.... A potem ciemny lud trafił do redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś