Dodaj do ulubionych

Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni...

15.10.12, 08:43
Skończyć raz na zawsze z tym komunizmem bo to jest rozdawnictwo mieszkań dla cwaniaczków a nie ludzi naprawdę potrzebujących.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Nie przenosić.Zabić. IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 08:58
      Ci,którzy nie płacą,to nie ludzie.
      Ci,którzy mają długi,to nie ludzie.
      Ci,którzy są biedni,to nie ludzie.
      Ci,którzy nie kupują,to nie ludzie.
      Ci,którzy są niezaradni,to nie ludzie.
      Ci,którzy są starzy,to nie ludzie.
      Ci,którzy są niepełnosprawni,to nie ludzie.
      I jak wszystkim doskonale wiadomo,przyczyną powyższych sytuacji jest wyłącznie alkohol.A jak ktos ośmiela się uważać inaczej-to znaczy że jest komuchem,śmierdzielem,menelem i lewakiem-jego też zabić.Niech nikt taki nie zanieczyszcza swoim wyglądem raju korposzczurów,managerów,prezesów i dyrektorów.Zabić wszystkich których nie lubie.Nie utrzymywać ich za MOJE PODATKI.MOJE PODATKI SĄ MOJE.
      • asperamanka Re: Nie przenosić.Zabić. 15.10.12, 09:20
        Przejdź się po mieście. I powiedz z ręką na sercu, że wszyscy ci, którzy nie płacą, nie płacą dlatego, że nie mogą i nie mają z czego.

Na klatce schodowej w moim dawnym budynku na Bemowie, w którym często bywam u dawnych sąsiadów, liczącej 10 kondygnacji i 30 mieszkań, wisi ogłoszenie spółdzielni o zadłużeniu lokatorów tej jednej klatki. Łącznie jest to 297 tysięcy złotych, prawie 10 tysięcy na statystyczne mieszkanie. Ci którzy płacą, płacą za niepłacących, oczywiście. W konsekwencji opłata za mieszkanie jest tam za metr kwadratowy prawie dwa razy wyższa, niż ja dziś płacę we wspólnocie mieszkaniowej za nowsze mieszkanie, łącznie z garażem i ochroniarzem.

Różnica między tą spółdzielnią "Wola" a zasobami komunalnymi jest taka, że za niepłacących "spółdzielców" płacą co miesiąc żywym pieniądzem pozostali lokatorzy, więc nikt tych niepłacących nie kocha i nie usiłuje demagogicznie ironizować, tak jak ty, że "moje podatki są moje".

Jakoś, nie wiem czy zauważyłeś, awantury o eksmisję, brygady obrońców, komitety obrony lokatorów, i tym podobne twory, interweniują zawsze, gdy wyrzucanie biednego, niepłacącego lokatora odbywa się z zasobów komunalnych, których koszty utrzymania są pokrywane z "niczyich" podatków. Spróbowali by ci "obrońcy uciśnionych" blokować eksmisję w spółdzielni lub wspólnocie mieszkaniowej, to by im pozostali, płacący za nierobów, lokatorzy zrobili z tyłków jesień średniowiecza.
        • ganro Re: Nie przenosić.Zabić. 15.10.12, 09:42
          Dokładnie, ja znam takich co mają mieszkania komunalne odkąd pamiętam mimo, że nieźle zarabiają a ich dzieci mają mieszkania w TBS-ach mimo, że pracują w Bankach i zarabiają ok. 7.000 netto.
      • Gość: notremak Re: Nie przenosić.Zabić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 09:52
        W życiu, jak to w życiu, bywa różnie - to żadne odkrycie, banalna prawda. Ale pode mną mieszka facet, dobrze ubrany, co jakiś czas libacja, butelki po wódce i puszki po piwie lecą na trawnik pod oknem (zsyp jest na półpiętrze, ale trzeba by się pofatygować). Lokal zadłuzony na 10 tys. Na innym piętrze: dług 7 tys., ale samochodzik jest, no bo jakże inaczej! O drobniejszych dłużnikach (duży blok) już nawet nie wspominam. No i co, twoim zdaniem mam - wraz z resztą mieszkańców - utrzymywać takich darmozjadów? Żeby im się żyło beztresowo?
        Tymczasem z braku pieniędzy zaplanowany remont windy trzeba było przesunąć na przyszły rok.
        • Gość: Bidulek Bidulku a gdzie taka lipa IP: *.dynamic.mm.pl 15.10.12, 10:15
          Daj cynk gdzie się toleruje takie akcje :)
      • Gość: Tirinti Re: Nie przenosić.Zabić. IP: 78.8.207.* 15.10.12, 09:55
        Ale czy Ci bezrobotni mniej lub bardziej z włąsnej winy muszą mieszkać w centrum miasta?
        Czy pracujący sąim to winni?
      • zdzisiek66 Re: Nie przenosić.Zabić. 15.10.12, 10:27
        Ależ ci eksmitowani nie zawsze są tacy biedni. Polecam uważniejszą lekturę:
        Są przypadki, gdy ktoś wyprowadza się do domku letniskowego, rodziny, znajomych albo i takie, że do własnego mieszkania.
    • cotokoniaobchodzi "Wasze kamienice, nasze ulice"... 15.10.12, 08:59
      Sami tego chcieliście, Grzegorzowie Dyndałowie. No i tyle, jak sobie pościelesz tak się wyśpisz.
      • Gość: GTPRESS Re: "Wasze kamienice, nasze ulice"... IP: *.c3-0.80w-ubr1.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 15.10.12, 10:04
        nie wierze, ze maja ulice......
      • Gość: U2 zrobić jak na Zachodzie osiedla kontenerowe za IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 14:04
        miastem dla chlorów, będzie taniej
    • Gość: Tirinti Zlikwidować mieszkania komunalne i tyle IP: 78.8.207.* 15.10.12, 09:26
      JAk kogosnie stać na kupno lub wynajem mieszkania w Warszawie to niech sieprzeprowadzi tam gdzie go staća nie wyciąga łapska po pieniądze podatników.
      • Gość: ConanLibertarianin Re: Zlikwidować mieszkania komunalne i tyle IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 17:56
        SOCJALIZM STOP!
    • Gość: Malkontent Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.12, 09:56
      No ale dzięki prezydent miasta i urzędnikom z Platformy Obywatelskiej w Warszawie będzie odbudowany Pałac Saski. Mieszkania są zbędne dla zwykłych ludzi a są potrzebne (wydzielone getta ) dla działaczy partyjnych i katolickich.
    • Gość: Łącznik Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 10:29
      Przyłanczam się do tego pytania- gdzie tych osób przenieść?
      • elfkabezhaltera Do namiotów 15.10.12, 11:12
        Można postawić im namioty. Terenów miasto ma dużo.
        • bene_gesserit Re: Do namiotów 06.08.13, 17:58
          Tak, najlepiej pod mostami. I zasłonić jakimiś gustownymi parawanami, czemu normalni ludzie mają się na to patrzeć. Całość zabić deskami i niech se tam siedzą, conie.
      • Gość: Stalker Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 22:49
        Nigdzie.To ich problem dokąd pójdą.
    • Gość: KK Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.kp.pl 15.10.12, 11:54
      Szanowny Panie Kowalski

Gratulujemy skończenia studiów oraz uzyskania dobrze płatnej pracy. W związku z osiągnięciem przez Pana sporych dochodów chcielibyśmy poinformować, że będzie Pan miał niepowtarzalną okazję utrzymywać nie tylko swoja rodzinę, ale także rodzinę pana Nowaka, który nie potrafi sam utrzymać swojej rodziny. Oprócz swojego czynszu będzie Pan też płacił czynsz za Pana Nowaka.
      Jednocześnie informujemy, że dla Pana córki nie znaleziono miejsca w miejskim przedszkolu ponieważ córka Pana Nowaka, który nie ma ślubu ze swoją partnerką jest oficjalnie wychowywana przez samotnego rodzica miała do tego przedszkola pierwszeństwo. Ponieważ Pan i Pana żona macie prace możecie sobie Pan zatrudnić opiekunkę do dziecka.

Z poważaniem
      Miasto
      • ganro Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze 15.10.12, 12:23
        Gość portalu: KK napisał(a):

> Szanowny Panie Kowalski
        >
        > Gratulujemy skończenia studiów oraz uzyskania dobrze płatnej pracy. W związku z
        > osiągnięciem przez Pana sporych dochodów chcielibyśmy poinformować, że będzie
        > Pan miał niepowtarzalną okazję utrzymywać nie tylko swoja rodzinę, ale także ro
        > dzinę pana Nowaka, który nie potrafi sam utrzymać swojej rodziny. Oprócz swojeg
        > o czynszu będzie Pan też płacił czynsz za Pana Nowaka.
        > Jednocześnie informujemy, że dla Pana córki nie znaleziono miejsca w miejskim p
        > rzedszkolu ponieważ córka Pana Nowaka, który nie ma ślubu ze swoją partnerką je
        > st oficjalnie wychowywana przez samotnego rodzica miała do tego przedszkola pie
        > rwszeństwo. Ponieważ Pan i Pana żona macie prace możecie sobie Pan zatrudnić op
        > iekunkę do dziecka.
        >
        > Z poważaniem
        > Miasto

Zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi zapłaty także wszelkich innych podatków za Pana Kowalskiego, który jak zauważyłem wsiada codziennie pod blokiem do służbowego samochodu z logiem firmy xxxxxx w garniturze od Armaniego.

z poważaniem,

Jan Kowalski
        • Gość: Wawa Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 13:34

> Zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi zapłaty także wszelkich innych
          > podatków za Pana Kowalskiego, który jak zauważyłem wsiada codziennie pod blokie
          > m do służbowego samochodu z logiem firmy xxxxxx w garniturze od Armaniego.
          >
          > z poważaniem,
          >
          > Jan Kowalski

Jestem niezmiernie dumny,ze Kowalski wykształcił się za państwie pieniądze i wyrósł na tak pożyteczną i społeczną jednostkę.Jestem gotowy ponosić dalsze koszty związane z utrzymaniem całej rodziny Kowalskich dopłacając przez kolejne dziesięciolecia do KRUS.
          Tylko dzięki takim Kowalskim Warszawa rozrasta się w nowe apartamentowce na Białołęce i Ursusie.Witam go chlebem i sola płacąc podatki na infrastrukturę miejska ...nich Kowalski korzysta czym chata bogata.

Warszawiak
    • Gość: paragraf Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 12:14
      Miasto wielokrotnie podejmowało próby eksmitowania lokatorów pod pozorem czegoś co nie miało miejsca. Gazeta opisywała przypadki prób takich eksmisji. A to gubiły się dokumenty i po 30 latach najmu próbowano komuś wmówić, że nie ma umowy najmu. A to, że ma zadłużenie, bo dał bankowi polecenie przelewu i nie uwzględnił potem podwyżki i odsetki narosły. Ktoś dziwny podpisywał zwrotki na poleconym. Ktoś dziwny podpisał zwrotkę do sądu o eksmisję. Nic dziwnego, że najemca się nie stawiał. Mieszkał spokojnie. Można mu było po prostu te wezwania przynieść do mieszkania. Kto i dlaczego tego nie robił a robił coś dziwnego? Odpowiedź dość prosta. Ten, kto chciał przejąć to mieszkanie doprowadzając do eksmisji najemcy. Ten, kto uznaniowo sprzedaje mieszkania i lokale użytkowe jednym. Ten, kto uznaniowo nie sprzedaje mieszkań i lokali użytkowych drugim. Bo są różne kategorie mieszkańców. Są ci z układu i dla nich wszystko. Są ci, których mieszkania i lokale użytkowe mają przejść w brudne łapska tych z układu. I dla nich samo zło. Są też ci, których kamienice już przejęli skupujący roszczenia. Są ci, których kamienice doprowadza się do ruiny w celu uzyskania z PINB decyzji o zagrożeniu katastrofą budowlaną. Wtedy też eksmisja. Są wreszcie biedni, chorzy, starzy, niezaradni życiowo, rodziny alkoholików lub wielodzietni bez pomocy. To różne " kategorie" tych, o losie których cynicznie i uznaniowo decyduje miejska ośmiornica.
      • Gość: jml13060 Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.12, 13:58
        No to weź ich na swoje utrzymanie skoroś taki litościwy. Ja miałem w swoim domu lokatorów z decyzją administracyjną z lat '40. Przez lata były to "święte krowy", nie do ruszenia. Byli to ... przedsiębiorcy, kolekcjonerzy dzieł sztuki, osoby bardzo zamożne. A mimo to uważali, że mogą u mnie mieszkać i to prawie za darmo. Eksmitowałem ich dopiero w 2005 roku.

Uogólnianie zjawiska jest błędem. Każdy przypadek należy analizować indywidualnie. Jestem przekonany, że sądy są niezawisłe i skrupulatnie badają każdy przypadek przed wydaniem wyroku eksmisji. A zakazać eksmisji nie można bo to jest jedyny bat na lokatorów. JEDYNY. Najem lokalu wiąże się z obowiązkiem płacenia czynszu, przestrzegania umowy i koniecznością wyprowadzki po jej ustaniu. Najem nie jest prawe dożywotnim. Jeżeli lokator po wypowiedzeniu umowy nie chce dobrowolnie opuścić lokalu, to należy się eksmisja. Szybka, łatwa i tania.
        • Gość: pozwany Re: niezawisłe sądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 11:03
          No i tu się mylisz. Wczoraj wyemitowano w telewizji program ukazujący "spółkę" z komornikiem, gdzie za grosze sprzedawano domy, eksmisje komornicze były fabrykowane a sądy wcale nie są skrupulatne. Jedna strona(sądy rodzinne tu oceniam), składająca pozew o podwyższenie alimentów może łgać w żywe oczy a pozwany, mający niezwykle trudną sytuację jest obarczany alimentami na zasadzie, że "może zarobić więcej niż zarabia" i sędzia(kobieta) ustala stawkę z sufitu, a później ...tragedia.zakłada sąd, że nie płaci więcej niż ma ustalone, bo nie chce i tyle.i mimo, ze płaci regularnie wkracza komornik i "zabezpiecza powódkę". To jakiś horror w naszym państwie. Nikt tego nie tępi, nikt nie krzyczy, prasa milczy. Panowie redaktorzy szukajcie materiałów w sądach rodzinnych(Kraków), pytajcie i badajcie zabezpieczenia komornicze ". Tam się dzieje bezprawie, traci się wiarę w sprawiedliwość, która w sądach powinna być najważniejsza.
    • Gość: jml13060 Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.ip.netia.com.pl 15.10.12, 13:42
      Obowiązek dostarczenia pomieszczeń tymczasowych istniał dużo wcześniej, a to na podstawie kodeksu cywilnego, co potwierdziły kolejne uchwały SN izny cywilnej. Przed rokiem ten przepis jedynie włączono do ustawy o ochronie praw lokatorów z 2001 roku (lex specjalis), a nie stworzono go od zera.
    • czemrok Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... 15.10.12, 14:11
      Coraz większe bezrobocie ,większe rozwarstwienie społeczne.Kłopoty lokalowe gmin i miast.ZWYKŁA BIEDA ! A od 1989 roku Komisja Majątkowa zwróciła Kościołom i związkom wyznaniowym/ najwięcej Kościołowi Katolickiemu/ majątki na kwotę grubo ponad 5 mld. zł.!!!! Dobroć i szlachetność Państwa Polskiego wobec swych obywateli nie zna granic.
      • Gość: Wawa Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 14:35
        To prawda a Muzeum żydów za 300 mln zł wybudowane w całości z podarków to zupełne kuriozum>przelicz ta sumę na przedszkola ,szkoły ,przychodnie itp.Czy następne będzie muzeum Eskimosów?W końcu jest tyle narodowości i kasy do utopienia.Muzeum Powstania Warszawskiego budowane było ze składek społecznych. Widać jak na dłoni żydowskiego kleszcza ciągle żywego.
    • Gość: mk Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 10:50
      masz rację ! u mnie menelica jest głównym najemcą a prawdopodobnie podnajmuje za odpowiednia opłata 2 facetom - jeden dres a drugi pijak a sama mieszka w domu - mieszkanie przyznane z powodu "trudnej sytuacji życiowej"
    • Gość: wanilka Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich przeni... IP: *.play-internet.pl 06.08.13, 17:15
      no właśnie dam wam przykład, Mieszkanie w warszawie Wielka Stolica kawalerka 38 m2 rodzina 4 osobowa i kosmos kibel na spółkę z sąsiadką . Oczywiście gmina twierdzi ze ma brak zasobów lokalowych i co kolorowo ?
      • Gość: ssas Re: Pięć tysięcy osób do eksmisji. Dokąd ich prze IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 19:57
        wa-leń z rodziny kaszalotowatych na plaźy w mielnie atrakcją turystyczną

www.fakt.pl/Hanna-Gronkiewicz-Waltz-na-plazy-w-Mielnie-,artykuly,224177,1.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka