Dodaj do ulubionych

ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ...

IP: *.home.aster.pl 08.11.12, 09:50
Chore jest to miasto! Totalnie chore, zwyrodniałe.
Obserwuj wątek
    • Gość: absmak Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.11.12, 10:15
      to wróć do siebie na wioskę skoro tak cię mierzi.
      • Gość: Ziom Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.home.aster.pl 08.11.12, 10:22
        @absmak

nie wrócę tam, bo za często przyjeżdżasz tam po słoiki
        • Gość: Paweł Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.com 08.11.12, 19:06
          Natychmiast zdymisjonować Rutę, wywalić pociotków z pionu przewozów i zwolnić ztm-owskie szczekaczki.
    • Gość: World Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.lpp.com.pl 08.11.12, 10:15
      To dobry gest miasta w kierunku zwolenników zbiorkomu, przeciwnków motoryzacji. Dzięki temu mają niesamowitą okazję wspomóc finansowo już sporo wcześniej ten deficytowy zbiorkom :) Pewnie można liczyć na życzliwy gest od owych zwolenników zbiorkomu :)
      • asperamanka Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 08.11.12, 11:16
        I dlatego nie rozumiem, czemu miasto nie wprowadza od razu do przedsprzedaży biletów w cenach, jakie mają obowiązywać od 1 stycznia 2014. Wtedy każdy zwolennik zbiorkomu mógłby wspomóc go finansowo na większe kwoty, i z większym wyprzedzeniem. Albo w ramach dobrowolnego wsparcia wcześniej kasować droższe bilety ;-)
        • Gość: Ahaaa Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 11:44
          Apeluje, aby już dzisiaj wypłacić dla włodarzy w ZTM, ZDM i innym z "M" w nazwie, premie za 2014, 2015 i 2016..
          Bo potem to może już nie być okazji
          • Gość: Paweł Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.com 08.11.12, 19:07
            Ruta jeszcze z Frankowem będą się ślinić na premie od Wojciechowicza za organizację komunikacji na Euro. Wspomnicie moje słowa. Wojciechowiczowi Ruta dał, w ramach chwalenia przełożonego, nagrodę za zasługi. Obłuda!
            • tomjani Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 08.11.12, 23:30
              PORucie to się nie to że premia, ale dożywotnia specemerytura już teraz należy. Wszak PRALKA na Okęciu to jego wiekopomne dzieło.
    • hit.and.run ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... 08.11.12, 10:20
      Rechot historii lemingi.

Ceny zachodnie, jakość wschodnia.

Ale pamiętajcie w innych zachodnich miastach jest (nieco) drożej!!

Nie ważne jest ile mają lini metra, jakie mają busy, jak punktualnie jeżdzą. Jest drożej i tego się trzymajcie!!

Buźka i mniej rozwolnienia przy liczeniu czy wystarczy do 1-go!
      • Gość: Paweł Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.com 08.11.12, 19:10
        Ruta z Frankowem widać nie znają innych modeli komunikacji. Niech jadą na wycieczkę do Tallinna, tam od 1.1.2013 komunikacja miejska będzie dla mieszkańców BEZPŁATNA. Ale u nas byłoby to nie możliwe - spółki-klony MZA itp. Sam ZTM to studnia bez dna, kompletnie niepotrzebny twór ratusza aby odbijać piłeczkę w razie pretensji o komunikację. Ruta za "kierowanie" tą jednostką ratusza bierze po kilkanaście tysięcy na miesiąc czyli tylko trochę mniej niż jego przełożony i przełożona przełożonego pani HGW.
    • Gość: tia przy tych cenach wracam do samochodu IP: *.128.33.188.static.cdpnetia.pl 08.11.12, 10:25
      zachłanne patałachy, na bruk te chciwe pijawki pasożyty
    • Gość: joj ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... IP: *.aster.pl 08.11.12, 10:30
      Czy prowadząc przedsprzedaż biletów będą również udostępniali NIP, REGON, wyciąg z KRS?
      Czy zwracając stary bilet znów konieczne będzie legitymowanie się dowodem osobistym?
    • Gość: gizmo Czy będzie edycja kolekcjonerska? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 10:46
      Aż marzy mi się bilecik z holograficzną HGW.
      • asperamanka Re: Czy będzie edycja kolekcjonerska? 08.11.12, 11:19
        Sesje zdjęciowe właśnie trwają. W stroju syrenki, na stacji Powiśle. Podwodne, żeby piersi ładnie pływały i trzymały się w górze, jak na pomniku obok :-)))
        • Gość: gizmo Re: Czy będzie edycja kolekcjonerska? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 14:19
          Sprzedaż po 22.00, za okazaniem dowodu.
    • dextromethorphan ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... 08.11.12, 10:55
      Autentycznie brak mi słów (które nie są powszechnie uważane za obraźliwe). Jest jednak jakiś plus tego pomysłu - dowcip o szczycie bezczelności będzie miał dwie wersje.
    • Gość: PW Nie udało mi się skorzystać z obecnych taryf... IP: *.polskieradio.pl 08.11.12, 11:17
      ...nawet nie wiem, ile kosztuje bilet, ale na pewno za dużo. Samochodem wygodniej i taniej.
      • Gość: gizmo Re: Nie udało mi się skorzystać z obecnych taryf. IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 11:22
        Spoko, od HGW dostaniesz droższe opłaty za parkowanie, mniej miejsc parkingowych, więcej buspasów itd. Dla każdego coś miłego.
        • swiete.jeze Re: Nie udało mi się skorzystać z obecnych taryf. 08.11.12, 11:54
          Górna granica opłat za parkowanie jest chyba ustalana centralnie, więc raczej od jakiegoś Tuska, a nie HGW.
          • Gość: gizmo Re: Nie udało mi się skorzystać z obecnych taryf. IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 14:19
            Nie wiem jak z górną, ale stawki które płacimy - i miejsca płatnego parkowania - ustala miasto:
            bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/ogloszenia/ogloszenia_rozne/BD/BD_ogl_20080804.htm
    • Gość: driver ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... IP: *.ip.netia.com.pl 08.11.12, 11:24
      Na usta mi się ciśnie potok przekleństw. Bezczelność ZTMu sięgnęła zenitu.
    • Gość: Prażan Po kredyt to się do banku idzie,Panie złodzieju IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 12:35
      Leszku Ruto!
      Robicie debile wszystko,żeby ludzie przestali płacić za przejazdy.I co wtedy zrobicie?Nad każdym pasażerem postawicie kanara?Nie starczy wam kasy na ich pensje,pacany.A wasze ku...,zwane dla niepoznaki "konkubinami" dalej będa jeździć za darmo?
      • Gość: Paweł Re: Po kredyt to się do banku idzie,Panie złodzie IP: *.com 08.11.12, 19:13
        Czy gdybyś ciągnął w ZTM-ie pensję kilkanaście tysięcy na miesiąc to przejmowałbyś się, że za jakiś czas pomysły pójdą do kosza, bo ludzie nie będą płacić? Liczy się tu i teraz! Zlecamy znajomym firemkom jednoosobowym pomiary, badania, ankiety... wieś tańczy i śpiewa, ratusz (czytaj: warszawiacy) płaci.
        A wałkonie w Tramwajach Warszawskich przygotowują z kolei nonsensownie niepotrzebne analizy, slajdy - nieroby, które nie zajmują się nawet trasami (bo to zajęcie ZTM-u) przekroczyły granice absurdu w marnowaniu kasy!
    • Gość: Jan Chyba w Poznaniu... IP: 195.8.217.* 08.11.12, 12:40
      Chyba w Poznaniu jest przymiarka do wycofania się z najbliższego podniesienia cen z przejazdy zbiorkomem, bo...po ostatniej drastycznie spadły wpływy z biletów! A może w Warszawie też przećwiczymy taki wariant?
      • Gość: World Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.lpp.com.pl 08.11.12, 13:48
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Chyba w Poznaniu jest przymiarka do wycofania się z najbliższego podniesienia cen
        > z przejazdy zbiorkomem, bo...po ostatniej drastycznie spadły wpływy z biletów!
        > A może w Warszawie też przećwiczymy taki wariant?

W Warszawie to lepiej przećwiczyć wariant berliński, londyński, nowojorski (ogólniej zachodnio-cywilizacyjny) czyli wchodzenie do pojazdu jedynie przez pierwsze drzwi. Podobny eksperyment kilka lat temu na Górnym Śląsku spodował wzrost przychodów z biletów o ponad 40% :)
        • Gość: Nina Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.11.12, 14:11
          dokladnie. ceny mozna zostawic takie jakie są, ale nauczyc ludzi wchodzic przednimi drzwiami. Nauka pewnie bylaby trudna -bo w waiwe to istny chaos przy wchodzeniu/wychodzeniu z/do autobusu. Ewentualnie skorzystac z rozwiazan naszych wschodnich sasiadów. neich w autobusie bedzie ztrudniona bileterka ;). kazdego dorwie ;)
          • Gość: gizmo Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 14:23
            Jakby ktoś nie wiedział jak wygląda autobus:
            radiowarszawa.com.pl/wp-content/uploads/2010/10/Autobus_Warszawa.jpg
            Zapraszam do wchodzenia pierwszym wejściem i wychodzenia pozostałymi trzema.
            • Gość: Ahaaa Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 14:45
              @gizmo
              ale żeś wstawił, phiii
              Bardziej by było zachęcające zdjęcie autobusu z godz. 7,00 i to zrobione w środku i najlepiej zestawione z fotą przystanku na trasie tegoż autobusu.
              To dopiero będzie zachęta do takiej organizacji wsiadania :)
              • Gość: gizmo Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 15:46
                Oczywiście wyobraźmy sobie taki autobus w godzinach szczytu - będzie kupa śmiechu z takim wchodzeniem pierwszym wejściem (z naciskiem na kupę).
                • Gość: alb Re: Chyba w Poznaniu... IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 21:07
                  Autobusy/tramwaje, które mają wiecej niz 3 drzwi, wtedy byłoby RÓWNIEZ wchodzenie tylnym wejściem gdzie powinien byc konduktor. To widziałem w Bostonie.
      • Gość: Rychu Poznań nam nie grozi. IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.12, 23:20
        > po ostatniej drastycznie spadły wpływy z biletów!

Zwiększy się pogłowie kanarów. Dostaną po 20% prowizji od każdego mandatu, to rzetelnie będą trzepali.
    • uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 08.11.12, 13:53
      a moze wersja kolekcjonerska ... na biletach takich powinny znajdowac sie zdjecia rozradowanych pyskow bufeciary, tego z wlosami jak owcza dupa, endzeniera balasa, prezesa lejka i anny niechrobockiej...

oczywiscie z mozliwoscia wklejenia ich do okolicznosciowego albumu wydanego z okazji pierwszej rocznicy zalania metra...
      • Gość: lajosz Re: warszawiakom zachcialo sie walza a dostali st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 23:45
        @uzdek98

Najlepszy koment (od chyba roku) jaki czytałem na jakimkolwiek forum.
        No dawno się tak nie uśmiałem, a już "ten z włosami jak owcza dupa" albo "pierwsza rocznica zalania metra" po prostu rządzą :)))

Gratuluję poczucia humoru.
        Imprezy z Twoim udziałem muszą być niezwykłe wesołe.
    • adamiakadam1 Ale z was ciemniaki 08.11.12, 16:20
      A jak ktoś potrzebuje bilet na wtorek 2 stycznia na 5 rano bo jedzie do pracy na 6 ? To jak ma kupić bilet? chyba logiczne że kupi sobie bilety parę dni wcześniej.
      Co jest złego w przedsprzedaży? Zwyczajne czepianie się .
      • Gość: gizmo Re: Ale z was ciemniaki IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 18:07
        Ale dlaczego dopiero teraz! Pod koniec roku! Ja już od stycznia czekam!
      • Gość: Ahaaa Re: Ale z was ciemniaki IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 18:14
        Ten kto jeździ komunikacją do pracy to ma raczej tzw bilet miesięczny, jakby kupował pojedyńcze to by mu pensji nie starczyło na te dojazdy
        • Gość: gizmo Re: Ale z was ciemniaki IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.12, 14:26
          Prawdziwy lokalny patriota używa tylko jednorazowych - i kasuje za gapowiczów!
    • Gość: mary ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... IP: 212.160.172.* 08.11.12, 16:59
      Jak poprzednio były bilety dostępne od dnia podwyżki, to GW pierwsza krzyczała, że niedobrze, że kolejki. ze za mało biletów, że ludzie na zapas kupuja itp
      Jak dostępne wcześniej , to też niedobrze.

Zgadza się, że poprzednio zawiodła im logistyka, a teraz za wcześnie beda nowe bilety dostępne, ale nie przesadzajmy, zawsze lepiej za wcześnie niż za późno
      • Gość: Paweł Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.com 08.11.12, 19:15
        Czyżby ZTM-owska szczekaczka z powiatu legionowskiego wróciła na forum i znowu pluje kłamstwami? Wynoś się zanim cię znów ujawnią i tylko się ponownie skompromitujesz ztm-owski trollu. Leć do pionu przewozów się poskarż miśkom Franka.
      • tomjani Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 08.11.12, 23:24
        Gość portalu: mary napisał(a):

> Jak poprzednio były bilety dostępne od dnia podwyżki, to GW pierwsza krzyczała,
        > że niedobrze, że kolejki. ze za mało biletów, że ludzie na zapas kupuja itp
        > Jak dostępne wcześniej , to też niedobrze.

Teraz zaś się nie zdziwię jeżeli na długo przed godziną "0" nieoczekiwanie zabraknie tańszych biletów, ktoś w przypływie desperacji skasuje droższy, kanar... wlepi mu mandat za skasowanie biletu który jeszcze nie obowiązuje, zrobi się wielkie ajwaj, towarzysze PORuta oraz Jegor Krajnov... stwierdzą że kanar działał zgodnie z przepisami a mandat był zasadny, po czym HGW zwoła w świetle jupiterów konferencję oznajmiając że mając na w zaistniałej sytuacji ZTM pójdzie warszawiakom na rękę, zezwalając na kasowanie droższych biletów jeszcze przed oficjalną datą POdwyżki cen.
        A wówczas lemingi ktorym zawdzięcza ona wybór na drugą kadencję i to już w pierwszej turze - POsikają się i POsrrają w gacie z rozkoszy na myśl jaka to dobrotliwa matrona i zarzygani, zaryczani, zapijaczeni, zaćpani tłumnie stawią się jak co roku na Placu Konstytucji w noc sylwestrową aby jej POdziękować za takie zrozumienie problemów trapiących warszawiaków, i odebrać od Bufetu swoją porcję duchowej kiełbachy...
        • arekmiz Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 12.11.12, 07:28
          Tomek, weź już jedź na te Mazury, bo naprawdę nigogo już nie wzruszają te nudnawe teksty. Nawet mnie - przeciwnika pisogłoopków, choć przeca ani na peło, ani na elesdi, ani na peesel nie głosowałem...
          • tomjani Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 12.11.12, 12:46
            Więc na kogo głosowałeś? Na Paligulę?
            • arekmiz Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 16.11.12, 12:36
              Zgodnie z zasadą "dość tych samych ryjów przy korytach" zawsze głosuję na jednego z ostatnich na liście. Szkoda, że takowy nigdy nie wchodzi do sejmu/senatu/rady/etc. Zawsze wchodzą ci z pierwszych miejsc. Dzięki temu spełaniam obywatelski obowiązek ale zawsze mówię: mojego przedstawiciela w sejmie/senacie/radzie nie ma. Jak jest możliwość i mam czas, to szukam takiego kandydata, który np. ma podobne wykształcenie/zawód do mojego. Lub ciekawą koncepcję, np. kiedyś głosowałem na kandydata na prezydenta Warszawy, który chciał zlikwidować targowisko na stadionie X-lecia (wtedy w pełni rozwinięte). Niestety przepadł z kretesem bo dziady gdzieś musieli kupować te szmaty z chin. Jednak byłem cierpliwy i moje wypłynęło na wierzch - syf zniknął... :-)
              • tomjani Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów 16.11.12, 22:26
                arekmiz napisał(a):

> Zgodnie z zasadą "dość tych samych ryjów przy korytach" zawsze głosuję na jedne
                > go z ostatnich na liście. Szkoda, że takowy nigdy nie wchodzi do sejmu/senatu/r
                > ady/etc. Zawsze wchodzą ci z pierwszych miejsc.

No i dziwi Cię to? Po to wszak układa się listy aby fory mieli ci z pierwszych miejsc. A Twój głos oddany na ostatniego z listy też w pewnym stopniu promuje tych co z racji wyższej pozycji na liście mają szansę otrzymać dostatecznie dużo glosów aby przy przyznanej ich partii puli miejsc (zależnej także i od Twojego głosu) załapać się na mandat.

> Dzięki temu spełaniam obywatelski obowiązek ale zawsze mówię: mojego przedstawiciela
                > w sejmie/senacie/radzie nie ma.

Efekt jest z Twojego punktu widzenia dokładnie taki sam jakbyś zaglosował na jakąś egzotyczną listę, pozbawioną wszelkich szans, choćby na komitet Jego Korwinowskiej Mości. Albo z rozmysłem oddał nieważny głos.

> Jak jest możliwość i mam czas, to szukam takiego kandydata, który np. ma
                > podobne wykształcenie/zawód do mojego. Lub ciekawą koncepcję,

Właśnie tak postąpilem w minionych wyborach. Wziąłem zaświadczenie aby zaglosować w innym okręgu niż mieszkam. Może nawet domyślisz się na kogo: dzięki jego zaangażowaniu na szczeblu samorządwym w poprzednich latach mamy dziś kibel w Górze Kalwarii ;-)
                Niestety tym razem nie przeszedł: wybory do Senatu wygral w cuglach aparatczyk PO, który był tak pewny siebie że nawet przedwyborcze spotkania pozostałych kandydatów olewał.

> kiedyś głosowałem na kandydata na prezydenta Warszawy, który chciał zlikwidować
                > targowisko na stadionie X-lecia (wtedy w pełni rozwinięte). Niestety przepadł z kretesem bo
                > dziady gdzieś musieli kupować te szmaty z chin. Jednak byłem cierpliwy i moje
                > wypłynęło na wierzch

Gdy deszczówka zalała Basen Narodowy? :-))))))

> syf zniknął...

Syf to się będzie teraz ciągnał za stadionem jak smród po gaciach, w postaci zadłużenia w jakie HGW wpędziła miasto. Tematyczna POdwyżka cen jest jednym z przejawów tego syfa.
    • Gość: Gość dlaczego bilety tracą ważność po podwyżce? IP: *.108.152.97.wlantech.pl 09.11.12, 00:01
      A ja dalej nie rozumiem dlaczego bilety tracą ważność po wejściu nowej taryfy. W końcu w momencie zakupu biletu opłaciliśmy nasz przejazd i przewoźnik powinien zrealizować opłaconą usługę. Pewnie usłyszę argument że ktoś mógłby nakupować tańszych biletów na zapas. Ale to akurat jest dla przewoźnika korzystne - daje większy przypływ gotówki już przed podwyżką.
      • Gość: sdgds żeby żyło się lepiej;) IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 00:10
        żeby żyło się lepiej;) komu odpowiedz sobie sam...
    • igor_krajnow Przedsprzedaż jest potrzebna 16.11.12, 11:53
      Opublikowana przez nas informacja o rozpoczęciu – od 3 grudnia – przedsprzedaży biletów z nowej taryfy biletowej, ku naszemu zaskoczeniu, wzbudziła wiele wątpliwości i pytań. Część pasażerów podaje w wątpliwość zasadność wprowadzenia takiego udogodnienia. Wyjaśnijmy więc tę kwestię.

Wprowadzenie możliwości wcześniejszego zakupu biletów z nowej taryfy (wchodzi w życie 1 stycznia 2013 roku), jest wyjściem naprzeciw oczekiwaniom wielu pasażerów. O konieczności wprowadzenia takiego rozwiązania przekonywali nas w sierpniu ubiegłego roku, po wprowadzeniu w życie poprzedniej zmiany taryfy biletowej. W ubiegłym roku bilety według nowego cennika można było kupić dopiero po jej wejściu w życie. Z tego powodu przed POP-ami ZTM tworzyły się kolejki.

Wielu pasażerów korzysta z biletów długookresowych zakodowanych na Warszawskiej Karcie Miejskiej, ale jest też wielu takich, którzy kasują bilety papierowe, czyli jednorazowe, czasowe i krótkookresowe. Ważne dla nich jest to, by bilety z nowego cennika mogli kupić wcześniej.

Pamiętajmy o tym, że podwyżka cen biletów wchodzi w życie 1 stycznia, który jest ustawowo dniem wolnym od pracy i handlu. 1 stycznia będą nieczynne Punkty Obsługi Pasażerów ZTM. Zamknięte będą również inne punkty sprzedaży, takie jak kioski z prasą. Bilety będzie można kupić jedynie w biletomatach lub u prowadzących pojazdy, co dla niektórych pasażerów stanowić może niedogodność.

Rozpoczęcie przedsprzedaży biletów z nowej taryfy nie oznacza wcale zaprzestania sprzedaży biletów z tej aktualnie obowiązującej. W ciągłej sprzedaży dostępne będą do 31 grudnia br. wszystkie rodzaje i typy „starych” biletów.

Przedsprzedaż będzie prowadzona we wszystkich Punktach Obsługi Pasażerów ZTM.

W przedsprzedaży dostępne będą wyłącznie bilety tzw. „kartonikowe”, czyli jednorazowe, czasowe i krótkookresowe. Nie będzie można wcześniej kupić biletów długookresowych według nowego cennika. Wynika to z tego, że pasażer może jeszcze przed wejściem w życie nowej taryfy kupić i aktywować bilet długookresowy ze „starej” taryfy. I jeśli zostanie aktywowany w 2012 roku to zachowa on swoją ważność do końca.

Z biletów długookresowych kupionych i aktywowanych przed 1 stycznia 2013 roku będzie można korzystać maksymalnie do 30 czerwca 2013 roku (z Biletów Seniora maksymalnie do 30 grudnia 2013 roku).

• Gość: Paweł Re: Przedsprzedaż jest potrzebna IP: *.com 17.11.12, 01:48
        Znowu wróciłeś? Wynoś się z tego forum z tymi bzdetami natychmiast, zanim powiem ci dosadniej co o tobie myślę. Liczysz, że ci Ruta premie chapnie za kupczenie na forach po godzinach? Na prezenty dla bachorów zbierasz przed świętami? Pomyłka, idź sobie na forum legionowa uprawiać polityczną propagandę!!! Szybciutko, kłapouchy.

Ku informacji niewiedzących - rzecznik ZTM-u jest jednocześnie politykiem PO i radnym powiatu legionowskiego, gdzie obiecuje mieszkańcom poprawę komunikacji. I zapewne ma na to wpływ, jako rzecznik ZTM-u. Takie kręcenie politycznego kapitału i ewidentny konflikt interesów możliwy jest tylko pod rządami Bufetu i legionowskiego kolejarza z Frankiem. W normalnym kraju typu Niemcy, Szwecja taka osoba z dnia na dzień zostałaby wywalona na bruk z roboty, jak by się szef dowiedział, że poza pracą na publicznym garnuszku dorabia się jako radny w sąsiednim powiecie i obiecuje to, z czego ciągnie kasę w ZTM-ie.
        Szczekaczka lata też do radnych Żoliborza i wmawia, że jest świetna komunikacja na Żoliborzu - większej bredni szczekaczka spłodzić nie mogła.
        • tomjani Re: Przedsprzedaż jest potrzebna 17.11.12, 11:48
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Ku informacji niewiedzących - rzecznik ZTM-u jest jednocześnie politykiem PO i
          > radnym powiatu legionowskiego, gdzie obiecuje mieszkańcom poprawę komunikacji.
          > I zapewne ma na to wpływ, jako rzecznik ZTM-u.

Ale jak dotąd nie chciał dotąd użyć tych wpływów aby wysadzić z Zegrza Południowego spółeczkę "Fermata" ktora zachachmęciła atrakcyjny teren wraz z końcówką linii kolejowej Wieliszew - Zegrze i urządziła tak skład samochodowy, co uniemożliwiło reaktywację pociągów do Zegrza. Założyciel tego interesiku jest bardzo bliskim krewnym obecnego wieloletniego prezydenta Legionowa. Ot takie mazowieckie wydanie trójmiejskiego układu z Adamowiczem...
          • Gość: Paweł Re: Przedsprzedaż jest potrzebna IP: *.com 17.11.12, 17:59
            Widocznie kompetencje szczekaczki Ruty kończą się krótko tam, gdzie szczekaczka dorabia w innych miejskich jednostkach. Szczekaczka została radnym na wsi, tfu, w powiecie, bo jako rzecznik ZTM szczekaczka szczeka i chyli czoła Rucie i Frankowowi z jego ferajną z pionu przewozów, aby tylko kierowali kolejne linie do Legionowa.
            Ruta widocznie nie widzi przeszkód, skoro szczekacza jest zapisana w PO i z listy PO kandydowała. Szczekaczka kręci lody, Ruta kieruje wszystko do Legionowa, wieś podlegionowska tańczy i śpiewa z radości, że troll z wiochy załatwia im w ten sposób komunikację.
            A Warszawiacy? Płacą i płaczą, od 10 lat nie mogąc się doczekać byle busika na Przasnyskiej. Ot wiarygodność ZTM-u i bufetu.
    • Gość: KAtarzyna ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... IP: *.205.80.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.11.12, 14:56
      ja osobisie uważam, że przedsprzedaz jest konieczna, aby uniknąć problemów z zakupem 1.01. Dziękuje za wyczerpujące informacje ZTM
    • Gość: Olek ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów. ... IP: *.205.99.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.11.12, 14:58
      Dzieki za wyczerpujące informacje, bo szczerze nie rozumialem po co ta przedsprzedaz jest robiona. Pochopnie ZTM oceniłem.
      • Gość: Paweł Re: ZTM wprowadza przedsprzedaż droższych biletów IP: *.com 17.11.12, 18:02
        Nie zesrajcie się tam w pionie prasowym ztm-u od wypisywania tych bredni. Igorku jesteś skreślony jako wiarygodny rzecznik, dopuszczając do takiej dezinformacji. A płacą ci z kasy miasta i z naszych biletów, żenada...
    • Gość: warszawianka Drożyzna!!! IP: *.31.20.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.12, 17:32
      Ja teraz zawsze 3 razy zastanowie sie czy aby na pewno opłaca mi sie kupić bilet i jechac do "centrum" zbiorkomem.. Po tej styczniowej podwyżce juz tego dylematu mieć nie będę.. Kupić 2 normalne i 1 na dziecko w obie str wyjdzie znacznie drożej niż pojechać sobie wygodnie autem i zapłacić za parkowanie.. To sie nazywa PROMOCJA ZBIORKOMÓW!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka