3adamb
03.04.14, 21:46
Witam szanownych Warszawiaków :). Udało mi sie wygospodarować 4 dni na odwiedzenie naszej pięknej stolicy, jako ze nigdy tam nie byłem a chciałbym wykorzystać maksymalnie czas mojego pobytu proszę Was o pomoc w ułożeniu planu wycieczki.
Do Warszawy przyjeżdżam z narzeczoną we wtorek około godziny 18, będziemy nocować w lokalu przy ulicy Bukowińska, poruszać po stolicy mamy zamiar się środkami komunikacji miejskiej (w razie czego mamy tez samochód).
18 godzina późna, większość atrakcji pewnie zamknięta wiec planuje udać się na starówkę, jak sie poruszać co zobaczyć w okolicy, gdzie później się udać?.
W środę rano mamy czas do 16 w tych godzinach chciałbym zwiedzić pałac oraz park Wilanów, później muszę na parę godzin skoczyć do Otwocka, powrót około 19 i co znowu zobaczyć wieczorem, chciałbym również pospacerować po parku Arkadia który z tego co widzę jest dosyć blisko mojego lokum, będzie to dobry pomysł na wieczorowy spacer?.
Czwartek i piątek mamy cały do dyspozycji, jakieś pomysły co zobaczyć gdzie się udać aby nie poruszać się jak dziecko we mgle?.
Miejsca które na pewno chcielibyśmy zobaczyć poza tymi które wymieniłem wyżej: Muzeum Powstania Warszawskiego, Łazienki, Krakowskie przedmieście, Ogrody BUW, Taras widokowy PKiN, Zamek Królewski, jeżeli starczy czasu to również Barbakan oraz ogród botaniczny Powiśnie.
Proszę o pomysły co można jeszcze zobaczyć czego nie wymieniłem, oraz szczególnie jak się poruszać tak aby zobaczyć jak najwięcej :)
Pozdrawiam mieszkańców stolicy :)