Dodaj do ulubionych

Nie numerek a poseł się liczy

14.08.15, 18:55
W październiku będziemy podejmować ważne dla nas decyzje. Rozczarowani i zmęczeni wybierzmy mądrze, nie na numerek a na posła. Często utożsamiamy się z partią, a reszta jest dla nas obojętna, i głosujemy na pierwszego z góry. Dlatego oglądaliśmy ostatnio żenujący bój o "jedynki". A chyba nie do tego powinny się ograniczyć nasze wybory.
Ja jestem zwolennikiem Zjednoczonej Lewicy. Jak każdemu, nie wszystko mi się podoba, ale nie chcę tego co było. Chcę, żeby chociaż po wyborach coś się zmieniło. Mocniejsza Lewica, to silniejszy i głośniejszy głos ludzi, tych pracujących borykających się z codziennymi problemami typu strach przed utratą pracy, zbyt niskich zarobków. Widzimy też poziom życia naszych rodziców i dziadków, często w skrajnym ubóstwie po wielu latach pracy. W tych czasach lewicy nie może zabraknąć.
A co do wyboru posła. Z okręgu warszawskiego kandyduje Dariusz Budyta (24db.pl). Jest moim kandydatem, bez względu na numerek. Nie zmienia poglądów jak wiatr zawieje, jest doskonale wykształcony. Nie słyszeliście o nim? On robi swoje, pracuje a nie lansuje się.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Nie numerek a poseł się liczy 14.08.15, 21:03

Mocniejsza Lewica, to silniejszy i głośniejszy głos ludzi, tych pracujących
      > borykających się z codziennymi problemami typu strach przed utratą pracy, zbyt
      > niskich zarobków.

Najwyraźniej poseł Dariusz B. płaci ci za pisanie tych bredni (albo sam nim jesteś), bo nasza lewica, jak wiadomo, to głos LGBT et caetera oraz zwolenników marihuany rekreacyjnej.

• 10niepokorny Re: Nie numerek a poseł się liczy 14.08.15, 22:20
        Nie wiem, czy piszę bzdury. Poleciałeś stereotypem. Lewica to nie LGBT i marihuana rekreacyjna.
        • taki-sobie-nick Re: Nie numerek a poseł się liczy 14.08.15, 23:16
          10niepokorny napisał(a):

> Nie wiem, czy piszę bzdury. Poleciałeś stereotypem.

Jako zwolennik lewicy mógłbyś zauważać, czy odpisujesz chłopu, czy babie.

Ad meritum: poproszę dokładny życiorys lansowanego przez Ciebie posła. Bo jakoś w guglu nie widzę, a lubię wiedzieć, kto jest kim.
          • 10niepokorny Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 08:20
            Niestety, nie znam życiorysu Pana Budyty. Wiem jakie ma poglądy, jak pracuje. Po raz pierwszy spotkaliśmy się jak pracował w Starostwie. Ma stronę w internecie - wystarczy wpisać Dariusz Budyta.
            Mi chodzi przede wszystkim o lewicę. Moim zdaniem jest potrzebna, ale jeżeli niczego nie zmienimy to właśnie będą takie skojarzenia, lewica - marihuana, a potem długo, długo nic.
    • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 16:06
      Lewica to największy cyrk na scenie politycznej:jakaś palikociarnia,pięściarz Grodzka,LGBT,Gender,jakieś infantylne tęcze,parady równości popieprzonych przebierańców.Z psychiatryka uciekli,czy co?he
      • taki-sobie-nick Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 19:02
        Z psychiatryka uciekli,czy co?he

Ty nie bądź taki dowcipny, zaburzenia psychiczne mogą się przydarzyć każdemu, także tobie.
        • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 19:34
          A może nie?
          • taki-sobie-nick Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 21:22
            franek napisał:

> A może nie?

Co może nie? Może ci się nie przydarzą? Może nie, i tego ci życzę. Niemniej mogą każdemu.
            • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 21:44
              Masz jakiś problem?
              • taki-sobie-nick Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 22:28
                franek napisał:

> Masz jakiś problem?

Owszem - twój ciężko kapujący łeb.
                • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 22:39
                  A co się nim martwisz?Widocznie same trociny.
        • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 19:58
          Poczułeś się dotknięty,księciunio?
    • franek Re: Nie numerek a poseł się liczy 15.08.15, 17:11
      Ułańska fantazja lewicy nie zna granic.
    • Gość: llm Re: Nie numerek a poseł się liczy IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.15, 21:56
      ja to chyba lewicowa jestem, tylko z racji złej przeszłości naszej lewicy, konsekwentnie (jeszcze) na nie.
      Ja to bym zagłosowała na kogoś, z lewa, prawa, lub środka, kogoś kto chce zrobić dobrze nie tylko sobie i rodzince , w dodatku ma wiedzę, lub umie dobierać ludzi uczciwych i pracowitych. ...ale ja (poza prywatnymi znajomościami) takich nie znam.
      ...no więc znów pozostaje głosować mi na listę...Na pewno na nikogo z PO. ... no, może na jedną.
      ZRÓBCIE COŚ, żeby w WARSZAWCE - dworcu, na który przyjeżdżają i jeszcze szybciej jak się dorobią z niego odjeżdżają (lub wręcz przeciwnie), był ktoś wiarygodny, rozpoznawalny, godny zaufania, kto ma plan, i będzie go chciał realizować, na kogo ja bym mogła zagłosować.
      ...bo jak nie to jow-y to idea "FIX"
      • 10niepokorny Re: Nie numerek a poseł się liczy 16.08.15, 22:09
        Dlatego proponuję - zapoznaj się z osobą Dariusza Budyty (24db.pl). Już pora zapomnieć o starym. Lewica jest potrzebna, a od nas zależy, w którym kierunku podąży.
    • Gość: Odpowiedz Re: Nie numerek a poseł się liczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.15, 21:58
      Niekomfortowa sytuacja a tylko ja mam blade pojęcie jak poznac co kto umi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka