Dodaj do ulubionych

jak dojechać

IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.15, 18:40
Muszę w piątek około godziny 8 dojechać na piękną. Jestem z Trójmiasta. Czy wzdłuż Wisły przyjadę bez większych korków? Czy lepiej na mlociny i metrem? A móż lepsze rozwiązanie istnieje? Proszę o pomoc i dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: jak dojechać 14.03.15, 21:24
      Możesz mieć problem z parkowaniem na Pięknej. Zaparkuj w okolicach Łazienkowskiej i podjedź linią 159, kursuje co 10 minut.
      • horpyna4 Re: jak dojechać 14.03.15, 21:38
        Jeżeli to ma być blisko Marszałkowskiej, to może rzeczywiście lepiej byłoby skorzystać z parkingu na Młocinach i podjechać metrem do Politechniki. Jak się wysiądzie na Politechnice do tyłu, na Nowowiejską, to do Pięknej nie jest daleko i można na piechotkę.
      • opotunista Re: jak dojechać 15.03.15, 11:14
        A do lazienkowskij którędy proponujesz?
    • albwu Re: jak dojechać 14.03.15, 21:43
      Pewnie idziesz po wize amerykańską ?
      • opotunista Re: jak dojechać 15.03.15, 09:07
        No tak wyszło. A godziny tak mało życiowe. Pendolino wyprzedalo tanie bilety i trzeba autem. I wciąż nie wiem czy przy Wiśle korki :(
        • horpyna4 Re: jak dojechać 15.03.15, 10:09
          Jest jeszcze Polski Bus, ma nocny kurs - na Młociny dojeżdża przed świtem. Przynajmniej można trochę przespać się w nocy.
          • sibeliuss Re: jak dojechać 15.03.15, 10:32
            Horpyna, można też samolotem, balonem.....
            Pyta o dojazd autem i tego się trzymajmy.
            • horpyna4 Re: jak dojechać 15.03.15, 12:30
              Wiesz, skoro wspomniał o pociągu i braku tanich biletów, to przypomniałam o istnieniu w miarę taniego autobusu. Chociaż naprawdę tani to on jest wtedy, jak się kupuje bilet z dużym wyprzedzeniem.
              • opotunista Re: jak dojechać 15.03.15, 13:13
                Jedziemy rodziną i autem najtaniej wyjdzie. Jak już będziemy w stolycy to chcielibyśmy coś pokazać dzieciom. Auto pod ręką i do tego by się przydało. Nie znam miasta a co za tym idzie komunikacji. Za dużo nie chcę sie kręcić ale... chodzi mi o to czy gdańskim, kosciuszkowskim do solca, bodaj ,dojadę bez godzinnych korków? Czy w związku z mostem wszystko w tych rejonach stoi?
        • tomjani Re: jak dojechać 16.03.15, 13:25
          opotunista napisał(a):

> Pendolino wyprzedalo tanie bilety i trzeba autem.

Coś przegapiłem? To z chwilą uruchomienia p...dolino na sieci PKP inne pociągi jeździć przestały?
          • opotunista Re: jak dojechać 16.03.15, 14:23
            Wiem, ż temat pociągu jest chwytliwy ale nie to jest głównym wątkiem. Zadałem, wydaje się proste pytanie o dojazd i korki. I co? Uszczypliwe uwagi na temat pkp? Nie o to mi chodzi
            • jhbsk Re: jak dojechać 16.03.15, 18:32
              Pomysł z metrem nie jest zły. Z przystanku Politechnika na Piękną nie jest daleko. A gdy załatwicie wszystko co trzeba, to można i Aleje Ujazdowskie obejrzeć, i do Łazienek się wybrać, i na Stare Miasto podjechać. Autobusem. Parkowanie w okolicach Pięknej to marzenie ściętej głowy. Gdy już załatwicie wszystko (razem z opcją turystyczną) wrócicie metrem. Warto kupić dobowy bilet.
              --
              • opotunista Re: jak dojechać 21.03.15, 22:42
                Byłem, wróciłem, przeżyłem, dałem radę! Metro pomogło. Piękna pogoda. Dzięki za wszystkie zżyczliwe rady. Pozdrawiam . ps. wizę dostalem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka