siekier35 11.06.12, 10:52 niech haneczka na bosaka tam pochodzi i zweryfikuje sytuację.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Realny Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: 167.202.201.* 11.06.12, 10:56 Odpowiedz jest prosta - tak powinni postawic wiecej budek ToyToy. Czy rozwiazaloby to calkowicie problem. Ano nie rozwiazaloby. Taki juz niestety "urok" wielkich imprez. A czy to Polska, czy jakikolwiek inny kraj, nie ma to zadnego znaczenia. To jest niestety koszt ktory trzeba poniesc i po mistrzostwach porzadnie posprzatac. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki IP: *.internetia.net.pl 11.06.12, 13:31 Uwaga na grypę żołądkową, zarazki bardzo chętnie się w takich sytuacjach roznoszą i gdy wszyscy w okolicy dostaną sraki to moim zdaniem będzie im trudno wbić do głowy, ze to jest wielki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Od zawsze śmierdzi w Warszawie najbardziej na Wiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:09 Tam gdzie okrągły budynek cyrku...... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Same marudy 11.06.12, 15:28 Nie można opisać jakiejś budującej historii - np. autorka gościnnie wychodzi do rosyjskich kibiców z nocniczkiem i zawiązuje się piękna przyjaźń między narodami. Euro 2012 to przecież nasze wielkie święto. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Te, znafca - co to jest budka ToyToy - zabawki? 11.06.12, 16:49 Bo chyba nie chodzilo o Toi Toi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw normalka w ruskim zaborze IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 10:56 na Pradze w ruderach koło stadionu ludzie jeszcze leją fekalia z wiadra przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" 11.06.12, 11:24 Bo w ogóle dla miasta najważniejsi są jacyś turyści i kibice. Mieszkańców ma w dupie. A mieszkańców Sródmieścia traktuje jak jakieś małpy w zoo, które ci turyści mają podziwiać. Ci kibice to jakieś święte krowy: mogą wydzierać się ile chcą i gdzie chcą, wszędzie żłopać piwo i szcz... wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 14:03 Jest troszkę inaczej. Kiedys mieszkanie w Centrum było czymś wyjątkowym. Życie to było lżejsze niż na peryferiach ze względu na skupienie wokół najważniejszych urzędów, najlepszych szkół czy miejsc pracy oraz sklepów. Dlatego starano się zakładać w innych dzielnicach podobne skupiska imitujące centra miast, które gromadziły wokół siebie sklepy, oświatę czy kulturę. Po 89roku ośrodki te zostały przejęte w ręce prywatne i bardzo wielu przypadkach upadły. Podobnie stało się też w samym Centrum, bo władze miasta nie mają pieniędzy na reaktywowanie ich, dodatkowo musząc oddawać je prawowitym właścicielom. Obecnie nastąpiła polityka sprzedażowa, przez co aby miasto mogło zarobić musi większosć majątku oddawać za śmieszne pieniądze, zaś nowi właściciele mają w dup*e co sie dzieje z innymi w okół. Stąd też imprezy do 5.oo w niedzielę, sikanie po bramach czy rozbite butelki i zarzygane chodniki. A wszystkiemu jesteśmy sami sobie winni, że tutaj się urodziliśmy i zaszczepiono w nas miłość do tego miejsca. Teraz najłatwiej nam powiedzieć: "nie podoba się? to się wyprowadź" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 11:36 Waltzowa jest w stanie przewidzieć wynik meczu a nie jest w stanie przewidzieć, że potrzebne są sanitariaty. Jest piwo - to są pijani. Na szczęście pada deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joy Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.12, 14:24 w takim przypadku, fakt, trzeba pocieszać się padającym deszczem... lepiej nie myśleć jaki byłby smród gdyby było sucho i ponad 20 stopni C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo śmierdzą infantylne artykuły ostatnio zamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 11:39 szczane w gazetach... na szczeście w wawie nic nie śmierdzi remonty sa potrzebne, korki sa normalne ludzie sa szczesliwi, organizacja jest super atmosfera jest super, media zagraniczne orgazmuja na temat organizacji tylkow katowicach remonty sa be, sa korki ludzi siekaja pd drzemami... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: śmierdzą infantylne artykuły ostatnio zamie 11.06.12, 14:00 Dług też jest super. I promowanie tępej, odmóżdżającej rozrywki najniższych lotów. Do tego sport, w którym nie mamy i nie będziemy mieli absolutnie żadnych sukcesów kosztem tych, w których jesteśmy znani na całym świecie (siatkówka). Bez sensu. Idiotycznie wyrzucone w błoto pieniądze. Drogi powinny być 10 lat temu, więc nie bredź o sukcesie. To nasza porażka, że dopiero teraz i takim kosztem (dług 12000 zł średnio na Polaka). Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: śmierdzą infantylne artykuły ostatnio zamie 11.06.12, 15:17 nie jestem fanem siatkówki... ba! zostałam do niej zniechęcona w LO tak, że na samo to słowo mam odruch wymiotny nie interesuje się polskimi siatkarzami i siatkarkami... jak są o nich artykuły to czytam tylko tytuły... i co po tytułach da się zauważyć? przez tydzień wszyscy trenery konkurencji zachwycają się naszymi złotkami męskimi i damskimi... są najlepsi i zachwycają.... a następnie następuje mecz o wszystko :-) podobnie zresztą kształtują się niusy o piłkarzach ręcznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
admys Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" 11.06.12, 12:20 Bogu dzięki wieczorem popadało. Bogu dzięki mieszkam na Ursynowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
as Czyja wina? 11.06.12, 12:41 Pasażerowie wchodzą do pociągu przez okna - wina PKP Kibice załatwiają się na ulicy - wina miasta Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Re: Czyja wina? 11.06.12, 12:43 Ano miasta. Gdyby miasto traktowało przyjezdnych tak, jak mieszkańców, nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Czyja wina? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 14:12 Z ciebie nie As tylko dupek, to w kartach walet. Miasto ma obowiązek zadbać o t o a l e t y w każdej imprezie masowej. Jak chcesz to sprawdzić to przejedź parę kilometrów od strony Odry np. do Berlina na miejsce organizowania takiej imprezy gdzie jest kilkaset tysięcy osób (Wyjątkowo 1,5 mln osób). Można zjeść, można wypić i piwo i alkohol co prawda w drinkach, ale też nie zapomina się o t o a l e t a c h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: Czyja wina? IP: 89.174.57.* 11.06.12, 14:23 niektórzy i tak się zeszczają pod siebie nawet jak będą mieli obok toaletę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojażer Widok jak po bitwie IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 13:10 Byłem w Warszawie tuż po meczu z Grecją-chciałem poczuć atmosferę no i poczułem...obraz jak po bitwie warszawskiej,pełno śmieci,szkła i pijanych kibiców.Na stacji Powiśle urządzili sobie ludzie camping z kiełbaskami i wszystko było by ok ,gdyby nie odgłosy rozbijanego szkła co chwile.Idąc w stronę Dworca Centralnego co chwilę natykałem się na sikających gdzie popadnie.W większości byli to Polacy,spacerowałem głównie po Śródmieściu i byłem zdruzgotany.Faktycznie wiele się w naszej stolicy zmieniło,ale ludzie...cóż-jakby prosto z obory wyszli.Policji pełno wraz z żandarmerią i strażnikami miejskimi,ale jakby nie zauważali tego co się wokół dzieje.Byłem świadkiem na Marszałkowskiej,gdzie chłopak totalnie pijany wszedł pod wiatę komunikacji i bez ceregieli wystawił to i owo i sikał.Gorzej niz zwierzęta-przykre to.Trochę mi smutno,że w moim mieście nie ma rozgrywek,ale po tym,co zobaczyłem w Warszawie,stwierdzam,że są też plusy.Brakuje nam kultury i obycia niestety-te cechy uwidaczniają się i spychają na boczny tor naszą gościnność.Żeby nie było że narzekam tylko-Stadion Narodowy jest przepiękny :) i stacja PKP obok niego również. krakowianin Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Re: Widok jak po bitwie 11.06.12, 13:16 No a czego pan oczekiwał? Dyskusji metafizycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Widok jak po bitwie 11.06.12, 13:39 Gość portalu: wojażer napisał(a): > Policji pełno wraz z żandarmerią i strażnikami miejskimi,ale jakby nie zauważali tego > co się wokół dzieje Ale za to jak dzielnie nasza policja poradziła sobie z 4 półnagimi feministkami! Przed kamerami różnych stacji telewizyjnych mogli się pochwalić szybką i sprawną akcją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) A potem długo i namiętnie przesłuchiwali je w komi IP: *.home.aster.pl 11.06.12, 14:01 sariacie na Grenadierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: animal Re: Widok jak po bitwie IP: *.31.5.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.12, 14:36 Dokładnie to samo pisałem w wątku o FEMENkach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100krotka oczywiście to Hanki wina IP: 62.29.248.* 11.06.12, 13:20 ...że kibic długo nie wytrzyma. jak również winna jest temu, że np. ludzie po psach nie sprzątają, deszcz pada podczas meczu, i w ogóle pogody nie ma, odczepcie się ludzie i zajmijcie czymś pożytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Re: oczywiście to Hanki wina 11.06.12, 13:24 Wystarczyło nie organizować igrzysk dla dzikusów, a byłby spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: oczywiście to Hanki wina IP: 89.174.57.* 11.06.12, 14:21 najlepiej niech nie będzie niczego Odpowiedz Link Zgłoś
donek.com [...] 11.06.12, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 098765 Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.tvk.torun.pl 11.06.12, 13:32 Akurat w stolycy wali fekaliami nie tylko podczas Euro :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
valby-2500 Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki 11.06.12, 13:36 racja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:02 Ale to ze wali szczynami to nie wina HGW...mieszkam w stolicy, nie raz wracalam po nocy badz nad ranem z imprezy i nie zdarzylo mi sie zalatwiac potrzeb fizjologicznych w miejscach publicznych...Ludzie sa chamy, nauczeni robic tam gdzie stoja.Papiery wypier... tam gdzie stoi...bo sie ruszyc nie chce do koszach Akurat z ulicy widok do toalet czy to w metrze centrum czy w podziemiach pod rotunda czy tych w strefie kibica jest blisko...oj bardzo blisko. Sadze,ze kto normalny to z nich korzysta a chamstwo szczy po bramach...ale im nawet jakby toalete postawili co 50 metrow to by nic nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacu [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 13:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap zapraszam na pkp w-wa środmieście to dopiero IP: *.28.48.242.iwacom.net.pl 11.06.12, 13:45 syf z malarią obok strefy kibica, oszczane schody, bezdomni śpiący na podłodze, zero ławek a automaty z piciem zamknięte sztabami i plakaty o EURO, wychodzi przy tej imprezie jaką wiochą jest tzw. stolica:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka Re: zapraszam na pkp w-wa środmieście to dopiero IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 14:42 na zaszczany dzworzec mozna zejsc prosto ze strefy kibica * * strefa kibicia wydzielone miejsce gdzie mozna pic alkohol, kupowany za zetony ktore kupuje sie poza strefa kibica by obejsc prawo o zakazie sprzedazy i spozywania w miejscach publicznych, hehe, niech sie europa uczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooobe Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.12, 13:47 Ach no i po co jechać aż na Woodstock <rzygi> Kto był wie o co kaman :) bleeech Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki 11.06.12, 14:02 Ja byłem i nie wiem o co kaman? :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooobe Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.12, 13:49 Ach no i po co jechać aż na woodstock <rzygi> Kto był ten wie. fuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak Polecam smród na Polach Mokotowskich przy MPO IP: *.warszawa.mm.pl 11.06.12, 13:52 Polecam smród na Polach Mokotowskich. Szczególnie odczuwalny jest przy ścieżce łączącej kładkę nad Niepodległości ze Żwirki i Wiugury na wysokości bazy MPO obok Biblioteki Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala A to mi nowość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 13:54 Szanowna Pani, dla Pani to wielka nowość, a dla nas - mieszkańców Centrum, na przykład ulicy Mazowieckiej to codzienność. Mieszkając w zagłębiu klubowo-pubowym szybko by Pani przywykła do zapachu moczu i dźwięku rozdeptywanego szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEC Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.home.aster.pl 11.06.12, 14:09 ZALATWILI KAŁOCHODNIKI W CENTRUM. Odpowiedz Link Zgłoś
111doradca Parkingowa zamieniona na szalet 11.06.12, 14:12 To samo było na ulicy Parkingowej miedzy Żurawią , a Wspólna. Juz w piatek nabywcy szesciopaków Tyskiego obsiedli murki wokół Sądu, aby do strefy Kibica udac sie juz po spozyciu, za to w nastroju. Mniej wiecej po trzech puszkach pęcherz zaczyna domagac sie opróżnienia. Panowie kibice załatwiali mokre potrzeby bez żenady miedzy samochodami parkujacymi przy Parkingowej, a panienki i panie kibicki pod murkiem. Oczy szukajacych szaletu przycziagał pas zieleni otaczający Ministerstwo Roilnictwa od strony ul Parkingowej. Niestety przed kilku laty został on otoczony wysokim i gęstym metalowym parkanem , w którym jest wprawdzie furtka, czasami na noc otwarta , ale na czas EURO 2012 przezornie zamknieta na łancuch z wielka kłódką. Tak wiec do zwykłej porcji psich odchodów doszły na Parkingowej wiadra moczu. I oczywiscie kolorowe pawie zarówno na ulicy jak i po bramach kamienic przy Żurawiej, jakie pozostały po tych co trunki pomieszli nierozsądnie. Na szczęście Opatrzność sie zlitowała i w niedziele zesłała deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luks "kibice szczom gdzie chcom" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 14:13 jest faktem powszechnie znanym że publicznych toalet jest w warszawie jak na lekarstwo, dodatkowych kilka toi toi w okolicy strefy kibica napewno pomogłoby rozwiązać ten problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu o rety ktoś siknął i od razu larum IP: 212.33.77.* 11.06.12, 14:14 grają Odpowiedz Link Zgłoś
111doradca Re: o rety ktoś siknął i od razu larum 11.06.12, 14:17 Gdyby to był jeden ktos. Ale tych ktosiów były setki i tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smrodek Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy kibica" IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 14:16 na mnie zapach moczu działa podniecająco!Niech obszczą i obsrają wszystko,tylko dokładnie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ked Na Widok jest tak zawsze! IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.12, 14:18 Oskarża się miasto i turytów a co robią mieszkańcy - trudno jest przejść chodnikiem na Widok bo tonie w psich kupach 365 dni w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canuck Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki IP: *.dsl.bell.ca 11.06.12, 14:27 Roznego rodzaju restauracje sa pootwierane.To czy na ten czas Euro miasto nie moglo wydac zarzadzenia by chiwi wlasciciele przestali pobierac oplaty za skorzystanie z toalety?bo z pewnoscia maja pootwierane przybytki by skorzystac jak najwiecej z przyjezdnych gosci, ale nie , jak ktos wejdzie i chce skorzystac z toalety to placic trzeba.Ale powiem Wam jedno stan tych toalet jest czasami tak oplakany ze czlowiek sie zastanawial czy z czyms z tej toalety nie wyjdzie nawet nie sciagajac gaci.A ceny?Przyjechalam do Krakowa i dziecko chcialo pojsc do toalety.Calkowicie zapomnialam o tej naszej jakze zabawnej tradycji oplaty za toalete.Poszla, wraca przestraszona bo kobieta prawie sie na nia rzucila i stoi w drzwiach wsciekla.Corka mi mowi ze chce 5 zl ale ona w sumie nie wie za co bo ta toaleta jest brudna.poszla sprawdzilam i op...dolilam kobiete - raz za atak na dziecko , dwa ze oplate za syf w toalecie to lekka przesada i moze zamiast stac i nic nie robic za owa lada ruszy tylek i sprzatnie.Takiego syfu to dawno nie widzialam.Kobieta zaniemowila - chyba nikt jej tak nie przygadal i to jeszcze przy sali z calymi 4 klientami. Moje dzieci uznaly ze placenie za kibel jak to nazywaly jest zabawne i jak musialy skorzystac to wystawialy lape.Kolezanka jechala do Polski to jej powiedziala corka - miej drobne w kieszeni bo jak cie przypili to bez oplaty sie nie wysikasz .Nie uwierzyla - dopiero jak przyjechala i sama doswiadczyla.Myslala ze ja w konia kolezanka i nawet wlasna prywatna matka robi. Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Re: Co tak śmierdzi? "Brud i fekalia ze strefy ki 11.06.12, 14:40 Skoro miasto chce, żeby przyjezdni mieli kible za darmo, niech samo za nie zapłaci, niech wynajmie kible w restauracjach. Nie można zmuszać ludzi, żeby pracowali za darmo na rzecz jakichś cymbałów, którzy przyjechali nażłopać się piwa. Miasto pobiera opłatę od miejsca na chodniku, więc niech płaci za miejsce w knajpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola patolik uwaga, u canuck, WC gratis ! IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 15:29 Jej muszla stoi otworem dla gości niespodziewanych.. nawet dla całych dwóch drużyn piłkarskich..! ;) Może miasto wydało zarządzenie by jej prywatny kibel był gratisowy? razem z papierem, mydłem i sprzątnięciem? i jeszcze można nie tylko jej nie zapłacić ale i opier-ć. jak to ona ma zwyczaj. Szkoda, że brakuje wyobraźni jak wygląda wc dla gości restauracji, kiedy choćby 10 uchlanych kiboli nie trafi do muszli.. bo się też trafieniem specjalnie nie przejmuje.. może KIBEL JAK BRAMKA WINIEN WYGLĄDAĆ ?? Odpowiedz Link Zgłoś