Gość: mysza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 14:27 pochlaniamy wlasnie "agatke"od bliklego mniam-jakie slodkosci lubicie najbardziej podzielcie sie wiedza moze inni sprobuja :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnk Re: slodkosci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.02, 14:32 Napoleonki... mniam :-) Tylko od tego wlasnie mi tak dupa urosla :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: slodkosci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 15:12 dosadnie :)) ale napoleonki tez mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe1 Re: slodkosci 18.04.02, 15:23 sernik na zimno z galaretka i owocami na wierzchu babeczki z budyniem i owocami, mniam mniam wszystko najlepiej od Antolaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: slodkosci IP: 195.187.84.* 18.04.02, 15:29 Najbardziej lubię szarlotkę z bitą śmietaną na wierzchu, ptysie i napoleonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.k Re: slodkosci IP: 192.168.0.* 18.04.02, 15:30 paczusie, ptysie i ciacha z czekolada w srodku; z ciast tort i karpatke; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpik Re: slodkosci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.02, 15:39 PTASIE MLECZKO, koniecznie WANILIOWE, pochłaniam podełkami mmmniammmmusne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: slodkosci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 16:08 ja lubie Rafaello Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: slodkosci 18.04.02, 16:20 Baklava !!! W naszym pięknym kraju niestety nie do kupienia, smak baklavy w tureckich barkach jest taki sobie, są za mało słodkie !!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: slodkosci IP: *.braun.de 18.04.02, 17:32 pacio napisał(a): > Baklava !!! > W naszym pięknym kraju niestety nie do kupienia, smak baklavy w tureckich > barkach jest taki sobie, są za mało słodkie !!! Pacio! Obudziłeś(-aś) moje wspomnienia - pracowałem przez rok na projekcie IT w Turcji. Baklava jest rzeczywiście fantastyczna. A lokum, zwane też "turkish delights" - może nie tak rewelacyjne jak baklava, ale też coś w sobie miały. Iyi gunlar! Raffix Pasha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Jak baklava to na Istiklal Caddesi IP: *.braun.de 18.04.02, 17:58 pacio napisał(a): > Baklava !!! > W naszym pięknym kraju niestety nie do kupienia, smak baklavy w tureckich > barkach jest taki sobie, są za mało słodkie !!! Oczywiście zapomniałem dodać, że baklava najlepiej smakowała w niedużej kawiarence w Stambule przy Istiklal Caddesi (idąc od hotelu Marmara jakieś 800m po prawej stronie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Jak baklava to na Istiklal Caddesi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 18:36 a ja najlepsza jadlam po stronie azjatyckiej mala kawiarenka przy ulicy prowadzacej od promu do glownej ulicy handlowej - pysznosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Jak baklava to na Istiklal Caddesi 18.04.02, 20:20 Ataturk Caddesi, jakaś mieścina ok.50 km. od Efezu. Zjadłem chyba z kilogram, potem zarządałem kulek z ciasta w słodkim syropie / zapomniałem nazwy - wstyd :( / i do końca dnia byłem ugotowany. Nawet szklaneczka Raki nie pomogła, ale warto było :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
k_rzyzak Re: slodkosci 20.04.02, 22:20 Przepraszam,czy ktos z Was jadł najlepsze,najsmaczniejsze pierniki z Torunia? Oświadaczam,są super. Odpowiedz Link Zgłoś