Gość: uhuhuhhu IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 00:40 Betona z BMW powinni pozbawić prawa jazdy i skopać dupe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wielkapolonia Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 07:38 wycofac motocykle z ruchu drogowego. Wiekszosc ludzi nie potrafi nimi jezdzic a dodatkowo sa one zbyt glosne. Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej 21.06.12, 08:08 Samochody też wycofajmy, bo ludzie nie potrafią nimi jeździć i niektóre są zbyt głośne. I mało oszczędne, powietrze wożą. Pociągi też są zbyt głośne i samoloty. Zostańmy wszyscy amiszami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 10:45 Tyle, ze motocykliste chroni tylko kask i kombiznezon, a ten ostatni jest na ogol zastepowany w lecie krotkimi spodenkami i koszulka bez rekawow... Widuje sie tez motocyklistow w sandalach... Porownaj teraz to do samochodu, z jego poduszkami i kurtynami powietrznymi, pasami bezpieczenstwa, strefami zgniotu, skladajaca sie kierownica, bezpiecznymi szybami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi czy policja sprawdziła głośność motocykli?? IP: *.acn.waw.pl 21.06.12, 08:52 przy okazji mogliby sprawdzać stan techniczny motocykli czy nie przekraczają norm hałasu i czy nie jeżdżą na łysych oponach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: czy policja sprawdziła głośność motocykli?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 09:05 Nie wiem ekspercie, czy wiesz, do czego służy bieżnik? więc podpowiem - do odprowadzania wody spomiędzy opony o nawierzchni. jak nie ma wody - "łyse opony" (czyli slicki) dużo lepiej "trzymają", dotyczy to również samochodów. a co do "głośności" - tak - z pewnością, gdyby okazało się, że przekraczają normy - to mamy odpowiedź- co było przyczyną wszystkich tych tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: czy policja sprawdziła głośność motocykli?? IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 10:50 Tyle, ze motocykl to NIE jest samochod F1, w ktorym mechanicy w doslownie kilka sekund wymieniaja opony jak tylko zacznie padac deszcz... A jazda motorem z glosnym tlumikiem, to dowod 100% buractwa i zwyklego chamstwa. Ja mam samochod z cichym sportowym tlumikiem, ktory zapewnia doskonale osiagi i jednoczesnie nie przeszkadza innym ludziom, nie widze wiec powodow, aby inni uzytkownicy drog tez tak nie mogli miec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto, ale i auto Re: czy policja sprawdziła głośność motocykli?? IP: *.aster.pl 22.06.12, 23:16 Gość portalu: vladi napisał(a): > przy okazji mogliby sprawdzać stan techniczny motocykli czy nie przekraczają no > rm hałasu i czy nie jeżdżą na łysych oponach Podziwiam takich głupich pajaców jak vladi:) Dopuszczalna głośność motocykla to 96 dB, dla takiego młodego wykształconego z wielkich miast to może za dużo:)) Opony są sprawdzane przy okazji badań technicznych, podobnie jak w samochodach. Niedobrze się człowiekowi robi jak czyta wpisy podobne do autora podpisującego się 'vladi' Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_szulc Re: czy policja sprawdziła głośność motocykli?? 23.06.12, 10:27 Oczywiście, że motocykle są za głośne. Z punktu widzenia współczesnej techniki ograniczenie hałasu nie powinno być problemem. Prędzej czy później trzeba będzie wymusić takie rozwiązania. Nie może tak być, że banda zakompleksionych terroryzuje resztę społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.adA Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej nocy IP: *.redefine.pl 21.06.12, 09:31 wyborcza.pl/1,82949,6828746.html polecam. Stara, ale jakze prawdzila wypowiedz lekarza na temat KTO tak naprawde jest naczesciej sprawca wypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Wolniej... IP: *.polcard.com.pl 21.06.12, 10:00 Jakby wszyscy (i z samochodow, i z motocykli) jezdzili wolniej i mniej agresywnie to wypadkow byloby mniej. Prosze to traktowac jako ogolna uwage, nie tylko w odniesieniu do wczorajszych tragicznych wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.emea.ibm.com 21.06.12, 13:31 jak się kozakuje (jako beton) na motocyklu po nocy to tak to się kończy, a kierwca auta ma potem traume Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej nocy IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 22:19 śpieszmy się kochać motocyklistów, tak szybko odchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 10:51 Tyle, ze ochodza oni w ryku motorow i w kaluzach krwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej nocy IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 10:42 Pora na zakaz rejestracji w Polsce motocykli z silnikiem o pojemnosci wiekszej niz 250cm3. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_szulc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej 23.06.12, 13:21 Po co? Wszystko jest dla ludzi. Wystarczy po prostu trzymać hołotę krótko za pysk. Kary powinny być dotkliwe i nieuchronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 16:49 Przeciez nikomu nie chce zabronic posiadania supermotora, ale niech sie wariaci zabijaja we wlasnym gronie, na prywatnym terenie, a nie powoduja wypadki na drogach publicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej 24.06.12, 02:48 twoje tico już ledwie zipie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.180.148.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.12, 10:14 Nie popisuj sie publicznie swa glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej 24.06.12, 13:08 nie patrz w lustro. patrz co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej IP: *.play-internet.pl 24.06.12, 13:25 Znow ci nerwy puscily? Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Trzy wypadki z udziałem motocyklistów jednej 24.06.12, 23:50 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Znow ci nerwy puscily? mi? nie. a ci, zwieracze? pisałem: nie patrz w lustro! :-D Odpowiedz Link Zgłoś