Gość: Warszawiak IP: *.rtr.bait.pl 17.04.13, 10:04 najlepsza klimatyzacja, najzdrowsza i najbardziej EKO to były otwierane okna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i duszno IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.13, 10:23 Może ta młoda miała ochotę na sex? Skoro tak było jej gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i du 17.04.13, 11:00 Może ty masz bez przerwy ochotę na seKS, ale to nie znaczy, że wszyscy ją mają. I będę zwalczać takie patrzenie na zachowania tej lub owej kobiety, bo wielu mężczyzn ma upośledzoną zdolność rozumienia słowa "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i duszno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 10:37 Zastanawiam się, czy taką fotę w autobusie wali się na bezczela (bydła w wagonie nie trzeba pytać o zdanie), czy może fotograf zachowuje się profesjonalnie, informuje kim jest i co chce zrobić, i że ten kto nie chce być w gazecie niech zechce się odwrócić/zniknąć. A na koniec dziękuje wszystkim. Panie "Fot. Łukasz Cynalewski", więc jak to się odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet nawiewy IP: *.quest-net.pl 17.04.13, 10:38 Kierowca-idiota wyłączył nawiewy - nic dziwnego, że ludzie się duszą. Żeby nie dochodziło do takich scen, przy temperaturze 19 st. naprawdę nie jest potrzebna klimatyzacja. Wystarczy włączona wentylacja (nawiew) - jest w każdym autobusie. Czy autor tekstu nie odróżnia wentylacji od klimatyzacji? Jechal kiedyś samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: nawiewy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.04.13, 10:43 Nie dodałeś, że ten nawiew 'mieli' powietrze z zewnątrz. Więcej szumu niż korzyści. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: nawiewy 17.04.13, 11:03 Na zewnątrz nie jest jeszcze aż tak gorąco, więc zdecydowanie można było włączyć nawiew. A co do grzania wiosną, to mam wrażenie, że specjalizują się w tym stare tramwaje. Jadę kiedyś takim, na zewnątrz pogoda wręcz letnia... przeżyłam lekki szok, kiedy uświadomiłam sobie, że tuż koło mojej nogi cały czas "chodzi" ogrzewanie. Czy tam nie da się tego ręcznie wyłączyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Jest gorąco, bo przez zmniejszenie częstotliwości IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.13, 10:52 np. 509 jest tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i duszno IP: *.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl 17.04.13, 10:56 bo przeciez cięzko pomyśleć, że jest ciepło na zewnątrz, więc wypadałoby łaskawie wyłączyć grzanie w pojazdach Odpowiedz Link Zgłoś
macine123 Transport publiczny to wizytówki miast 17.04.13, 10:59 Transport publiczny to wizytówki miast, to jedne z głównych spraw na które zwracją przyjeżdżający do miast, czy się to komus podoba czy nie ... Tak juz jest i nalezy ten fakt zaakceptować. Myślę, że do opinii na temat danego miasta transport publiczny przyczynia się w do 40 %. Warto o to zadbać. A i gdyby urzędnicy wyskocy korzystali z transportu publicznego, to pewnie tez by był w lepszym stanie. Na zachodzie to standard, że ktoś na stanowisku korzysta z transportu publicznego. Nawet papiez korzystał jako kardynał i korona z głowy mu nie spadała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Tramwaje Pesy - zamrażarka IP: 85.219.162.* 17.04.13, 11:01 Wczoraj jechałem tramwajem Pesy, w którym było zimno jak w lodówce. Czy motorniczy ma jakiś wpływ na ustawienie klimatyzacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labrador Re: Tramwaje Pesy - zamrażarka IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 21:39 ma, ale jest odgórne zarzadzenie że zawsze ma byc ustawione na 16stopni dlatego jest zimno, a klima ma byc właczona zawsze i tak z reguły zawsze jest, a to że nie działa tak jak nalezy to juz wina producenta Odpowiedz Link Zgłoś
juwicz A może by po polsku? 17.04.13, 11:04 "Wiosenna awanturka wczoraj z rana w autobusie linii 185 była młoda. I miała przeciwsłoneczne okulary. Myliłby się ktoś, gdyby myślał, że w pasażerze płci żeńskiej, który liczył sobie raczej kilkanaście niż dwadzieścia kilka wiosen, kryje się sama łagodność. Może tak było kiedyś, a może tylko w sentymentalnych wierszach." Rozumiem, że wraz z wiosną budzi się wena, ale tu trochę autora poniosło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cometto Te "lufciki" są właśnie najlepsze. IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 11:11 Jakiś kretyn zaczął zamawiać odsuwane okna, których nie można otworzyć - bo albo fizycznie się nie da (mimo że nie są zablokowane), albo są tuż koło czyjejś głowy! Klimatyzacja + lufciki, a nie jakieś wymysły domorosłych "inżynierów"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Te "lufciki" są właśnie najlepsze. IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 16:43 Jeśli w Solarisie nie możesz otworzyć okna mimo że nie jest zablokowane to trzeba zrobić coś sprzecznego z logiką, a mianowicie okno domknąć uderzając w uchwyt. Zwykle ludzie ciągnąc za uchwyt w celu otwarcia okna za słabo naciskają zaczep, który się blokuje, a okno odsuwa się może ze 2 mm i dalsze ciągnięcie nic nie da. Domknięcie okna i ponowna próba otwarcia zwykle przynosi pożądany efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykata Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i duszno 17.04.13, 11:28 "wiosenna awanturka" - dość protekcjonalne określenie. autorowi pewno się wydaje, że napisał lekki, zabawny felieton, ale trochę przegiął z tym lekceważąco-pobłażliwym tonem. no bo w końcu - było gorąco? problem został rozwiązany? ciekawe, czy jak bohaterem scenki w komunikacji miejskiej będzie chłopak to autor też mu wymyśli jakieś pseudo? młody szczypiorek? i tez będą uwagi o "nadąsanej minie"? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i du 17.04.13, 11:50 W artykule stoi napisane, że "Wiosenna awanturka wczoraj z rana w autobusie linii 185 była młoda." Jeżeli rzecz miała miejsce rano, to rano było w Warszawie około 4 - 5 stopni, więc raczej nie sądzę, żeby w autobusie bez włączonego ogrzewania było aż tak duszno. Też jechałem rano autobusem, i nie było. Może ta "wiosenna awanturka" po prostu wstała lewą nogą i się czepiała, i stąd protekcjonalny ton artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i du 17.04.13, 12:26 I brawo - tak należy pisać o kobietach. Przypominać, że to po prostu osoby, a nie, jak jeden durny przedpiśca, sugerować, że jak gorąco, to znaczy, że ma ochotę na seks. Ha, ha, ha, bo po prostu boki zrywać, pyszny żarcik. Jak się podrapie po lewym uchu, to też znaczy, że ma ochotę na seks. Jeśli ma zielone buty - tak samo. Bo taki samiec (nie mylić z mężczyzną) uważa, że każda kobieta żyje po to, by mieć ochotę na seks, oczywiście najlepiej z nim. Boże, jak ja nie znoszę takich osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarhead Może okno sobie otwórz? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 14:04 Strasznie rozgorączkowana jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vid Re: Może okno sobie otwórz? IP: *.com.pl 17.04.13, 14:13 Bankowo ma ochotę na sex. Od jakichś dwudziestu lat z okładem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Może okno sobie otwórz? 18.04.13, 21:42 Szczególnie te zamknięte i zablokowane jak dzisiaj w SKM do Wieliszewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon bo po to są OKNA żeby je otwierac!!!!! IP: 31.179.100.* 17.04.13, 12:09 pieprzyc klime która raz działa a raz nie,poza tym jest niezdrowa! żądamy otwieranych okien!!!!!! jako pasażerowie mamy prawo do komfortu i świeżego powietrza w środkach transportu publicznego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon Re: Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i du IP: 31.179.100.* 17.04.13, 12:14 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > najlepsza klimatyzacja, najzdrowsza i najbardziej EKO to były otwierane okna. prawda że takie to proste,a tak trudno to wielu zrozumiec,że okno jest do wietrzenia.klima nigdy nie da tego świezego powietrza co okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZłyMotorniczy Za ciepło, za zimno... IP: *.subscribers.sferia.net 17.04.13, 12:35 Hmm, a w pojazdach z klimatyzacją pasażerowie dobijają się do kierowcy, że im zimno :) Może i zimno, skoro ZTM surowo nakazał ustawianie klimatyzacji na 16 stopni i grozi karami za samowolną zmianę temperatury. W sumie ja też uważam, że autobusem czy tramwajem najlepiej kierować z za biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak HGW, Wojciechowski, Ruta autobusami nie jeżdżą IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.13, 13:34 Podnoszą tylko ceny biletów bo rzekomo mamy coraz to lepsze autobusy. A ja tam wolę Ikarusa w którym mogę sam otworzyć okno i klapę w dachu niż Mana, Solarisa, Mercedesa w którym jestem na łasce przepisów, zarządzeń i regulaminów a które tworzą w autobusie saunę. Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda hehe poza tym klymatyzacja to... 17.04.13, 14:01 ... urządzenie wymagające minimalnego serwisowania ja nie wiem ku... jak patrzem na warsiowskie autobusy które już majom pare lat i jak som po "serwisie" (hehe) pomalowane ku... jakby kto walkiem i farbom olejnom je odmalowal a nie pistoletem do lakieru to teraz na zasadzie ekstrapolacji - jak ktoś pomyslal ze przy takiej kulturze technicznej ci sami majstrowie bendom nabijac i odgrzybiać klime to chyba się z ch...em na lby zamienil hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: hehe poza tym klymatyzacja to... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 09:43 ci sami majstrowie bendom nabijac i odgrzybiać klime to chyba się z ch...em na lby zamienil hehe Te majstry by odgrzybiły i nabiły klimę ale majom szefów i właścieluf nad sobom, a te niechętne wydawaniu dutków, bo z czego kupiom nówke merca dla żony czy synalka- czynnik do klimy i środek do odgrzybiania kosztują a autobusów setka i więcej. to nie majster decyduje co serwisować tylko właściciel firmy a jak w przetargu decydującym kryterium wyboru jest cena to są takie efekty Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Przyszła wiosna, w autobusach już gorąco i du 17.04.13, 15:01 Niektóre mają, niektóre nie. Bo kobiety to osoby, a nie szablony. Odpowiedz Link Zgłoś