pytanie2 29.09.04, 15:55 Według nowych przepisów można dać łapówkę, a potem do prokuratury donieść na tego, któremu sie dało. Sam dajacy nie zostanie oskarżony. Ktoś z was doniósł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek przeciez nikt nie daje lapowek osobiscie IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 16:01 robia to inni dlatego 95 pct mowi o powszechnych lapowkach i 1 pct przyznaje sie do dawania/brania Odpowiedz Link Zgłoś
pytanie2 a ja właśnie szukam takich co daja 29.09.04, 16:12 a potem mają wyrzuty, więc skarżą w prokuraturze, ze dali. Dającym nic nie grozi, biorącym a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie zala IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 16:18 zalatwisz w zadnym urzedzie to sie roznosi lotem blyskawicy ludzie to wiedza i cicho siedza - placa - bo zawsze placili miller i lapinski brali lapowki - to na co mozna liczyc ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie IP: *.aster.pl 29.09.04, 16:29 a to cos zlego? zle dac kanarowi w lape zamiast placic 120 pln kary? zle zaplacic w urzedzie za przyspieszenie sprawy? ja nie widze w tym nic zlego Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie 29.09.04, 19:16 I dobrze, że swój login napisałeś z małej litery, bo i małym człowieczkiem jesteś. Szczycisz się tym, że kanarowi zmiast 120 złotych płacisz np. 30. Głupota, nie lepiej zapłacic 2,50 zł? Płacisz urzędnikowi za załatwienie pracy ponieważ tacy jak ty stworzyli ten zły "obyczaj". Ukrócając dawanie łapówek, niwelujesz ten "obyczaj". Nic na tym nie tracisz, bo urzędnik i tak ma ustawowy termin na wydanie decyzji. Zaraz napiszesz, że urzędnik i tak znajdzie powód, żeby nie wydać decyzji po twojej myśli. Jeżeli wszystkie papiery masz w porządku, to właśnie w tym momencie padasz ofiarą złego "obyczaju" i zamiast mieć spokój generujesz dla siebie nowe koszty. Gratuluję ci logiki. Dochowasz się dzieci, którym będziesz płacił po 5 złotych za wyniesienie śmieci. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie 29.09.04, 19:19 Nagonka na polityczne zamówienie ! Publikowane materiały prasowe na mój temat były nieprawdziwe, tendencyjne i pisane pod z góry założoną tezę - podkreśla Jan Maria Jackowski czołowy przywódca prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś