Dodaj do ulubionych

Głosowanie

05.04.13, 09:24
Informacja: Pani Prezes Ankra MR nie ma prawa wstrzymać głosowania nad uchwałą.
To wola właścicieli i ona nie ma prawa jej się sprzeciwiać.
Nie ma przepisu wstrzymującego głosowanie. To brednie i wymysł i mącenie w głowie mieszkańcom. Nasza wola wyrażona na piśmie jest nadrzędna we Wspólnotach.
Sąsiedzi głosujcie, a jak zmieniliście zdanie i z przeciwko jesteście Za to róbcie korektę karty wyraźnie na karcie to zaznaczając /podając datę/:) Kazdy ma prawo zmienić zdanie. Nawet akty notarialne można korygować :)
Kartę trzeba wysłać poleconym lub przekazać np mi, członkom Rady, to my wyślemy, po wcześniejszym skopiowaniu na dowód.
Państwa, którzy chcą otrzymać ciekawą korespondencję z Panią Prezes, oraz spis uwag, który nas zmobilizował do działania, zapraszam do kontaktu: sara06@poczta.gazeta.pl.
Obserwuj wątek
    • sara06 Re: Głosowanie 06.04.13, 22:19
      27 marca Pani Mecenas obiecała "w przyszłym tygodniu", po powrocie Pana Wiski przekazać informacje o głosowaniu i wynikach jakie są.
      Nie zrobiła tego.
      Proszę Państwa także o @, telefony do Pani Mecenas, może im więcej nas będzie chciało wyniki dostać, to Pani Mecenas je nam przekaże.
      Dziękuję wszystkim Państwu za wsparcie, dobre słowo i otuchę w walce z tą kobietą. AG
      • kaszka001 Re: Głosowanie 10.04.13, 09:47
        Dzień dobry. Mama kilka pytań.

Wiadomo już coś na temat wyników?
        Czy jest możliwość sprawdzenia, czy głosy zostały poprawnie przeliczone?
        Czy głosy liczy jakaś komisja?
        Czy głosowanie jest tajne, czy mamy prawo wglądu do kart?
        • sara06 Re: Głosowanie 11.04.13, 14:09
          Wczoraj dostałam oficjalną informację od Pana Administratora, iż na chwilę obecną mamy około 43% za zmianą firmy. Przy czym wczoraj przesłałam do Ankry 16 oryginalnych kart do głosowania /15 za zmianą, 1 przeciwko/. Mam nadzieję, że jak dotrą oryginaly to otrzymamy kolejne podsumowanie.
          Możliwość sprawdzenia powinna być, teoretycznie na Księżycowej powinniśmy móc karty obejrzeć. Co do poprawności kart to trzeba raczej mieć zaufanie do Ankry. Komisji nie ma, tylko liczy nasz Zarządca. To standardowe postępowanie przy głosowaniu w trybie indywiudalnym. Zapewne karty policzone są poprawnie, tu musi być precyzja, żeby żaden właściciel nie zarzucił fałszerstwa. Takowe wyjdzie przy przejęciu nieruchomości przez nową firmę. Głosowanie nie powinno być tajne, ale na tą chwilę prośby o przesłanie zestawienia głosów pozostają bez echa. Mamy suchy wynik.
    • grzegorz_brzezicki Re: Głosowanie 10.04.13, 12:08
      Wczoraj zamieniłem zdanie z jednym z lokatorów, który w osobie swojej żony był za zmianą Ankry, natomiast on sam jest temu pomysłowi obojętny – wręcz przeciwny.
      Szkoda, że na naszym osiedlu mieszkają osoby, które mają najwięcej do powiedzenia w tak newralgicznych momentach jak ten, natomiast przyjście na jakiekolwiek zebranie (roczne) naszej Wspólnoty mają głęboko w dupie.
      Subiektywnie uważam, iż wszystkim się nie dogodzi i zawsze znajdą się malkontenci, którzy nawet gdyby mieli coś za darmo to i tak będzie źle.
      Na szczęście wygrywa demokracja i większość zdecyduje co zrobić.
      Na dzień dzisiejszy nie znajduję żadnego argumentu do pozostania Ankry jako zarządcy na naszym osiedlu.
      Uważam też, że najlepszym rozwiązaniem dla naszej wspólnoty byłoby powołanie Zarządu Wspólnoty z naszych mieszkańców i zatrudnienie Administratora do zarządzania a nie rządzenia.
      Rozwiązanie takie jest dużo tańsze i w mojej ocenie lepsze.
      Dodam tylko, że jesteśmy jedyną wspólnotą na całej ulicy Powstańców, która rozlicza mieszkańców według metrów a nie udziałów, choć już głosy w głosowaniu mieszkańców liczone są od udziałów.
      Jak pisałem wcześniej mieszkańcy największych powierzchni „zrobi sobie dobrze” przechodząc na metry, gdyż wszyscy inni do dzisiaj za nich płacą…
      • kaszka001 Re: Głosowanie 12.04.13, 09:22
        Panie Grzegorzu, nie rozgrzebujmy teraz tematu metry czy udziały, gdyż w obecnej sytuacji może nas ten temat podzielić a przecież chodzi nam raczej o zjednoczenie w tej walce.
        • grzegorz_brzezicki Re: Głosowanie 12.04.13, 12:53
          Dla mnie to już bez znaczenia. Chciałem by uczciwie wszyscy sąsiedzi podeszli do swoich rozliczeń, lecz zderzyłem się ze ścianą.
          Myślałem, że jeśli kogoś głosy liczone są według udziałów, to i rozliczać powinien się według udziałów.
          Niestety tak nie jest.
          Zresztą mnie to nie dziwi. Tyle osób u nas na osiedlu jest przecież „z prowincji”.
          • aidka66 Re: Głosowanie 12.04.13, 18:40
            ja jednak myśle, ze jeszcze nic nie jest stracone , może lokatorzy w końcu przejrzą na oczy , a kazda zmiana bywa lepsza ... więc musimy spróbować .....
          • sod.or Re: Głosowanie 14.04.13, 15:21
            Ciekawa spojrzenie.
            a co mamy sądzić o człowieku który nie jest do końca szczery ...

Poniżej fragment pana bloga ze strony www.brzezicki.eu

"Uważam, iż religia (jakakolwiek) jest najbardziej destrukcyjnym tworem jaki wynalazł człowiek.

Ludzie od dawien dawna wymyślali sobie kulty wiary, o których dziś uczymy się na lekcji historii. W ocenie dzisiejszej rzeczywistości część z nich była śmieszna, tragiczna lub nawet budziła strach.

Ostatni wymysł człowieka – największa na świecie sekta – Chrześcijaństwo, jest bez wątpienia największą organizacją przestępczą jaką stworzył człowiek.

Jestem Ateistą i Antyklerykałem wyznającym zasadę „Wolności Wyboru” i nie toleruję Katofaszystowskich metod jakimi posługują się prawicowi politycy wraz z czarnym kleszczem toczącym naród jakim jest Kościół katolicki.

Moje blogi są antyprawicowe i anty-klerykalne"

Skoro tak jest to jak pan pisze to po co przyjmuje pan księdza, chodzi z dziećmi do kościoła a na drzwiach wielkimi literami wypisane KMB.

A może ta zamiana jest Panu na rękę. Czy temat zadłużenia pana mieszkania jest już rozwiązany.Czy w dalszym ciągu jest sprawa w sądzie. To się nazywa cwaniactwo. Nie płacić czynszu do momentu podpisania aktu notarialnego. Ciekawe kto zapłacił za pana wodę, ścieki czy wywóz śmieci podczas pana remontu i mieszkania. Tak rozumiem, to nie było pana mieszkanie tylko ojca.

PS. żeby nie było to jestem z Warszawy.
            • grzegorz_brzezicki Re: Głosowanie 14.04.13, 19:55
              Znowu jakiś katolicki pojeb.
              Człowieku, kościół katolicki i ciebie mam głęboko w dupie. Do kościoła nie chodzę i nie chodziłem (chyba, że na zarobek jako fotograf), więc nie wiem skąd masz na mój temat takie rewelacje. Za mieszkanie nie zalegam, więc zachowaj sobie takie z dupy wyjęte teksty. Napis K+M+B na moich drzwiach jest dlatego, że moja żona jest Katoliczką.
              Ujawnij się, chyba że jesteś katolickim frajerem skrywającym się pod anonimowym profilem. Jak widzisz nie kryję się ze swoją osobą i poglądami. Nie mam sobie w kwestii finansowej względem Ankry i Wspólnoty nic do zarzucenia.
              Sprawę sądową z Ankrą wygrałem parę lat temu i rozumiem, że nie podoba Ci się wyrok na moją korzyść.
              No cóż..
              Ale dziękuję za promocję swojej osoby.
            • sara06 Re: Głosowanie 15.04.13, 08:44
              Co ma do tego religia, wiara, zadłużenie?
              Popatrzmy się na siebie.
              Kto na osiedlu intereresuje się, że marnuje się nasze pieniadze, że Ankra nie ma inspektorów lub ciągle się zmieniają i nasze remonty naprawy są źle odbierane, albo wogóle, że sąsiedzi mają za mniejsze pieniądze lepszą obsługę, że Pani Prezes Ankry nie było parę lat na naszym osiedlu, itp?
              Czy wiecie, że mieszkańcom, którzy już dwa razy mieli naprawiane tarasy woda wchodzi do mieszkań? Widzieliście garaże, przedsionki?
              Grzegorz ma rację, mam wrażenie, że mało komu zależy na naszym osiedlu na jego dobru, widać po tym w jakim składzie przychodzimy na zebrania, kto i jak się interesuje zmianami. Niestety w wielu przypadkach obecnie, jak chcemy zmienić coś na lepsze okazuje się, że mieszkańcy nawet uchwał nie przeczytają, pism, grupa osób poświeca czas społecznie, a odbija się od ściany. Na szczęście są też fajne osoby, które się dołączają do działaczy i to jest pobudzające do działania. Płacimy coraz więcej i najwyraźniej jesteśmy z tego powodu szczęśliwi. Pytanie zatem w którym momencie jest granica. Czy kupując lodówkę kupujemy coraz gorszą? Wyobraźcie sobie, że z roku na rok będziemy wydawać coraz więcej.
              Zgadzacie się na to?
              • grzegorz_brzezicki Re: Głosowanie 15.04.13, 09:34
                Jak widać zwolennicy Ankry imają się wszelakich sposób na odciągnięcie uwagi od spraw istotnych. Wyciągnięcie z netu mojego blogu i użycie go w rozmowie poświęconej udziałom mieszkańców i sposobie głosowania jest dla mnie niezrozumiałe.
                Co to ma do rzeczy, czy na moich drzwiach widnieje jakiś napis?
                Rozmawiamy merytorycznie o osiedlu a nie o mnie i moich poglądach.
    • kaszka001 Re: Głosowanie 23.04.13, 20:34
      Zamieści ktoś sprawozdanie dla nieobecnych na zebraniu?
      • grzegorz_brzezicki Re: Głosowanie 23.04.13, 22:12
        Zaproponowałem Pani Prezes Ankry, skoro ona jest „obiema Stronami Umowy”, aby sama ze sobą zmieniła zapisy w Umowie z naszą Wspólnotą w taki sposób aby wszystko było zgodne z literą prawa.
        Rada Mieszkańców ma w naszym imieniu (wszystkich chętnych do zmiany Ankry) podpisać z Ankrą odpowiednie porozumienie.
        Miejmy, że Pani Prezes nie zmieni zdania.
        Wiem, że powyższy zabieg nie jest obligatoryjny, ale pozwólmy odejść Ankrze w ich przekonaniu „zgodnie z prawem”.
        Z tego co ustaliliśmy na zebraniu to za zmiana Ankry było ponad 54% mieszkańców, za pozostawieniem Ankry było ok. 15%, reszta mieszkańców była niezdecydowana.
        Czekamy na oficjalne wyniki.
        • sara06 Re: Głosowanie 24.04.13, 08:15
          Zebranie było żenujące, nie wiem jak inni, ale dosłownie musieliśmy się płaszczyć i błagać Szanowną Panią Prezes, aby nam pozwoliła spróbować polepszyć sobie jakość mieszkania na osiedlu. Szczęśliwie mieszkańcy dopisali, zdeterminowani walczyli o swoje. I super. Było dwóch zwolenników, ale raczej argumentów do pozostawienia Ankry nie mieli.
          Ogólnie uchwałę mamy przegłosowaną i to nie ulega wątpliwości. Pani Mecenas przyniosła umowę cywilnoprawną podpisaną pomiedzy Ankrą a Wspólnotą czyli podpisaną przez Ankrę i Ankrę i twierdziła, że nie możemy rozwiazac teraz tej umowy bo musimy zrobić zebranie z notariuszem. Co jest bzdurą, gdyż nasz uchwała wypowiada umowę cywilnoprawną z zachowaniem 3 miesiecznego okresu wypowiedzenia, a ponieważ zapisu iż Ankra ma zarządzac do czasu zmiany sposobu nie mamy w aktach notarialnych to wystarczy uchwała Wspólnoty. Ponieważ to Wspólnota jest stroną umowy i ją reprezentuje i jej wola jest najwazniejsza.
          I tu Pani Prezes chciała żeby Rada podpisała porozumienie o polubownym rozwiazaniu umowy :) Rada oczywiście podpisze.
          Poprosiliśmy Panią Mecenas o przekazanie nieruchomości, nie palenie mostów za sobą :) itp ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka