Gość: jan IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 13:01 ja prezes albo menager zarabia 100 000 a pracownik 1500 to nie dziwne że kradną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buncol Co ty bredzisz człowieku IP: 79.133.195.* 20.04.12, 13:14 Rozumiem że jak zarabiam mniej to mogę sobie zabrać sąsiadowi który zarabia wiecej? Jaką ty masz moralność? To może wezmę sobie twój samochód jeśli jeździsz lepszym a na nockę pożyczę twojej żonki jesli jest ładniejsza. Mało zarabiasz to załóż własną firmę i zatrudniaj ludzi którym dużo zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: born2roll Re: Co ty bredzisz człowieku IP: *.devs.futuro.pl 20.04.12, 13:24 Święta racja Buncol. Oto właśnie mentalność ludzi wschodu - to dlatego cała Europa postrzega nas jako złodziei. Cham chamem na wieki wieków amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Co ty bredzisz człowieku IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 13:40 nie, bo oni nie zarabiają mniej ale są wyzyskiwani ! i dobrze robią Odpowiedz Link Zgłoś
zipa.dumna Re: Co ty bredzisz człowieku 20.04.12, 14:22 > nie, bo oni nie zarabiają mniej ale są wyzyskiwani ! i dobrze robią Każdy złodziej ma dobre wytłumaczenie tego, że jest złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co Re: Co ty bredzisz człowieku IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 19:43 won smieciu kradlem i krasc bende a ty ch...a mi zrobisz brudasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camelopardalis Re: Co ty bredzisz człowieku IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.04.12, 21:18 Krzykiem nie zagłuszysz tego, to to właśnie ciebie społeczeństwo uważa za śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co Re: Co ty bredzisz człowieku IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:43 gó... mnie obchodzi społeczeństwo i jego prawa bo ja jestem wolnym człowiekiem i mam tez argument w postaci duzego gnata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camelopardalis Buhaha... IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.04.12, 21:57 Ale z ciebie głupi troll. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Buhaha... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 22:34 idź spac kutasie bo widac ze jestes przepracowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: 212.160.172.* 20.04.12, 13:26 A ty od jakiej kwoty ukradniesz i będziesz uważał, że jest wszystko OK ? A jeśli mniej od ciebie zarabiam, to rozumiem, że mogę ciebie śmiało okraść. Podaj swoje namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 13:42 3000 netto to powinna być płaca minimalna dla zwykłego robotnika i od takiej kwoty się już nie kradnie Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 20.04.12, 13:27 Gość portalu: jan napisał(a): > ja prezes albo menager zarabia 100 000 a pracownik 1500 to nie dziwne że kradną jak kiepski z niego fachowiec budowlany to i moze zarabia 1500 a i to w takim wypadku jest za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK ZŁOTA 44 Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.30.2.167.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 16:37 Gdzie była ochrona skoro pozwoliła na wyniesienie tych narzędzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT__CHESTER Czy "jan" widzi roznice? IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.04.12, 13:51 Prezes albo menager chodzili do szkoly i pilnie sie uczyli,po nockach kuli,egzaminy zaliczali...A zwykly fachura skonczyl pewnie na 7 klasie i popija piwko pod buda z kielbaskami ;) 1500 to i tak duzo na pare flaszek wiec niech sie cieszy,ze ma robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan nie każdy chce być prezesem ale to nie znaczy IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 13:59 że ma być wyzyskiwany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Opracowałeś nową definicję złodzieja IP: 79.133.195.* 20.04.12, 14:38 Nikt nie każe nikomu być wyzyskiwanym. Źle zarabiają to niech zmienią pracodawcę, który im zapłaci zgodnie z kwalifikacjami. Piszesz że 3 tys to kwota od której już się nie kradnie. Dla mnie te twoje 3 tys to na opłaty by nie starczyło, ale nawet jakbym zarabiał 1500 to bym nie kradł. Opracowałeś nową definicję kradzieży: Złodziej to ten kto kradnie zarabiając więcej niż 3 tys netto. Osoba kradnąca nie pracujaca lub zarabiajaca mniej nie jest złodziejem a jedynie wyrównuje swoje szanse wobec innych bardziej zaradnych obywateli. PS> Dlatego nasz kraj jest tam gdzie jest bo ludzie zamiast się uczyć i pracować wolą kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan no widzisz 3 koła na opłaty IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 15:16 to jak za 1500 wyżyć ,trzeba kraść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: no widzisz 3 koła na opłaty IP: 79.133.195.* 20.04.12, 15:36 Gdybym nie zarabiał duzo a jedynie te 1500 to musiałbym ułożyć sobie tak te życie aby z tego wyżyć . Dodatkowo zrobiłbym wszystko aby nie pracować za te 1500 zł. Nikt mi nic w życiu nie dał, sam sobie musiałem odłożyć na pierwszy samochód, ślub czy mieszkanie. Jak się chce to można normalnie żyć i dobrze zarabiać nie będąc złodziejem. Tylko wielu uważa jak ty że zamiast się starać, walćzyć o lepszy byt łatwiej ukraść innemu. Pamiętaj że bogactwo jest względne, żeby ciebie kiedyś ktoś nie okradł uznając że jesteś bogaczem i cię nie zaboli bo masz 3 tys netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan jak zarabiamy to wszyscy i prezes i robotnik IP: *.subscribers.sferia.net 20.04.12, 15:40 a skoro zarabia tylko prezes to trzeba krasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar niezły troll z Ciebie albo faktycznie dureń IP: 157.166.216.* 20.04.12, 15:45 i głąb kapuściany, rozumiem jakbyś powiedział ukradli za 20 tys. PLN i pójdą siedzieć a często i gęsto "prezesiki" rolują państwo i obywateli na miliony i nic, ale to że ktoś zarabia mało nie znaczy że ma kraść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Jan-ek IP: *.novartis.com 20.04.12, 16:11 Czego Jan się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał :) chłopie zamiast siedzieć przy necie bierz się do roboty- chwytaj za łopatę albo do książek ! Bo ci robotnicy to nawet nie umieją kraść (złapali ich) . Jak ktoś ma lepkie łapki to nie ważne ile będzie zarabiał zawsze ukradnie - taki czerstwy człowiek z niego nie ważne ile się ma tylko kim się jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bentre Re: Jan-ek IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 19:46 ja tez kradne i jestem z tego dumny cwoki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT__CHESTER Re: jak zarabiamy to wszyscy i prezes i robotnik IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.04.12, 17:37 Nie kazdy chce byc robociarzem wiec nie piernicz,ze wszyscy maja zarabiac tyle samo. Nigdzie tak nie ma na swiecie ale ty dajesz przyklad klasycznego Polaka i dlatego jak ktos wczesniej wspomnial - Polska wyglada jak wyglada.Bo kazdy zlodziej to pijak,a kazdy pijak to tez zlodziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT__CHESTER Re: nie każdy chce być prezesem ale to nie znaczy IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.04.12, 17:32 No faktycznie - po 7 klasach raczej nie ma,ze nie chce tylko nie moze. Dlaczego karac prezesa za to,ze sie wyksztalcil,a biedny robociarz podpiernicza narzedzia bo jest wyzyskiwany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 23:03 Ja mam skończone studia wyższe i zarabiam 2500 na rękę, więc nie pie...ie tu że powinni się więcej uczyć, bo widać że gó... co wiecie i dobrze by było gdybyście skończyli wpierw gimnazjum. Jak ktoś tu słusznie zauważył, jeśli kapitaliści chcą aby ludzie ich nie okradali to niech płacą przyzwoite pensje pracownikom a tak to jedna osoba w firmie zapie... po 2000 a szefostwo chodzi na dziwki i kupuje sobie ciągle nowe limuzyny. Proszę mi też nie chrzanić, że można zmienić pracę bo taka sytuacja jest niestety w każdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupek no i po co zes sie uczyl IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 23:05 trzeba bylo chlac i na dziwki chodzic to by cie awansowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ze złotej 44 Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.30.75.120.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 09:02 ta budowa to jedne wielkie i okazałe nieporozumienie bogole z ORCO chcieli zarobić niesamowite pieniądze kosztem polaków, robotników, inżynierów, przyszłych właścicieli. Przeliczyli się . Budowa była wstrzymana na okres 3 lat. To co było zrobione zostało w części zniweczone, budynek podlegał dewastacji przez siły natury. Są tego efekty. Po przejęciu budowy przez inwestora INSO dzieją się tam cuda. Kadra inżynierska bardziej blokuje budowe niż pomaga w jej rozwoju. Przepisy BHP naciągnięte na ponad max - według widzimisię pani Urszuli Kazimiery K. [pseudo z innych budów np. złotych tarasów] RUDEJ. Zbieranina kadry inżynierskiej INSO to totalne dno, bez doświadczenia, bez umiejętności podejmowania trafnych, samodzielnych decyzji. Na wszystko jest czas, ale na wykonanie danego zadania już brak, wszystko ma być wykonane na wczoraj. Firmy podwykonawcze które podpisały umowy na wykonanie zadanych prac - plują sobie w brode delikatnie mówiąc, - MODZELEWSKI & RODEK wykonawca konstrukcji, KYOTEK wykonawca fasady budynku, ELEKTRO A-Z wykonawca instalacji elektrycznych, MERCURY wykonawca instalacji sanitarnych, RIW BUD wykonawca prac murarskich itd. Dla tych firm molochów pracuje dziesiątki firm podwykonawczych i jeżeli sytuacja się nie zmieni to każda z tych firm jast narażona na straty. Taka jest prawda o tej budowie. Jeśli chodzi o kradzież to najwieksze zaniedbanie leży po stronie ochrony i nadzoru nad nią a więc firmy INSO. Do dnia kradzieży KAŻDY mógł wejść i wyjść z budowy bez problemów mimo elektronicznej kontroli. Można było wnieść wszystko i wynieść wszystko dzięki biernej reakcji ochrony. Więc po co oni tam byli ? Para sennych miśków którzy tylko odliczali czas do następnej zmiany. Druga sprawa to zarzut opiewający na 20tyś. zł. To co jest pokazane w tym pudle nie jest warte 2 tyś. zł. więc pytanie do panów policjantów gdzie macie oczy i czujny węch ? Jawnie widać że ktoś oprócz tych 2 musiał jeszcze brać udział w tym procederze. Czy dwóch ludzi pod czujnym okiem ochrony było by w stanie wynieść sprzęt warty 20 tyś. zł. ? Może z tym kartonikiem chodzili kilka razy w tą i spowrotem ? A gdzie czujna ochrona ? Gdzie czujny pan kierownik budowy, który zapchał stanowiska gdzie tylko można swoimi ludzmi ? Czyżby ochrona też była jego ? Po takiej wpadce zmienia się ochrone albo przynajmniej jej pracowników. Tu jest po staremu ... za pare dni sprawa przycichnie ochrona znów stanie się senna ... a w apartamętach będą montowane naprawde drogie rzeczy... życie pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.K.K Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.efuzja.net.pl 23.04.12, 14:41 Jak jesteś taki odważny w pomówieniach to się ujawnij w rzeczywistości. Widocznie nie jesteś dobrym "robolem" - taki masz "nick"-, nie jesteś dobrym majstrem, ani też dobrym kierownikiem. Ale to kwestia czasu jak zostaniesz odnaleziony i będziesz musiał przeprosic za te słowa. Otóżżżżżż.............Panie nadzorco zacznij od siebie, od poprawy swoich zadań realizowanych na budowie, taka jest też prawda o Tobie. A ze zdrowia i życia ludzi się nie śmiej, bo nie masz do tego prawa. Standardy w zakresie bhp muszą byc spełnione bo gdyby doszło do wypadku przy pracy to pisałbyś o kolejnych sennych miśkach z nadzoru budowy. Radzę Ci podaruj sobie dalsze prowokacje bo powiadomię policję, którą też komentujesz. Życzę Ci zdrowia bo z życzliwością jest u Ciebie nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANA Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 16:10 OOOOOOOOOO......UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ!!!!!!!!Coś taki napalony i podenerwowany????? Kierownik czy jeszcze jakaś osobistość???? Prawdę robol napisał o wszystkim i o kierownikach i o bhp i o ochronie .Złota 44 to jeden burdel i pijusy.Burdel pod każdym względem.Wejść może każdy i wyjść też !! Ochroniarze przy wejściu wiecznie zamroczeni wódą nie wpominając o robotnikach.Pracownicy bez przeszkoleń i ważnych badań!!! I nie strasz ,bo się zesrasz. Jestem żoną robola ze Złotej 44 i co mi zrobisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.K.K Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.efuzja.net.pl 23.04.12, 17:20 Ano Ci zrobię, powiadomię policję, zobaczymy jak wtedy będziesz śpiewać. Nie jesteś żoną robola jak się określasz, jesteś jednym z nadzorców podwykonawców źle wykonujących zadania,który siedzi na necie i patrzy co inni odpisali. O badaniach i szkoleniach mówiono na ostatniej naradzie, dlatego liczba osób się zawęża kto pisze obrażające komentarze. A przy okazji masz złe informacje ludzie są szkoleni z zakresu bhp przez GW, chyba że TY jako podywkonawca nie wypełniasz zadań. Pisz dalej będziesz lepszy-a do namierzenia, myślisz,że nie można zgłosić naruszenia forum i wykasować Twoje niedorzeczności , otóż można. Nie czekam na odpowiedź. Czekam na policję i nie straszę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANA Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 14:23 A co ty straszysz tą policją?????????? Ty wiesz co to naruszenie forum??????? A to że napisałam ,że jest tam burdel,złodziejstwo , pijaństwo,brak badań pracowników, pijana ochrona i brak szkoleń to nie jest przestępstwo.I przestań pieprzyć bo chyba wiem najlepiej gdzie niestety pracuje mój mąż Panie Wszechwiedzący.MAMY W TYM KRAJU WOLNOŚĆ SŁOWA I NIE BĘDZIESZ MI BRONIŁ PISAĆ PRAWDĘ!!!!!! A swoją drogą bardzo ciekawe jaki ty masz w tym interes??????????????? I sobie mnie namierzaj :))) Może adresik i numer telefonu też ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U.K.K. Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.efuzja.net.pl 28.04.12, 22:31 Nie wchodziłam na ta stronę przez kilka dni,w przeciwności do Ciebie, chyba siedzisz ciągle na tej stronie. Ale niestety doigrałaś-eś się, jest już zawiadomienie o Twoim przestępstwie, w tym dla policji - o Twoich pomówieniach. Po pierwsze kłamiesz po drugie kłamiesz i po trzecie kłamiesz po czwarte......też........... Żadnej prawdy nie piszesz. Nie wiele zrozumiałeś-aś z poprzedniej mojej odpowiedzi, co czyni się osobą wymagajacą konsultacji z innymi. Ochrona nie jest pijana to po pierwsze, bo drugie nie mając dostępu do dokumentow nie możesz pomawiać naszych podwykonawców ,że ich pracownicy nie mają badań i szkoleń, to jest Twoje widzimisię........... Żadnej prawdy nie piszesz. Po trzecie zapytaj pracowników,że wszyscy są szkoleni przez Generalnego Wykonawcę wobec czego to już jest jawne Twoje pomówienie i Twoje przestępstwo w pomawianiu i poświadczaniu nieprawdy na forach. Dlatego odpowiesz karnie. Ty właśnie dokonujesz przestępstwa i poświadczasz nieprawdę w stosunku do pracowników Generalnego Wykonawcy. W przeciwności do Ciebie wiem co to jest naruszenie forum i po akcji śledczej te Twoje niedorzeczności znikną z forum. Po czwarte w burdelu jest porządek, a może największy i JEDYNY WYIMAGINOWANY BURDEL TWORZYSZ TY NA TEJ BUDOWIE. W tym kraju jest prawo i właśnie ono wymaga pisania prawdy, a TY piszesz same niesprawdzone inwektywy. W tym właśnie jest problem że piszesz nieprawdę. I doskonale wiesz ,że ze mną korespondujesz, wiesz kim jestem. Twoja postawa nienawiści wymaga niestety konsultacji. Jak jesteś odważny-na to przekaż adres i telefon, mniej podatników będzie kosztowało poszukiwanie Ciebie. I właśnie dlatego,że jest wolność to się ujawnij i stań do konfrontacji, bo NIESTETY NIE PISZESZ PRAWDY. Gdybyś choć trochę myślał -ła to wiedziałabyś ,że to dzięki temu "totalnemu dnu" jak określiłaś-eś nadzór budowy policjanci mogli dojść kto dokonał kradzieży. Gdybyśmy tego nie nagłośnili i nie oznajmili wszystkim, tak jak jest gdzie indziej, nie byłoby Twojego pretekstu do Twoich pomówień. Jaki mam interes w odpisywaniu, odpowiem Ci, bardzo prosty bo piszesz nieprawdę z nienawiści i obrażasz niepotrzebnie ludzi. Ciekawe jaki Ty masz interes w pisaniu nieprawdy. Ciekawe jak Twój rzekomy mąż ma dostęp do danych, rozstawiamy wszystkie papiery na stole warsztatowym i mówimy oglądajcie sobie wszyscy. To śmiech!!. Jak masz jakieś informacje dot. firmy podwykonawczej Twojego męża, to poinformuj kierownictwo budowy Generalnego Wykonawcy, bo ja właśnie jestem reprezentantem Generalnego Wykonawcy - czy już odróżnasz o co chodzi. Natomiast Generalny Wykonawca nie ma sobie nic do zarzucenia. Jeśli się tak powołujesz na prawdę to zapraszamy Twojego męża, niech nam powie co u niego jest nie tak - (wg Twojego oświadczenia) - pracującego na rzecz podwykonawcy. Chcę,żebyś odróżniała-ał w kogo uderzasz nieprawdziwymi słowami. Jeszcze jedno, NIC NIE WIESZ LEPIEJ OD MNIE, KARMISZ SIĘ PLOTKAMI I INWEKTYWAMI. Czekam na Ciebie, przyjdź do kierownictwa budowy Generalnego Wykonawcy i porozmawiaj, a nie mieszaj nas z podwykonawcami - pracodawcami Twojego meża ( jeśli rzeczywiście jesteś nią) ????????, to zasadnicza różnica. Zdrowia Ci życzę i przyjaznego prawdziwego spojrzenia na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooppii Re: Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.cm-5-1b.dynamic.ziggo.nl 23.04.12, 20:16 złodziejstwo jest zajebiste! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna-1980 Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 28.04.12, 22:34 Potrzebna Pilna Pomoc - www.pomoc-dla-adasia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARGUS Pracownicy okradli budowę wieżowca Złota 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 09:32 DLACZEGO FIRMA "HAGA" NA ZŁOTEJ 44 OD DWÓCH MIESIĘCY NIE WYPŁACA PRACOWNIKOM PENSJI?????? NIE WYMIENIAJĄC INNYCH PODWYKONAWCÓW KTÓRZY ZESZLI Z BUDOWY ???????????????????????????????????? CO ORCO ZROBIŁO Z TAKĄ SUMĄ ???????????????????? CZY NIE MA NIKOGO KTO SIĘ WRESZCIE TYM ZAJMIE???/LUDZIE MAJA KAMIENIE WPIERDZIELAĆ????? A POTEM ZDZIWIENIE ,ŻE KRADNĄ!!!! I PRAWIDŁOWO ..OKRADAC CHAMÓW..IM WOLNO OKRADAC NASZE RODZINY???? CO MAJĄ ZROBIĆ CI LUDZIE JAK NIE MAJĄ CO DO GARNKA WŁOŻYĆ. JESZCZE STRASZĄ ,ŻE JAK ZEJDZIESZ Z BUDOWY TO NIE MASZ CO LICZYĆ NA WYRÓWNANIE ZALEGŁYCH PIENIĘDZY.... I SIEDZĄ CO PONIEKTÓRZY ZAPIERDZIELAJĄ W UPAŁ,DESZCZ I CZEKAJĄ ......A W GAZETACH PISZĄ ,ŻE ORCO DOSTAŁO TRANSZĘ KREDYTU 190 MLN I SPRZEDAŁO 30% APARTAMENTÓW.... ZAPŁACIĆ LUDZIOM ZA ICH PRACĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROBOLE TEŻ MAJĄ RODZINY ,KTÓRE TRZEBA UTRZYMAĆ .PISZE SIE TYLKO ,ŻE PRACOWNICY OKRADLI ..A MOŻE NAPISZECIE JAK TO OKRADA SIĘ PRACOWNIKÓW KTÓRZY CHARYTATYWNIE PRACUJĄ I BOJĄ SIE MORDY OTWORZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś