Dodaj do ulubionych

Łapówki????

29.09.04, 15:55
Według nowych przepisów można dać łapówkę, a potem do prokuratury donieść na
tego, któremu sie dało. Sam dajacy nie zostanie oskarżony. Ktoś z was doniósł?
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek przeciez nikt nie daje lapowek osobiscie IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 16:01
      robia to inni

dlatego 95 pct mowi o powszechnych lapowkach i 1 pct przyznaje sie do
      dawania/brania
      • pytanie2 a ja właśnie szukam takich co daja 29.09.04, 16:12
        a potem mają wyrzuty, więc skarżą w prokuraturze, ze dali. Dającym nic nie
        grozi, biorącym a i owszem
        • Gość: jacek jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie zala IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 16:18
          zalatwisz

w zadnym urzedzie

to sie roznosi lotem blyskawicy

ludzie to wiedza i cicho siedza - placa - bo zawsze placili

miller i lapinski brali lapowki - to na co mozna liczyc ?????
          • Gość: ja Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie IP: *.aster.pl 29.09.04, 16:29
            a to cos zlego? zle dac kanarowi w lape zamiast placic 120 pln kary? zle zaplacic w urzedzie za przyspieszenie sprawy? ja nie widze w tym nic zlego
            • sebpl Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie 29.09.04, 19:16
              I dobrze, że swój login napisałeś z małej litery, bo i małym człowieczkiem
              jesteś.

Szczycisz się tym, że kanarowi zmiast 120 złotych płacisz np. 30. Głupota, nie
              lepiej zapłacic 2,50 zł?

Płacisz urzędnikowi za załatwienie pracy ponieważ tacy jak ty stworzyli ten
              zły "obyczaj". Ukrócając dawanie łapówek, niwelujesz ten "obyczaj". Nic na tym
              nie tracisz, bo urzędnik i tak ma ustawowy termin na wydanie decyzji.

Zaraz napiszesz, że urzędnik i tak znajdzie powód, żeby nie wydać decyzji po
              twojej myśli. Jeżeli wszystkie papiery masz w porządku, to właśnie w tym
              momencie padasz ofiarą złego "obyczaju" i zamiast mieć spokój generujesz dla
              siebie nowe koszty.

Gratuluję ci logiki. Dochowasz się dzieci, którym będziesz płacił po 5 złotych
              za wyniesienie śmieci. Brawo.
              • niezlomny.prawicowiec Re: jak dasz w lape i doniesiesz - nic wiecej nie 29.09.04, 19:19
                Nagonka na polityczne zamówienie !
                Publikowane materiały prasowe na mój temat były nieprawdziwe, tendencyjne i
                pisane pod z góry założoną tezę - podkreśla Jan Maria Jackowski czołowy
                przywódca prawicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka