roxis 22.01.05, 00:22 no, jazda z tą szkołą na Tarchomin! to przecie jeden wielki plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Działka za droga dla Hoffmanowej 22.01.05, 01:13 Swoją drogą ciekawe ilu uczniów Hoffmanowej mieszka w promieniu 2 km. od szkoły. Architektura tego budynku też nie powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Działka za droga dla Hoffmanowej 22.01.05, 01:18 Ja mieszkałem w promieniu mniejszym i to sporo niż 2 km... czy jestem wystarczającym argumentem "za"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDER Wszystko zależy od tego co w zamian... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:39 Przede wszystkim jaki bedzie dojazd do nowej siedziby, bo tak naprawdę większość uczniów LO (każdego) dojeżdża do swojego liceum. Jak dobre liceum to uczniowie jeżdżą często przez całe miasto. W rodzinie miałem takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Działka za droga dla Hoffmanowej 22.01.05, 16:36 pan_pndzelek napisał: > Ja mieszkałem w promieniu mniejszym i to sporo niż 2 km... czy jestem > wystarczającym argumentem "za"? Pndzelku - chyba jednak od jakiegos czasu juz się tam nie uczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzl Tradycja IP: *.softlab.com.pl 24.01.05, 08:44 Myślę, że szkoły z tradycją, których jest trochę powinny zostać tam gdzie stoją. Przeniesiona w inne miejsce nie będzię już tą samą placówką. Niestety, plany są inne, chociaż w wielu przypadkach na planach się kończyło, więc może i tym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Działka za droga dla Hoffmanowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 02:00 szkoda ze Pani Dyrektor Starczewska nie powiedziala o jakosci budynku, w ktorym miesci sie jej szkola, tynki spadaja na glowe przy wejsciu, wewnatrz wszytsko trzeszczy a kiedys miescila sie tam biblioteka pedagogiczna, ktora dzieki liceum zostala przeniesiona na obrzeza, jakos pani dyrektor wolala wykurzyc biblioteke niz sama zajac nowy budynek na Smyczkowej gdzie z jednej strony pola a z drugiej osiedle calkiem spore na ktorym byc moze mieszkaja tlumy potencjalnych kandydatow do jej szkoly a budynek Hoffmanowej to akurat z mysla o szkole byl budowany jak tez gimnazjum obok Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Do tej starczewskiej 22.01.05, 02:13 Te starczewska, budynek Hoffmanowej jest "pozbawiony atmosfery"? A ileż tej "atmosfery" stara torbo ma twoja szkółka? No ile? Tyle ma atmosfery ile lat... czyli niewiele... lepiej nie mówić nic niż pier.dolić tak jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Do tej starczewskiej 22.01.05, 03:06 Bo ta starczewska to raczej dyrektorką na Bednarskiej jest. A panience cóś się pomydliło. Nie najlepiej poszło na maturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiekram Re: Do tej starczewskiej IP: *.mapster / *.mapster-net.com.pl 22.01.05, 11:22 Pani Starczewska, nazywanie szkoły Hoffmanowej kurnikiem obraża mnie i wielu innych absolwentów a także czcigodne grono pedagogiczne naszej szkoły. Ponadto, stwierdzenie, ze w Hoffmanowej nie ma klimatu można traktować jak bluźnierstwo. Jeżeli ktoś nie czuł klimatu Hoffmanowej znaczy, że sztywniak i, za przeproszeniem, łom. Na szczęście jest wielu, którzy znają to oblicze Hoffmanowej, którego pani nie chce zobaczyć - jest to kuźnia prawdziwie wartościowych ludzi. A jeśli coś działa, nie należy tego zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Do tej starczewskiej 22.01.05, 11:58 Nie sądzę by wypowiedź jakiejś starczewskiej mogła nas obrazić... szkoła, którą ta baba założyła ma "atmosferę"? No to gratuluję powietrza... porzygać się można od takiego zapachu... Pani starczewska powinna się zastanowić nad jednym: jak to jest, że moje dziecko zamierzam posłać właśnie do Hoffmanowej a nie na tę jak_jej_tam bednarską... i nie jest to sprawa pieniędzy bo stać mnie na jakąkolwiek prywatną szkołę... co więcej zamierzam moje dziecko posłać do TEJ Hoffmanowej... właśnie w te mury rzekomo "pozbawione atmosfery"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDER Chyba Pani S. chodziło o budynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Do tej starczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:41 Zaprawdę jesteś światłym człowiekiem w przeciwieństwie do imć Starczewskiej. Wara jej od mojego liceum, niech się zajmie swoją szkołą okupującą budynek mojej aktualnej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Do tej starczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:18 Starczewska! jesli nie wiesz nic o Hoffmanowej to sie przymknij a nie lżesz jak pies. Oszczerstwa sa dobre dla malych dzieci wiec wracaj do przedszkola i tam sie zastanow nad tym co ty w ogole pieprzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoff-maniak BEDNARSKA DO WOŁOMINA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 14:38 I NIECH ZWOLNI BUDYNEK UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO NA BEDNARSKIEJ - STUDENCI NIE MAJĄ SIĘ GDZIE UCZYĆ. UCZNIOWIE BEDNARSKIEJ SĄ DOWOŻENI SAMOCHODAMI PRZEZ RODZICÓW I KIEROWCÓW - IM JEST WSZYSTKO JEDNO.UCZNOIWIE HOFFMANOWEJ DOJEŻDŻAJĄ POCIĄGAMI - IM NIE JEST WSZYSTKO JEDNO.SYTY GŁODNEGO NIE ZROZUMIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: BEDNARSKA DO WOŁOMINA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:38 Do Wołomina albo na Madagaskar. Córka pani S. musiała być nadętą lamą skoro naopowiadała mamusi, że Hoffmanowa nie ma atmosfery. NIGDY ŻADNA SZKOŁA NIE MIAŁA I NIE BĘDZIE MIAŁA TAKIEJ ATMOSFERY JAK HOFFMANOWA. Współczuję ludziom z Bednarskiej takiej dyrektorki. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: BEDNARSKA DO WOŁOMINA!!! 22.01.05, 15:47 He, he... i już Cię lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: BEDNARSKA DO WOŁOMINA!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 17:44 no cóz uniwerek też jest w zbyt drogich pomieszczeniach. trzeba go przenieść do Góry Kalwari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Działka za droga dla Hoffmanowej IP: *.chello.pl 22.01.05, 17:23 Taak, "renomowanym" szkołom na chodliwych działkach miasto chce chociaż zapewnić przeniesienie. Mniej popularne szkoły ma zamiar po prostu zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
jjpukaluk Re: Działka za droga dla Hoffmanowej 22.01.05, 22:39 co to za "słynne liceum" Pani Starczewskiej ? jako były Hoffmaniak uważam, że to moje liceum jest słynne ! brak atmosfery ??? fatalny budynek ???? o czym ona *** mówi ???? pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza rocznik matura 1992 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek PRecz z lapami od Hoffmanowej IP: *.przasnysz.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 13:49 Ja Ci dam stara jędzo kurnik! Samaś kurnik założyła dla bezmózgich yeti, buahahahaha. Adres IX LO to ul. Emilii Plater, a nie Światowida czy Ćmielowska i wbijcie sobie to do główek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Działka za droga dla Hoffmanowej IP: *.chello.pl 24.01.05, 10:41 Nie podoba mi sie wypowiedź pani Starczewskiej- zresztą nie tylko w tej sprawie- , ale nie podobaja mi sie także inwektywy kierowane pod jej adresem przez rozemocjonowanych forumowiczów! Czy przenosić Hoffmanowa gdzie indziej ? Nie jestem przekoana , bo sa ważkie argumenty na tak i na nie! Znakomita większość licealistów mieszka w nowych dzielnicach i dojeżdża do centrum. Bardzo rzadko w Tarchominie, na Ursynowie czy Bemowie zdarzaja się dobre szkoły ( nie oznacza, że ich nie ma, ale jest ich mało). Dojeżdżający młodzi ludzie tracą czas, powoduja tłok w komunikacji miejskiej czy korki, gdy podwożeni są przez rodziców. Czy nie warto zastanowić się i przenieśc szkołe z całym jej dorobkiem, kadrą pedagogiczną do innego budynku przystosowanego do szkoy XXI wieku. Takiej z sala gimnastyczna z prawdziwego zdarzenia, pracowniami, basenem, boiskiem. Może dobrze by było przeprowadzić ankietę kto skąd dojeżdża i ile czasu na to traci? Z drugiej strony "nowa" Hoffmanowa nie będzie miała juz tego ducha i atmosfery . Jednak czy mozna mieć ciastko i zjeść ciastko? Nie, czasem trzeba wybierać. I jakikolwiek byłby to wybór, nikt, nawet pani dyr. Starczewska nie ma prawa obrażać Hoffmaniaków twierdząc, że uczą się w kurniku. Nie ma prawa także obrażać myślących inaczej, tak jak zrobiła to na jednym z zebrań dla kandydatów na uczniów. I własnie z tego powodu jej szkoła traci dobrych i myślących uczniów - bo wybieraja po prostu inną szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś