Dodaj do ulubionych

Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk...

IP: *.acn.waw.pl 09.02.12, 08:16
dwukrotnie tańszy... no logiczna masakra
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 08:31
      Typowa polityka linii Ryanair.Otwiera tam połączenia gdzie już lata konkurencja. Po co badać rynek jak to inni robią. Może nie FAIR ale skuteczne. Pytanie jak długo WIZZ AIR wytrzyma walką z liderem na rynku Europejskim w segmencie LOW Cost.
      Czy inna linia porzuci Okęcie na rzecz Modlina . Raczej nie chyba że będą to typowe połączenia charterowe. Jeżeli będzie kłopot z dojazdem do Modlina to te plany odsuną się o sezon lub dwa.
      www.airportsbase.com
      Informacje o lotniskach, linki turystyczne, pogodowe, hotelowe, mapy samochodowe, zdjęcia
      • zdzisiek66 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 09:18
        WIZZ sam jest sobie winien. Po co im ten Modlin? 80% warszawiaków zapłaci 100 lub 200 zł więcej, żeby wygodnie polecieć z Okęcia.
        • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 10:49
          80% Warszawiaków, hehe ... ci co latają na Zachód do dyrekcji firm zagranicznych, w których pracują, to wybiorą LOT (póki istnieje) natomiast turyści ludzie wybiorą Ryan albo Wizz.
          Gość uderza do Brukseli, Budapesztu, Londynu, Mediolanu, Oslo, Rzymu i Sztokholmu, a to są prawdziwe atrakcje turystyczne!

Pocieszne - Warszawiacy, hehe ... potomkowie "śledzików" zza Buga i repatriantów z Kazachstanu :)

• drakaina Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 11:20
            Gość portalu: Dupek wolski napisał(a):

> 80% Warszawiaków, hehe ... ci co latają na Zachód do dyrekcji firm zagranicznyc
            > h, w których pracują, to wybiorą LOT (póki istnieje) natomiast turyści ludzie w
            > ybiorą Ryan albo Wizz.

Wprawdzie nie jestem warszawianką, ale latam głównie prywatnie, jako turystka.

Z liniami Ryanair do tego stopnia nie mam ochoty latać, że wolałabym iść pieszo przez kanał La Manche. Do szału mnie doprowadza to, że monopolizują wszystkie połączenia w Polsce. Już EasyJet, który szczególnie sympatyczny też nie jest, jest lepszy. A w innych "tanich" liniach (które wszystkie naprawdę tanie są przez kilka dni, póki są te bilety za złotówkę czy pięćdziesiąt) nie ma aż takiego szaleństwa z bagażem itd. Nawiasem mówiąc, jeśli odpowiednio wcześnie poszukać, to regularnymi liniami, bez tych wszystkich szykan bagażowych i opłat za wodę na pokładzie, można latać naprawdę tanio (300 zł w obie strony do Rzymu, 500 do Paryża, dość w ostatniej chwili, niewiele ponad 1000 do Larnaki, to ostatnie kupowanena 3 dni przed wylotem - takie miałam stawki w dwóch różnych, w tanich było wtedy mniej więcej tak samo, a ten Cypr byłby dużo droższy w takim terminie; btw to było jedyne służbowe).

--
            Scribere necesse est
            • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 11:30
              Masz racje:
              Ale TANIE linie wryly sie ludziom w psychike.
              Wszyscy szukaja wizzaira, ryanaira, "bo w LOTcie drogo"..
              Wole leciec z przesiadka niz Ryanem bezposrednio, do tego stopnia ich nie znosze..

Juz pisalam nizej, w styczniu kupilam w LOTcie bilety na wielkanoc za 300zl.. w promocji.
              • Gość: lukask73 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.153.71.* 09.02.12, 11:37
                > "bo w LOTcie drogo"..

Lotto jest drogie, bo musi starczyć na sfinansowanie kumulacji i horrendalnych podatków jak i zarobków zarządu.
                • Gość: Dupek wolski LOT tylko z nazwy to linie lotnicze :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:44
                  De facto to przechowalnia dla znajomych królika i ich rodzin :)
                  Podobnie jest w PPL gdzie średnia pensja to 6 tys. miesięcznie. O'Leary jest zbyt dobrze wychowany aby to powiedzieć!

• Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 11:45
                  Mowie o steotypie "drogich linii", ktore tak naprawde nie sa az tak drogie, ludzi nie traktuje sie jak bydlo, mozna poczytac gazete, napic sie kawy itp.

Poza tym gwarantuja duzo wiecej. Na przyklad przypadku odwolanego lotu pasazerowie maja zagwarantowany hotel albo inne polaczenie z niewielkim opoznieniem..
                  • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 12:01
                    poczytac gazete, napic sie kawy itp. Nawet mają za darmo kibel, a Ryan już wprowadził opłaty ... ja lubię espresso Mauro :)

W przypadku opóźnienia lotu od każdej linii w Europie dostajesz voucher na żarcie, a w przypadku odwołania lotu dostajesz voucher na hotel - takie są przepisy Ch...ni ... z wyjątkiem LOT, bo im już teraz i tak wszystko jedno!
              • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:41
                W styczniu kupiłam bilety na Wielkanoc ... dobre :)

A ja kupię sobie znacznie taniej w Easy lub Ryan na kilka dni przed lotem i nie będę musiał znosić fochów "związkowców" z LOT-u, ani lecieć 20-to letnimi samolotami.

Skąd wiadomo, czy LOT nie zbankrutuje do Wielkanocy?

• Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 11:49
                  @dupek wolski
                  A skad wiesz czy Twoje easyjety nie odwolaja Ci lotu i nie bedziesz koczowal 2 dni na lotnisku? ;) Mysle ze na to jest wieksza szansa niz na bankructwo LOTu..

• Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 12:07
                  Zreszta- wiem kiedy jest wielkanoc, wiec po co mi bilet 5 dni wczesniej. W pracy itak lepiej wczesniej zglosic nieobecnosc. Co wiecej, lubie sobie wypic kawke, poczytac gazetke i nie uderzac kolanami o siedzenie przede mna.
                  Place za wiekszy komfort, odlot mam z duzego lotniska, ktore jest swietnie skomunikowane, nie mam stresu odwolanego lotu i nikt mnie nie traktuje jak bydlo. Samolot nie jest zaladowany do pelna. Mam polaczenia innymi liniami, jesli jakis lot mam odwolany, hotel itp..
                  Ostatnie (wiem, najglupsze) nikt nie bije brawo po ladowaniu..

Swiadomie podejmuje decyzje o wyzszym koszcie zakupu biletu. Nie rozumiem dlaczego masz z tym problem ;)
                  • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 12:16
                    Ami, phleeez! Kawka w samolocie to lura z plastikowych pojemników, które nie są myte tygodniami. Jak będziesz lecieć do Pekinu tymi nowymi "drimlajnami" to polecam business class, ale na 1,5-godzinny lot ... zresztą dziecko, wracaj do pracy, bo nie wytrwasz w tyrce do tej Wielkanocy :)

• Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 12:21
                      Opanuj sie ;) Jak ktos ma inne zdanie niz Ty, to zaczynasz ta osobe traktowac z gory?

To ja Ciebie "phleeeez". Dzis mi sie nie chce juz siedziec w biurze, ide na narty.
                      Ciao buraczku ;)
                      • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 12:33
                        Super! Weź extra figi, bo bardzo piź.dzi :)

• Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 13:44
                          Dziekuje mimo ze latam LOTem stac mnie na spodnie narciarskie ;)

Wracajac do meritum:
                          Specjalnie dla Ciebie sprawdzilam wlasnie ceny przelotow wizzem na moje terminy 175€ + dojad 2h w jedna strone (za paliwo w obie strony 40€ + wartosc mojego czasu) + parking na lotnisku ok 40€

Wychodzi:
                          WIZZ z dojazdem 255€ (bez uwzglednienia wartosci mojego czasu)
                          LOT z dojazdem 72€ ;)
                      • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 20:48
                        > Dzis mi sie nie chce juz siedziec w biurze, ide na narty.

Macie górkę w Helsinkach ... rany boskie, uważaj na siebie!

PS. Czemu nie lecisz Finnair tylko nabijasz kieszenie jakimś wąsatym solidaruchom z LOT-u?

• Gość: J_A Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.2-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 12:19
                  Gość portalu: Dupek wolski napisał(a):
                  > A ja kupię sobie znacznie taniej w Easy lub Ryan na kilka dni przed lote
                  > m i nie będę musiał znosić fochów "związkowców" z LOT-u, ani lecieć 20-to letni
                  > mi samolotami.

I posiedzisz sobie z kolanami pod brodą słuchając na zmianę krzyków pijanych buraków, płaczu dzieci i obsługi wykrzykującej przez cały czas reklamy przez mikrofon. Reklamy zachęcające do kupna rzeczy, które w normalnym samolocie są za darmo.
                  Według ciebie Ryan lata nowszymi samolotami? :D
                  • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 12:38
                    > Według ciebie Ryan lata nowszymi samolotami?

Nie tylko w/g mnie ... LOT to relikt poprzedniej epoki, to de javu dla ludzi, którzy z łezką w oku wspominają dawne "dobre" czasy.

• Gość: J_A Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.2-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 13:07
                      @Dupek wolski

Leciałem ostatnio lotem i niespecjalnie odstawał od lufthanzy czy british airways. Za to ryan zdecydowanie odstawał od lotu. Niestety również cenowo - lot był droższy w ryanairze :)
                      • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 13:34
                        "Leciałem ostatnio lotem i niespecjalnie odstawał od lufthanzy czy british airwa
                        > ys. Za to ryan zdecydowanie odstawał od lotu. Niestety również cenowo - lot był
                        > droższy w ryanairze :)"

Co Ty nie powiesz, leciales ostatnio LOTem? :) I czymze ten Ryanair odstawal od LOTu? No no, i rowniez na podstawie Twojego jednego ostatniego lotu LOTem stwierdzasz wszem i wobec, ze Ryanair jest drozsza firma :).
                        • Gość: J_A Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.2-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 13:46
                          Voyshick napisał(a):

> Co Ty nie powiesz, leciales ostatnio LOTem? :) I czymze ten Ryanair odstawal od
                          > LOTu? No no, i rowniez na podstawie Twojego jednego ostatniego lotu LOTem stwi
                          > erdzasz wszem i wobec, ze Ryanair jest drozsza firma :)

Czym odstawał od lotu? Np. odsetkiem uciążliwych osobników na pokładzie. Fakt, przez większą część roku i w większości konfiguracji lot pewnie wyjdzie drożej. Ale tak się składa, że mnie już kilkakrotnie zdażyło się zapłacić mniej za bilety w innych, lepszych liniach. A jeśli różnica wynosi kilkadziesiąt funtów, to ja wolę dopłacić niż gnieść się jak w PKSie w smrodzie i hałasie.
                          • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 13:56
                            Ludzi po prostu skreca ze mozesz "polaczku" chciec podrozowac spokojniej i wygodniej ;))
                            • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 14:37
                              > Ludzi po prostu skreca ze mozesz "polaczku" chciec podrozowac spokojniej i wygo
                              > dniej ;))

Ze co, prosze? :D Moglbys ta swoja gleboka zlota mysl bardziej rozwinac?
                              • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 15:14
                                Zolc sie tu z ludzi wylewa jak ktos powie ze wygodniej i milej mu latac "normalnymi" liniami..

Latalam takimi i takimi. I obiecalam sobie, ze dopoki nie bedzie to absolutnie konieczne, to bede latac rejsowymi.
                          • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 14:34
                            Prawda, odsetek problemowych pasazerow bywa wiekszy. Z tym, ze na lotach europejskich nie jestes w stanie poczuc za duzej roznicy w komforcie, bo zwyczajnie czas podrozy jest bardzo krotki.

I widzisz, ja jestem chyba bardziej pragmatyczny, bo wlasnie roznice tych kilkudziesieciu funtow wolalbym wydac wieczorem po locie w knajpie z kumplami niz na doplate do lepszych warunkow podczas 2-godzinnego lotu. Jak lece gdzies (z reguly na weekend) z Ryanair, to mam dwa sposoby dosc dobrze obcykane: 1. nie wyspac sie noc przed, walnac jedno piwko na lotnisku; wtedy po wejsciu na samolot po 5 min. spie jak dziecko i budze sie przy ladowaniu. 2. zaladowac ze 2 filmy, nalozyc sluchawki odcinajac sie calkowicie od warunkow zewnetrznych. No, ale jak wolisz doplacac to Twoj wybor i ja go szanuje, kazdy ma swoj system wartosci i spraw ktore sa mu priorytetem (ja, przykladowo, nie znosze sluchac muzyki na "plastikowym" sprzecie).
                            • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 15:15
                              Ja juz tu wyzej pisalam:

wielkanoc:
                              LOT 75€ z dojazdem na lotnisko
                              WIZZAIR 255€ z dojazdem na lotnisko.
                              • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 15:31
                                "> Ja juz tu wyzej pisalam:
                                >
                                > wielkanoc:
                                > LOT 75€ z dojazdem na lotnisko
                                > WIZZAIR 255€ z dojazdem na lotnisko"

No brawo!

No i poza tym, nie wiem co Ci jeszcze moglbym napisac... Ze, np. norma jest sytuacja jaka generalnie ma miejsce w wiekszosci przypadkow, a nie wyjatek...? Czy to jest zrozumiale?
                                • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 217.152.223.* 09.02.12, 15:42
                                  To byl przyklad. z biletami na boze narodzenie bylo tak samo, i tak naprawde Wizz byl najdrozszy (sposrod LOTu, Lufy, SASa i Finnaira)..

Inna sprawa jest to, ze powinnismy wspierac polskie firmy..

OK, rozumiem ze nie kazdego na to stac, ale w dluzszej perspektywie napychamy kieszen jakiegos chamskiego Irlandczyka..
                                  • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 16:36
                                    "To byl przyklad. z biletami na boze narodzenie bylo tak samo, i tak naprawde Wi
                                    > zz byl najdrozszy (sposrod LOTu, Lufy, SASa i Finnaira).."

To jeszcze raz...
                                    Ryanair kuma, ze typowy Polak zawsze wraca na Wielkanoc i B. Narodzenie do domu, stad w tym okresie zawsze sa wyzsze ceny na loty do Polski. Przykladowo, sam lecialem z Ryanair w okresie bozonarodzeniowym do Holandii (z Portugalii), nawet kilka dni przed lotem ceny byly caly czas bardzo niskie. Jesli sama latasz tylko w okresach swiatecznych, to rzeczywiscie masz prawo zaobserwowac wysokie ceny u tanich przewoznikow, bo oni wiedza ze w tym okresie i tak sprzedadza praktycznie wszystko co maja na stanie.

"> Inna sprawa jest to, ze powinnismy wspierac polskie firmy..
                                    >
                                    > OK, rozumiem ze nie kazdego na to stac, ale w dluzszej perspektywie napychamy k
                                    > ieszen jakiegos chamskiego Irlandczyka.. "

Wiedzac jaki burdel maja wewnatrz tej firmy... bron Cie Panie Boze przed wspieraniem tej pijawki, tego wrzodu na polskim spoleczenstwie...
                                    • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 17:02
                                      Zabawne to gdy starasz się wytłumaczyć idiotom coś co jest oczywiste, Voyshick.
                                      Biedaki w imię "patriotyzmu" wolą dopłacać do przechowalni kolesi i znajomych królika w LOT zamiast inwestować w firmę rozwojową jaką jest Ryan. Żal dupę ściska jak się widzi takie wpisy idiotów, którzy niby to się szczycą byciem Europejczykami, ale w czerepach dalej są 17-wiecznymi sarmatami. Smutne!

quote.morningstar.com/Stock/s.aspx?t=RYAAY
                                      PS. Podzielam Twoją metodę "niewyspania" na noc poprzedzającą lot :)

• Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 17:39
                                        No, niestety kolego... smutne ale prawdziwe...

Generalnie staram sie byc kulturalny i w miare swojej wiedzy i mozliwosci tlumaczyc logicznie jak sie rzeczy maja. Kiedy widze, ze inni mowia jeszcze sensowniej na mniej lub bardziej znany mi temat, to siadam cicho i chlone wiedze, zeby sie samemu douczyc.

Niestety, w Polsce mamy caly czas problem z logicznym mysleniem (wturny analfabetyzm) oraz z tym, ze kazdemu sie wydaje, ze wszystko wie najlepiej juz po powierzchownym liznieciu tematu. I tak jak w tym przypadku: przeleci sie taki jeden trzy razy samolotem i on juz jest panem przestworzy. On juz wie jak caly przemysl lotniczy funkcjonuje, ze do Ryanaira juz nie wsiadzie bo to wiocha, smrod i pospolstwo tylko czyms takim lata. On teraz bedzie placil grube pieniadze i wymagal aby mu stewardesa stopki masowala przez caly lot, bo inaczej podroz bedzie uwazana za nieudana. Hmm... oczywiscie zartuje, bo typowy krzykacz i negator Ryanair z tego forum i tak wybierze tego przewodnika :D Bo to jest takie wirtualne, "zastaw sie a postaw sie", tu anonimowo sie pokaze co to nie on, a w zaciszu domowego kaloryfera i tak kupi najtanszy bilet, z calonocna przesiadka w HHN.

Pozdrawiam
                                        • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 17:44
                                          no i sam walnalem kwiatek... mialo byc "wtórny" oczywiscie
                                          • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.igua.fi 09.02.12, 18:15
                                            Ciekawe ze akurat przy analfabetyzmie ;)

latam czesto i daleko. Mam inne zdanie niz Ty na temat komfortu w czasie podrozy W Polsce nie mieszkam, w okresie swiatecznym roznice byly najbardziej widoczne

Swoja droga, TAK, tylko na swieta latam do Polski. Majac 2 miesiace urlopu w roku podrozuje, nie lece wizzem do Polski i nie spedzam urlopow jak niektorzy krajanie u mamusi w altance na dzialce przy grillu..

Latam na roznych trasach roznymi liniami i jest roznica.
                                            Za to Wy, asy przestworzy, znacie wizza, ryana i easy jet. WOW ;)

A jesli masz jakies uwagi do MOICH pieniedzy i sposobu ich wydawania, to jeszcze mozesz skrytykowac ze wydaje je na podroze i przyjemnosci zamiast ciulac do skarpetki.
                                            • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 18:34
                                              "> Ciekawe ze akurat przy analfabetyzmie ;) "

Na co dzien pisze w dwoch innych jezykach (po polsku tylko sporadycznie mowie i pisze), wiec mnie nie lap, prosze jak zrobie literowke, ktora od razu poprawiam.

"Mam inne zdanie niz Ty na temat komfortu w czasie podroz
                                              > y"

A powiedz mi prosze, gdzie ja napisalem jakie mam zdanie na temat komfortu podrozy?

"Swoja droga, TAK, tylko na swieta latam do Polski. Majac 2 miesiace urlopu w ro
                                              > ku podrozuje, nie lece wizzem do Polski i nie spedzam urlopow jak niektorzy kra
                                              > janie u mamusi w altance na dzialce przy grillu.."

Ale o co Ci chodzi teraz, bo nie rozumiem "do czego pijesz". Ze co, ze jestes lepsza niz inni bo masz 2 miesiace urlopu i nie musisz leciec Wizzair'em do Polski (w domysle(?) bo stac Cie na drozsze linie) i spedzac wolny czas w altance? Oj, tutaj to juz sloma z butow wystaje :)

"Latam na roznych trasach roznymi liniami i jest roznica.
                                              Za to Wy, asy przestworzy, znacie wizza, ryana i easy jet. WOW ;)

Wczytaj sie kobieto dobrze w komentarze, innych jak i moje a dopiero wtedy podejmuj dalsza dyskusje.

"A jesli masz jakies uwagi do MOICH pieniedzy i sposobu ich wydawania, to jeszcze mozesz skrytykowac ze wydaje je na podroze i przyjemnosci zamiast ciulac do skarpetki. "

Osmieszasz sie.
                                              • Gość: Ami Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.igua.fi 09.02.12, 18:53
                                                OK, sorry zbyt pobieznie przeczytalam Twoj post, Przeczytalam Dupka wolskiego i styl jego wypowiedzi nalozyl mi sie na Twoja- Przepraszam ze na Ciebie bez sensu naskoczylam.

Duper Wolski mi podniosl cisnienie agresywna forma nieznoszaca sprzeciwu. Lubie moc miec wlasne zdanie.

Co mnie smuci to tendencja rodakow ktorzy neguja wszystko co polskie, a chwala co zagraniczne.
                                                Gdy wybieram linie lotnicze patrze na cene i na mozliwosci ew zmiany polaczenia przy odwolanym locie.. W przypadku tanich przewoznikow: latalam nieraz i bylam niezadowolona. wiele lotow mialam bardzo opoznionych kilka odwolanych. Ja sie nie chce tym stresowac.
                                                • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 19:19
                                                  "OK, sorry zbyt pobieznie przeczytalam Twoj post, Przeczytalam Dupka wolskiego i
                                                  > styl jego wypowiedzi nalozyl mi sie na Twoja- Przepraszam ze na Ciebie bez sen
                                                  > su naskoczylam."

Akurat Dupek Wolski calkiem merytorycznie (jak tu niewielu) podchodzi do sprawy, chociaz jak dla niektorych moze czasami zbyt dobitnie akcentuje swoje wypowiedzi. Ja jednak jego bardzo dobrze rozumiem.

"> Duper Wolski mi podniosl cisnienie agresywna forma nieznoszaca sprzeciwu. Lubie
                                                  > moc miec wlasne zdanie."

Mozna sie nie zgadzac z forma, ale z trescia, kiedy jest prawdziwa, nie nalezy.

"Co mnie smuci to tendencja rodakow ktorzy neguja wszystko co polskie, a chwala
                                                  > co zagraniczne.
                                                  > Gdy wybieram linie lotnicze patrze na cene i na mozliwosci ew zmiany polaczenia
                                                  > przy odwolanym locie.. W przypadku tanich przewoznikow: latalam nieraz i bylam
                                                  > niezadowolona. wiele lotow mialam bardzo opoznionych kilka odwolanych. Ja sie
                                                  > nie chce tym stresowac. "

Nikt tu nie negowal tego co polskie sensu stricte, a sam fakt fatalnego zarzadzania polskim LOTem oraz lotniskiem Okecie. Niestety, ale to sa fakty.

I na marginesie Ryanair jest calkiem punktualny, grubo ponad srednia... Ale ok, rozumiem, Twoje zycie, twoje decyzje, kazdy robi tak jak uwaza najlepiej.
                                                  • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 20:39
                                                    Voyshick, zaprawdę powiadam Ci - tracisz czas wchodząc w dyskurs z dyletantami, na dodatek upartymi. Ta cała hiper-reaktywna Ami poprzednio oznajmiła, że na Wielkanoc leci LOT-em do Polski zamiast Ryan i dzięki temu zaoszczędzi circa €170 ... teraz się miota zarzucając, że inni latający low-cost to centusie ... WTF ???

Mnie w ostatnich latach tylko raz się zdarzyło zauważyć, że Southwest (taki jankesi Ryan) był droższy niż AA na tej samej trasie. Zawsze mnie zadziwiają ludzie, którzy chcą podważać statystyki, gdyż rzekomo "oni wiedzą swoje" - amok!

Każdemu, kto szydzi z irlandzkich pastuchów kóz, etc. zawsze zamykam usta przykładem z polskim fiaskiem Centralwings. Jesteśmy jako naród straszną bandą nadętych nieudaczników bez niemal żadnych osiągnięć i O'Leary to dość dobitnie uzasadnił.

Buenas noches!

• Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dsl.telepac.pt 09.02.12, 21:23
                                                    Ech... i tak dzis nie zamierzalem byc produktywny, tak jakos dzien zlecial na lekkim kacu... :)

Ale glowa do gory, wydaje mi sie ze w Polsce i tak idzie ku lepszemu, moze to tylko troche potrwa... Podsumujmy to staropolskim przyslowiem: Alleluja i do przodu! :)

I jesli juz lokalnie, to: "Boa noite" ;)
                                                  • Gość: lajniak Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.home.aster.pl 09.02.12, 22:02
                                                    Ludzie, dla tego nie latam "taniochami", pełno tam buraków takich jak vojszit i dupencja polska. Prostaczki, którzy za piwo w knajpie i gnojowozem polecą (do tego dorobią sobie teorię i poklepią po ramieniu). amen, nie silta się na odpowiedź, nie będę z wami dyskutował
                                                  • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dsl.telepac.pt 09.02.12, 22:08
                                                    > Ludzie, dla tego nie latam "taniochami", pełno tam buraków takich jak vojszit i
                                                    > dupencja polska. Prostaczki, którzy za piwo w knajpie i gnojowozem polecą (do
                                                    > tego dorobią sobie teorię i poklepią po ramieniu). amen, nie silta się na odpow
                                                    > iedź, nie będę z wami dyskutował

Aby dyskutowac trzeba cos do dyskusji wniesc. Jestes kwintesencja tego watku :).
                      • Gość: Dawny uczeń Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 13:34
                        Czyli wybrałeś ciulowaty lot za więcej kapuchy?
                        Lovely!

• Gość: J_A Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.2-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 13:56
                          @Dawny uczeń
                          Jeśli pytasz mnie to odpowiedź brzmi - czasem trzeba sie przejechać, żeby się przekonać. Inaczej gadałbym jak ślepy o kolorach nieprawdaż? ;) Zresztą akurat w tym konkretnym przypadku wybrałem tańszy lot w lepszych warunkach. Ceny można sprawdzić przed zakupem na internecie.
                  • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 13:28
                    I posiedzisz sobie z kolanami pod brodą słuchając na zmianę krzyków pijanych bu
                    > raków, płaczu dzieci i obsługi wykrzykującej przez cały czas reklamy przez mikr
                    > ofon. Reklamy zachęcające do kupna rzeczy, które w normalnym samolocie są za da
                    > rmo.

Ze sie tak wtrace... Na krzyki pijanych burakow, czy placz dzieci dzieci trafiasz w kazdej linii, nie wiem o co ci chodzi :) No, reklamy wku...wiaja, ale na zaoszczedzonej roznicy pomiedzy zakupem biletu w klasycznej linii a Ryanair (powiedzmy 100-200 euro na weekendowy wypad) jestem w stanie przebolec 2-3 godziny halasu, czapka mi z glowy nie spadnie.

"> Według ciebie Ryan lata nowszymi samolotami? :D"

To nie jest kwestia wiary, to fakt. Tak Ryanair lata nowszymi samolotami.
                    • jezdziec_apokalipsy Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 14:03
                      Voyshick napisał:
                      > Ze sie tak wtrace... Na krzyki pijanych burakow, czy placz dzieci dzieci trafia
                      > sz w kazdej linii, nie wiem o co ci chodzi :)

Mnie się jakoś nie trafiają poza ryanairem. No, dzieci czasem są ale na lumpów w locie jeszcze nie trafiłem. Jeśli samoloty ryanaira są nowsze, to nienajlepiej to świadczy o obsłudze - syf jak w PKP.
                      • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 15:36
                        "> Mnie się jakoś nie trafiają poza ryanairem. No, dzieci czasem są ale na lumpów
                        > w locie jeszcze nie trafiłem. Jeśli samoloty ryanaira są nowsze, to nienajlepie
                        > j to świadczy o obsłudze - syf jak w PKP."

No, nie wiem, ja to chyba z jakiejs innej bajki sie urwalem...
            • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:35
              Ludzie różne rzeczy piszą i mówią, ale fakty są takie jakie są. Gdyby linie "tradycyjne" były konkurencyjne to Sabena by dalej istniała, Alitalia nie byłaby bliska bankructwa, KLM nie musiałaby być ratowana przez Air France, Swiss i Austrian nie musiałyby być wchłonięte przez Lufę i ten "industry joke" czyli LOT nie byłby na sprzedaż. Po co komu więcej niż tyle wybierając się na tydzień do Barcelony czy Rzymu? Tylko "słoiki" jeżdżące do tyrki w Dublinie czy Manchesterze zawsze płaczą, bo mają zapasy żarcia na 3 miechy :)

Ludki, które marudzą, że limit bagażu na pokład jest 5 czy 6 kg to idioci, którzy maja nawyki z PKP i wyjazdów nad morze ... litości, rodacy - nie ośmieszajcie normalnych Polaków!

• Gość: SK Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 11:48
                Wsyztsko na ten temat. Proste porownanie:
                img523.imageshack.us/img523/5280/tanielinielotnicze.jpg
                • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 12:11
                  Ameryki tu nie odkryłeś - pracowałem kiedyś dla firmy, który produkowała szyny do instalacji siedzeń w samolocie. Siedzenia są przesuwne na tych szynach, które pozwalają na regulację odstępu zgodnie z wymogami linii lotniczej. Jednak maks. masa startowa samolotu jest taka, a nie inna, więc tanie linie o wiele bardziej przestrzegają limitów bagażu, czego "słoiki" wolskie nijak nie jarzą i myślą, że to tylko tak na złość rodakom "świętego" :)

• Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 13:01
              "Z liniami Ryanair do tego stopnia nie mam ochoty latać, że wolałabym iść pieszo przez kanał La Manche."

Przepraszam, Ty tak na serio, czy tylko sobie zartujesz?

Ryanair'owi daleko do perfekcji, ale ludzie nim lataja, bo jest zwyczajnie tanszy. Oczywiscie, mozna sobie wyszukac promocje i oferty w innych liniach ktote beda bardziej atrakcyjne na wybrany kierunek w wybranym terminie, ale generalnie ujmujac, Ryanair jest caly czas tanszy.
          • Gość: assa pracuje w Londynie IP: *.as13285.net 09.02.12, 17:22
            latam do polski 3-4 razy do roku. Zawsze Lotem lub British Airways. Nigdy nie zdecydowalabym sie na ryan air, ta linia to tortura. Ciasniej niz w autokarze, nigdy nie lata na dobre lotniska do europy tylko na zadupia. no i te reklamy podczas lotu, nachalna sprzedaz produktow, zeby jeszcze wiecej wycisnac z luzi. nie da sie odpoczac, obsluga nieuprzejma, traktuje ludzi jak bydlo.
            Lot moze nie jest luksusowy, ale ma bardzo dobre ceny, nie trzeba stac w kolejkach i podroz jest znacznie mniej uciazliwa. zwykle jest pelen samolot, nie tylko do londynu zreszta, ale do roznych europejskich miast tez mialam okazje nim leciec.
            Panie O'leary, cena to nie wszystko!!!!!!!!
            • Gość: Padalec Re: pracuje w Londynie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 17:37
              > Panie O'Leary, cena to nie wszystko!

Powiedz to Pirogowi - od roku stara się LOT komuś opchnąć i nic :)

• Gość: Voyshick Re: pracuje w Londynie IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 17:48
              "> latam do polski 3-4 razy do roku. Zawsze Lotem lub British Airways. Nigdy nie z
              > decydowalabym sie na ryan air, ta linia to tortura. Ciasniej niz w autokarze, n
              > igdy nie lata na dobre lotniska do europy tylko na zadupia. no i te reklamy pod
              > czas lotu, nachalna sprzedaz produktow, zeby jeszcze wiecej wycisnac z luzi. ni
              > e da sie odpoczac, obsluga nieuprzejma, traktuje ludzi jak bydlo.
              > Lot moze nie jest luksusowy, ale ma bardzo dobre ceny, nie trzeba stac w kolejk
              > ach i podroz jest znacznie mniej uciazliwa. zwykle jest pelen samolot, nie tylk
              > o do londynu zreszta, ale do roznych europejskich miast tez mialam okazje nim l
              > eciec. "

Nie wiem, jak czytam takie opinie, to mam smiac sie czy plakac...
      • Gość: stupid Irish fuck [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:33
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: SK Re: O'Leary, you stupid Irish fuck IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 09:38
          Gość portalu: stupid Irish fuck napisał(a):

> głupkowaci, zapijaczeni irlanczycy nawet własnego języka nie znają
          >
          > Rule, Britannia !

Ciekaw jestem jak by wygladala rule britania gdyby tam przez 800 lat niemcy siedzieli. Tak jak podczas londynskich zamieszek czy jeszcze gorzej..?
          • Gość: Dupek wolski Chyba "shocking airport"! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 10:55
            Zayebisty tekst ... Irole piją niemal tak jak Polacy, ale poczucie humoru mają pierwsza klasa!

Okęcie to ofiara "polityki pro-rodzinnej" w PPL, Mr O'Leary. To muzeum socjalizmu, de javu za friko dla turystów z Zachodu. Gdyby nie Okęcie, to żeby zobaczyć socjalizm trzeba by lecieć aż do Hawany :)

• mroczny.tramwajarz Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 08:48
      Pan O'leary tak się zapomniał w cięciu kosztów, że zapomniał, że prócz kosztów trzeba mieć jeszcze dochody. A te zapewnia zazwyczaj pasażer (choć zdarza się oczywiście, że naciąga na opłaty za obecność naiwnych samorządowców...). A pasażer może jednak woleć lecieć z "szokującego" lotniska (swoją drogą fajna nazwa, może ZTM ją na przystanki wpisze :> ) niż z położonego na totalnych przedmieściach Modlina (totalnych, po to przedmieścia i tak niezbyt bliskiego Śródmieścia Nowego Dworu Mazowieckiego). No, chyba, że "targetem" Ryanaira jest mieszkaniec "Zielonej" Białołęki czy Tarchodworów, a nie Ochoty czy Mokotowa (kilkukrotnie bardziej ludnych swoją drogą).
      • Gość: Matwiej Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 09.02.12, 09:19
        Ja jestem z Bielan i mimo ze odległosciowo mam blizej na Okecie, to i tak duzo szybciej dojezdzam do Modlina. W godzinach szczytu na Okecie jedzie sie z Bielan godzine, a czasem i półtorej. Do Modlina, jadac zgodnie z przepisami, okolo pół godziny.
        • mroczny.tramwajarz Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 10:07
          Hm, z Bielan na Okęcie nie jeździłem, ale z Woli parę razy owszem, w tym w szczycie popołudniowym, i jednak dłużej, niż te 40 minut, nie jechałem. Czy w 50 minut nie da się dojechać z Twojego miejsca na Bielanach na Wolę, to nie wiem, ale tak "na oko" to nawet komunikacją powinno być to możliwe.

Zresztą - w okolicach końca roku na Okęcie będzie można z Bielan dojechać S8+S2+S79, bezkolizyjnie, więc pewnie poza superszczytem Twoje pół godziny powinno być do osiągnięcia.
      • Gość: rikitiki umiesz liczyc? IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 09.02.12, 09:33
        to sprawdz ile irlandczyk zarobil pieniedzy anim cos wystukas zna klawiaturze

sprawdz tez ile "zarabiaja" lot, ba itd zanim cokolwiek napiszesz
        • mroczny.tramwajarz Re: umiesz liczyc? 09.02.12, 10:04
          Mam dokładnie w nosie, ile ten pan zarabia, póki nie ciągnie pieniędzy od polskich podatników za pomocą samorządowców wkręconych w "zapewnianie okna na świat".

Mnie interesuje wyłącznie jakość i cena (rzekłbym - stosunek jakość/cena) konkretnych połączeń, wliczając w to czas dojazdu na lotnisko startowe i z lotniska docelowego do celu podróży; z tego powodu, póki co, wolę jednak lecieć z Okęcia "drogą linią" niż z Modlina tanią.

Problem w tym, że dla większości Polaków liczy się WYŁĄCZNIE cena i, o ile przenosiny tanich linii do Modlina mnie zupełnie nie bolą - bo nie mam z nich zamiaru korzystać - o tyle przenosiny przewoźników czarterowych mogą dla mnie stanowić pewną niedogodność. Zwłaszcza, jeśli decyzje takie zostaną podjęte po podpisaniu przeze mnie umowy na wycieczkę.
          • Gość: SK Re: umiesz liczyc? IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 10:08
            mroczny.tramwajarz napisał:

> Mam dokładnie w nosie, ile ten pan zarabia, póki nie ciągnie pieniędzy od polsk
            > ich podatników za pomocą samorządowców wkręconych w "zapewnianie okna na świat"
            > .
            A nie powinienes miec przypadkiem pretensji do samorzadowcow..?

> Mnie interesuje wyłącznie jakość i cena (rzekłbym - stosunek jakość/cena) konkr
            > etnych połączeń, wliczając w to czas dojazdu na lotnisko startowe i z lotniska
            > docelowego do celu podróży; z tego powodu, póki co, wolę jednak lecieć z Okęcia
            > "drogą linią" niż z Modlina tanią.
            >
            > Problem w tym, że dla większości Polaków liczy się WYŁĄCZNIE cena i, o ile prze
            > nosiny tanich linii do Modlina mnie zupełnie nie bolą - bo nie mam z nich zamia
            > ru korzystać - o tyle przenosiny przewoźników czarterowych mogą dla mnie stanow
            > ić pewną niedogodność. Zwłaszcza, jeśli decyzje takie zostaną podjęte po podpis
            > aniu przeze mnie umowy na wycieczkę.
            Nie chcesz - nie lataj. Ryanair jest nastawiony na masowego klienta i sadzac po ich wynikach finansowych - ten model dziala.
            • mroczny.tramwajarz Re: umiesz liczyc? 09.02.12, 10:24
              > A nie powinienes miec przypadkiem pretensji do samorzadowcow..?
              >
              Powinienem, prawda.

> Nie chcesz - nie lataj.

Ano nie latam. Gorzej, jak biuro podróży zmieni lotnisko z bliskiego (mi) na dalekie (dla mnie) w czasie trwania sezonu twierdząc, że przecież "i jedno i drugie to Warszawa". A umowy są zasadniczo standardowe. To co, mam nie latać na wakacje, bo się nie da negocjować umowy? Bez przesady...
              • Gość: SK Re: umiesz liczyc? IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 10:42

mroczny.tramwajarz napisał:

> > Nie chcesz - nie lataj.
                >
                > Ano nie latam. Gorzej, jak biuro podróży zmieni lotnisko z bliskiego (mi) na da
                > lekie (dla mnie) w czasie trwania sezonu twierdząc, że przecież "i jedno i drug
                > ie to Warszawa". A umowy są zasadniczo standardowe. To co, mam nie latać na wak
                > acje, bo się nie da negocjować umowy? Bez przesady...
                Co poradzic..? Jesli tylko moge to latam czyms innym niz Ryan. Ale najczescie albo nikt inny nie lata w poblize albo oferta konkurencji nie jest w mojej opinii warta swojej ceny przy dwugodzinnym locie na terenie Europy. Dopoki nie bedziesz mial wlasnego jeta musisz sie dostosowac do oferty. Albo nie latac :)
          • Gość: Voyshick Re: umiesz liczyc? IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 13:16
            "Mam dokładnie w nosie, ile ten pan zarabia, póki nie ciągnie pieniędzy od polsk
            > ich podatników za pomocą samorządowców wkręconych w "zapewnianie okna na świat""

Nic do konca rozumiesz co sie dookola Ciebie dzieje tramwajarzu. Jesli juz jakies pieniadze ida z "wkreconych samorzadow" to ja Ci i tak gwarantuje, ze to nie sa duze pieniadze oraz to, ze na pewno na siebie (i Ciebie) w taki czy inny sposob zarabiaja. Niestety, na niepocieszenie dodam Ci, ze pieniadze jakie sa wpompowywane w LOT sa niebotycznie wyzsze i nic z tego nie masz.

" Mnie interesuje wyłącznie jakość i cena (rzekłbym - stosunek jakość/cena) konkr
            > etnych połączeń, wliczając w to czas dojazdu na lotnisko startowe i z lotniska
            > docelowego do celu podróży; z tego powodu, póki co, wolę jednak lecieć z Okęcia
            > "drogą linią" niż z Modlina tanią. "

Co jak co, ale stosunek jakosc/cena w Ryanair jest najwyzszy na naszym domowym rynku europejskim, czy sie Ci to podoba, czy nie. Moze i jadasz na co dzien kawior, ale tego faktu nie zmienisz. Jednak w moim odczuciu jestes zwyczajnie "niedzielnym podrozujacym" samolotami (taka analogia do niedzielnego kierowcy na drogach).
            • mroczny.tramwajarz Re: umiesz liczyc? 09.02.12, 14:03
              Chętnie poczytam o wymiernych korzyściach z dotacji do obsługi lotnisk lokalnych przez tzw. tanie linie (bo takie dotacje istnieją, nie żadne "jeśli"). Ale w jakimś wiarygodnym źródle, a nie w aroganckim wpisie z Portugalii.

Owszem, samolotami latam rzadko - klika razy w roku. Tyle, że nie bardzo wiem, co to ma do meritum - chcesz się dowartościować w ten sposób, czy co?
              • Gość: Voyshick Re: umiesz liczyc? IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 15:06
                "> Chętnie poczytam o wymiernych korzyściach z dotacji do obsługi lotnisk lokalnyc
                > h przez tzw. tanie linie (bo takie dotacje istnieją, nie żadne "jeśli")"

Tak, wiem, dotacje istnieja, ale nie na kazdym lotnisku.

Wymierne kozysci to np. takie, ze wiekszy ruch pasazerski generuje wieksza ilosc turystow a Ci, z kolei, zostawiaja pieniadze. Posrednio wiec tez na tym zyskujesz. Proste jak drut. W przeciwienstwie do LOTu, do ktorego panstwo rokrocznie (w tym Ty) wlewa miliony i nic z tego nie wynika. Ta firma powinna byc juz dawno sprywatyzowana.

"> Owszem, samolotami latam rzadko - klika razy w roku. Tyle, że nie bardzo wiem,
                > co to ma do meritum - chcesz się dowartościować w ten sposób, czy co?"

Nie, nie chce sie dowartosciowywac w zadnym stopniu. Bo jak sam mowisz, ze latasz tylko kilka razy w ciagu roku, to rzeczywiscie cena nie jest dla Ciebie taka wazna. Jakbys musial czy chcial robic to czesciej to jednak przeprosilbys sie z Ryanairem (chyba, ze jestes na tyle bogaty, ze nie robi to Tobie wiekszej roznicy). Mi robi, i dlatego koleguje sie z Ryanair'em. Drazni mnie tez ten fakt, ze wiekszosc tu piszacych psioczy na Ryanair'a, ze taki on zly i ble. A wlasnie dzieki tym liniom ludzie zaczeli traktowac podroze samolotem w ten sam sposob co pociagiem czy autobusem. Nastapil koniec monopolu drogich przewoznikow typu LOT, ktorzy liczyli sobie za swoje uslugi kwoty z kosmosu, kiedy ludzie uwazali podroz samolotem za jakis luksus. Na polskim rynku w koncu nastapila normalnosc.
    • kris1955 Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 08:48
      Ryan Air to stare samoloty , jeszcze starsze , grube stewardesy i wyklucanie sie o kazdy cm dlugosci torby.
      • Gość: pt Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.196.194.244.threembb.co.uk 09.02.12, 09:07
        Czyżby był Pan jednym z tych rodaków, których widuję często w samolotach Ryanaira? Tych, którym szkoda 70zł na bagaż główny, którzy pchają się do kabiny z "bagażem podręcznym" wielkości mojej walizki nadanej na bagaż główny? Cóż, chyba rozumiem te stewardesy. Tak na marginesie, aż takie stare nie są. 50 letnich nie widziałem.
        • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:01
          Dokładnie! Pchają się te "słoiki" z konserwami, jajkami i pasztetem domowym w walizce, to czemu się dziwić ... słoma z butów, gastarbajterzy czyli ofiary PRL-bis :)

• Gość: abc Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 41.76.81.* 09.02.12, 09:15
        Z torbami racja. Punkt 1 i 2 - PUDŁO.
      • Gość: SK Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 09:44
        kris1955 napisał:

> Ryan Air to stare samoloty , jeszcze starsze , grube stewardesy i wyklucanie si
        > e o kazdy cm dlugosci torby.

A rozumiem ze kris1955 to jeden z tych ktorych przerasta sprawdzenie wymiarow i wgai bagazu..? Ktorzy nie rozumieja ze 20 cm to 20 cm a nie 25cm? Ktorzy upychaja kielbasy w kieszeniach kurtki zeby tylko przypadkiem nei zaplacic za nadanie bagazu..?
      • delivered Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 10:17
        Pudło. Ryanair ma najnowocześniejszą flotę powietrzną w Europie.
    • Gość: mrówa Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: 195.94.207.* 09.02.12, 08:58
      Czy ktoś już próbował kupić bilet ? Na stronie rajana jeszcze nie ma terminów etc. ...
      • Gość: mrówa Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 195.94.207.* 09.02.12, 09:08
        No i co próbowaliście coś praktycznego, czy bijemy pianę ?
    • Gość: jarecheck Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.devs.futuro.pl 09.02.12, 09:00
      Nie przepadam za taką zarozumiałością, nawet gdy mówi prawdę co do Okęcia. Szacunek w interesach to podstawa. Pan prezes jeszcze będzie się przepraszał z Okęciem, albo niech wróci do polityki, gdzie takie docinki stanowią główne narzędzie mówcy.
      • Gość: SK Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 09:50
        Gość portalu: jarecheck napisał(a):

> Nie przepadam za taką zarozumiałością, nawet gdy mówi prawdę co do Okęcia. Szac
        > unek w interesach to podstawa. Pan prezes jeszcze będzie się przepraszał z Okęc
        > iem, albo niech wróci do polityki, gdzie takie docinki stanowią główne narzędzi
        > e mówcy.

O'leary wie co i jak mowi. Opanowal do perfekcji sztuke darmowej reklamy w mediach. W czasie kryzysu wulkanicznego oglosil ze Ryanair nie bedzie pokrywal kosztow pobytu w hotelach tylko po to, by wszystkie irlandzkie i czesc brytyjskich gazet miala w naglowkach nazwe jego firmy. Dwa dni pozniej 'zmienil decyzje'. I co ..? Gazety znowu wielka czcionka wybily nazwe firmy na pierwszej stronie.
        A czy sie przeprosi z okeciem..? nie sadze. Tak samo lata do Paryza, Londynu, do miast w Hiszpanii czy we Wloszech. I nie ma wiekszych problemow ze sprzedaza biletow. A dojazd z Beauvais do centrum miasta zajmuje pare minut wiecej niz z CDG.
        • Gość: Dupek wolski W koszuli w kratkę rozpiętej pod szyją? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:05
          Prezes O'Leary wkroczył na nią spóźniony, podśpiewując, w koszuli w kratkę rozpiętej pod szyją.

A co miał mieć może rozpięty rozporek albo jeszcze wystąpić w butach jak ten jegomość:
          swir.us/buty-kaczynskiego
    • Gość: gosc Do Modlina beda kursowaly prywatne busy z calej IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 09:04
      sciany wschodniej i Modlin wygra - potem ceny podniosa do poziomu Okecia.
      • Gość: Matwiej Re: Do Modlina beda kursowaly prywatne busy z cal IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 09.02.12, 09:22
        Oczywiscie, ze cała sciana wschodnia wybierze Modlin... ze wzgledu na ceny, latwiejszy dojazd, prywatni ludzie ze Wschodu boja sie jezdzic po Warszawie myslac ze Bóg wie co tu sie dzieje, wiec majac tansza alternatywe jest oczywiste co wybiora
        • Gość: Dupek wolski Re: Do Modlina beda kursowaly prywatne busy z cal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:12
          Matwiej napisał:

> ludzie ze Wschodu boja sie jezdzic po Warszawie mysla ze Bóg wie co tu sie dzieje

Matwiej, akurat w Warszawie to się niewiele dzieje, bo to zadoopie Europy. Większość ludzi z Zachodu boi się jeździć w całej Polsce - spore ryzyko utraty życia!

• Gość: Uhana Re: Do Modlina beda kursowaly prywatne busy z cal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 23:21
        dobry jest PolandTransfer z tych prywatnych przewoznikow ;-)
    • Gość: judaszowy Ryanair ... najgorszy syf !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:06
      1 raz leciałem i czułem się jak w obozie pod kontrolą, okropność !!!
      obym więcej nie musiał z nimi lecieć.

• jorn Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 09:06
      Tym, co mówi pan O’Leary nie ma się co za bardzo przejmować, bo to jego strategia marketingowa: powiedzieć coś szokującego, żeby było o tym głośno. Natomiast autora tego tekstu chciałbym poprosić o rozwinięcie tezy, jakoby konkurencja na niektórych trasach była niezbyt korzystna dla turystów.
    • Gość: pzpr lotnisko bez drogi dojazdowej !!!!! IP: *.clienti.tiscali.it 09.02.12, 09:08
      paranoja !!!!!!!!! budują na wsi lotnisko do którego nawet nie ma dobrego dojazdu ,i porównóją GÓWNO DO TWAROGU !!!!!!!!!!
      ryanair to jak zukenberg frajer co miał jak do tej pory !!!!! więcej szczęścia niż ROZUMU !!!
      BEZ KLIENTÓW NIE MA KASY POŻYJEMY ZOBACZYMY .
      • Gość: prf Re: lotnisko bez drogi dojazdowej !!!!! IP: *.home.aster.pl 09.02.12, 10:35
        Może popatrz na mapę... To lotnisko jest obok trasy z Warszawy na Gdańsk... Gdzie nie ma dojazdu?
    • Gość: ja Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 09:11
      "mamy swoją bazę we Wrocławiu dlatego nie potrzebujemy w Warszawie".
      Nie no pewnie, już biegne na PKP do Wrocławia żeby przejechać się 6h, a następnie 200zł taniej samolotem. NIE MA MOWY.
    • Gość: pepe Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.home.aster.pl 09.02.12, 09:13
      Powiedział co wiedział. A jeszcze kilka lat temu twierdził, że Ryanair nigdy nie będzie latał do Polski a tu proszę - latają nawet z Bydgoszczy. Zresztą ostatnio wpadł na pomysł, żeby pasażerowie latali na stojąco. LOT ma się całkiem dobrze, a na jego zakup jest wielu chętnych. Sytuacji Maleva i LOTu nie ma co porównywać. O'Leary lubi skupiać na sobie uwagę i dlatego opowiada dyrdymały.
      • louve86 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 10:56
        Bydgoszcz ma fioła na punkcie swojego lotniska i żąda dofinansowania od marszałka na wszystkie loty we wszystkich kierunkach. Więc to że coś lata z Bydgoszczy to żaden dowód opłacalności, nawet gdyby wozili stamtąd tylko powietrze to i tak wyjdą na plus. Vide loty Bydgoszcz-Warszawa
    • Gość: vv Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 09:18
      Ech, żal mi tego irlandzkiego wypasacza kóz...
    • hiszpania170909 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 09:19
      Kilka dni temu byl Hiszpanii gdzie Ryanair wchodzi w miejsce połączeń upadłego Spanaira. Też był bezczelny aż byli pracownicy Spanaira chcieli go pobić bo nie zaproponował im pensji takich jak płacił bankrut. W kwestii obsługi Okęcia ma racje. Władze firm obsługujących samoloty mają za nic pracowników. Wymieniają ich jak rękawiczki, obniżają pensje. W efekcie większość zatrudnionych to osoby bez doświadczenia i umiejętności co obniża standard obsługi.
      • Gość: EM Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.173.46.222.tesatnet.pl 09.02.12, 09:52
        > racje. Władze firm obsługujących samoloty mają za nic pracowników. Wymieniają i
        > ch jak rękawiczki, obniżają pensje. W efekcie większość zatrudnionych to osoby
        > bez doświadczenia i umiejętności co obniża standard obsługi

Dokladnie to samo, co robi Ryanair :)
        • Gość: SK Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 09:58
          Gość portalu: EM napisał(a):

> Dokladnie to samo, co robi Ryanair :)
          I bedzie to robil tak dlugo jak dlugo ludzie beda kupowali jego bilety w satysfakcjonujacej ilosci. W imie czego ma podnosci jakosc skoro nie musi..?
      • Gość: OldBruno Re: Ryanair o lotnisku Chopina IP: *.6-2.cable.virginmedia.com 09.02.12, 11:32
        @hiszpania170909
        Przecież Spanair upadł, bo płacił takie pensje, czy to nie jest logiczne?
        • Gość: Dupek wolski Re: Ryanair o lotnisku Chopina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:51
          Najwidoczniej nie :)

• Gość: Stefan Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... IP: *.aster.pl 09.02.12, 09:19
      Jak można dostać się na lotnisko w Modlinie?
      • Gość: t Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:37
        samochodem trasą na Gdańsk - jakieś 15-20 min od granic administracyjnych miasta

a pociągiem z dworca Gdańskiego do NDM - ok. 40 min.
    • Gość: krzysieks Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.as13285.net 09.02.12, 09:22
      "Niezbyt korzystne dla turystów wydaje się też to, że poza stolicami Irlandii i Węgier Ryanair zamierza dublować rejsy z Modlina linii Wizz Air"
      Kurcze nie rozumiem. To to, że jest konkurencja na trasie to jest niekorzystne??

Swoją drogą mam teorię spiskową że linie miedzy sobą dzielą rynek. Kiedyś Luton-Okęcie latał wizzair i easyjet, a potem easyjet odpuścił bo się obraził na okęcie.
    • nadir9 Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 09:24
      Chyba większość z was nie zauważył, że Ryanair jest liderem wśród liczby pasażerów, i musi trafić do waszych głów, że Polska dla tej linii jest TOTALNĄ prowincją i oni mają polskiego pasażera w d... . Nie muszą latać z/do Polski, nie muszą latać z Okęcia, mogą latać z Modlina - u nas w Katowicach lotnisko leży ok. 40 km. od centrum Katowic i nie ma problemu, jak się chce to potrafi, nie na darmo WizzAir właśnie w Katowicach ma swoją bazę, a z roku na rok przybywa pasażerów. No ale widać wam nie chce się ruszać d... poza centrum Warszawy.
      A co do kilku komentarzy - Ryan konkuruje ceną, a nie jakością, prezes ma prawo mówić prawdę nie przebierając w słowach, zresztą nie widzę powodu żeby opakowywał w piękne słówka prawdę, a jak wam się nie podoba takie tanie latanie to drzwi starych samolotów LOTu są dla was szeroko otwarte, za znacznie wyższe ceny.
      • bogda35 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 09:50
        nadir9 napisał:

> Chyba większość z was nie zauważył, że Ryanair jest liderem wśród liczby pasaże
        > rów, i musi trafić do waszych głów, że Polska dla tej linii jest TOTALNĄ prowin
        > cją i oni mają polskiego pasażera w d... . Nie muszą latać z/do Polski, nie mus
        > zą latać z Okęcia, mogą latać z Modlina - u nas w Katowicach lotnisko leży ok.
        > 40 km. od centrum Katowic i nie ma problemu, jak się chce to potrafi, nie na da
        > rmo WizzAir właśnie w Katowicach ma swoją bazę, a z roku na rok przybywa pasaże
        > rów. No ale widać wam nie chce się ruszać d... poza centrum Warszawy.
        > A co do kilku komentarzy - Ryan konkuruje ceną, a nie jakością, prezes ma prawo
        > mówić prawdę nie przebierając w słowach, zresztą nie widzę powodu żeby opakowy
        > wał w piękne słówka prawdę, a jak wam się nie podoba takie tanie latanie to drz
        > wi starych samolotów LOTu są dla was szeroko otwarte, za znacznie wyższe ceny.
        naprawdę sądzisz że jakikolwiek prezes ma prawo nie przebierac w słowach ? a ja sadze że tylko prezes- cham !
      • Gość: Przegrany Ryj Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 10:34
        Zupełnie nie rozumiem tego powiązania LOT-Okęcie .Z "Chopina" można polecieć również Lufą,Swissem,Lingusem,Czechem,Aeroflotem itd...a Lotu Embrayery chyba nie takie stare.Trzeba najpierw polecieć tanimi i normalnymi a potem sie wypowiadać.
        • Gość: wdr Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 193.150.69.* 09.02.12, 10:59
          większość plujących na drogie "klasyczne" linie po prostu nigdy nimi nie leciała. ja za to latałem prawie wyłącznie klasycznymi (+2 razy wizzair i raz easyjet). powiem wam, że do 300zł różnicy warto zapłacić za klasyczną linię. w przypadku jakichkolwiek problemów od ręki leci się inną trasą. ostatnio jak miałem lecieć do rzymu wizzairem i lot został odwołany z powodu trwającego 2h strajku kontrolerów to ludzie się rzucili, żeby przebookować (lot miał sie odbyć w czwartek, wizz proponował rebooking na niedzielę (sic!) - w takim przypadku dla klasycznej linii leci się tego samego dnia inną trasą). kupiłem przez telefon bilet i 3h później leciałem alitalią :)
          • Gość: Voyshick Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.uminho.pt / *.uminho.pt 09.02.12, 15:51
            "> większość plujących na drogie "klasyczne" linie po prostu nigdy nimi nie leciał
            > a. ja za to latałem prawie wyłącznie klasycznymi (+2 razy wizzair i raz easyjet
            > ). powiem wam, że do 300zł różnicy warto zapłacić za klasyczną linię. w przypad
            > ku jakichkolwiek problemów od ręki leci się inną trasą. ostatnio jak miałem lec
            > ieć do rzymu wizzairem i lot został odwołany z powodu trwającego 2h strajku kon
            > trolerów to ludzie się rzucili, żeby przebookować (lot miał sie odbyć w czwarte
            > k, wizz proponował rebooking na niedzielę (sic!) - w takim przypadku dla klasyc
            > znej linii leci się tego samego dnia inną trasą). kupiłem przez telefon bilet i
            > 3h później leciałem alitalią :)"

Urzekla mnie Twoja historia :)
    • uoft1 Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 09:28
      O'Leary ma bardzo dużo racji. Kilka dni temu przyleciałem z Toronto. Samaolot był na czas. Na sali przylotów pusto a na bagaż czekałem 45 minut. Poza tym ponad połowa świateł w slai przylotów była wyłączona i było dość ciemno. Czułem się jak w kraju arabskim gdzie nagminnie oszczędza się prąd wyłączając oświetlenie.
      • Gość: polaczek Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:47
        ta za mało podróżujesz ja lądując w norwegii wieczorem nie mogłem w ogóle rozpoznać rysów swojej torby bo było tak ciemno w miejscu gdzie na taśmie podrózują torby
      • Gość: as Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: 120.136.45.* 09.02.12, 10:55
        w jakim arabskim kraju miales wrazenie ze lotniska oszczedzaja na pradzie?
        • Gość: wawiak Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.147.112.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.12, 15:51
          we francy?
      • Gość: goscgosc 45 minut na bagaz to i tak niezle IP: *.aster.pl 09.02.12, 11:28
        to banda smierdzacych,zle zorganizowanych leni,a nigdy nie ma nikogo,kto by wiedzial,kiedy bagaz dotrze,mimo ze zawsze siedzi jakas oferma dokaldnie przy tasmociagach.
    • Gość: wizzair ma chłop rację LOT upadnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 09:32
      zaraz jak te boeingi dostaną, modele których nie chce żadna inna linia z europy. ( lot wie lepiej :)

Po upadku proponuję, jako odprawę dać tym os.łom z zarządu po skrzydle i silniku , niech je za swoje spłacają do końca życia
    • Gość: wghan;qehig Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.centertel.pl 09.02.12, 09:32
      :-)))) co prawda to prawda
      no ale załóżmy, że byłby trzykrotnie tańszy :-) to ja się podejmuję dowieść eleganckim wywodem, że mimo wszystko tańszy
    • venus99 Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 09:37
      O'Leary-spieprzaj bucu.
    • bogda35 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 09:44
      Bezczelny Irish mysli że wszystko mu wolno bo znalazł sie w trzecim swiecie ! Wydaje mu sie że oto Bwana znalazł sie w swojej kolonii- myląc Irlandie z Anglia- i opieprza krajowców z wysokości swego imperium.Ani Irlandia wiele lepsza od Polski - ani Okecie nie odbiega od wymogów Konwencji Chicagowskiej- biblii portów lotniczych.My także powinnismy miec wiecej szacunku dla samych siebie- gdyby nie II wojna w ktorej Irlandia była neutralna i nie Unia Europejska- Irlandia byłaby jednym z najbiedniejszych krajów Europy
      • Gość: SK Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.ntlworld.ie 09.02.12, 10:06
        bogda35 napisał:

> Bezczelny Irish mysli że wszystko mu wolno bo znalazł sie w trzecim swiecie
        > ! Wydaje mu sie że oto Bwana znalazł sie w swojej kolonii- myląc Irlandie z
        > Anglia- i opieprza krajowców z wysokości swego imperium.Ani Irlandia wiele l
        > epsza od Polski - ani Okecie nie odbiega od wymogów Konwencji Chicagowskiej- b
        > iblii portów lotniczych.My także powinnismy miec wiecej szacunku dla samych sie
        > bie- gdyby nie II wojna w ktorej Irlandia była neutralna i nie Unia Europejska-
        > Irlandia byłaby jednym z najbiedniejszych krajów Europy

Irlandia taka byla strasznie neutralna ze De Valera az skladal kondolencje na rece ambasadora niemieckiego po smierci Hitlera.....
        A O'Leary... tak samo sie zachowuje w Irlandii, UK czy Hiszpanii. I nie ma to za wiele wspolnego z II wojna swiatowa - po prostu to taki pomysl na darmowa reklame. Zobacz ile komentarzy :) Widac dziala.
      • Gość: kicia Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.12, 11:00
        Irlandia - to dopiero trzeci świat!!!
      • cienko89 Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys 09.02.12, 11:49
        no tak. bezczelny bo mowi prawde. obserwowalem naprawe zamka w kiblu na okeciu. zajelo im to ok 7 miesiecy. a w koncu zrobili to tak ze nie mozna bylo sie w tym kiblu zamykac. bo po prostu zablokowali go.
    • mirekmm Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszystk... 09.02.12, 09:58
      O'Leary'ego nie lubię ale trudno tu się z nim nie zgodzić. Lądowisko szopena to dziadostwo jakich mało - autobusiki, ganianie pasażerów po rampach, schodach, oczekiwanie na bagaż, kolejki do odprawy, do kontroli, bałagan, brudne łazienki, pogaszone światła, opryskliwy skwaszony personel. Wszystko to składa się na smutny obraz tej firmy w oczach podróżnego. Zwykle w trakcie jednej podróży czekam na szopenie dłużej niż na lotniskach do których latam, mimo że te inne lotniska są dla mnie często nowe i nieznane.
      • Gość: mors Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.182.43.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 00:35
        Warszawskie lotnisko to ogólny syf.
    • ulther Arogancki tandeciarz 09.02.12, 09:58
      O;Leary to jakis kogucik na sterydach. Klepie bzdety bez konca i do tego nie ma klasy. Ze wzgledu na rosnace koszty paliwa tanie linie moga zniknac calkowicie i to raczej LOT przetrwa;).
    • Gość: bart Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.zamek.net.pl 09.02.12, 10:06
      Ryanair to zwykły podniebny PKS o bardzo niskim standardzie. Leciałem 2 razy(w sumie 4 licząc tam i z powrotem) tą linią do znajomych w Anglii.
      O ile w Pyrzowicach pełna kultura, rodzice z małymi dziećmi zawsze wchodzili jako pierwsi to na Stansted(baza Ryanair) było już koszmarnie. Ludzie tłoczyli się w kolejce nawet z niemowlakami. lot spóźniony jakieś pół godziny a to co działo się na pokładzie przeszło wszelkie pojęcie. Pomijam już fakt że nie siadłem nawet z żoną i dziećmi razem. My jakoś daliśmy sobie radę, a przecież chodzi o rozmieszczeni bagażu, zajęcie się dziećmi podczas lotu. Jednak matki które leciały z dziećmi same, biegały po pokładzie w poszukiwaniu wolnego miejsca czy loku bagażowego. Stewardzi nie panowali nad niczym(4 razy dopraszałem się o dodatkowy pas bezpieczeństwa dla dziecka). Kompletna klapa i masa stresu. Oczywiście dwie walizki miałem pod fotelem bo nie było ich gdzie schować.
      Znajomi z Anglii którzy latają częściej śmieją i radzą by korzystać z Wizzair czy Easy Jest. Chyba wreszcie ich posłucham.
      • Gość: cinzia Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 14:31
        Latam bardzo czesto Ryanairem i nie zgadzam sie, ze jest to beznadziejna linia, w ktorej nie dba sie o pasazerow. Ok, nie ma poczestunkow(bezplatnych),gazet czy numerowanych miejsc. Ale cena jest baaaardzo niska, personel sympatyczny, a jedna z wiekszych zalet to PUNKTUALNOSC. Zadna linia ani LOT czy Lufthansa nie sa tak punktualni jak ryanair! a wyklocanie sie o wymiary bagazu podrecznego-rozumiem przewoznika!ludzie probuja wniesc do samolotu walizki i plecaki o wymiarze slonia!wszystko po to, aby zaoszczedzic te sto zlotych na bagazu rejestrowanym!
        • Gość: jo Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.5-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 22:09
          na szczescie zdarzaja sie pasazerowie z glowa..ktorej uzywaja ;)
      • Gość: jo Re: Ryanair o lotnisku Chopina: "Shocking!" Wszys IP: *.5-3.cable.virginmedia.com 09.02.12, 22:07
        bo prosze pana zeby latac bezstresowo trzeba umiec latac z glowa...w szczegolnosci jesli chce sie latac taniej..zasady sa dosc jasne..i dopoki sie pasazer ich kurczowo trzyma..to problemy go omijaja..i jak sie okazuje szacunek obsludze pokladowej to zwykle otrzymuje sie w nagrode takie samo traktowanie...takie sobie mam przemyslenia....
        wieszanie psowna innych zawsze wychodzi wszystkim najlepiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka