jestem-z-miasta 17.05.12, 09:09 Kompletny brak polityki prorodzinnej w wykonaniu PO. Zarówno na szczeblu rządowym jak i samorządowym. Dobijają rodziny podwyzkami a potem żalą się w reklamach społecznych, że mało dzieci się rodzi. Szczyt obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MORS Awantura o kasę. Rodzice nie oddadzą żłobków wa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 09:55 Przecież HGW nie reprezentuje interesów miasta i jego mieszkańców tylko partykularne interesy PARTII, swoich bezmyślnych przydupasów oraz kręgu środowiskowego, czyli ludzi z siedmiocyfrowym [co najmniej !!!] stanem konta. Innym przykładem wysoce świadomej i przemyślanej polityki prorodzinnej jest - przy okazji likwidacja remontów kładek - likwidacja na nich podjazdów pozwalających na pokonanie schodów z wózkami dziecięcymi. Ale co tam... Przecież ONA już wózków nie prowadzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POdatnik A na"Muzeum Sztuki Nowoczesnej"kasa-setki mln-jest IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.12, 10:13 Bo paru krzykliwych lobbystów,którzy chcą kręcić lody, znaczy u HGW więcej niż jakieś bachory i ich rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Awantura o kasę. Rodzice nie oddadzą żłobków IP: 212.160.172.* 17.05.12, 11:38 Z jednej strony podnoszenie wieku emerytalnego, bo spada liczba osób w wieku produkcyjnym a z drugiej strony robienie wszystkiego żeby liczba urodzeń ciągle spadała. Czysta paranoja - Z taką polityką prorodzinną to za 20 lat okaże się że trzeba będzie pracować na emeryturę do 75 roku życia, bo w kasie pieniędzy będzie coraz mniej. Niech Ci którzy nie mają dzieci nie myślą że problem ich nie dotyczy. Wystarczy spojrzeć jak obecnie żyje większość emerytów. Za 20-30 lat emerytura będzie jeszcze niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Awantura o kasę. Rodzice nie oddadzą żłobków wa... IP: 212.118.224.* 17.05.12, 14:07 w dupach się poprzewracało! oboje z zoną pracujemy i płacimy podatki w warszawie, spłacając hipotekę - żłobek prywatny 1400 PLN! nie możemy się dostać do żadnego "państwowego" żłobka chociaż chętnie płacilibyśmy i 500 PLN dlatego, że pełno plebsu kombinuje i 95% dzieci nie ma tatusiów! jaaaasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPG Re: Awantura o kasę. Rodzice nie oddadzą żłobków IP: *.pentax.org.pl 17.05.12, 21:21 W żłobkach samotni rodzice nie mają preferencji - to po pierwsze. Domagamy się, aby rada miasta podejmowała uchwały zgodne z prawem i praktyką demokratyczną - wyrok sądu potwierdził nasze racje i jeśli będzie trzeba, zaskarżymy również kolejną uchwałę - to po drugie. Zamiast zionąć jadem na rodziców, obywateli którzy wykorzystują przysługujące im prawo do sądu, zastanów się, na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach samorządowych? Może w następnych wyborach popytaj kandydatów, jaki mają pogląd na pewne sprawy, np politykę prorodzinną. W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś już teraz spotkał się z radnym, na którego głosowałeś i porozmawiał z nim, co zamierza dla Ciebie zrobić. Demokrację mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastka Popieram! IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 22:09 może nie w aż tak ostrych słowach - ale naprawdę nóż się w kieszeni otwiera. 500 złotych? Proszę bardzo, mogą państwo pozabierać swoje dzieci, ja też chętnie zapłacę 500 zł. Dla mojego dziecka miejsca w państwowym żłobku zabrakło: tzn. nawet nie próbowałam się zapisać, bo lista rezerwowa w mojej dzielnicy obejmowała 200 nazwisk. Obecnie płacę 1000 za prywatny żłobek, tylko dzięki uprzejmości jego właścicielki, która dostosowała stawkę do tego, że dziecko jest w nim osiem godzin, a nie od otwarcia do zamknięcia. W przeciwnym wypadku płaciłabym 1200 - i to BEZ WYŻYWIENIA. Z wyżywieniem płaciłabym 1400 - tak jak mój przedmówca. Ale że dziecko alergiczne, nosimy własne jedzenie. I to plus, bo wychodzi taniej, choć jest kłopotliwe. I jeszcze jedno: co za rodzice zostawiają dziecko na dziesięć godzin w żłobku? To przecież niemal cały czas jego aktywności. naprawdę nie da się tak zorganizować pracy obojga, żeby dziecko było w nim trochę krócej? Przecież ono do normalnego rozwoju potrzebuje pobyć ze swoją rodziną. A w artykule jest mowa o tym, że przy dziesięciu godzinach dziennie przy nowych stawkach też wyjdzie 500 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agness Re: Popieram! IP: *.ptim.net.pl 18.05.12, 09:20 To, że nie próbowałaś zapisać dziecka to tylko i wyłącznie Twoja wina. Ja zapisałam i w zeszłym roku i w tym. Jako żona swojego męża, osoba zarabiająca ponad średnią krajową, matka jednego dziecka, otrzymałam w rekrutacji 81 na 100 możliwych punktów. W pierwszym roku dziecko na listach rezerwowych powyżej 150 miejsca. Dostało się. W drugim roku ponad 1380 zgłoszenie pomimo wypełnienia wniosku online w ciągu 20 minut od jego udostępnienia 2 stycznia 2012. Dziecko dostało się do nowo otwartej placówki i chodzi tam od połowy marca. Także wypraszam sobie sugestie jakby to 95% rodziców było patologicznych, bo żaden z tych których znam na to nie wygląda. Najlepiej powtarzać zasłyszane slogany, ale nie wykonać żadnego kroku żeby dziecko do żłobka zapisać. Czysta ignorancja. Teraz przykład z życia wzięty - kosmetyczka w małym osiedlowym "salonie" - pracuje co drugi dzień po 12h, bo w pozostałe dni pracuje (też po 12h) jej mąż, magazynier. Bez babci na miejscu, bez żłobka państwowego, na prywatny nie stać. Także jedno z nich zawsze jest z dzieckiem w domu. Oczywiście mogliby zmienić pracę i podwyższyć standard życia (przynajmniej w teorii), ale kto zostanie z dzieckiem? Taka rodzina nie powinna mieć w tym kraju problemu ze żłobkiem, a ma. Za to w grupie mojego dziecka babcie odbierają maluchy przed drzemką, czyli między 11 i 13. I jaka w tym sprawiedliwość? Bo dla mnie to jest bardziej chore niż fakt, że Twoje dziecko, którego nie zapisałaś, nie ma szans na miejscówkę.. Nie patrzcie pod kątem tego, że 500 zł za żłobek to 20, czy 30% tego, co kosztuje opiekunka. Patrzcie na to, że z dnia na dzień opłata wzrosła o 250%. Kiedy cena cukru wzrosła o 300%, podniosła się wrzawa, więc dlaczego nie można protestować przeciw tak ewidentnie antyrodzinnej polityce w naszym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi tow Cielebąk-Sawicka pozdrawia Bufetowa z pajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 22:34 wyroku za korupcje - "biznesy na dzieciach beda robione" widac ze jest tez frontmenka w tej ferajnie na niszczenie polskich dzieciakow, ale nawet pod tuszczym rezymem moze byc wpadunek o ile razwiedka nie ewakuuje dosc szybko swoich agenciakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: tow Cielebąk-Sawicka pozdrawia Bufetowa z paj IP: *.paradowski.pl 18.05.12, 07:19 no tak. Jak zwykle warsiafka najbiedniejsza w Polsce. Do żłobków im dopłacaj, do przedszkola im dopłacaj, do tramwajów im dopłacaj, do pociągów im dopłacaj. Na nic ta biedna warsiafka nie ma kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schechter klient z dala niech sie nie wp..rdala IP: 204.45.133.* 18.05.12, 10:24 won do obory i nie wnos tu wiecej smrodu Odpowiedz Link Zgłoś