Dodaj do ulubionych

Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta

IP: *.publicrelations.pl 29.02.12, 12:17
Na Stadion dziesięciolecia przychodziło i 100 tys ludzi i jakoś miasto funkcjonowało, a komuniakcja wtedy była znacznie gorsza.
Obserwuj wątek
    • splash.nn Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 12:28
      DWA RAZY TAK, panie Redaktorze!
      Miasto BĘDZIE paralizowane z powodu każdej imprezy na tym architektonicznym paskudztwie.
      Władze miasta MOGŁY z powodzeniem znaleźć dla stadionu takie miejsce, by każda impreza nie była dla mieszkańców przekleństwem.
      Jak zresztą większość tzw. imprez w Warszawie. Jak ryczące samochody na zabytkowym (sic!) wiadukcie Markiewicza.
      Nie znam drugiego takiego miasta w Polsce - o cywilizowanym świecie nie mówiąc - w którym mieszkańcy traktowani są jak zbędny dodatek.
      W którym buduje się stadiony dla kibiców i "salony" dla turystów, podczas gdy mieszkańcy wielu częsci stolicy (sic!) nie mają kanalizacji i dróg dojazdowych.
      W którym kompletnie nie dba się, by zapewnić mieszkańcom godne przejazdy do pracy podczas remontów dróg i budowy metra. Najwygodniej po prostu zamknąć. Jak przy okazji meczu.
      Na dziś musiałam wziąć urlop bezpłatny, nie dojechałabym do pracy. Nie mówiąc o powrocie.
      • Gość: etam Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: 193.111.166.* 29.02.12, 13:16
        Niestety, nie tylko z tej okazji olewa się mieszkańców... Ja, na szczęście, mieszkam i pracuję z drugiej strony miasta i mam nadzieję, że utrudnień nie będę mieć w dotarciu do domu. Ale ci wszyscy ludzie, którzy muszą poruszać się po okolicach Stadionu?? A co się stanie podczas EURO? Jak oni będą dojeżdżać do pracy?? Szanowni Politycy! Nikt nie weźmie sobie kilku tygodni wolnego, bo nieudolnie organizuje się tak wielką imprezę!
        • rydzyk_fizyk Najważniejszy jest płot 29.02.12, 15:23
          Oddajcie Stadionę Narodową mjastu!
          • Gość: kok A mnie dzisiaj wkur... jeden wieśniak białostocki IP: *.aster.pl 29.02.12, 16:06
            A mnie dzisiaj wkur... jeden wieśniak białostocki.
        • Gość: miu HGW byla za Lukiem Siekierkowskim! IP: *.centertel.pl 29.02.12, 16:18
          Ale HGW sie obudzila w odpowiednim momencie i zaproponowala, zeby stadion wybudowac w innej lokalizacji, na Luku Siekierkowskim, tam gdzie chcial postawic stadion Starzynski.

Ale JA ZAKRZYCZELI!!! Pamietam, ze musiala niemal przepraszac za swoj pomysl i wycofywala sie, bo niemal doszlo do linczu politycznego. To macie co chcieliscie!!!! Pamietam to wycie na wszystkich forach, ze stadion ma byc tu... gdzie obecnie stoi! To jest! I bedzie horror, zawsze, do wyburzenia tego molocha, mastodonta tarasujacego miasto!

Takie obiekty buduje sie tam gdzie sa trasy dojazdowe, gdzie moga dojechac pociagi, gdzie mozna wokol wybudowac parkingi, zeby ludzie wyjezdzali rownoczesnie z osmiu-dwunastu parkingow w rozne strony, a nie w srodku miasta!!!!!!
          • rydzyk_fizyk Re: HGW byla za Lukiem Siekierkowskim! 29.02.12, 23:14
            AFAIR to HGW sugerowała raczej Łomianki - polecam obecne korki.

Prostesty były moim zdaniem na miejscu - przede wszystkim przeciwko dzikiej prywatyzacji terenów wokół dawnego stadionu X-lecia bo tylko taki był cel propozycji miasta.
      • sportif Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 14:53
        wyobraź sobie co będzie, jak na stadionie będzie 50 imprez rocznie
      • Gość: tucco Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.acn.waw.pl 29.02.12, 15:05
        łzy wzruszenia mnie zlały, na wieść, że nie poszła Pani do pracy.
        Prosze podejśc do tego na luzie. Kilka meczy na EURO się odbedzie a później wszysto będzie jak wcześniej. Może jarmarku Eropa kolejny raz zrobic z tego nie pozwolą, ale uzywany bedzie raczej mało.
    • nessuno Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 12:39
      Gość portalu: Wawiak napisał(a):

> Na Stadion dziesięciolecia przychodziło i 100 tys ludzi i jakoś miasto funkcjon
      > owało, a komuniakcja wtedy była znacznie gorsza.

Zgoda,ale w dawnych czasach nie było problemu,aby przejść kilkaset a może i wiecej metrów.Dziś każdy burak musi samochodem dojechać.inna sprawa,to fatalna organizacja komunikacji w rejonie stadionu.
      • Gość: ministrajoannaosa Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: 178.73.49.* 29.02.12, 12:45
        Co ty p...dolisz synu...? "Burak" nawet gdyby chciał zaparkować koło narodowego to i tak nie ma gdzie bo wszędzie są słupki, płoty i inne żelastwo
        • Gość: animal Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.180.160.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 14:28
          Dlatego bedą parkować na saskiej kępie, grochowskiej, zielenieckiej, wybrzeżu szczecińskim, gdzie wlezie, nawet w parku skaryszewskim - co znów jest upierdliwe dla mieszkańców. Stadion wielki, miejsc parkingowych dla widzów niet. I taka to wielka inwestycja ten nasz stołeczny stadion. Abstrahuję od ciągle pojawiających się głosów iż inwestycja bedzie nierentowna :) Wiec po co to wszystko? Poza kręceniem lewizny oczywiście.
          • achzarit W Barcelonie jakoś ulic zamykac nie muszą... 29.02.12, 15:31
            Gość portalu: animal napisał(a):

> Stadion wielki, miejsc parkingowych dla widzów niet.
            Jakie "niet"? A te 1500 miejsc na parkingu pod płyta to co?

A poza tym - na cholerę parkingi - na Camp Nou przychodzi na mecz ponad 90 000 ludzi i dojeżdżaja metrem i tramwajem.
            Nikt nie zamyka ulic, wszystko działa normalnie - i da się.
            A to też stadion w środku miasta.
        • nessuno Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 16:41
          Gość portalu: ministrajoannaosa napisał(a):

> Co ty p...dolisz synu...? "Burak" nawet gdyby chciał zaparkować koło narodowego
          > to i tak nie ma gdzie bo wszędzie są słupki, płoty i inne żelastwo

No właśnie, co ty p...dolisz synu.Gdzie napisałem,że buraki chciałyby parkować koło stadionu? Umiesz czytać,czy tylko umisz?
        • Gość: franek Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: 178.73.44.* 29.02.12, 19:59
          Gość portalu: ministrajoannaosa napisał(a):

>"Burak" nawet gdyby chciał zaparkować koło narodowego
          > to i tak nie ma gdzie bo wszędzie są słupki, płoty i inne żelastwo

najśmieszniejsze a zarazem najbardziej wymowne w tym całym pie...iku jest to że pod stadionem jest potęzny parking podziemny,tyle że na czas wielkich imprez będzie nieczynny z obawy przed "zamachami" /sic!/.Bareja się kłania.Polskie gó... do kwadratu
    • nessuno Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 12:44
      Czy już każda impreza i mecz na Stadionie Narodowym oznaczają dla warszawiaków paraliż sporej części miasta? I czy nie lepiej było go jednak zbudować gdzieś na peryferiach? Odpowiedź brzmi: dwa razy nie.

Bzdura.Lokalizacja stadionu nie jest moze najszczęśliwsza,ale przy odrobinie pomyślunku i fachowej wiedzy (bufet tego nie ma) można by uciążliwości w tym miejscu zminimalizować.Wiadomo,że gdy w jednym miejscu pojawi się kilkadziesiąt tysięcy osób,to musi być w pewnym momencie ciężko,ale ci "fahofcy" od komunikacji nie poradzą sobie nawet ze znacznie mniejszym potokiem ludzi.
    • jurek_dzbonie Już dziś nie trzeba zawieszać tramwajów... 29.02.12, 13:16
      Tramwaje świetnie rozwiozą tłum. Tylko trzeba umieć sobie poradzić z organizacją ruchu tramwajowego.
    • Gość: pat Parafrazując eko-lewaków IP: *.unknown.vectranet.pl 29.02.12, 13:23
      Miasto jest dla ludzi, nie dla stadionów!
    • Gość: ala 1983 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 13:25
      Na mszy papieskiej w 1983 było (wg różnych szacunków) od 1 do 2 mln ludzi. I wszystko się grzecznie odbyło. Dlaczego? Może dlatego że benzyna była na kartki?
      • sportif Re: 1983 29.02.12, 15:07
        byłem tam wtedy, przyszedłem na piechotę z Zielonki
        • f.l.y autobusy 'cmentarne' 29.02.12, 15:16
          dlaczego ludzie mają chodzić piechotą przez Poniatowszczaka? albo wracać się do Międzynarodowej? w święta zaduszne na 1.listopada miasto uruchamia linie autobusowe 'cmentarne' i przewożą o wiele więcej ludzi, więc tym razem niech uruchomią linie 'stadionowe' - jaki problem?

a zamykanie Saskiej Kępy to jakaś totalna porażka..
    • Gość: KKE Gdyby byl na Wyscigach, to nie niszczyliby miasta IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 13:28
      Zamykane teatry w PKiN i kafejki pod nimi sa wyrazistym przykladem, jak "zarobiMY" na Euro - wszedzie beda tylko tojtojki i reklamy Carlsberg-Coli, smrod. Kiedy bedzie ta sprawna kolejka ze stadionu i dokad, na lotnisko? To tym bardziej - a od razu to pisalem - trzeba bylo stadion zlokalizowac na obrzezach miasta (jak np. w zabytkowej Pradze), blisko lotniska, czyli - a na to tam miejsce jest - przy wyscigach na Sluzewcu (skadinad zabytkowych, ale nierentownych). Bzdura, kpina w zywe oczy jest pisanie "bo ci, ktorych stac na bilety, to musza samochodami i nie dojada na obrzeza" - wlasnie blizej wylotowki z miasta, bo nie miejscowi na to ida, poza ("GW" pisala o tym) obdarowanymi korupcyjnie takimi biletami radnymi i urzednikami, a powinno byc jak najblizej lotniska, a tu tez dojazd z dworca W-wa Zachodnia. Jaki jest sens robienia wioski piwnej az na Zoliborzu, gdzie zadepcza pobliski park na Kepie Potockiej, a dojazd na stadion na stadion i z powrotem odlegly, ile ulic przez to beda codzien zamykac, ile pojazdow policji bedzie to eskortowac? Oczywiscie, ze taniej i mniej dla mieszkancow i calosci miasta uciazliwe bylyby Wyscigi, gdzie ci, co nie chca zaraz odleciec, by trafiali do wioski piwnej tuz obok (jest miejsce), ogrodzonej drutem kolczastym, w ogole bez ryzyka, ze wejda do miasta. Pic Carlsberg-Cole i siusiac pod telebimem mozna poza W-wa.
      • rydzyk_fizyk Re: Gdyby byl na Wyscigach, to nie niszczyliby mi 29.02.12, 15:27
        Co do Carlsberg-Coli i toi-toiów - nie można by tego rozwiązać jakoś ekologicznie za pomocą obiegu zamkniętego?
        • Gość: kok Re: Gdyby byl na Wyscigach, to nie niszczyliby mi IP: *.aster.pl 29.02.12, 16:11
          Można - ale najpierw trzeba nauczyć kibiców, żeby szcz... do pisuaru, a kupsztalić do dużego otworu. Dopiero wtedy z jednej rurki popłynie żółty płyn do kufelka, a z drugiej brązowy.
          Dopóki tego nie zrozumieją, to z każdego dystrybutora lecieć będzie płyn o tym samym bliżej nieokreślonym kolorze i smaku.
        • Gość: kok Re: Gdyby byl na Wyscigach, to nie niszczyliby mi IP: *.aster.pl 29.02.12, 16:15
          A swoją drogą to będzie ciekawy widok, gdy wzdłuż poniatoszczaka stanie kilkudziesięciu / kilkuset jednocześnie oddających mocz kibiców :D
    • n_i_k rozwiązaniem kolej i metro? :)) 29.02.12, 13:30
      szkoda, że będę gotowe już po mistrzostwach :D
    • Gość: JohnJR To zapraszam w okolice Targowej. IP: 212.160.91.* 29.02.12, 13:37
      Przez budowe metra komunikacyjnie odcięty został spory kawałek Pragi Pln.
      Proszę szanownego redaktora, niech mi powie, jak mam dojechac do domu,
      jesli drogi są DWIE. Jedna wybrzezem (przy stadionie), gdzie na 100% nie da sie przejechac (1 pas na pewno stanie w miejscu), druga... Zieleniecka, ktora zostanie zamknieta?
    • Gość: OlaS Czy ktos moze mi sensownie wytlumaczyc... IP: 212.160.91.* 29.02.12, 13:43
      ..po co zamykana bedzie ZIELENIECKA (w chwili obecnej jeden z DWOCH dojazdow na Prage w okolice Targowej i Jagiellonskiej), skoro wzdluz calej ulicy stoi plot przy torowisku tramwajowym i nie ma zadnego ryzyka, ze ludzie sie po nim rozlezą? I jakby tego bylo malo to w czasie najwiekszego tloku, kiedy 3/4 ludzi konczy prace. Czy jesli faktycznie jest DOBRY powod jej zamkniecia, nie mozna tego zrobic np. o 19:00, jak korki sie juz rozladuja?

Czy ktoś tam w ratuszu MYŚLI? Nie dosc, ze bedzie 60.000 tlok kibicow to dojdzie do tego drugie tyle ludzi, ktorzy po prostu najzwyczajniej w swiecie chcą wrócic do domu i NIE MAJĄ JAK, bo tępi urzednicy pozamykali ulice, most i najwyrazniej o tym zapomnieli?
      • Gość: animal Re: Czy ktos moze mi sensownie wytlumaczyc... IP: *.180.160.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 14:34
        Myślenie i ratusz... Wymagasz zdecydowanie zbyt wiele od pijawek mających mieszkańców Warszawy najprościej w świecie w D*PIE co zresztą dobitnie pokazują przy każdej okazji jaką mają.
    • b-tadek Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 13:57
      Władze Warszawy kochają mieszkańców i robią wszystko by "ułatwić" im życie.
    • Gość: brakmiejsc Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 14:50
      Jak w ostatnich czasach warszawiacy nie mają gdzie parkować, bo miejsc ubyło, przybyła masa słupków, aut też jest więcej, to co dopiero będzie się działo na Euro? Poza tym może lotnisko Chopina mamy, ale za to nie będzie na Euro kolei do lotniska w Modlinie. Po drugie jakże krótkowzroczna była decyzja o budowie lotniska właśnie w Modlinie a nie na większej, innej przestrzeni pod Warszawą, tam gdzie mogłoby powstać duże, nowoczesne lotnisko!
    • uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 29.02.12, 15:20
      ale bedzie masakra, trudno sobie wyobrazic...miejmy nadzieje, ze widok nowaczka i ryzego w kurteczkach kryzysowych ukoi walczace o lyk powietrza tlumy....

POlska w bu...elu, zagrabimy wiecej, tu i teraz, by gnilo sie wam lepiej...
    • Gość: Pani P Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.home.aster.pl 29.02.12, 16:21
      Kto Waszym zdaniem strzeli pierwszego gola w historii Narodowego?
      Głosujemy!
    • Gość: ADAM Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 16:37
      Wszystko zle a teraz szczegolnie zle tym nowym mieszkancom Ale pamietam czsy gdy na stadionie X bylo ponad 100 tys ludzi na zakonczeniu Wyscigu Pokoju i bylo Ok Jak to robily wladze Warszawy ze wszyscy byli adowoleni ??????????
      • nessuno Re: Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 16:46
        Gość portalu: ADAM napisał(a):

> Wszystko zle a teraz szczegolnie zle tym nowym mieszkancom Ale pamietam czsy g
        > dy na stadionie X bylo ponad 100 tys ludzi na zakonczeniu Wyscigu Pokoju i byl
        > o Ok Jak to robily wladze Warszawy ze wszyscy byli adowoleni ??????????

Bo wówczas ta władza,nielubiana i opluwana.lepiej czy gorzej,ale dbała o mieszkańców Warszawy. Dzisiejsza waadza ma nas głęboko w d upie i okazuje to nam na każdym kroku.
    • Gość: warszawianka a co z niepełnosprawnymi? IP: *.180.1.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 16:49
      Tez maja na piechote iść do centrum????
    • Gość: szef Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.79.static.dcenter.pl 29.02.12, 16:59
      Nie rozumiem po co zamykać komunikację mostem Poniatowskiego???
      czy miasto nie bierze pod uwagę, że most Świętokrzyski i Śląsko-Dąbrowski są w dużej mierze nieprzejezdne ??
      najłatwiej jest zamknąć 1/2 miasta bo jest mecz! Trzeba umieć zaplanować taką akcję.
      W hiszpanii na meczu Real-Barca (80 tyś fanów) nawet jedna ulica nie jest zamknięta a ludzie są ewakułowani metrem i autobusami w ciągu 20 minut.

Paranoja !
    • tuli5 Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta 29.02.12, 18:05
      "Kto wie, czy wtedy - czyli za dwa lata - po imprezach na Stadionie Narodowym nie trzeba będzie nawet zawieszać kursowania tramwajów przez rondo Waszyngtona i al. Zieleniecką, bo tłum kibiców rozproszy się w różne kierunki."
      To te tramwaje jezdza dla kibicow, czy dla mieszkancow, ktorzy dojezdzaja z Pragi do pracy? Chore miasto, chora decyzja, wszyscy mieszkancy cierpia z powodow zamykania ulic, a to maraton, a to mecz, a to inne gowno. Dwa mosty zamkniete - paranoja. Dlaczego nie otworza na ten czas mostu Slasko-Dabrowskiego?
    • Gość: franek siurek z redakcji pisze jak mu ratusz zagra! IP: 178.73.44.* 29.02.12, 19:49
      syf malaria to co się dzieje na Pradze!! budowa metra a teraz ten burdel ze spedem kibolstwa.może zamkniemy całe miasto na czas ełro i wszyscy dostaniemy od ratusza 'stypendium'?!
    • Gość: p Gdzie jest parking? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 19:56
      CZYŻBY KOLEJNY (PO LEGII) STADION BEZ PARKINGU?
      • Gość: franek Re: Gdzie jest parking? IP: 178.73.44.* 29.02.12, 20:09
        Gość portalu: p napisał(a):

> CZYŻBY KOLEJNY (PO LEGII) STADION BEZ PARKINGU?

jak to gdzie?! POD STADIONEM!!!!zamknięty na czas meczy!!!!!!!idiotyczne? witamy w Polszcze....
    • Gość: Warszawiak Nie obchodzą mnie mecze, chcę normalnie żyć IP: *.204.53.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 23:11
      Ten kraj to jakaś kpina. Nie znam miasta w Europie, gdzie zamykane są główne ulice miasta dla przypadkowych osób, bo dwudziestukilku ćwierć-inteligentów biega za piłką przy ekstazie jeszcze większych matołów, czyli kibiców. CO MNIE OBCHODZI JAKIŚ G... MECZ? JA CHCĘ NORMALNIE FUNKCJONOWAĆ I PORUSZAĆ SIĘ PO MIEŚCIE także w trakcie rozgrywania meczów!!! Nie rzucajcie drodzy urzędnicy kłód pod nogi ludziom niezainteresowanym tymi mizernymi spektaklami, tylko dlatego, że 50 tysięcy z 1,5 milionowego miasta chce tę żenadę oglądać!
    • Gość: antykomunista Otwarcie stadionu, zamknięcie miasta IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 00:02
      skundlone ścierwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka